|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009 2. del
11.6.2009 8:38:11   
Flora2
Jutro user posted image ,

še danes in jutri pa dopust, morje in uživancija v prvi vrsti pa spanje, ki mi ga že kronično manjka.
Sem pa tako hitela danes, ker sem zaspala, da sedaj v službi jem zajterk, ker itak do pol 9h ni nobenega na spregled, vsaj ponavadi je tako. Prav komaj čakam, da se mi vse skupaj malo umiri in da ne bo več tega hitenja.

Aprilčica, to srbenje okrog popka je pri meni tudi grozno in to že od samega začetka , nikjer drugje po trebuhu me ne srbi samo okrog popka pa, res čudno. Upam, pa da ostanem brez strij, do sedaj se mi še ni nobena naredila.

Ja moški v kuhinji znajo res presenetiti in z okusi in z razmetano kuhinjo user posted image , važno pa je da se spravijo kaj dobrega narest, ne.

Tkole, ko prebiram tiste, ki že imate otročke, zna biti situacija za vaše malčke ko bo prišel nov član res težka, do takrat je vsa pozornost namenjena njemu ali njej potem bo pa tukaj še eno malo bitje, ki bo od začetka zahtevalo še več pozornosti. Ampak mislim, da bodo kmalu dojeli, da je to njihov bratec oz. sestrica in bodo veseli in ponosni nanj-jo.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 351
11.6.2009 9:17:35   
romana24
IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl

Jaz bi pa rada nekaj vprašala tiste, ki že imate otročke... mogoče bo neumno...user posted image
Imela bom previjalni pult v kopalnici, v katero se pride iz dnevne oz iz hodnika pri dnevni. Na drugi strani dnevne bova imela spalnico in v začetku posteljico, ker bo mala pri nama spala. Otroška soba bo v spodnji etaži - 5 stopnic po hodniku dol (od kopalnice in dnevne). Ampak mislim, da bo v uporabi šele čez kakšno leto, ker se mi ne bo dalo letat čez celo dnevno in po štengah, če bo dojenček ponoči zajokal.

Kam naj si spravim vsa oblačilca in opremo? V kopalnico, kjer se bomo previjali in kopali? Spalnico, kjer bo mala spala? Dnevno, ki je ravno na sredini? ...ali...Otroško sobo? user posted image

Mislim, da je tale post prvi znak gnezdenja... user posted image

Jaz bi imela cunce tam kjer je previjalna, se pravi v kopalnici. No sej poleti še gre ampak pozimi pa ni ravno fino za user posted image  da jo iz tople kopalnice kjer se je kopala potem nosiš čes cel hodnik v sobo. Se lahko hitro prehladi.

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 352
11.6.2009 10:18:38   
hruškolinka
Sanika, živjo.

Vidim , da sem malo zmedeno napisala okoli olavanja dojenčkov. Sem absolutno za plavanje na Fakulteti za šport. Za tisti program, ki ga pa ponujajo v Atlantisu sem odločno proti.
No, grem brat dalje, kaj ste kaj napisale.

lp

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 353
11.6.2009 10:23:26   
Sanikaa
Dobro jutrouser posted image user posted image user posted image
Včeraj sem dobila en mail o mleku , ki ga seveda kupujemo, ker drugega sploh ni. Homogenizaciji in kaj to naredi mleku in kaj potem dela našem telesu. Je kar mal zaskrbljujoče če je res!! Bom mal gradiva na koncu dala pa povejte če kaj veste več o tem in kaj mislite!?!

Cowgirl Mi smo imeli vse v koplanici in je bilo zelo praktično (vse je stalo na 3 ozke police). Ampak to ima tudi slabo stran. Zgodilo se je da si nisam pripravila prej in sem morala brskat po omari in Vid je kar sam ležal...bilo me je kar strah da mi dol ne skoči . Potem pa niti ni tako pomembno kje imaš stvari ker si vse moraš pripraviti zraven previjalne. Seveda kakšne osnovne stvari ..ki se sproti umažejo in jih boš pogostejše rabila daš v kopalnico ..ostalo je lahko v sobici. Mi smo se preselili in zdaj nimam več tako veliko omaro v kopalnici in bom tudi ta sistem imela. Vse pripraviti prej za obleč , ostalo za previjanje pa v koplanici.
Kerala mislim da je tvoja G res pal površna. Meni vedno, preden pridem sploh k G, sestra preveri vodo, izmeri pritisk in me stehta. Sicer za glukozo me še ni testiraluser posted image
Punce ene ste pisale da Mv meri kar odzunaj z metrom. Z krojačkim metrom se meri velikost maternice, in obstaja graf po katerem opazujejo da ni prišlo do kakšnega zastoja v rasti. MV se lahko tipa digitalno če je zaprt in trd, kako je pa širok samo z UZ. MV od 4 cm je kar super. Sam res obstajajo skrajnosti..jaz sem bila zadnji mesec z Vidom kar tri cm odprta pa sem rodila dan čez PDP. Tudi prijateljica je bila en mesec 1 cm odprta pa normalno nosila do konca.
Aprilčica...srbi..srbi tudi mene ..popek je pa že 2 meseca čist obrnjen in občutljiv.
Tanchy tudi mi se ful pogovarjamo in on kar sam mi dvigne majčko in me lubčka po trebuščku. Pol pa , ve da ne sme, ampak bi kar igral bobne na moj trebuh, enkrat mi se kar z glavo zaletel v trebuh...  Enkrat je rekel da kaj če bi se usedel na sestrico. Sem rekla da bi je to bolelo. Da je ona zelo majhna in nežna in bomo morali biti zelo nežni z njo.
Včeraj sem nabavila en tovornjak in bo ga dobil v porodnišnici od sestrice user posted image , on bo tudi z atijem izbral majhno darilo za sestrico. To sem nekje prebrala da niti šolski otroci ne sprašujejo od kod dojenčku darilouser posted image user posted image  Knjiga MOJE TELO iz tehnične založbe je tudi super ker se vidi kak je dojenček v maminem trebuščku. Tudi se strinjam da je potem praksa pri vsakem otroku drugačna od teorije , ki nam je ponujajo v knjigah. Mislim da bo ati moral kar veliko tega na sebe preuzet in se z njim ukvarjat še več kot prej.
Flora2 ...držim pesti da zdržiš še dva dni ..pol pa uživaj!!!

