Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena IZVIRNO SPOROČILO: malcekvita IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena IZVIRNO SPOROČILO: malcekvita NenaLena naš Jakob je tudi do pred parimi dnevi carsko spal v vozičku, zdej pa ne več. Včeraj je imel težave z uspavanjem čez dan, ker je sam sebe zbujal s tistim svojim strsanjem rokic in nogic, pol je bil malo sitkan, pa sem rekla, greva na sprehod, se boš malo napančal, pa je res delovalo...prvih 15 min, potem pa spet ne spat. Ful se mi je smilil, ker je bil zmatran, pa se ni mogel umirit, sem se bala kakšna bo noč, pa moram rečt, da sem ga zvečer uspela celega umit, obleč v pižamico, nahranit in je že omagal ob 20.30, nisem mu uspela niti kupčka podret, niti noska sčistit... Ga nisem nič zbujala, sem pustila, da se spočije vsaj za kakšno urico, prepričana, da se bo zbudil, pa je lepo pančal do 02.30, ko je bil lačen. Tako, da smo bli do 4 spet ok, dokler se zverina od lakote ni oglasila . V glavnem, preživeli smo lepo in mirno noč, naj bo čimveč takih . Vmes sem si pa seveda ročno stiskala mleko, da ne bi fasala mastitisa. Punce lepo se imejte, mogoče vas pridem prebrat še kaj zvečer. Pri Eli sem ugotovila, da gre vse bolj počasi: počasi pridobiva na teži, počasi se navaja na zunanje okolje in vozičkanje, počasi se privaja na kopanje ... za vse rabi več časa, da se sprosti in sprejme. Toda, ko enkrat sprejme, je pridna kot angelček. Danes smo spet malo jokcali, toda sem ugotovila, kaj zvečer rabi: spanje na maminih rokah . Sem jo trikrat dala spečo v posteljico, pa se je vedno zbudila in potem spet zaspala na rokah. Pa oči no go, se je začela kar jokat, moj pa žalosten, toda sem mu razložila, da pač mame smo mame in da naj se ne sekira. Ko bo malo starejša, bo pa tako nora nanj, da bom jaz žalostna . Naš pa tako rad zaspi po dojenju na najini postelji. Sem ga danes nesla v njegovo posteljico, malo počakala, da se je umiril, ker sem ga predramila s prenašanjem, potem sem pa šla iz spalnice v upanju, da bo zaspal. Ma jok brate! Je tako veselo brcal in grulil, ma prov klical me je. Pol sem prišla zraven, se usedla, mižala ( gledala skozi trepalnice, da vidim, kaj počne) in govorila ššššš, pa je skoraj zaspal, pa se je spet predramil. Po tretjem poskusu sem ga vzela v najino posteljo, mu spet dala jošk, malo je spil, gledal naokrog, pol je pa zaspal. Hočem rečt, da zaspi v glavnem samo na najini postelji, potem pa ga v globokem spancu, preden se še sama odpraviva spat prenesem v njegovo posteljico. Rada bi ga navadila, da zaspi v svoji postelji brez moje joške, ker se bojim,da bojo težave, če mene kdaj ne bo zvečer doma. Nočko mamice, očki in naši krofeki in jagodke Pri nas pa je sedaj že kar ena fajn rutina: zvečer okrog 21h Ela zaspi v mojem naročju, potem jo odnesem v njeno posteljico in spi do jutra, do 5h ali 6h, v svoji posteljici, potem se previjeva in nahraniva in greva direktno v najino posteljo, tako da zjutraj spi pri nama, da se vsi trije malo pocartamo. Če sem jaz ful zaspana, obe potegneva tudi do 10h ali 11h. Ravno zdaj spi v najini postelji in se ji prav vidi, kako je srečna, saj se vmes predrami in blaženo zaspi nazaj. Prav naslanja se na moj vzglavnik - očitno diši po meni in misli, da spim zraven nje . Suepr! Naš zajček je pa še vedno navajen jesti zelo majhne obroke in večkrat na dan (torej na 3 h odpade). To pomeni, da če mi slučajno ponoči potegne malce dlje (kot npr. danes, je spal skupaj 5 h), pol tako hlasta ko je (in mojega mleka je na izvoz), da pol vse zbruha. Ne vem, če pri dojenju dosežeš, da bi ga lahko vmes, ko je, lubčkala, toda jaz sem ugotovila, da to Elo zelo pomiri, ko začne ful ihtavo jesti. Začnem jo poljubljat po ličku in glavici, ji zraven mirno govorim Počasi Ela in se umiri. Je pa dejstvo, da AM "drži" dlje časa in da na splošno dojeni otroci jejo pogosteje, tako da ne se sekirat. Pač vse ima svoje pluse in minuse. Bo prišel tudi njegov čas . Imata pa zato hrano vedno takoj na voljo, prave temperature in povsod .
|