|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Z-majčki 2009
11.6.2009 14:21:59   
karatina
Lep pozdrav,

sem končno našla nekaj časa, da se vam spet oglasim.

No, 23.5. se je končno končalo čakanje na našo deklico Lino. Rodila se je s 4100g in 52cm. Je pravi požerušček in ponočnjak - jo vso noč mučijo kolike, tako da skoraj nič ne spiva, zjutraj, ko se zadeve malo umirijo in zaspi, pa že slišim starejšo hčerkico, ki se je naspala... Sem cele dneve tako user posted image , da bom še koga pojedla user posted image

Še ena slikica naše male pikice:

user posted image

Grem vas še malo prebrat in se še kaj javim.

Lep pozdrav in uživajte v sončku user posted image

< Sporočilo je popravil karatina -- 11.6.2009 14:29:29 >

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
   RE: Z-majčki 2009
11.6.2009 14:22:43   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

evo zdej sem mu dala nalogo naj jo previje in umije ker je planicka zatajila...ja jo tud sleku ni...pa pridem zravn pa ga prasam ce se on slece preden gre pod tus pa prav ja itak...da dddd...kaj pa otrok??aja...

to pa kar takoj poštimaj, Katmat... Midva sva imela zaradi teh malenkosti grozne težave. Ne po enem mesecu, ampak po letu in pol- ko je vse iz mene bruhnilo in sva se spičila na žive in mrtve. Kar povej mu, kar ti leži na duši in ga prosi, naj te upošteva.

ja sej mu povem...ampak mu tolikokrat kej recem da mi je zabrusu nazaj da vse kar naredi ni prav in odvihra

Enkrat bo moral slišat. Moj je poslušal, SLIŠAL pa šele, ko sva se odpravila po pomoč...

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
11.6.2009 14:24:09   
Dudica1
tanja pa se ti zdi da una krema proti celulitu res pomaga...si že kaj zgubla obseg?

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
11.6.2009 14:32:22   
zoja10
jaz grem zdej en dan po enodelne kopalke,....gravža...user posted image user posted image

tamala se mi že od zjutrij v naročju premetva....
leva roka v zapestju pa me boli za znort, se bojim da se mi je živc vklešču...user posted image ...

tudi jaz lahko samo vanilijo...user posted image

Tanja no a pomaga kaj krema?

ajoj kako otrok zvezo spremeni...user posted image sej se bomo upeljali ...upam...

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
11.6.2009 14:51:54   
lake
Petrazg  uuu kakšna teža, kje je moja z 3500g user posted image , ampak napredujemo, glede na to da smo začel z 2600g, sej vas bo vse ujela, slejkoprej , bo mela pa manekensko postavo user posted image .

Moj je tud ful priden, mi jo nahran, pazi da grem lahko za dve uri na kavico s prjatlcami... Edin previja pa res ne, tko da ponavad ko pridem domov, je prva stvar ki jo reče, pokakana je, previt jo je treba user posted image , ampak sej se bo že navadu.

Sladoled
Mam v skrinji 2 planici, in en vanilijev sladoled. Tistga v mestu je pa včeri baje zmanjkal v ak več kot eni uri. Sm pa poslušala po radiu, da povprečen slovenec na leto poje 4 litre sladoleda, ja valda, pol sm jst čist nad povprečjem user posted image .

Karatina
Luškana z-majčica, oglas se večkrat.

Postavo mam pa ubistvu isto, če ne boljšo kot pred nosečnostjo, tko da bom prakticirala kar dvodelne kopalke, strijam sm se pa tud izognila, čeprov se nisem kej dost mazala z ničemer, ker sm ponavad pozabla. Bomo pa vikend vidl kako sm s kopalkami, ko greva v Bohinj, pa se bom mal sončku nastavljala, ker bo baje ful vroče.