Zdaj pa o homogenizaciji mleka:

"Tisočletja je bilo mleko vir zdravja za otroke in
odrasle, danes pa ga je postopek homogenizacije spremenil v vir
bolezni.Homogenizirano mleko preprečuje prehitro ločevanje maščobe,
kar omogoča daljše roke trajanja izdelkov. Kmalu zatem, ko je
homogenizirano mleko v trgovinah izpodrinilo navadno pasterizirano, so
se pojavile alarmantne vesti o velikem porastu pojava poapnenja žil ne
samo pri odraslih, ampak
tudi pri otrocih. Odziv mlekarske industrije na to je bila ponudba
različnih vrst mleka z manjšo vsebnostjo maščobe, kar kaže na to, da
so vedeli, da ima homogenizirana maščoba drugačne lastnosti od
nehomogenizirane. Prej smo poznali samo polnomastno mleko in krivdo za
poapnenje žil so takrat pripisovali predvsem maslu. Med maslom in
homogenizirano mlečno maščobo je precejšna podobnost. Pri obeh z
mehanskim postopkom uničijo naravno proteinsko membrano, ki obdaja
maščobne kroglice. Te membrane pa narava ni ustvarila brez tehtnega
razloga in prav njeno uničenje ima usodne posledice za zdravje ljudi
in predvsem otrok, za katere še vedno priporočajo pitje polnomastnega
mleka. Majhnim otrokom je mleko glavna hrana in prve spremembe na
ožilju zdravniki opažajo že pri triletnikih. Prav zaradi otrok želim
dokazati in razložiti škodljivost homogenizacije in njeno nepotrebnost
z vidika varnosti. Navajam prevod dela opisa homogenizacije iz
Ullmannove Enciklopedije tehnične kemije (3.izdaja) v poglavju o mleku
in mlečnih proizvodih:Če imajo maščobne kroglice v tekočih trajnih
mlečnih izdelkih enako disperzijsko stopnjo kot v svežem mleku, se
hitro dvignejo in na površini tvorijo neprivlačne (grde) kompaktne
sloje smetane ali maščobne zamaške.Maščobne kroglice zmanjšane na manj
kot 2 mikrona pa se nasprotno le zelo počasi izločijo na površino,
tako da se pri dovolj viskoznem izdelku ob normalnih pogojih
skladiščenja maščoba ne izloči. Pri običajnih homogenizacijskih
strojih se toplo mleko (oz. koncentrirano mleko ali
smetana) s tribatno črpalko z veliko hitrostjo potiska skozi ozko
režo.Pri tem nastale strižne sile maščobne kroglice raztegnejo po
dolžini, da razpadejo na posamezne majhne kapljice, ki se še držijo
skupaj podobno verižici biserov. Na posamezne maščobne kroglice
razpadejo šele ob izstopu iz homogenizirne reže. Zaradi homogenizacije
se uničijo prvotne membrane maščobnih kroglic. Istočasno pa se na novo
nastale maščobne kroglice adsorbirajo beljakovine, predvsem kazein.
Emulzija se stabilizira.
Postopek je videti idealen. Mleku ni nič dodanega, nobenih
emulgatorjev. Toda na maščobo, ki je bila prvotno zaščitena z naravno
membrano iz cca 1/3 fosfatidov in 2/3 membranskih proteinov, ki je
preprečevala trdnejšo vezavo kazeina z njo, se po homogenizaciji trdno
adsorbira kazein. V naravnem mleku je kazein pretežno v obliki
kazein-kalciumfosfatnih micel. Naš organizem novo nastale kombinacije
(maščobe obdane s kazein-kalciumfosfatnimi micelami) ne zna prebaviti,
deloma jo izloči,
deloma jo nalaga na stene naših žil (od tod poapnenje). To tudi
razlaga, zakaj organizem iz homogeniziranega mleka ne more izkoristiti
kalcija.Poleg tega stopi v akcijo še encim ksantin-oksidaza, ki se
nahaja v notranjosti maščobnih kapljic. Ta encim je namenjen
postopnemu razkroju proteinskega dela membrane maščobne kapljice, da
nato organizem maščobo lahko uporabi. Ker membrane maščobnih celic po
homogenizaciji ni več, ta
encim začne delovati na tkivo v človeku in ga
poškoduje.*Homogenizirano mleko je torej ena najhujših prevar
današnjega časa.*"

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 354
11.6.2009 10:42:30   
Flora2
Sanikaa tole o mleku je pa res za zamislit si, jaz ga spijem dnevno minimalno 1/2litra in pijem alpsko mleko obogateno s kalcijemuser posted image .
Od kod si pa potegnila ta članek?

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 355
11.6.2009 11:10:13   
hel32
Dober dan user posted image
Cowgirl, jaz sem pri taprvi imela vse stvari pri previjalni ko pa sem jo spreoblačila in kopala pa sem
vse pripravila vnaprej, najbolj praktično je tako, če pa imaš previjalno v kopalnici si pa daj tiste stvari, ki jih rabiš najpogosteje
na kako poličko, kozmetiko, pleničke, bodije, koš,  brisačke za obrisat, ostalo pa je lahko v sobici.
Aprilčica, ja kr fajn je če zna moški kuhat, moj tudi zna pa tudi speče kaj, po svoje, brez recepta, tak, da me ni strah,
gdo bo po porodu kuhal user posted image , srbenje okoli popka, z e l o me srbi, pa koža je čist tanka, plavkasta, pa peče me, se kr naprej praskam
in 2x na dan mažem z eucerinom!
Mi z uvajanjem novega družinskega člana nimamo posebnih težav, ker je naša pupa že tako velika, da to vse razume, in je pšrav navdušena
nad bratecem, ki si ga je tako dolgo želela.
Sanikaa, to o homogenizaciji mleka že dolgo vem, in če je možno kupim vedno tistega nehomogeniziranega, al pa ker sem bolj na deželi, kupim domačega od kmeta!Upam, da je voda v bazenu dobra, in da se boste lahko med vikendom kopali, pa veliko užitkov!
Včeraj ni bilo nič z kopanjem, se mi je voda zdela malo premrzla, bi od tresenja telesa dobila še popadke, nisem reskirala sem si samo noge namočila
pa sicer napovedujejo topel vikend.
Hitro je minilo, se mi zdi, da sem se komaj navadila na bolniško, je že od komisije prišla zadnja odločba, do 3.8. od 4.8. 2009 imam pa porodniško,
potem pa najlepši čas zame čakanje na porod in da končno vidim svojega fantiča!
Se tudi sama strinjam z imenom za nadaljne čvekanje, na forumu, dojenček, avgustovke 2009, sam tega bo morala moderirat verjetno katera izmed vas, tega sem jaz, ker imam rok na koncu avgusta, al pa bomo počakale, da vse rodimo, pa potem furamo na novo?
Mogoče pa rodim na stari rok, imam tak občutek da bo takratuser posted image user posted image .
Lep dan vsem
Helena v 29 tednu

