Čarli08
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana luna čer... hvala za pozdrave. zdj vas pa rešim vseh zakajev in vam povem zgodbo moje Sarice. nimam čist nič preveč časa, ki ga ne bi mogla bolj pametno porabit z njo in v nič jo ne silim ko jo dam na kahlico. enostavno sem se za to da jo skušam dat na kahlico odločla zato, ker sem pogledala skozi svoje oči. pri 30 stopinjah plusa mi pač ne paše prav preveč nosit vložkov kadar mam in predvidevam da tut nobenemu otročku ni ful dobr gor imet plenico, ki je povrhu vsega po možnosti še iz umetnih materialov. in tako sem čisto brez pričakovanj in zastavljenih ciljev, Sari za pol leta kupila kahlico. in pol sem jo probala dat gor sedet. in ji ni blo všeč in je nisem več silila. po 14 dneh sem jo spet za hec dala mal gor. in tokrat je bla očitno malo boljše vojle in je sedela na kahlici in se igrala. pa ko je naredila lužico sem jo pohvalila. in potem sem jo vsakič, kadar je bila spočita in dobre volje, med previjanjem za nekaj minutk dala na kahlico. včasih ji je uspelo kaj ustvariti, včasih pa ne. s tem se tut približno nisem obremenjevala ampak sem to vse skupaj jemala bolj za zabavo. ampak Sari se je pač navadla kakat na kahlico. ker očitno ji pri kakaknju paše sedeči položaj. le zakaj? in zdj je tko, da itak kadar sva obe doma, jo med menjavo pleničke dam na kahlico. če je vroč dan je včasih samo v bodiju po par ur. vmes jo dam enkrat na uro na kahlico. če se pač polula v travo al pa mogoče na brisačo na kateri sedi, se jest ne sekiram preveč. meni je važno to, da se njena ritka malo "prezrači". tako da na kahlico je nisem začela dajat zato, da se bom lahko čez par mesecev hvalila kako genijalen je moj otrok. in moj cilj da Sara ostane brez pleničke je še zelo dolgoročen, ma punca cajta tam do enega drugega leta, tako kot vsi vaši otroci.. ker se dobro zavedam tega da je pri 8in pol mesecih še listo nezrela da bi dejansko vedla zakaj je na kahlici, pa da bi mi povedala da jo lulat. jest jo pač dam na kahlico, zato, ker vem, da bo potem sveža plenička dalj časa suha. eden izmed razlogov zakaj ne sodelujem več tolk na forumih je tut prav ta, da je vse preveč tega hvaljenja kaj kakšen otrok že zna in kaj še ne. in nekateri to jemljejo čist preveč osebno. vsaka mamica ki se pohvali kaj njen malček že zna, to naredi zato ker je na svojega zakladka ponosna. in hvalabogu da je. ampak potem pa vse prevečkrat pride do tega da starši med sabo tekmujejo čigav otrok bo boljši. no in zato bi mi bilo lažje če ta Sarina novička ne bi prišla na forum. prav zarad tega, ker sem se potem počutila kar malo napadeno, kaj za vraga se grem, da silim svojega otroka na kahlico hodit. in sem dobila kar občutek, da nekatere napadajo z razlogi proti kahlici zato da ne bo slučajno njihov otrok izpadel manj vreden in manj napreden, ker na kahlico še ne gre. mah sej ne vem če sem naložila tko kot sem hotla da me boste prav razumele. itak se bo našla kkšna ki bo kakšen stavek narobe razumela pa bo spet cela štala. u glavnem ne se obremenjevat s kahlicam, vsaka svojega otročka vzgaja po svoje, vsi bodo zrasli, shodili, spregovorili, lulali na kahlico in stranišče, šli v šolo in na koncu pobegnili iz našega gnezda. lepo se imejte... p brez zamere in izpadov prosim pa pa Fajn da si razložila.
|