kerala
|
Ojla srečke nosečke, Sanikaa, jaz že dolgo vem, da je homogenizirano mleko škodljivo. Mi skoraj celo leto kupujemo mleko pri kmetu, ki hrani svoje krave le s slamo. Edino poleti se pa tisti res hitro pokvari, zato takrat vseeno pijemo alpsko mleko, no, sicer samo midve z Duno. Moj se mleka široko izogiba, Živi pa smo ga sploh ukinili zaradi pogostij infektov v dihalih in je zdaj dejansko veliko boljša. Tejči, v trgovinah (vem za Mercator in Spar) je na vojo tudi nehomogenizirano mleko, dobi se v plasičnih flašah, je pa prav tako hitreje pokvarljivo, tako da se ga na zalogo ne da kupovat. Glede merjenja trebuha in MV - meni trebuh tudi izmeri z šiviljskim metrom - samo tako meri rast maternice, ki je sorazmerna rasti otročka in je hkrati hitri pokazatelj zastoja rati. MV pa se, kolikor sem do sedaj prebrala, meri z UZ. Ene ste napisale, da z notranjim, meni ga je včeraj merila kar z običajnim, preko trebuha. Videla je tudi, da je lepo zaprt. Nekateri G pa to preverjajo tudi s tipanjem - ma sem prav zmedena že, preveč različnih pristopov... Glede dude - moji dve sta jo imeli obe. Živa že od začetka, Duni pa sem jo vztrajno v usta dajala, saj je toliko jokala, da je bila groza. Se strinjam, da je boljše, če je nikoli nima, samo meni je bila pri Duni res v veliko olajšanje. Če pa ima močen sesalni refleks, kot sams-in, je pa tako edina pametna odločitev. Tako hudo spet ni, jaz sem imela dudo še v osnovni šoli sem se z njo božala preden sem zaspala, pa sem imela čist lepe ravne zobe (dokler si jih ob padcu nisem par zlomila), današnji otroci pa praktično vsi potrebujejo aparat. Duno smo odvadii pri 1,5 letu, smo se že prej zmenili, da jo bo dala Dedku Mrazu, on pa ji bo dal darilo. In je šlo, praktično brez večjih težav. simonalokar, bravo za pregled! Je pa res težka tvoja bejba. Jaz sem danes 31 tednov, pa mi je včeraj rekla, da je težek komaj 1550g. Sem šla gledat v tabelo in je tudi to čist OK. Ostale izmere so bile primerne starosti. Ma, verjetno te meritve res niso najbolj natančne. Sulfinijin Val je imel 1600, pa se je rodil s 30 tedni, če se ne motim, pa so tudi že dober teden prej rekli, da ima 1600g. hel in sanikaa, upam, da bo voda dovolj topla, da bosta ta vikend lahko uživali v svojih bazenčkih! Flora, ti pa odštevaš... super, zdaj pa samo še uživancija! Kdaj si že rekla, da greste na morje, a že kar takoj? Aprilčica, mene pa HB trebuh nič ne srbi. Ga mažem z oljem pa je koža tako lepa in prožna - se mi vsaj tako zdi, bomo videli kaj bo do konca... Vse čestitke tvojemu ! Moj tudi veliko kuha, vsakodnevno med tednom, kadar sem jaz delala, tako da tale rutinska obveznost ni prav posebni užitek. Moram pa ga sploh zeloooo pohvalit, da večinokrat tudi za sabo sproti pospravi in pomije! No, peciva pa res še nikoli ni spekel, verjetno se tudi nikoli ne bo lotil, ker imamo še dve "rezervi" za to doma... Uživajte, danes je petek, jutri pa vikend - pravijo da bo lep! sams, če se pa morje dovolj segreje, se pa mogoče spet vidimo, tokrat v Strunjanu!