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 356
11.6.2009 11:38:44   
simonalokar
hoj

prihajam od G in je vse vredu. user posted image se dobro razvija in glede teže tudi saj prehiteva tko da bo kak teden prej lahk vn pršlauser posted image user posted image . do sedaj ima 2200G in sem šele v 32 tednu. šla mi je 4*merit in vedno je toliko pokazalo. ni mogla verjet. pač bo spet težak otrok. tko da bomo morali paziti da ne bom šla čez rok. ker sem drobne postave in teža otroka je zame že prevelka. no če pa rada je - mami pa tuduser posted image user posted image user posted image . vse je drugače ok.

jutri si grem papairje zrihatat da bo vse ok - oddala bom za porodniško.

cowgirl vse imam v kopalnici v dosegu rok. da ne bom prenašala user posted image sem ter tja. se že zlikano  in vpričakovanjuuser posted image user posted image .

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 357
11.6.2009 11:41:05   
simonalokar
aja naslednji pregled 06.07. . sem imela pa danes ctg in je tamala tako razgrajala notr kukr bi vedla da morauser posted image user posted image user posted image .

aprilčica saj je prav da je razvaja - sam kuhnjo bi pol lahk za sabo tud pospravuuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 358
11.6.2009 11:43:49   
tejči77
Pozdravljene babike,
da se še končno tudi jaz malo javim. Tako ste pridne s pisanjem, da ko preberem zadnje tri strani, me čakajo že nove tri.user posted image  In potem ne uspem nič komentirat.
Glede imena našega čveka, se strinjam, čisto enostavno je najboljše.

Jaz pa grem delat še 4x, naslednji četrtek sem pa že na dopustu, potem pa porodniška. Bom na dopustu začela kaj pripravljat za dojenčka. Zaenkrat še nisem nič, razen košek za pleničke sem končno kupila, ga pri Larisi nismo imeli. Pa generalko bom imela po stanovanju, komaj čakam, da bo stanovanje vsaj par uric čisto in pospravljeno. Upam da me do naslednjega tedna ne bo vse minilo.
Pri nas je novega to, da je prejšnji četrtek Larisa izgubila dudo (saj jih še imamo cel kup na zalogi), pa sem kar rekla, da dude ni in se zdaj odvajamo. Prvi večer je bilo zelo hudo, je jokala in jokala, da se mi je srce trgalo. Pa sem rekla, da bom kljub vsemu vztrajala, ker se ji je že začelo poznati na zobkih in vedno slabše je govorila. Moj lubi se je kar distanciral in skril, ker ne more prenašat, da tamala joka. Meni se je pa svet podiral. Zdaj je že bolje, čez dan se skoraj ne spomni nanjo, zvečer pa uvajam novo rutino, sicer precej težje zaspi, (včasih je takoj zaspala, ko sem jo dala v posteljo) ji zapojem pesmico o mucah, potem me še parkrat pokliče in jo še grem potolažit, nakar si še sama zapoje kakšno pesmico in zaspi. Počasi bo že.
To sem napisala vsem, ki nameravate svojim novorojenčkom dati dudo. Zna biti potem precej hudo, zato morda raje na začetku premislite, če bi lahko šlo brez. Vsekakor je pa duda bolje, kot prst, tukaj pa ni nobene debate.user posted image

Sanikaa, hvala za to obsežno razlago, jaz sem to prvič brala. A se še sploh da dobit nehomogenizirano mleko? Mislim, razen pri kmetih?

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 359
11.6.2009 11:53:09   
Flora2
O tejči77 tebe pa res že dolgo ni bilo na čvekanju.
Ja boga vaša mala brez dude, meni so otročki tako fletni z dudami, da si ne morem pomagat, kako bo pa pri mojem pa ne vem, bomo videli.

Simonalokar tvoj user posted image je pa res velik oz. težak, meni se sanja ne koliko je za te tedne normalno ampak slišati je velikouser posted image .

Glede imena naprej na forumo dojenček, se strinjam s klasiko Avgustovke 2009.

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 360
11.6.2009 12:05:53   
simonalokar
glede dud

jaz osebno sem proti dudam. moj je ubistvu tudi ni maral tko da s tem nisem imela problemov. in zdaj bom tudi vztrajala brez dud - če pa bo nuja pa bom tudi s tem probala. včasih bi mi prav pršla pa je ni maral tko da nisem niti pol silila z dudo. bomo videli zdaj kako bo.

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 361
11.6.2009 12:32:27   
sams
ojla drage moje,
glede moderiranja, po mojem počakamo, da vse rodimo in potem gremo na novo debato o otrocih.

Uf, pa hvala kerala, Flora2, Ayo za čestitke, spet ste me razveselile user posted image .

