mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat jedno pitanje curice!!!! a se kera sooca z pop. depresijo?? Ne, če pa se ti zdiš pretirano otožna, poglej na spletno stran od mama zofa, imajo svetovalke in jih pokliči. To niso stvari za hecat se. IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ kati mene tud daje... sej tud doma nardit ne morem nič, da ne govorim o tem, da si sploh ne predstavljam, kako kam greš s takim otrokom.Jst sm skoz mislna, da bom lahko z malo okol hodila, pa sploh ne vem, kako, če dojim. A pol bom kr sred trgovine podojila? Da ne govorim o tem, da se sploh ne počutim več kot žena mojemu možu, ampak kot da je moja edina funkcija zdej bit mamica in dojilja Je težko, sploh pri prvem otroku, ko ne veš točno, kaj pričakovati. Mene je en čas dajalo v smislu - ali bo ostanek mojega življenja samo še v radiju 300 m okoli bajte pa samo v previjanju in hranjenju. HB se to kmalu unese, verjemi. Hranjenje postane rutina - zame je bilo kjerkoli in kadarkoli, sem se sramežljivosti povsem odvadila - usedla sem se v kakšen lokal na kavico ali na klopco v parku, v večini trgovin imajo prostore za dojenje (City Park ima dva, Leclerc ima enega, pa Nama npr. tudi). Saj lahko vržeš čez ramo pleničko, pa nihče nič ne vidi. Pa tukaj imaš link do trgovine blizu Škofje Loke, kjer prodajajo majčke za dojenje - jaz imam dve, lahko opraviš tako diskretno, da nihče niti ne opazi ( http://www.strojan.si/prva.html ). Pa sem šla na kavico s kolegicami in nisem razmišljala o tem, kdaj bo potrebno hraniti - sem hranila med klepetom, ali kdaj previjati - sem jo pa previla na zadnji klopi v avtu, če ni šlo drugače... ene 2x pa tudi v vozičku, saj ti ne more nikamor uiti. Boste videle, koliko je življenje lažje, če človek čim manj komplicira. Me pa daje nekaj drugega - ful imam manj potrpežljivosti za starejšo - včeraj ni hotela domov z igrišča sredi vasi, Julija se je pa zbujala v vozičku - saj če bi bila kakšna klopica v senci, bi jo nahranila tam, ampak v stoje sredi travnika na soncu pa ne gre. Nikakor se je ni dalo prepričati, pa še in še na tobogan, pa na trampolin, pa ne vem, kaj še... In sem jo zagrabila za roko in odvlekla stran. Mi je bilo potem ful hudo... IZVIRNO SPOROČILO: KatMat in to ni depresija?? pocutim se kot ujetnica...ena je napisala da se tud spodobno ne more umiti...ja nekak je to tud pr men!! Ne nujno, depresija je ful huda oblika, prva je poporodna otožnost. Pa punce, dajte si no vzeti čas za umivanje, če imaš otroka previtega in nahranjenega, pa na varnem (v posteljici ali košku, da ne more pasti), potem ni nič hudega, tudi če pojoka tistih 10-15 min, ki si jih vzameš za kopalnico. Saj to ne pomeni, da si slaba mamica. IZVIRNO SPOROČILO: KatMat jaz sem skoz v trenirki...mi je skoda kej druzga obect...al sem poflekana od cisce al pobruhana ...itd...sama sebi sem tako odurna... Moj je dal natisnit ene 20-30 reklamnih majčk (ima firmo), v katerih običajno dela. Sem mu jih nekaj zaplenila in jih menjam, ker Julija tudi bruhca. Tako ni kakšnih hudih težav s preoblačenjem. Čišča pa - v Tosami ali Sanolaborju dobiš mrežaste hlačke (take kot jih imajo npr. v ljubljanski porodnišnici)... jaz jih nosim že 3. teden. Ko se poflekajo, jih enostavno flikneš stran in oblečeš druge. Mislim, da jih je v paketu 5 ali 10, stanejo pa eno malenkost. Daj si olajšaj življenje, čišča lahko traja tudi polnih 6 tednov... IZVIRNO SPOROČILO: KatMat mogoce je tud tle problem ker moj si je to porodnisko bolj