|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009
29.5.2009 10:30:34   
caryn
IZVIRNO SPOROČILO: Bojana82

Pišuka, vsak dan sproti se sprašujem, kako da se še nisem zredila niti pol kile pa sem v 18Tuser posted image ......imam občutek, da mi bodo šle kilce kar na lepem gor in me kar malo skrbi glede tega??!!

Aja, pa dobro jutro punce....user posted image

Bojana nč bat, bo že čas da buši zraste in da gredo kg gor...ena znanka (sm že napisala) se do dvajsetega t. ni zredila nič...potem pa več kot 30 kg (ampak ji je tud vse nazaj šlo)...tko da je verjetno pri vsaki drugače.

Punce v katerem tednu boste šle na 3D UZ?

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
29.5.2009 10:41:58   
Bojana82
O, bog caryn, ravno to me skrbi, da bo kar naenkrat 10, 20, 30kg šlo gor......grozauser posted image ! Sej drugače trebuščka mam že ful, veliko več kot v prvi nosečnosti pri teh tednih, samo kilce pa kar pridno stojijo na teži pred nosečnostjo!

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
29.5.2009 11:28:35   
sasika
Summer 410 jaz sem bila na biopsiji horionskih resic v porodnišnici v LJ. Večina deklet pa je bilo na amnio.  Sam poseg traja 1 min ostali čas pa z UZ pregleduje otročka (morfologija). Po posegu pa počivaš v posebni sobi (na usnjenih ležalnikih) in klepaetaš. Dobiš kosilo in po kosilu mirno odideš domov. Svetujejo prevoz. Po amnio počivaš doma 3 dni. V prvem tednu te ne morejo poklicati ker baje prvih 14 dni razmnožujejo celice, ki jih mora biti najmanj 20 in ponavadi jih s punkcijo ne dobijo toliko.  V tretjem tednu začnejo s pregledovanjem, in te takoj pokličejo, ko opazijo, da je kaj narobe. Če je vse ok v 4. tednu dobiš izvide. Sicer pa se moraš prej naročiti na genetski posvet, ki je po zakonu obvezen. Tam vprašaj vse kar te zanima.

Sicer pa ne skrbi, vse bo ok. Res!!! Nimaš tako slabega rezultata. Jaz sem imela 1:214. Pa mi je na posvetu rekla, da je zanjo to dober rezultat. Ter da njih skrbi, ko je razmerje 1:70 ,... in nuhalan povečana od 3,5 naprej.  Bom držala pesti!!!!

Mene do sedaj še niso poklicali, tako, da se že malo veselim!!user posted image

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
29.5.2009 11:33:33   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: summer410

moram na oddelek za genetiko in nato na amniocentezo.....

Kaj si boš plačala amniocinetezo? Ker na podlagi rezultata še ne padeš v tisto rizično skupino. Srečno! Ja, pa gotovo ne traja 5 tednov, če je kaj narobe. Pa itak da ni, je tvoja verjetnost za zdravega otroka še vedno ful, ful, ful velika! Je treba gledati oba rezultata skupaj, nuhalno plus krvni test, ker sta oba računata samo verjetnost! Pušenjak ti je to super napisal!

Srečno, pa čim manj skrbi, ker to pa res ne koristi nobenemu, niti tebi niti pikici. Predstavljaj si pikico, da je ful zdrava in sije kot sonček in ji pošiljaj samo ljubezen!

(odgovor članu summer410)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
29.5.2009 11:40:28   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: *I.am.happy*

Bojana82...jest mam do zdej +2, pa smo v 16 tednu (skor) pa ne vem se tud sprašujem, če bi blo mogoče treba met že kej več, res pa je da mam svojih zalog;) tko, da če bebe že zdej tam črpa, tud prov;)

Pušenjak pravi, da se do 20. tedna ni potrebno zrediti niti grama. Če se dobro počutite in niste švoh ali brez energije, je brez veze se silit s hrano zato, da bi se zredile. Pikice so še vedno tako zelo majhne, da potrebujejo res izredno malo hrane, ki jo pojeste. Tudi jaz sem še vedno na 1 kg minus, pa sem kvečjemu za to ful vesela. Še prehitro bo šlo gor, brez skrbi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *I.am.happy*)
Neposredna povezava do sporočila: 2555
29.5.2009 11:44:38   
Bojana82
Ja, giotti imaš popolnoma prav....saj v bistvu sem vesela, da nisem že par kilogramov v plusuuser posted image ....