Ayo, naš mislim da ne šteka, da bo dobil družbo (je še premajhen, po mojem). Me prav zanima, kako bo.

tejči77, simonalokar; mi smo pa se pred porodom od malega odločili, da ne bo imel dude. Pa je imel tako močen sesalni refleks, da si je sesal rokico in je imel vso plavo. Tudi eni od mamic, ki smo skupaj sprehajale otroke, je naredil "ljubezenski ugriz" na vratu user posted image  Potem smo mogli popustiti in smo mu dali dudo. In je bilo super!!!! Ponoči se je hitro odvadil biti brez, čez dan pa je imel tako po malem. Pa smo jo ukinili ena 2 meseca nazaj. In ni hotel zaspati popoldan, čeprav se mu je fuuuul spalo user posted image . Tako da sedaj, ko je bil nazadnje bolan, smo mu spet uvedli dudo, ampak samo čez dan za zaspat za par minut. In ta otrok zlati je ful zadovoljen in spi kot angelček! Vmes pa si je že začel palec tlačit v usta, kar pa si jaz srčno ne želim, ker sem sama cucala palec skoraj do 10 leta user posted image . Evo, to je naša izkušnja.

aprilčica, tudi moj ko skuha, po navadi pusti cel kažin za sabo. čeprav moram priznati, da je zadnje čase bolj priden kar se tega tiče.... ne vem zakaj user posted image . Ampak priden tvoj, da je tako dobro skuhal user posted image .

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 362
11.6.2009 12:52:15   
kerala
Ojla srečke nosečke,

Sanikaa, jaz že dolgo vem, da je homogenizirano mleko škodljivo. Mi skoraj celo leto kupujemo mleko pri kmetu, ki hrani svoje krave le s slamo. Edino poleti se pa tisti res hitro pokvari, zato takrat vseeno pijemo alpsko mleko, no, sicer samo midve z Duno. Moj user posted image  se mleka široko izogiba, Živi pa smo ga sploh ukinili zaradi pogostij infektov v dihalih in je zdaj dejansko veliko boljša.
Tejči, v trgovinah (vem za Mercator in Spar) je na vojo tudi nehomogenizirano mleko, dobi se v plasičnih flašah, je pa prav tako hitreje pokvarljivo, tako da se ga na zalogo ne da kupovat.

Glede merjenja trebuha in MV - meni trebuh tudi izmeri z šiviljskim metrom - samo tako meri rast maternice, ki je sorazmerna rasti otročka in je hkrati hitri pokazatelj zastoja rati. MV pa se, kolikor sem do sedaj prebrala, meri z UZ. Ene ste napisale, da z notranjim, meni ga je včeraj merila kar z običajnim, preko trebuha. Videla je tudi, da je lepo zaprt. Nekateri G pa to preverjajo tudi s tipanjem - ma sem prav zmedena že, preveč različnih pristopov...

Glede dude - moji dve sta jo imeli obe. Živa že od začetka, Duni pa sem jo vztrajno v usta dajala, saj je toliko jokala, da je bila groza. Se strinjam, da je boljše, če je nikoli nima, samo meni je bila pri Duni res v veliko olajšanje. Če pa ima močen sesalni refleks, kot sams-in, je pa tako edina pametna odločitev. Tako hudo spet ni, jaz sem imela dudo še v osnovni šoli sem se z njo božala preden sem zaspala, pa sem imela čist lepe ravne zobe (dokler si jih ob padcu nisem par zlomila), današnji otroci pa praktično vsi potrebujejo aparat.
Duno smo odvadii pri 1,5 letu, smo se že prej zmenili, da jo bo dala Dedku Mrazu, on pa ji bo dal darilo. In je šlo, praktično brez večjih težav.

simonalokar, bravo za pregled! Je pa res težka tvoja bejba. Jaz sem danes 31 tednov, pa mi je včeraj rekla, da je težek komaj 1550g. Sem šla gledat v tabelo in je tudi to čist OK. Ostale izmere so bile primerne starosti. Ma, verjetno te meritve res niso najbolj natančne. Sulfinijin Val je imel 1600, pa se je rodil s 30 tedni, če se ne motim, pa so tudi že dober teden prej rekli, da ima 1600g.

hel in sanikaa, upam, da bo voda dovolj topla, da bosta ta vikend lahko uživali v svojih bazenčkih!

Flora, ti pa odštevaš... super, zdaj pa samo še uživancija! Kdaj si že rekla, da greste na morje, a že kar takoj?

Aprilčica, mene pa HB trebuh nič ne srbi. Ga mažem z oljem pa je koža tako lepa in prožna - se mi vsaj tako zdi, bomo videli kaj bo do konca...
Vse čestitke tvojemu user posted image ! Moj tudi veliko kuha, vsakodnevno med tednom, kadar sem jaz delala, tako da tale rutinska obveznost ni prav posebni užitek. Moram pa ga sploh zeloooo pohvalit, da večinokrat tudi za sabo sproti pospravi in pomije! No, peciva pa res še nikoli ni spekel, verjetno se tudi nikoli ne bo lotil, ker imamo še dve "rezervi" za to doma...

Uživajte, danes je petek, jutri pa vikend - pravijo da bo lep! sams, če se pa morje dovolj segreje, se pa mogoče spet vidimo, tokrat v Strunjanu!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 363
11.6.2009 12:53:02   
tejči77
sams, jaz sem se tudi odločila že pred porodom, da ne bomo imeli dude. Pa je Larisa tudi imela tako močan sesalni refleks. Skos mi je hotla na joški viset, mislim ure in ure in če sem jo dala stran je jokala ure in nič spala. Sem bila že čisto na koncu z živci. Potem mi je patronažna rekla, da naj vendar poskusimo z dudo. Sicer bistveno bolje ni bilo, mi je pa kdaj za kakšne pol urice tudi zaspala. Tako da ni bilo drugega izhoda. In ponoči je spala, samo je celo noč cucala. Bog ne daj, da je duda ponoči ven padla, je bil takoj jok. Je bilo potem potrebno vstati in dati dudo nazaj v usta. To še zdaj, pri skoraj dveh letih. In sem imela tega res dovolj. Upam samo, da ne bo zašel prst v usta. Zaenkrat ne kaže tako, če pa bi slučajno bomo dali pa dudo nazaj.

