July08
|
Čer so Najprej moram mal pojamrat. Sem jezna ko . Popoldne sem šla malo ven po vasi znašima dvema psičkama. Obe sta majhni, ena je mali pudelj, druga pa njena hči mešanka. In po naši vasi je ful enih velikih psov, ki se lepo razpuščeni sprehajajo. In tako sta se dva psa zagnala proti nam in en je zagrabil starejšo Taro (je že 12 let stara in bolj počasna), jo premetval sem ter tja, lastniki pa z dvorišča gledajo pa bolj pasivno kličejo njihove pse domov. Jaz se pa tud bojim preganjat te velike pse, ker jim ne zaupam, da ne bi še name kjer skočil Ko mi ga je uspelo odgnati, sem samo prijela Taro, ki je ležala na tleh in hitela domov, kjer sem opazila, da ji tačka čist proč visi. In spet v Postojno, na kliniko za živali, kjer so ji tačko povili, naredili rentgen in potrdili, da je tačka čisto prelomljena V ponedeljek jo moram pa nazaj peljati, da se odločijo, kaj ji bodo naredili....tko da zdej še ne smem rodit... Res me jezijo neodgovorni lastniki psov!!! Že prej sem imela kar strah, ko sem šla po vasi z otroci, saj te ti psi kar obkrožijo in potem jih skušam odgnati stran, a ne vedno uspešno. žal je vedno tako, da se mora nekaj hudega zgoditi, da se ljudje zganemo.... Še vzgojiteljice v vrtcu jamrajo, da se ne upajo povsod z otroki na sprehod, ker so spuščei psi, ki ne zgledajo prav nič prijazni... Sploh ne vem, kaj naj naredim. Sama imam rada živali, a vsak mora za svoje poskrbeti. S starejšim sinom sem že imela slabo izkušnjo, ko sva šla mimo ene hiše in je šel proti nama pes, ki je brez vsakega razloga napadel sina. Kar skočil je nanj. K sreči mu je samo roko poškodoval in ni bilo nič hujšega. Res žalostno. Uf, sem se razpisala, samo res me žalostijo in jezijo take stvari. kako smo ljudje včasih neodgovorni Grem zdej mal nazaj prebrat, če je kej novga.
|