za svoj dopust uzel in dela okol bajte,gre on na kavico gre na voznjo z motorjem,tamalo je pa vse skup 5 previl...sej jo obozuje ampak za otroka sem pa sama Ja, moški so takšni. Midva sva imela pri prvi kar vaje, ko je hotel zvečer ven.. pa že cel dan je bil zdoma, ko je delal. Ko je videl, da mislim smrtno resno, se je vdal in prevzel večerno kopanje, previjanje in uspavanje... to dela s starejšo še danes... Potem pa, če je še hotel ven (ponavadi je bil že od tega preutrujen), je lahko šel. Malo je moških, ki bodo avtomatično spremenili svoje navade, ko postanejo očetje. Ženske moramo delati na tem, da prevzamejo obveznosti glede otrok. IZVIRNO SPOROČILO: elyy dons sm dobila domov po pošti mi jutr nakažejo porodniško...tok sm bla razočarana,nisem verjela....mislm a je sploh to normalen v tej naši državici? Kaj točno misliš - višino porodniške ali datum nakazila? Maja1488, samo, da je s pupo boljše. Je pa mene tudi stisnilo, ko si napisala, da voskaš pod pazduhami... nimam tega poguma, pa sem tudi že 2x rodila... IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6 Pa še nekaj moram vprašat - koliko morajo malčki polivati, da se šteje za refluks? Naša ful, ampak res ful poliva. Sem brala, da dokler normalno pridobiva na teži in če ni drugih težav, da ni panike, ampak me vseeno zanima, ali vaši tudi dosti polivajo? Žal ne vem, ampak najbrž kar konkretno. Dvigni ji vzglavje v posteljici - jaz sem ji v košku pod jogi podložila odprto knjigo - na strani, kjer ima glavo je 3/4 listov, na strani, kjer so noge, pa ostala četrtina. Pa pri dojenju v leže ji pod glavico podloži nadlaht, s podlahtjo jo pa stisni k sebi. IZVIRNO SPOROČILO: mucka25 Sem se hotla bolj pohvalt kolk smo pridobli na teži v teh dveh mesecih. Nina ima sedaj 4370g in 53,5 cm, Tina pa 3790g in 52 cm, , bravo mami! IZVIRNO SPOROČILO: k.tja Plavanje za dojenčke?? Bo katera šla?? Sicer je priporočljivo po 4 mesecu, a me vseeno zanima. S prvim sem hodila v Kranj, zdaj pa bi v Lj... bi bilo fino, če bi še katera od vas... za družbo. Saj sredi septembra, ko začnejo s tečaji (na DIF štartajo s tečaji 2x letno - v septembru in v januarju), bodo ravno prav stari (par dni gor ali dol). Jaz bi definitivno, mi je od prve ostalo v ful lepem spominu. Lahko se skupaj zmenimo in če nas je dovolj zakupimo skupino (tako smo naredile z novembrkami). Mislim, da jih je v skupini 10-12. Interesentke: k.tja, mama11, KatMat, lake, ledenka IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Previja, kopa, ustaja ponoči... Če bi še likal bi bil pa že totalno kičast. Smo pa podobni. IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6 Jaz pa ne vem več, kaj naj naredim z našim malim noskom. Ima tako zamašen nosek, da niti piti ne more več normalno, se ful matra. Zlivam ji noter fiziološko, poskušam ven kaj spumpati, pa ne gre nič. Ima čist nekje zadaj zabasanega. Kaj naj še naredim? Koliko pa se pri tako majcenih otročkih sploh lahko daje fiziološke? Verjetno ni panike, če jo dam kaj več kot samo par kapljic? Ne, saj je samo rahlo soljena voda. V lekarni kupi Sterimar - se pod pritiskom našprica v nosek in potem bo, če bo po sreči, samo steklo ven. Mora pa biti v pokončnem položaju, ko našpricaš. Včeraj zvečer me je desna rama začela boleti za pop*****, roke nisem mogla niti dvigniti nad ramo... še zdaj jo komaj... seveda, ko je pa mala princeska želela ves čas spati na rokah ali se dojiti. Konec veselja, hranim večinoma v leže, potem pa naj spi naprej, če ji paše.
|