Tosca
|
Dan, mi smo še kar v redu, le nenormalno veliko spimo čez dan . Dopoldne dobre pol ure, popoldne pa dve uri, kar je za našo, ki je prej spala le trikrat po slabe pol ure na dan, zelo veliko. Občasno se dere, kot bi jo dajali s kože in jo komaj potolažim, ko jo ujčkam, nosim naokoli in crkljam. Po moje nekje lezejo naprej zobki, ampak nič konkretnega belega še ni na obzorju. Smo eni redkih brezzobčkov zgleda. Pa če berem, kakšno jokanje nas še čaka (boga Inya in Lovely), me je kar mal strah. Lovely, upam, da vam zobki čimprej zrastejo. Tudi glede hrane sva me bolj med zadnjimi . Omejeni sva bolj na zelenjavo in sadje, začeli pa smo tudi s skuto, jogurtom in smetano. Mleko v malce večjih količinah pa bo sporedu tam okoli 10. meseca. Pa rumenjak ji dam vsaj drugi dan. Je pa prava zbirčna Metka (iz pregovora, pravo nasprotje pridni Janjini Metki ). Sem ji namesto zanjo klasičnega krompirčka ali riževih kosmičkov dala včeraj riž, pa ni šlo skozi. V nobeni obliki, ne z zelenjavo, ne s sadjem. Tudi češnje nam ne grejo. Pa kruh je tudi ne zanima, piškote pa oslini samo, če je res lačna. Se tolažim, da sva začeli med zadnjimi in da bova počasi že. Berem, da se menite glede paštet in podobnega, jaz mirno priznam, da sem glede tega zelo konzervativne sorte, (al pa mogoče kompliciram, kot mi pravi kolegica), ampak pri nas bo hrana, kot je recimo pica, pa pašteta prišla zelooo pozno na vrsto. Sicer pa paštete itak nimamo doma, ker je moj sploh ne je, jaz pa si je ne kupim, ker nočem imeti potem slabe vesti. Po moje se je naša miška itak vrgla po svojem očku, ki je še bolj konzervativen kot jaz in strašno zbirčen . Jao meni, ko bom morala resno kuhat za vse tri.
|