mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ mama11 na majčicah sem napisala vprašanje zate glede vezi pod jezičkom. Pa bom še tukej. Namreč, meni se zdi, da ima Hana tudi kratko to vez, pa mi pediater v porodnišnici ni nič rekel, sam men je malo sumljivo. Kaj to bi patronažna tud vedela?Bom jo v vsakem primeru v četrtek vprašala. Zanima me pa tudi, koliko časa je tvoja po posegu okrevala' Oz. kako sploh poteka postopek? Oprosti, mi vseh forumov ne uspe več spremljati. Pri prvi niso nič opazili in pri drugi tudi v P verjetno ne bi, če ne bi bila sama zaradi preteklih izkušenj pozorna. Patronažna bi morala vedeti, ampak ne more nič narediti. Pri pediatru reci za napotnico za ORL, tam to delajo, če ti ne naredijo v porodnišnici. Postopek je preprost - v ustka našpricajo anestetik, ko po nekaj minutah prime z majhnimi kleščki preščipnejo vezico. Pri Juliji ni bilo niti kapljice krvi, pri Tamari, ki so ji to naredili pri 3,5 meseca pa je bila malenkost krvi na vatki - kot če ti iz prsta vzamejo kri. Okrevanja v bistvu ni - Julija je komaj opazila, da se je kaj zgodilo, Tamara je pa jokala, ker sem ji pod jezikom še dobro minuto morala tiščati gazico. Mi je pa rekla na ORL, da to ponavadi delajo šele pri 8 mesecih, če ne povzroča težav pri hranjenju. IZVIRNO SPOROČILO: Majch Mam pa eno vprašanje: naša mala sicer ima svetle momente, ko spi 4 ure. No, ko uspe zaspat. Ko je lačna, navije alarm do maksimuma, potem malo potegne in zaspi. To traja kake pol ure, da jo še malo nahecam, kaj poje. POtem mislim, da bo za spat, se zbudi in se dere in hoče še jest. Pa jovo na novo, isti postopek. Mine ena ura. Potem še tretjič...no, na koncu mi je pa bruhala - valda je preveč pojedla. Duda ne pali. Kaj naj? Kakšna ideja?? Welcome to the club. mi imamo isto vajo vsako dopoldne - ravno je nahala kolcat potem, ko me je konkretno pobruhala. Sama sem kriva, ker sem jo pristavila, čeprav sem vedela, da ni lačna. Zdaj pa spet išče... IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6 Ne vem kje sem to brala, ampak živalske beljakovine menda da v veliki meri prispevajo k večji kaloričnosti mleka. Saj je to res, ampak kar dosti je občutljivih na mleko in mlečne izdelke. Ostanejo ti beljakovine iz mesa.
|