Meni je g merila MV samo z vaginalnim UZ, pa še to samo enkrat. Z metrom pa meri velikost maternice. UZ otroka sem imela pa samo dvakrat, ker več kao zavarovalnica ne krije. 1x mi je sladkorno preverila, dva tedna nazaj, pa dvakrat vodo do zdaj. Sicer sem pa imela do zdaj samo 4 preglede. Na naslednjega me je naročila zdaj končno čez 4 tedne, prej sem imela skoz na 8-9 tednov. Za seznam, naslednji pregled imam 23.06.
Moram jo pa obvezno spomnit, da mi Hg pogleda, ker sem pri prejšnjem porodu imela hude komplikacije zaradi izredno slabe krvi, kljub temu, da sem jemala železo. Dojenček si pač vzame kar rabi in potem za mamice ostane premalo kljub dodatkom, je pa to lahko zelo hudo.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 364
11.6.2009 12:53:48   
cowgirl
Glede mleka... alpskega nikoli nisem marala, ker je kot bi pil belo vodo... pa kalcij dodan... halo?! V mleku je še kalcij dodan. Kalcija je v "naravnem" mleku popolnoma zadosti, ne vem, zakaj bi še umetno to dodajali.

Pijem mleko iz mlekomata, če se le da. Sedaj je mlekomat z mlekom iz kmetije Mis v Medvodah in na tržnici v Ljubljani. Je pa direktno iz krave, ohlajeno na 4C. Sveže mleko. Najbolje, kar lahko dobiš. Če se ti zdi, da je tako naravno mleko premastno, lahko zavreš in pustiš da se na površini nabere maščoba in jo potegneš dol in uporabiš za kuhanje. Jaz jo imam za polivke za špagete, pa za kajmak itd... Tako dobiš manj-mastno mleko, ki je ziher bolj zdravo od tistega mleka, ki ga kupiš v štacuni in gor piše kok je zdravo, ker ima samo 0,5% m.m. To zame sploh ni mleko... ampak bela voda. Raje pijem vodo iz pipe.
Podobno "bolj naravno" mleko v trgovinah je Bohinjsko mleko in od Planike. Pa Krepko ima tudi dobro eko mleko...
Okus mleka, ki je homogenizirano in nemaščobno s 0,5% m.m. se ne da primerjati z "naravnim" mlekom.

Pri mleku sem ful natančna, ker ga popijem veliko in sem gor zrasla z mlekom direkt iz kmetije.

Carpe diem

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 365
11.6.2009 13:01:32   
eee35
Klepetulje!!!user posted image  
Glede naslova za naprej - sem tudi hotela predlagat, da nadaljujeva s tem, ki ga imamo, saj je čisto v redu,pa vse pove, samo bomo dodajale dele, ko končamo enega. Nobenih bonbončkov in čebelicuser posted image
Midva sva pri staršeh, sva celo spala v spalnici, fotr pa na kavču v dnevni sobi. Saj je imel fulprostora, ker se kavč na 2 m raztegne. Kar uživam, čeprav sem mislila, da ne bom, hiša je velika, pa še na vasi smo, mir in tišina.
Glede previjanja - midva bova imela previjalno v otroški sobi, ker pač drugače ne gre, velika je kot krava, pa v kopalnico ne bo zlezla. Malo ga bova pač nosila, ampak ni daleč na drugi strani hodnika je. Kaj čemo,se bova prilagodila pogojem in konec.
Aprilčica: zavidam ti, da tvojuser posted image  peče in kuha, moj ima dve levi roki ali drugače rečeno se mu ne dauser posted image . Ampak meni se večinoma tudi ne da, tako, da sva na istem. Vsake tok časa imam popadkeuser posted image  pa kuham,kot zmešana,pol pa nekaj časa spet nič,pa neke solatke delam. Moj itak v službi gre na malico ali kosilo.
Tudi ne likam mu nič, sebi sproti. Lenuhar je. Če bi kdaj on meni kaj zlikal, pol bi mu jaz tudi, tako pa nič od tegauser posted image  Naj si sam lika! Enkrat mi je rekel, da mu je sodelavka rekla, da najraje bi ga vzela domov in zlikala - kao  mogoče še kaj drugega, kot pa zlikala, heheuser posted image  Sem rekla, naj pride k nama, ker imava oba dost za likat, ni problema!
Navajena sem od doma, da moja brata delata vse, tako pač smo jih vzgajali (glej: jaz sem mulca preganjala levo in desno). Oba pospravljata, likata, kuhata. In tako je tudi prav.

< Sporočilo je popravil eee35 -- 11.6.2009 13:02:38 >

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 366
11.6.2009 13:15:06   
Arwen
Zdravo!

Madonca, ste v enem dnevu spet razpisale.user posted image Mi imamo v službi gužvo, jutri se pa še selim v drugo pisarno, pa bo šel spet en dan samo za to.

Sanikaa- glede homogeniziranega mleka jaz že nekaj let vem, da je škodljivo. Pa saj če logično pomisliš, kako ima lahko neko mleko rok uporabnosti eno leto?! Halo?!user posted image To sploh ni mleko, ampak nek umetni proizvod. Jaz dobim domače mleko vsako soboto s kmetije, občasno ga pa kupim tudi v trgovini od Planike (samo pasterizirano).

Opatija – držim pesti, da se ti uredijo službene zadeve pred dopustom in da ti ne bo treba še naslednji mesec na te stvari mislit.

Tejči77 – super za dudo!user posted image Jaz osebno nimam nič proti uporabi dude, bolje je že, kakor pa da prst sesa.user posted image Našega smo na začetku dobesedno silili z dudo, ampak je ni maral. Čeprav bi meni bilo včasih ljubše, če bi se hotel pocrkljati z dudo namesto z joško.user posted image

Ayo – bravo za dopust! Fouš!user posted image

M1987 – čestitke za poroko. Žal pa ne morem videt slikic.user posted image
  Hja, naši otročki bodo sigurno malo ljubosumni na mlajše bratce in sestrice, eni bolj, drugi manj, odvisno  pač od karakterja in tudi našega obnašanja. Vsekakor je treba poskrbeti, da starejši ne bo občutil, da je kakorkoli zapostavljen, morale jih bomo čimbolj vključit v samo dogajanje (previjanje, skupni sprehodi, cartanje). Naš se zaenkrat dojenčka zelo veseli in celo zbira denar, da bo dojenčku igračo kupil.user posted image In ga vprašamo, kaj pa sebi namerava kupit in odgovori, da nič, saj ima on že dovolj igrač.user posted image
Naj bo dovolj za danes. Pa pa, A.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 367
11.6.2009 13:31:48   
Flora2
Kerala, ja odštevam in to s takim veseljem da je jojuser posted image , na morje gremo (user posted image ) pa že v soboto dopoldan in tako težko čakam, predvsem to da se naspim in spočijem, pa še par res dobrih knjig imam za prebrat, tako da bo dopust v pravem pomenu.
Se mi pa zdi, da si pa ti en dan preskočilauser posted image , jutri bo petek potem pa vikend, mah kdo bi nam lahko zameril, če nam odpade kakšen danuser posted image .