(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
11.6.2009 14:52:28   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG

Mi smo se pa prvič kopali user posted image Se je popek že čist zacelil, tko da smo šli kar v vodo. No, tut mami bi že rabila tuš user posted image Je bil čist miren, tko da mu je bilo očitno všeč. Škoda le, ker atija ni bilo zraven. No, bo pa drugič. Zdej pa spi ko top. Ga je zmatralo zgleda.

user posted image user posted image user posted image  super... objavi kakšno slikco

IZVIRNO SPOROČILO: cebelica82
eno vprašanje - kako boste speljale pregled pri gin z malčki? jih boste vzele s sabo ali oustile doma? ali vzele koga s sabo, da jih pazi...jaz mam mojo gin čisto blizu, tako da bi ta malo lahko pustila tudi doma, če bi seveda imela koga, ki bi jo pazil in če bi prišla na vrsto točno ob naročeni uri, ampak pri moji to skoraj ni mogoče...flaska, se mi zdi, da imave isto gin, kdaj si naročena in kako boš to speljala?

men je rekla da jo kr sabo prpeljem.. tud jz mam G blizu mojga doma... ampak jo bom vseeno sabo vzela

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_
Drgač mam pa eno vprašanje glede lupinice-naša je tok zvita notr, k čist dol zleze, da ma čist upognjen vrat, tko neudobno izgleda, po mojem tko tud težko diha. Skratka, kako naj nardim,da bo manj upognjen vrat? A nej jo kako podložim al kaj?

men se tud zdi moja vsa boga k jo gledam v lupinci, ampak nimam kej za narest... kr kol sem probavala je blo brez učinka

IZVIRNO SPOROČILO: mama11

IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes
kako je pri vas s previjanjem?? a vaši tud rjovejo... naša se tko dere... dokler jo slačim je super... pol jo pustim kakšne 5-10 min nago, zjutraj pa kakšne pol ure, pol pa k začnem plenice oblačt se že začne kremžt in k začnem s širokim povijanjem rjove k zmaj.. tko da mamo cel đumbus

Podobno, oblačenje previjalne plenice je ponavadi skrajna meja tišine. Mislim, da mi jo je pa 1x uspelo previti brez joka - sem se trudila opraviti čim hitreje, pa še malo je dremala. Ampak je že več kot en teden tega...

jz sem jo mogoče brez joka v tem slabem mesecu in pol previla 10x, to je pa to user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: zoja10
zmajama meni se tud krega na joški zadnje dni...po 15 minutah...predvidevam da zato ker slabše teče...
zdej kupujem kenguruja nasvet prosimuser posted image , kako tako majhen zgleda not?a mu je udobno? kera ga ma in kako se obnese?

moja tud full komentira k je na joški.. ne vem kaj je to ena fora... mleka mam pa full k mi kr vn teče..
kengurujčka sem pa kupila v BC, od 0-12 mesecev, 40€ in sicer tazga.. men full odgovarja, moja pa tud takoj zaspi k jo dam notr

jedno pitanje curice!!!! a se kera sooca z pop. depresijo??

jz HB ne.. vsaj neki k me ni doletelo user posted image
user posted image

porodniška tud jz raj ne komentiram... mislm a oni pričakujejo da se da od tega živet... pa res nimajo čistih vseh... mislm če samo en dela, se s takim kešom nikamor ne pride.. to še za osnovne stvari ni user posted image  - morm pa prov na klik pogledat če je že nakazana - tud jz še nimam... čudno..

jaz sem skoz v trenirki...mi je skoda kej druzga obect...al sem poflekana od cisce al pobruhana ...itd...sama sebi sem tako odurna...

pod to se pa jz podpišem... samo preoblačm se k se mi da - pižama al pa trenirka... majce skoz menjam k so pobruhane.. vse čez plenico pride, tko da jo menjam, ker se mi gravža... pa še navado ma da me tm okol vratnika pobruha, tko da ja voham to...  počešem se samo takrat k si glavo umijem - glavnika pomojm sploh ne spravim zdej čez lase... user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6
Pa še nekaj moram vprašat - koliko morajo malčki polivati, da se šteje za refluks? Naša ful, ampak res ful poliva. Sem brala, da dokler normalno pridobiva na teži in če ni drugih težav, da ni panike, ampak me vseeno zanima, ali vaši tudi dosti polivajo?