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
29.5.2009 11:53:15   
giotti
Jaz ne grem na ta ekstra 3D, ker mi je na nuhalni Pušenjak že kar sam od sebe naredil tri polminutne filmčke v 3D, ki so izpadli fenomenalno. Samo če bi vedela, da to traja toliko časa in da mi snema kar tri filmčke, bi mu rekla, da je eden čisto dovolj, ker kot sem že rekla, nisem imela najboljšega feelinga, ko je tako močno pritiskal na trebuh in bebica se je ful, ampak res ful premikala. Tudi na morfologijo grem k njemu in gotovo bo vmes preklopil tudi na 3D, pa če bom želela al ne user posted image

Mejte se fajn, pa zmiksajte riževo ali sojino mleko (ali oba skupaj) skupaj z banano, to je nekaj tako dobrega, da vam ne znam povedat!!! Sem postala kar mala odvisnica od tega user posted image Če kupite sojino mleko skupaj s kalcijem in potem to jeste skupaj z banano, se kalcij ful dobro absorbira v telo, ker za absorbico potrebuje kalij, ki je pa v bananah. Pa še malo na jutranje sonce, ker D vitamin tudi rabimo za absorbcijo kalcija, pa smo na konju! Za magnezij pa vsak dan malo donata, pa ni treba nobenih sintetičnih tablet! Danes bom ta mix še zmrznila, pa da vidim, če bo podobno sladoledu user posted image Vam naslednjič povem. Skratka, če se malo potrudite, pa tole hrano preštudirate, pa poleg tega še telovadite, ne bi smele imeti nobenih krčev. Vsaj laično upam, da je tako.
Lep vikend tudi iz moje strani želim in da se vam uspe čim več gibati na svežem zraku user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 2557
29.5.2009 11:54:14   
eva1
Hej!
Da se samo na hitro javim: v nedeljo sem ful zakrvavela, lilo je iz mene, strdki zraven veliki za celo pest..2 dni sem bila v bolnici, potem pa so mi tako dali vedt, da nimajo kaj nardit, če bi prišlo do splava, tako da sem šla v torek popoldan dan...včeraj se je krvavitev malo umirila, šla sem k svojem G, ki je rekel, da imam še vedno hematom v maternici, da je pa glede na količino krvi mogel biti ogromen..uglavenm sedaj se umirja, čeprav je G rekel, naj se ne ustrašim če zakrvavim, ker je kri še vedno vidna...z dojenčkom je vse ok..lepo miga in raste-HB!!! 
Sedaj malo več počivam, kar bi vrjetno mogla že na začetku..se javim še kaj..pa držte pesti, da bo vse ok!

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 2558
29.5.2009 12:05:16   
tassika
O eva bogica si predstavljam da te je skoraj kap, vsaj mene bi, zdaj pa res počivaj, da bo s piico še vedno vse ok.

Giotti jaz sem tudi še na -1,5 kg kljub trebuščku, je pa res, da mi zadnje čase ne paše ful veliko jest, se vidi da tudi bolj malo migam in nisem veliko lačna. Banane so dobre tudi za raztezanje kože ker imajo nek upam, da ne bom pihnila B vitamin.

No glede sončka, sem se pa jaz včeraj za pol urce postavila na balkonču tam okoli 10-ih ko še ni pretirano vroče in mi je ful pasalo, da me je malo pogrelo.

Aja pa za omega-3 mi je zadnjič stric rekel, da v gojenih ribah ga ni, morajo biti ulovljenje v morju ne v ribogojnicah, drugale pa ima omega-3 tudi bučno olje in laneno seme, jaz pojem ful obojega, oklje obvezno na solati, laneno seme pa malo jaz na žlici ali v jogurtu malo moja činčila ki ga obožuje. Malo me daje samo kalcij, ker jogurti in mleko mi res ne gresta in kar pozabim, včeraj sem si naredila kosmiče in rižev narastek.