Glede mleka, ja meni je po okusu enostavno najboljše alpsko mlekouser posted image , žal je tako, pa ko sem bila otrok smo imeli domače mleko (po očetovi strani so imeli manjšo kmetijo), ampak danes pa domačega mleka tudi povohat ne morem pa bi ga srčno rada. Vem da je groza, ko takole pomislim kaj vse pokonzumiramo, ampak če bi bilo to samo mlekouser posted image , zadnjič sem brala da kaj vse je v kruhu koliko škodljivih sestavin, ki ustavijo staranje kruha in kakšna barvila, mah ne bom preveč razglabljala...srečni vsi tisiti, ki večino pridelajo doma.

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 368
11.6.2009 13:42:18   
opatija
Ojla user posted image !

Očitno je včerajšnji bes pomagal in sem kmalu za tem prejela zelo pozitiven mail. Delo se mi prestavi na začetek julija, ko se vrnemo z dopustauser posted image Za vso to kolobocijo je kriva recesija in posledica je tudi to, da bo nekoliko manj denarja. Dobra plat tega pa je, da ne bom tik pred porodom blaznela kot zmešana, poleg tega pa dobim namesto izpada zaslužka porodniškouser posted image Izvedela sem tudi, da se mi septembersko delo prestavi na oktober, v polovičnem obseguuser posted image Skala se mi je odvalila od srca, ker me je res skrbelo kako bom sfolgala z dojenčkom in tamaučkomuser posted image

Ayo tudi mene začenja skrbeti kako bo Nik sprejel bratca. Skos mu razlagam, on boža trebušček in pravi, da dojenček aja, ko pa rečem da bo dojenček pri meni pil mleko, pa reče, ne, Nik tuki pil mlekouser posted image Prepričana sem, da ne ve točno kaj to zanj pomeni. Upam, da bo še naprej tako dobrovoljen in zlat fantek.

Kerala Kakor sem slišala od dveh prijateljic, ki sta rodli v maju, je to zgleda kar pogosta praksa. G večinoma opravljajo preiskave le še by the book, kar je precej manj kot sem jih imela jaz v prvi user posted image Tudi jaz komaj čakam petek, ko imam končno spet UZ, saj sem imela zadnjega morfologijo. Glede laboratorijskih preiskav pa magar vprašaj, če se ji ne zdijo potrebne. Čudno pa se mi zdi, da ti vsakič ne meri pritiskauser posted image Kakor vem, naj bi bili po 36T pregledi (CTG) na en teden. Bomo videleuser posted image

Cowgirl jaz imam še vedno vse Nikove oblekice v kopalnici, v predalniku previjalne mize. Sedaj je Nik dobil novo omaro, oblekice za user posted image pa bodo dobile mesto v previjalni. Po mojih izkušnjah je to zelo praktično in se super obnese, saj otročička slačiš in preoblačiš na previjalni, vse potrebne stvari pa imaš pri roki.

Sanikaa se strinjam, da je plavanje dojenčkov bolj primerno malo kasneje in ne pri 4 m. Nik je bil takrat star že 10 m in kljub temu, da naj bi takrat že začeli pozabljati sonožni refleks je bilo super. Ne vem ali je to posledica tečaja, ampak Nik obožuje vodo. Upam, da bo čim prej znal plavati brez pripomočkov. Nisem nikakršni obsedenec, to je zgolj zaradi varnosti. Kadar vidi vodo, bi kar skočil not. Skače v globoko vodo in komaj pride do sape se začne režat in vpije ŠE! Moramo ga res ves čas paziti, ker nima absolutno nobenega strahu pred vodo. Kopal bi se tudi z morskimi levi v živalskem vrtuuser posted image

Glede homogeniziranega mleka žal vse drži. Jaz mu kupujem le pasterizirano, nehomogenizirano mleko (BIO mleko mlekarne Krepko, ali pa mleko Planika, in mleko Bohinjskih mlekarn). Dobi se ga v vseh trgovinah, ga pa hitro zmanjka ker ima kratek rok uporabe. Pri nas v vrtcu smo se starši dogovorili, da se iz otroških jedilnikov umakne alpsko mleko. Kadar imajo na jedilniku za malico mleko, dobijo vedno BIO mleko iz mlekarne Krepko.

Glede dud, niso idealne, so pa super tolažilke, poleg tega pa neprimerno boljša razvada kot prsti. Nik dudo še uporablja, saj se ji kljub temu, da vedno večkrat pozabi nanjo za cel dan, še ni pripravljen odreči. Ker se mu na zobkih še nič ne pozna (zobozdravnica je rekla, da ima izredno lepe zobke) mu je nimam namena na silo odtegniti. Verjamem, da jo bo kmalu sam vrgel ribicam...

Lepo se imejte!

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 369
11.6.2009 15:03:14   
romana24
IZVIRNO SPOROČILO: kerala

Uživajte, danes je petek, jutri pa vikend - pravijo da bo lep! sams, če se pa morje dovolj segreje, se pa mogoče spet vidimo, tokrat v Strunjanu!

user posted image user posted image user posted image  Kerala tep gre pa nekam user posted image hitro tale teden. Danes je četrtekuser posted image user posted image .Sem mogla kr na koledar pogledat ker dan  je res.