naša tud full poliva in bruha, pa kljub temu dobiva na teži.. kmal bo mela 5kg se mi zdi.. vsaj kokr sem gledala na tehtnico k sva ble skupi gor

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja
Plavanje za dojenčke??
Bo katera šla?? Sicer je priporočljivo po 4 mesecu, a me vseeno zanima.
S prvim sem hodila v Kranj, zdaj pa bi v Lj... bi bilo fino, če bi še katera od vas... za družbo.user posted image

jz bom hodila, samo ne vem kdaj... pomojm pa bom šla v atlantisa v btc

IZVIRNO SPOROČILO: mucka25
Sem se hotla bolj pohvalt kolk smo pridobli na teži v teh dveh mesecih. Nina ima sedaj 4370g in 53,5 cm, Tina pa 3790g in 52 cm, naslednji pregled imamo 15. 7., kolke imamo 1. 7., vmes pa na fizioterapije hodt in pa kontrolne UZ glevic v Lj. Ja sej smo res sam še okol dohtarjev, še dobr, da smo drugač zdravi.

super... bravo user posted image  user posted image  

slikce z-majčkov kaj zdej, ne bo nobene nove objavljene

IZVIRNO SPOROČILO: karatina

user posted image  

bravo Lina user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
11.6.2009 14:59:14   
lake
Moja se pa med previjanjem nič ne prtožuje, edin če je zlo lačna

Porodniška
Sicer res ni ne vem kok velka, samo s glih včeri računala, da mam če odbijem malico in prevoz, za cca, 30 evrov manj porodniške, pa delam po dva vikenda, pa 6-8 nočnih, tko da men se kr splača bit na porodniški.

Mama11 Sm se smajala naslovu za majice,Strojan, haha, glih te ne nosjo nobenih majic, ampak majo joške kr zuni, že prštimane za nizki štartuser posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
11.6.2009 15:32:21   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_
mama11 kje pa so ti prostori za dojenje?

Tanja_ prostori za dojenje so v bistvu del nekaterih previjalnic - kjer imajo dovolj velik prostor, dajo noter stol, da lahko v zasebnosti podojiš. Spodaj ti jih nekaj naštevam, ampak res si olajšaš življenje potem, ko se navadiš dojiti tudi drugje (plenico čez ramo ali majčko za dojenje gor, pa bo).

V City Parku so zraven ženskega WC-ja (pri obeh) vrata, na katerih je narisan dojenček - tam notri je previjalnica in stol, kjer lahko podojiš. Sobica je dovolj velika, da lahko notri zapelješ tudi voziček. Priporočam uporabo tiste previjalnice, ki je zraven knjigarne Vale Novak, ker je tam manj gužve kot v tisti zraven kavarne Santana. Se pa včasih zgodi, da ti kakšna mamica uleti in previja medtem, ko dojiš, ampak mene to sploh ni motilo.

V Leclercu je previjalnica/dojilnica ravno tako zraven ženskega WC-ja - ločen prostor, kjer je stol, da lahko podojiš. Tudi dovolj prostora, da notri zapelješ voziček.

V Supernovi je ogromno previjalnic, ampak so vse v WC-jih user posted image . So pa za enakopravnost med spoloma, ker sta tako v moškem kot v ženskem WC-ju - in sicer v prostoru za invalide (v obeh nadstropjih). Za dojenje notri ni prostora, jaz sem šla ponavadi v tisto kavarno, ki je zraven Mullerja, in podojila tam.

V Nami je v tistem nadstropju, kjer prodajajo oblačila za otroke in igrače previjalnica, kjer je notri stol in lahko podojiš... za voziček notri ni prostora, ga moraš pustiti zunaj.

Previjalnica/dojilnica je v vseh Babycentrih v Ljubljani.

Previjalnica je na večini večjih Petrolovih servisov.

Pa tule ti pripenjam link, kjer so RR-jevke dale še dodatne informacije, ampak upoštevaj, da so nekatere info že precej stare: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=843399

IZVIRNO SPOROČILO: lake
Mama11 Sm se smajala naslovu za majice,Strojan, haha, glih te ne nosjo nobenih majic, ampak majo joške kr zuni, že prštimane za nizki štartuser posted image

Ja, "ime nesrečnega imena" user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
11.6.2009 15:36:57   
mama11
Karatina ful je srček pa konkretna punca. Čestitke!

