|
RE: Partnerjev otrok iz prejšnje veze, kdaj j... 17.6.2009 18:55:11
|
|
|
|
sanja nk.
|
IZVIRNO SPOROČILO: bjost Nekaj mesecev se dobivam s fantom, ki ima 9 letnega otroka iz prejšnje zveze. Resnično se imava zelo rada vendar pa je tu kar nekaj ovir, da ne poteka vse tako kot bi lahko. Med nama je kar nekaj km razlike, pa zopet ne toliko, da bi to bila velika ovira, večji problem je to, da on nima za otroka dogovorjenega urnika, kdaj je pri njem in kdaj pri mami, ker živijo zelo blizu, pride otrok k njemu kadarkoli je doma, živi pa sicer pri mami. Zaradi tega ne morem en dan vnaprej vedet ali ga bom lahko videla ali ne, nobenih planov ne moreva delat, dostrkrat je tako, da se dogovoriva da pride k meni ob določeni uri, pa me potem pokliče, da ne more ali pa prestaviva uro, ker je prišel sin k njemu. Jaz k njemu ne morem oz. lahko zelo pozno zvečer, ko ni nevarnosti, da bi lahko še prišel na obisk. Vsekakor podpiram, da je otrok na prvem mestu, vendar pa bi tudi sama rada kaj splanirala. Tako daleč, da bi me predstavil otroku še nisva. Kdaj je sploh čas za to? Tudi za vikende ko sva oba prosta ne vem ali bova kaj skupaj vnaprej, ker nikoli ne ve ali bo prespal kaj pri njemu in bil še naslednji dan tam ali ne. Zaenkrat se še uspešno prilagajam, ker ga imam res rada, ampak vnaprej bo pa določene stvari treba doreči. To sem mu omenila, pa pravi, da ne ve kako naj se zadeve loti in sploh ne vem, če bo kdaj otroku sposoben povedat zame, ker se mi zdi, da se zelo boji reakcije. Vprašala sem ga, če želi v otrokovih očeh zavedno ostat samski pa pravi da ne. Vem, da tudi njemu ni vseeno, mi je že omenil, da ga mori, ker nima to urejeno,ampak da ne more reči otroku, če pride k njemu, sedaj pa moram iti, ali pa,obisk pričakujem. Res več ne vem, kaj bi bilo prav, ne bi rada nekega pritiska zganjala na njega samo rada bi imela malo bolj urejeno vse skupaj.Otrok je pač navajen, da lahko pride k njemu kadarkoli si izmisli, ker je pač dolgo bil samski in je tako tudi navajen. Saj se pogovarjata, kdaj pride k njemu, potem pa se zgodi, da takrat, ko mu reče, da pride ne pride in ko nič ne reče pride s torbo za spanje in prespi pri njemu. Res ne vem, kako urediti to zadevo, da bi lahko vsaj malo planirala kako in kaj. Lepo prosim za nasvete, če je kdo bil v podobni situaciji. Kako dolgo sploh dopuščat, da je tako in ničesar ne naredi, da bi lahko kaj bilo drugače, čeprav fant pravi, da se zaveda da dela vse narobe ampak, da ne ve kaj naj naredi, da ne more takih sprememb delat naenkrat, pa kako pa naj to narediš postopoma? Sem razmišljala, da bi vse skupaj pustila ampak mi je škoda, ker ko sva skupaj se imava zelo lepo, pa vem da me ima zelo rad ampak te zadeve ne zna nekako združit. Vsi nasveti in izkušnje dobrodošle. To je tako smešno, kako naj tvoj partner ve kakšen odziv bo imel otrok, če te sploh še ni omenil, problem tukaj je samo tvoj novi partner, razlog pa je verjetno to, da enostavno nima jajc, da bi povedal malemu, ali pa se boji odziva bivše žene, ko ji bo mali povedal. Povej mu da tako ne gre, ker res, kaj misli ostati za njega vedno samski, če bo odlašal ne bo nič bolje, saj bo vedno isti odziv, mali bo lahko preseneče, mogoče te bo takoj vzljubil, ali pa tudi seveda, zaradi vpliva mamice in njunega razhoda, pač ti nagajal, .....samo sčasoma, te bo vseeno vzljubil... Dobite se res nekje na nevtralnem, mogoče tako, da ti si nekje, npr. trgovina, pa tvoj partner pripelje sabo malega, pa se slučajno srečate, pa greste nato skupaj kam, kot da si prijateljica...nato pa mu postopoma pove da sta vidva več kot prijatelja. Nekaj konkretnega bo treba narediti, ker drugače ta veza ne pelje nikammor, kaj se bosta večno skrivala...ker al je star 9 let....zdaj tudi že razume osnove kaj pomeni partnerstvo . veliko sreče , predvsem pa jajc pri partnerju ....lp
|
|
|