No sej še mal pa bo res petekuser posted image  in lep vikenduser posted image user posted image

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 370
11.6.2009 15:11:25   
sams
Flora2, jaz imam tudi raje alpsko mleko....In se strinjam s tabo, da konzumiramo ful svinjarij...

kerala, če bo vreme OK, se seveda lahko dobimo v Strunjanu na plaži user posted image .

tejči77, tudi mi smo imeli obdobje, ko smo po 10x na noč ustajali, da mu damo dudico nazaj... user posted image  Potem pa sem se eno noč razjezila in prisilila mojega, da potrpiva in pustiva, da se mali zdere (tudi moj ne more dobro prenesti joka, ah naši nežni moški, kdo jih ne bi imel rad user posted image ). In se je drl 1,5 ure (ponoči), grozno je bilo, ampak je zaleglo. Od takrat kolikor-toliko spimo ponoči, prej nismo prav nič.

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 371
11.6.2009 16:13:21   
Ayo
Pri nas je bila pa noc spet katastrofa, se je Gabriel zbudil ob 2h in zaspal nazaj ob 3.30, potem je bil pa ze spet v luftu ze ob 5h!! user posted image user posted image user posted image
Ga je potem mozek ze ob 7h peljal na igrisce, tako da sem jaz za dobre 2 urci lahko nazaj zadremuckala, ampak sem bila celo dopoldne totalno povozena user posted image
Potem smo pa kar zunaj na balkonu za kosilo ribice pekli in se nam je vsem vrnila dobra volja user posted image
Jaz sem tudi ze enkrat pisala, da je moj odlicen kuhar, prakticno skrbi za kuho on user posted image user posted image user posted image Drugace pa za pomagat po stanovanju ga je treba priganjat in se je treba mogoce malo skregat, da potem s povesenim nosom ves uzaljen le postori kar je treba. Likam pa vse sama, to sva tako zmenjena, drugace je pa vcasih tudi likal. user posted image No, pa Gabriela tudi popadena od A do Z, to nimam kaj rect, samo vcasih pac rabi natancna navodila user posted image

Mi smo Gabriela peljali na plavanje pri 4 mesecih in pri nam se je super obneslo. Po koncanem tecaju smo pa potem nekje 1x tedensko sami hodili na bazen z njim, ker ful uziva v vodi in se danes je tako. user posted image Verjetno bomo vajo sedaj spet ponovili pri naslednjem user posted image

Previjalno imam jaz v otroski sobi in skupaj z njo v predalih spodaj vsa oblacila. Tako da imas vse potrebno pri roki, to je super in ful komot!!

Duda - nas Gabriel jo ima v glavnem za spat, cez dan pa kadar smo sitni. Ampak mislim, da bo tudi pri nas kar tezka brez dude. Je pa res, da je v 1 letu starosti veliko veliko lazje odvadit otrocka dude, kot kasneje. ker takrat je niti ne porajta toliko... No, mi bomo sproti videli kako bo s tem pri novem clanu.

Me pa zanima, v zvezi z vprasanjem glede reakcije otrocka na bratca/sestrico, koliko so kaj stari vasi pikci? Saj za nekatere vem priblizno, aprilcica, sams, kerala, tejci...no potem se pa pocasi neha user posted image

Glede imena novega posta ko rodimo, se tudi jaz strinjam, da nic ne kompliciramo, Avgustovcki 2009 in to je to. Samo jaz pa ne bi cakala do konca...ker bo ze na zacetku veliko za klepetati....pa bomo klepetale tu na pricakovanju al kako?? user posted image Pac jaz bi ze odprla novo, pa vlecemo v zporedno 2 dokler ne rodi ta zadnja...

Popek pa mene nic ne srbi; jaz sem se ze precej casa nazaj mazala z mandljevim oljem (tudi pri Gabrielu) in sem ugotovila, da mi povzroca srbenje. Ampak to samo med user posted image In zdaj odkar se ne mazem vec, nic vec ne srbi user posted image
Je pa tudi moj popek ze kar doooooolgo casa obrnjen na vzven...samo sedaj se mi zdi, da je z vecjim buhijem vedno bolj ploskev, tako da ne izgleda tako grdo. user posted image

Flora uzivajte na user posted image !!

Opatija, super da se je vse dobro izslo glede sluzbe!! user posted image

simonalokar user posted image za pregled in user posted image za takega korenjaka, je res velik ja. Me prav zanima kaksne bodo kaj mere jutri pri meni, imam namrec pregled, pa da vidimo. Midve pa tudi imava PDP ena z adrugo se mi zdi, pa tudi moj Gabriel je bil velikan in me prav zanima kako bo sedaj. user posted image

Nic, gremo na plavanje! user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 372
11.6.2009 16:29:48   
modrasmotka
m1987 čestitke za poroko!

danes vas ne morem tako komentirati ,ker en dan nisem za računalniku pa ste toliko napisale,da kar sem sedajle prebrala sm že use pozabla.neki vem da sm zasledile o dudah.vsak se sam odloči,mislim da če bo sila jo bomo uporablal-če jo bo hotel.

ko sm vedno tako komentirala zdravstveno komisijo,da majo probleme podalšat,so me tokrat lepo presenetili.ko sem si nabrala dokazne papirje (če se bo potrebno pritožiti) so mi pa poslal odločbo da mam bolniško do 9.7.09user posted image z 10.7.09 sem pa tako v porodniški.no pa se mi je le enkrat sreča nasmehnilauser posted image

tojk da sm se vam mal javla,sedaj grem pa po vsej verjetnosti mal globoko razmišljat.tale vreme me čist ubija.tk smotan je pa še veter močno pihlja