(odgovor članu karatina)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
11.6.2009 15:48:16   
Masi
najprej se moram opravičit ker sem vas tako dooooooolgo zanemarila. enostavno nisem našla najprej moči da bi predolgo sedela ob rač kasneje pa tudi časa ni bilo dovolj. ob dveh malih vragcih se skos neki dogaja. samo na hitro povem da sva sedaj z mio obe okej. mala bi rada po hitrem postopku pridobila težo zato večinoma samo je in spi. je zelo priden dojenček. mami pa je imela malo težavic po porodu. najprej se mi je rana po cr malo slabše celila ker je to le tretji rez. po 14 dneh ko so mi vzeli šive ven je na eni strani malo popustilo in je trajal kar nekaj časa da se mi je porihtala brazgotina. no za povrh pa se mi je teden nazaj vlila kri iz nožnice tako da sem letela nazaj v po na kontrolo in imam baje vnetje maternice ker so me slabo sčistili pri posegu. sem na antibiotikih. to je mojih par izgovorčkov da se malo oglašam. bom poskusila bit bolj pridna. sedaj pa grem malo prebrat za nazaj ker nisem še nič.

pa vsem res lepe čestitke za vaše srčke.

(odgovor članu karatina)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
11.6.2009 15:49:21   
Anonimen
živjo punce

no jz sem dones dobila porodniško in jo že skoraj zapravla pa samo položnice sem plačalauser posted image

dopoldne sem bla mal zunaj je blo prov fajn

jutri pa grem na sejem mal poferbcat, pa bom vidla če je kaj pametnegauser posted image

zdej vsaj imam kej zakupit k imam punčko k za fante se skoraj nič ne dobiuser posted image user posted image

no super za seznamček je fajn vedit kje se da user posted image prevituser posted image user posted image user posted image user posted image

l.p.
moram it k tavelik je dons prov orenk tečen za vsako malenkost se dere ko en smotko je bom kr živčnega fasala, sam še malo pa bom znorelauser posted image user posted image

(odgovor članu mama11)
  Neposredna povezava do sporočila: 1886
11.6.2009 15:58:25   
Anonimen

Jaz je ponoči ne previjam, tako da ima pleničko gor tudi po 12 ur. Sem tako delala že pri prvi, da smo se vsaj naspali. Izjemoma sem jo previla le, kadar je udarilo čez...

Tudi Urban ima ponoči samo eno pleničko... tudi v primeru, da postane moker... ga takrat samo še bolj pokrijem. Ker se grozno upira (sicer zdaj ne več vsakič... zdaj že katerikrat veselo brca brez pleničke) pri previjanju in ponoči mi ni do teh scen. Ga zadnjič previjem tam med 21 in 22 uro tako kot so nas navadili v porodnišnici, potem pa zjutraj med 8 in 9 uro.

Tanja_ v lupinico zvij kakšno pleničko v pregibni del, da ji dvigne ritko... je še vedno v pravem položaju, a zanjo malo bolj udobno. Tako sem na začetku delala pri obeh, zdaj pa se mi zdi, da se Urban že dobro počuti brez podlogice.

cebelica82, za ginekološki pregled bom verjetno Urbana prepustila kar mami. Pri moji ginekologinji takoj prideš na vrsto v primeru pregleda po porodu (naročena sem nekje med 9 in 11 uro... ko bom podojila, grem in sem nazaj najkasneje v eni uri).
Se mi zdi bolje, ker ne bi rada prenašala tako majhnega po zdravstvenem domu, če ni potrebe.

Me pa skrbi pregled, ki ga imam na diabetološki ob 7h zjutraj... takrat pa pojma nimam, kako bom. Niti ne vem, koliko časa bom morala biti tam... jih moram poklicati.
Katera slučajno ve? Mi bodo delali oggt test? Prejšnjo nosečnost, ko nisem bila na insulinu, sem imela samo pregled pri osebnem zdravniku po 6 mesecih, zdaj pa je drugače.

