škorpijončica
|
Bety, lepo da si se nasmejala, mam pa res taka vprašanja... prva nosečnost je bolj firbčno obdobje :) No, saj bova že potem vidla, moj fant se tud preveč sekira, kot da ne bo mogu preživet kakšn mesec brez. Glede linee negre, jst jo pa mam in to kar dolgo. Sm pa brala, da je kao mit, da če se linea ustavi pri popku, da bo punčka, če pa se nadaljuje višje, bo pa fantek. In jst jo imam res sam do popka, sicer se ne obremenjujem katerega spola bo otrok, sam da bo zdrav, pa vseeno premišljam, kako bo če se je ginekolog zmotil in bo fantek. Moj dragi si ful želi punčko in pravi, da je prepričan da sem noseča s punčko (to je govoril že pred prvim ultrazvokom). Se bojim, da bi bilo prav zaradi tega, ker se je pripravi na punčko, razočaran, če bi rodila fantka. A poznate še kakšna vraževerja, ki napovedujejo spol? Zadnjič mi je enanapovedala fantka, ker tako nizko nosim, pa sladkarije imam raje kot kislo hrano. No, pa saj je vseeno, je pa zanimivo ugibati. Veste, da je pet let nazaj moja mami šla k vdeževalki, in to tisti "tapravi", ki ne želi denarja za šloganje. Mogoče ne verjamete v te stvari, saj jst tud nisem, ampak se je uresničilo čisto vse kar je povedala (smrt družinskega člana, huda operacija, da se je še enkrat poročila...). No, vprašala je tudi zame in takrat je vdeževalka rekla: "Do konca leta 2008 bo že noseča." Res je, da bi jaz to lahko preprečila, ampak tako je prišlo, da sva si res ful želela otroka, ampak nekaj mesecev nisem mogla zanosit, ampak se niti nisem toliko sekirala, ker sem vedla, da bom lahko zanosila, prav zaradi tega, kar mi je tako vdeževala. In res nama je uspelo. Saj jst to samo tako, mimogrede povem, ne pričakujem, da bom s tem na kakršen koli naćin vplivala na vas, samo kot zanimivost malo nakladam. Punce, res mi je fajn da vas mam, da lahko čisto brez sramu vprašam karkoli me zanima, ve pa ste tok prijazne, da svoje izkušnje delite z mano. No, ne bi mi bilo podobno, če ne bi imela spet kakšnega vprašanja za vas :) Torej: odločila sem se za epiduralno, vendar berem, da ste ve večinoma bolj za naravni porod. Tud doma me prepričujejo, da naj raje naravo. Nekaj ste komentirale, da lahko ohromiš, zaradi epiduralne, ampak po mojem ni tako nevarno, saj je ful veliko žensk, ki se za to odloči, pa nisem še slišala, da bi se kateri to zgodilo. Ampak, kaj sploh epiduralna pomeni? Samo zmanjuša bolečino, al prav nič ne čutiš? Pa potiskat moraš tudi verjetno? Pa še nekaj: modrček za dojenje bi si mogla kupit že prej, ker ga bom takoj rabila in potem ne bom imela časa ga iskat po trgovinah. Samo kako pa naj vem katerega kupit? Ste mi enkrat rekle, da se po porodu prsi še povečajo in zdaj sploh ne vem za katero velikosti naj gledam. In še o sexu: Vas kaj moti trebušček? Men je kar malo bedno, ker mi je v večini položajev neudobno, sam še "po pasje" mi je ok. A obstaja kakšna nosečniška kamasutra? Nič, verjetno greste kaj na sončka ali na počitnice, tako da lepo se imejte in uživejte kjerkoli že boste!
|