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 373
11.6.2009 16:34:28   
go_ta
ojla, čvekice! evo jst sm iz službe pa iz šopinga - sm šla kupovat zadnje stvari za user posted image  pa zase in pol ugotovila (me je mami spomnila), da pa rabim še to pa to pa to, ufuser posted image  Sm bla pa pomoje ful zabavna za farmacevtke v lekarni, k sm pršla z listkom pa govorila to pa to pa to - k v štacuniuser posted image
Sm pa zadnje dni zmatrana za pop... Prehlajena sm, da je groza pa skoz je nekj za delat, sploh se ne morm ustavt, skoz morm nekj prekladat in pol sm itak zmatrana. Pol sm pa še slabe volje, ker ne nardim vse tisto, kar bi rada, v bistvu bi se pa morala prepričat, da mal umirim konjje pa počivam. Ja, nakladam - slab(i) dan (dnevi)user posted image
Hvalabogu, da še jutr delam, pol pa na morjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Tam bom pa res vse 4 od sebe dala, s prstom ne bom mignilauser posted image  Bi šla lahk že v soboto, sam mava v ponedeljek UZ - to se pa ja splača počakat, mogoče nam pa lump končno pokaže, kaj jeuser posted image  Ampak najbolj važno, da je vse v redu z user posted image !
sj sploh ne vem, kaj naj komentiram, ko tok čvekate, da me skor kap zadane, če me en dan ni goruser posted image
Upam, da vse, ki že mate otročke, ne boste imele težav z ljubosumjem - zna biti kr precej naporno, sem slišala. Ampak je pa veliko izjem. Čas se pa itak najde za vse vaše otročke, še posebej, ker ima vsak otrok dva starša. Bosta pač poskrbela, da ne bo kake fovšijeuser posted image  
Dude ... jst bi se jih ful rada izogibala (ampak danes sem 2 kupila, za vsak slučajuser posted image ), ampak če bo otrok rabil to za crkljanje, bo pa imel. Bomo videli sproti.
Pa ker nekatere hvalite svoje user posted image  ...:) Tud jst svojega ne bi menjala - je dost priden, zna likat, pospravt, edin pri kuhanju se lovi, ampak zna speči odličen kruh pa palačinke. Priden je, pomaga. Eee35, to si me nasmejala s tistim, če on tebi ne lika, tud ti njemu ne boš - maš pravuser posted image  Moj oči tud vse zna delat npr., in če bi jst dobila kakega, ki nič ne zna ... uf.
zdj grem pa spečt musako, bo moj kmal prišel. se še tipkamo! pazite nase

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 374
11.6.2009 17:25:34   
Sanikaa
Od zdaj bom tudi jaz brala po mleku, če je samo pasterizirano, ali tudi homogenizirano.
Kok je mene zmanjkalo danes popoldan ...tudi po eni uri nisem se mogla  zbudit user posted image  in sem na koncu odspala 2 uriuser posted image . najbrž mi je pritisk spet padel pod 100.
Hotela sem vam mal prokomentirati dude (je z mojega delovnega področja user posted image ). takoj vam povem kako je bilo pri nam. Ful sva se strinjala da otrok ne bo imel dude. Končalo se je tako da je user posted image  drugi dan (še sem bila v porodnišnici) tekel po dudo v baby center. Vid sploh ni imel sesalnega refleksa in smo ga spodbujevali z dudo , ker bi moja joška razpadla v njegovih ustih.
Strinjam se in je tudi mnenje stroke, da je najboljš če otrok nima nič. Definitivno se tudi strinjam če otrok ima potrebo ( ali manj sesa, ali ima močen sesalni nagon, pa močno sesa prste) boljš da sesa mehko dudo kot trde prstke. Zaradi higijene, zaradi odvajanja (prst mu ne moreš odrezat), zaradi kasnejših deformacij (prst naredi večjo škodo kot duda). Tudi psiholozi razlagajo da otrok drugače dojema dudo do 1.5 -2 leta kot kasneje in bi bilo idealno da se znebimo dude do 2 leta, ker tudi vsi zobki do tedaj ne zrastejo. Malformacije ki nastanejo daljnim sesanjem so lahko težko vidne , ker niso takoj vidne na zobkih, ampak v razvoju čeljustnic (visoko gotsko nebo, ozka zgornja čeljustnica, krajša spodnja čeljustnica, odrt vgriz, tesno stanje med zobmi, globok vgriz). Take malformacije tudi ortodonti ne morejo vse izpraviti. Take težje deformacije nastanejo če otrok sesa , ko že ima seveda tudi trajno denticijo. Mislim da ni zaskrbljujoče če otrok rabi dudo samo za pomiritev ..zaskrbljujoče je če vidite otroka , ki teče, govori in se igra  vse z dudo. Po 2 letu otrok drugače že dojema dudo in ji pridaje drugi psihološki pomen in se je seveda težje odvaditi.
Dude vedno imejte prekuhane v škatljici. Če pade na tla , dajte drugo. Nikoli je ne čistiti z lastnimi usti, ker tako otroku dajete svoje bakterije, oziroma svojo kompletno biološko floro iz ust. Lateks dude so mehkejše od silikonskih , ampak je 1 od 7 ljudi v splošni populaciji alegičnih na lateks (sumijo se dude). In seveda če se odločite za dudo..kupite anatomsko oblikovano in prave velikosti.

Pri Vidu smo opazili pri 1,5 letu da čez dan gre brez dude. Nekaj časa smo je še imeli za uspavljivanje zvečer. Pol smo opazili da je zvečer zaspal uz knjigico (in vidi vragca glih se je naučil rečt duda, pa še mama ni govoriuser posted image l!!! Pol sva pa rekla da naslednji petek mu uzameva dudo in je ni več (mislila sva da če bo krike in vike da bo vsaj vikend) In nam je spet v ponedelek zaspal brez dude in sva rekla nič ..brez veze da cel dan preživi brez dude , zvečer jo ne rab , pa da mu je ponoči tlačim v usta ko se zbudi. Tako se je zgodilo prvo noč je jokal 20 minut, drugo noč 10 minut , tretjo 1 minuto (razložila sva mu da je muca odnesla muckam dudo)  in je tužno rekel :muca papa duda in se vrgel na bok in spal. Še danes reče da je muca odnesla vse njegove dudeuser posted image . Seveda je znal vprašat za dudo in sva mu razložila da je velik in da muca rabi za svoje mucke. bala sem se da bo v vrtcu uzel od kakšnega drugega otroka ker je med najstarešimi , ampak ni nikoli to naredil.   Danes ko najde kakšno "spominsko"dudo jo gleda in niti v usta jo ne da, pravi da je to za dojenčkeuser posted image user posted image

Seveda na vama je da se odločite..ampak mi se zdi da na koncu odloči dojenček..nekateri jo sploh nočejouser posted image

(odgovor članu modrasmotka)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?