KatMat - poporodne depresije nimam (verjetno zato, ker nase sploh nimam časa mislit) in upam, da je ne bom dobila... sem pa prvi dan iz porodnišnice jokala kot nora, ker je bilo stanovanje totalno v razsulu (sem pričakovala, da se bo partner vsaj malo pobrigal in pospravil vsaj cigaretne ogorke... načeloma imava pravilo, da se v stanovanju ne kadi odkar imava otroke, a ko je povabil kolege ob rojstvu Urbana, je to pravilo kar opustil).
Če se ti dozdeva, da dobivaš poporodno depresijo, se o tem čimveč pogovarjaj - s komerkoli! Nič kar te teži ne sme ostati v tebi!
Z majhnimi otročki pa ni lahko - se tolažim s tem, da hitro rastejo (ampak takrat pa imajo druge muhe). Vseeno poskusi počivati = izkoristi vsak prosti trenutek za božanje svojega ega!

Porodniška? Za zjokat! In potem se je moj brat s partnerko zadnjič, ko sem bila na obisku prepiral z mojima staršema = očitki so kar leteli, da sem si komaj sproti zatiskala ušesa (ker se je moja mami odrekla dediščini in ker je moj oče še ni dobil,... Halo? To je popolnoma stvar mojih staršev!) in čeprav sem bila tiho, je stavek letel tudi name, češ da imam slabo službo. Halo? Moja služba je čisto v redu, le plačana je slabo... in posledično imam porodniško za zjokat! Ampak: saj denar ni vse, ne? Pomembnejše se mi zdi, da imam super otročka, ki sta zdrava in polna življenja (prepir se je pa začel, ker je moja "snaha" očitala moji mami, da ima Oskarja rajši kot pa njenega... kar pa niti malo ni res).
Dudica1 - nakazana bo jutri. Vsaj moja.

Tanja_ jaz sem Oskarja dojila kjerkoli (no, ja... glih sredi trgovine ne), z Urbanom očitno nadaljujem tradicijo dojenja. Če je lačen, bo moj otrok jedel, če imam mleko s seboj. Nosim majice, ki omogočajo čim lažji "izhod mlekarne" pa vedno s seboj kakšno plenico, da si pokrijem goli del kože. Samo imam srečo, da se Urban hitro napije (tudi z Oskarjem je bilo tako)... max 10 min, drugače pa sta sita že po 5 min.

(odgovor članu mama11)
  Neposredna povezava do sporočila: 1887
11.6.2009 16:17:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mucka25

Živjo majčice, vem se nisem ne med nosečnostjo oglašala, zdaj je pa tko še manj časa. Trije majhni otroci so pač središče mojga življenjauser posted image , pa še dojenje mi vzame skor ves čas.

Sem se hotla bolj pohvalt kolk smo pridobli na teži v teh dveh mesecih. Nina ima sedaj 4370g in 53,5 cm, Tina pa 3790g in 52 cm, naslednji pregled imamo 15. 7., kolke imamo 1. 7., vmes pa na fizioterapije hodt in pa kontrolne UZ glevic v Lj. Ja sej smo res sam še okol dohtarjev, še dobr, da smo drugač zdravi.

Drugač pa lepo se crtajte še naprej, bodte vesele in pozitivne kljub mnogim težavam.

Enako!! In čestitke za teži!!user posted image user posted image

FLASK_A saj bo minilo. Zdaj bo kmalu že 1 mesec in bo malo manj joka, potem 2 meseca in se bo že veselo smejala! So nas prvorojenci odvadili misliti po dojenčevsko.
Zadnjič sem vzela Oskarja in dežnike (ker je deževalo) in Urbana pustila očku. Samo za eno urico. Ob Oskarju sem se prav spočila (čeprav je bil včasih on tisti, ki mi je kravžlav živčke), mulček pa se je tudi dobro počutil, ker me je imel samo zase.
V torek sem šla za dobro urico na roditeljski sestanek za vrtec - sama. Urban z očkom. Je vmes jokal in ga je "zalil" s čajem. Seveda, ko sem prišla, je takoj zahteval joško, a imela sem vseeno urico zase.
Večeri so mi pa včasih pošastni - moj se odpravi ven (včasih gre res delat, drugič pa samo klepetat s svojimi kolegi), ker gredo otroci spat, jaz pa se mučim, da bi umirila enega ali drugega... za opoldanski spanec je tudi kriza: danes mi je uspelo (če Urban zaspi in se ne zbuja, potem lahko "ukrotim" tudi Oskarja, obratno je nemogoče).
Me je včeraj vprašal, kdaj bo imel potem čas zase, če bo še zvečer doma (???). Sem mu lepo povedala, da ko bom zmožna za seks, da si ne bom odtrgala še tisto urico, ki bi jo lahko izkoristila za svoj počitek... zdaj naj pa malo razmišlja.
Me je že danes klical, da bo jutri moral delati zvečer,... ker pač rabiva denar, bom stisnila zobe, a za njegove klepete pa ne mislim...

Midva z Urbanom (se mi zdi) se vsak dan bolj prilagajava eden k drugemu. Nekako mi je uspelo prepoznavati njegove joke (enega ima za hranjenje, drugega za čaj, s tretjim ga samo malo pomasiram po trebuščku, četrtega ignoriram, ker po minuti, dveh mine... če ga ne bi, bi se pa vleklo,... peti je za ckrljanje itd.)

vrtec v Lj/Šiška - Pikicapokica6, je ravnateljica na sestanku povedala, da je za 3-6 letnike še prostor. Za tiste v jaslih pa je čakalna vrsta v nedogled.

maja1488 - imaš prav, otroci so tudi njihovi! Pri prvem sicer nisem čisto tako razmišljala, zdaj pa. Ga bom kar navadila počasi. Samo ko nekateri moški res potrebujejo čas...

Tašča je že drugič potrkala na vrata. Sem se naredila tiho kot miška. Če moja otroka spita, si bom vzela čas samo zase... bom že potem izvedela, kaj je hotela.

(odgovor članu mucka25)
  Neposredna povezava do sporočila: 1888
11.6.2009 16:23:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

katera je že govorila o kremi ELANCYL user posted image
Grem si jo kupit v lekarno pa bi rada še enkrat slišala če je res vredu da ne bom denarja tastonj dajalauser posted image

Meni je bila ok. Zdaj je ne uporabljam več, čeprav je priporočljivo, a nimam časa, da bi se mazala s kakršnokoli kremco.user posted image

Rotavirus - Oskarja smo tudi za en dan dali na infuzijo. Je bil božček. Premišljujem o cepljenju. Resno.

(odgovor članu Dudica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1889
11.6.2009 16:43:33   
Anonimen

Je težko, sploh pri prvem otroku, ko ne veš točno, kaj pričakovati. Mene je en čas dajalo v smislu - ali bo ostanek mojega življenja samo še v radiju 300 m okoli bajte pa samo v previjanju in hranjenju. HB se to kmalu unese, verjemi. Hranjenje postane rutina - zame je bilo kjerkoli in kadarkoli, sem se sramežljivosti povsem odvadila - usedla sem se v kakšen lokal na kavico ali na klopco v parku, v večini trgovin imajo prostore za dojenje (City Park ima dva, Leclerc ima enega, pa Nama npr. tudi). Saj lahko vržeš čez ramo pleničko, pa nihče nič ne vidi. Pa tukaj imaš link do trgovine blizu Škofje Loke, kjer prodajajo majčke za dojenje - jaz imam dve, lahko opraviš tako diskretno, da nihče niti ne opazi ( http://www.strojan.si/prva.html ). Pa sem šla na kavico s kolegicami in nisem razmišljala o tem, kdaj bo potrebno hraniti - sem hranila med klepetom, ali kdaj previjati - sem jo pa previla na zadnji klopi v avtu, če ni šlo drugače... ene 2x pa tudi v vozičku, saj ti ne more nikamor uiti. Boste videle, koliko je življenje lažje, če človek čim manj komplicira.

Me pa daje nekaj drugega - ful imam manj potrpežljivosti za starejšo - včeraj ni hotela domov z igrišča sredi vasi, Julija se je pa zbujala v vozičku - saj če bi bila kakšna klopica v senci, bi jo nahranila tam, ampak v stoje sredi travnika na soncu pa ne gre. Nikakor se je ni dalo prepričati, pa še in še na tobogan, pa na trampolin, pa ne vem, kaj še... In sem jo zagrabila za roko in odvlekla stran. Mi je bilo potem ful hudo...

...Saj sredi septembra, ko začnejo s tečaji plavanja (na DIF štartajo s tečaji 2x letno - v septembru in v januarju), bodo ravno prav stari (par dni gor ali dol). Jaz bi definitivno, mi je od prve ostalo v ful lepem spominu. Lahko se skupaj zmenimo in če nas je dovolj zakupimo skupino (tako smo naredile z novembrkami). Mislim, da jih je v skupini 10-12.

Interesentke: k.tja, mama11, KatMat, lake, ledenka

Ko gremo ven skupaj z Oskarjem in Urbanom, izbiram igrišča, kjer je za Oskarja veliko zanimivega, hkrati pa imam v bližini klopco s senčko za Urbanovo dojenje. V Lj je lažje, ker je res ogromno otroških igrišč in je izbira zato lažja.
Zdaj hodiva na eno igrišče, kjer se z ostalimi varuškami (večinoma dedki in babice) na videz poznamo in mi tisti čas, ko želi Urban jesti "popazijo" na Oskarja. Tako tudi bolj v miru dojim.
Danes sva bila v Zooju, kjer je Oskar tako ali tako samo še na novem igrišču, stoli pa so naokoli, senčke veliko.
Sem pa Oskarja enkrat dojila kar v stoje sredi poti (se je tako obupno drl, da niti do klopce nisem prišla)user posted image .
Kadar sva pa na vasi, je pa res bolj problematično... ampak takrat gremo na sprehod po dojenju,...

Ja, "zakupljena" skupina za plavanje bi bila res odlično!

(odgovor članu mama11)
  Neposredna povezava do sporočila: 1890
11.6.2009 16:44:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karatina

Lep pozdrav,

sem končno našla nekaj časa, da se vam spet oglasim.

No, 23.5. se je končno končalo čakanje na našo deklico Lino. Rodila se je s 4100g in 52cm. Je pravi požerušček in ponočnjak - jo vso noč mučijo kolike, tako da skoraj nič ne spiva, zjutraj, ko se zadeve malo umirijo in zaspi, pa že slišim starejšo hčerkico, ki se je naspala... Sem cele dneve tako user posted image , da bom še koga pojedla user posted image

user posted image

Grem vas še malo prebrat in se še kaj javim.

Lep pozdrav in uživajte v sončku user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  Luštna je!

(odgovor članu karatina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1891
11.6.2009 16:51:45   
Anonimen
joj, strašno, kot bi pisala sama sebi...user posted image
in ugotovila sem ,da je toliko že ura, da... moji otroci imajo predolg popoldanski spanec! ampak ko pa je tako prijetno tiho,...user posted image  jih ne bom nič budila. bodo šli spat ob 11h zvečer. bom liberalen staršuser posted image .

prijetne urice vam želim!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1892
11.6.2009 17:09:41   
PapuaNG
Ja, partnerje je treba kar prisilit, da kaj naredijo, če se že sami ne spomnijo. Konec koncev so to tudi njihovi otroci in ne samo naši. Jst sm tko rekla že za prisotnost ob porodu-če ga je lahko naredil, je lahko oz mora bit tut pri porodu zraven user posted image In glede na to, da mi takrat, ko je doma, pomaga kolikor le more, mi ni panike, če gre kdaj komu na obisk ali če sem kak večer sama doma. No, zdej bo itak moru bit zvečer doma, ker sama še ne smem nesti vode za kopanje user posted image Mi je pa pri mojem všeč ravno to, da je samoiniciativen in mi ni treba nič kaj dosti rečt, kaj naj naredi.

Se pa strinjam, da je o težavah potrebno govoriti in ne to v sebi zadrževati. Pa ni važno, a govorimo s prijateljico, mamo, taščo, s kom prej interneta...važno je, da to damo ven iz sebe. Sem se naučila tega že v mladosti...najhuje je delati se močnega, ko to nisi, ker prej ali slej vse privre na dan. Vsi imamo kdaj slab dan, ko nam nič ne gre ali ko se enostavno ne počutimo dobro. Saj nismo roboti. Ne smemo pozabiti, da se vsaka od nas trudi po svojih najboljših močeh, tako kot najbolje zna.

Sem pa jst tut za plavanje...kjerkoli user posted image

Zdej bo treba pa neki za jest narest...želodec zahteva svoj davek user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
11.6.2009 17:54:38   
KatMat
no,se malo pa nas bo vec na plavanju kot na kaviciuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
11.6.2009 18:09:19   
Pikicapokica6
mama11 - ti imaš vedno tako pametne odgovore. Si prava zakladnica znanja in izkušenj. Res prava mamauser posted image

Punce, jaz spet rešujem moje joške. Boli me ko user posted image user posted image . To je že tretjič v treh tednih. Jaz ne vem, zakaj se meni to dogajauser posted image  Pa res pazim, da mi sprazne, redno menjavam blazinice, si umivam bradavice.....Potem pa pride kakšen dan, ko namesto tri ure spi npr. 4 ure ali še več, mene pa takoj trofne. Če jo prej zbujam, sploh ne pomaga. Jo previjem, ker to jo najbolj zbudi, in ko jo nastavim na joške, se samo obrne stran in spi naprej. Potem pa grem po črpalko, pa mi večinoma sploh noče nič ven it. Samo enkrat do zdaj sem res nekaj načrpala. Tudi sredi noči moram vstajat in črpat, če še kar spi. To sem danes ponoči delala, pa očitno ni pomagalo, saj sem že cel dan čisto hin...

Ali je možno, da sem temu tako podvržena ali kaj narobe delam?

Mah, kar naprej je nekaj, noooo...Kot da ne bi že enega otroka spravila goruser posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
11.6.2009 18:12:44   
PapuaNG
Kaj pa če premalo časa črpaš? Jst sm tut najprej mislila da nimam mleka, ko ni takoj ven prišlo, pa sem kakšno minuto počakala, pa je le začelo curljat. Ker če je mleko notri, mora nekaj ven prit. Drgač je pa men na začetku pri bolečih joškah pomagala masaža pod vročo vodo.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
11.6.2009 18:26:42   
Pikicapokica6
Ne vem, res. Joško mi je čist lepo spraznila, ko sem šla črpat, sem načrpala še mogoče 20 ml, mene pa vedno bolj boli. Se tud dotaknit ne smem več. Pa ravnokar sem šla merit vročino, pa mam trenutno 37.2. To pa še ni vročina, da bi mogla že kam hodit a ne? Po mojem bom kar kakšen hladen obkladek dala gor, ker mi kar gorijo.

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
11.6.2009 18:58:48   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

IZVIRNO SPOROČILO: maja1488
Dudi, planica je v mercatorju 50% znižana user posted image Meni je tudi vanilija bljak. Kupujem pa sladolede v hoferju, so mi najboljši in najcenejši.

a res...madonca to je pa že kar nekaj glede na to da je kar precej draga...potem pa se bova ustavila še v merkatorju pol...k greva avto registrirat,spet en kup dnarja

Se mi zdi, da je v akciji šele od jutri naprej in to 2l Planice - s kartico Mercator pika. Jst tud na tole čakam... user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
11.6.2009 19:35:09   
KatMat
jest si tud se crpam zravn da sploh lahko lezim...ker mi mala pije ena joska-eno dojenje...se pravi vsake 4 ure mi prazni eno dojko...se bojim da bom brez ostala ce ne bom crpala

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
11.6.2009 19:50:25   
KatMat
naj mi kdo pove kaj delam narobe!!!!!evo spet futranje...je pojedla ne prevec,sploh ni tecnarila tokrat ...malo otozno me je gledala molcece iz posteljice jo dvignem malo pocartam...jo grem odlozit v posteljo-na bok najprej ritka pol glavica se obrnem in spet bruha ko nora!!!

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?