Nič zdaj pa šibam naprej pospravljat, imam malo generalno, ker je res že umazano, pa danes mi paše, ker je lep svež sončen dan in ni prevroeč. Vikend bo pa ponovno leteč imam spet 2 roj.dneva.user posted image  v pon bo pa buši ogromenuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
29.5.2009 12:10:51   
caryn
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

IZVIRNO SPOROČILO: *I.am.happy*

Bojana82...jest mam do zdej +2, pa smo v 16 tednu (skor) pa ne vem se tud sprašujem, če bi blo mogoče treba met že kej več, res pa je da mam svojih zalog;) tko, da če bebe že zdej tam črpa, tud prov;)

Pušenjak pravi, da se do 20. tedna ni potrebno zrediti niti grama. Če se dobro počutite in niste švoh ali brez energije, je brez veze se silit s hrano zato, da bi se zredile. Pikice so še vedno tako zelo majhne, da potrebujejo res izredno malo hrane, ki jo pojeste. Tudi jaz sem še vedno na 1 kg minus, pa sem kvečjemu za to ful vesela. Še prehitro bo šlo gor, brez skrbi user posted image user posted image user posted image

ja res je bolje, da se ne zrediš v prvi polovici ali da se zrediš res res malo...bolj nevarno je če shujšaš. sem vprašala g. glede hujšanja v nosečnosti in mi je povedala, da je problem da se pri hujšanju sproščajo toksične snovi, ki gredo tudi v plod, kar pa je lahko nevarno oz. ni dobro za otročička.
tko da najbolj zdravo je, da ješ tko k ti paše, da z ničemer ne pretiravaš in da se počutiš dobro...v glavnem da poslušaš svoje telo.
jaz sem šla gor ene 2 kg...pa sem prepričana da več kot pol od tega v joške user posted image blagor se mojmu user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 2560
29.5.2009 12:45:11   
valerija77
Caryn ne me strašit.user posted image Jaz sem se ravno danes tehtala pa imam 1 kg manj kot prejšnji teden. Me kr malo skrbi, ker sem 3 dni nazaj čutila nekaj brcik, zdaj pa že 2 dni ne. Ne vem mogoče je sedaj v taki legi, mi je pa g tud rekla da je dete bolj mirno. Bom počakala na pregled pa bomo videli kaj bo. Me pa že zdaj daje zgaga, tako da imam vedno ob sebi rupurut ker druga mi itak ne pomaga. Res pa je da skoraj nimam apetita in mi kaj dosti ne paše jesti. Ko vidim banane mi kr obrne.user posted image

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 2561
29.5.2009 13:47:44   
caryn
ne nisem hotla strašit...če pač hujšaš je važno da veliko veliko piješ, ker gredo s tem tudi strupi iz telesa...

jaz se čisto nič ne obremenjujem s težo, ker je bolj važno da paziš po porodu kot pa pred porodom...jem kar mi paše in uživam v user posted image

si pa predstavljam kako je če ti ne paše hrana - meni namreč ne pašejo sladkarije...pa mi jih sedaj vsi ponujajo...bljak

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 2562
29.5.2009 14:18:37   
Anonimen
Bojana82 - imaš zs user posted image

(odgovor članu caryn)
  Neposredna povezava do sporočila: 2563
29.5.2009 14:27:20   
ellam
Ojla user posted image

Evo mene iz službe user posted image user posted image  Sm fuul dobre volje kr je petek in bom z družinico user posted image
Zvečer grem po 3letih spet ven user posted image  Gremo z kolegicami na Radio City. Nič posebnega.. Malo se bomo družliuser posted image user posted image  Bo pa ati varuška user posted image

nezy oh hvalauser posted image  Za Strahovo pa nisem vedla. No napotnice pomoje itak ne bom dobilauser posted image
Na 3D pa bom šla nekje v 24. ali 25.tednu. Takrat se baje najboljše vidi.

eva1 super,da je vse ok user posted image user posted image user posted image  Lepo počivaj in se pazi.... user posted image

valerija77 nič se ne boj.. Otročka na začetku ne čutiš vsak dan. Ker je še bolj mali in ima kr dosti prostora za gibanje. Aja.. pa super za bolniškouser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2564
29.5.2009 14:48:00   
Pikapoka83
O punce!
A razmišljate že kaj o imenih za vaše sončke? Meni je zelo všeč ime Žan oz. Žana. Saj v prvi nosečnosti sem celo nosečnost razmišljala o Emily, Melany, Nataly, Kevin .... na koncu, ko se je moja punčka rodila je dobila ime Lara user posted image

Dejte mi mal povedat katera imena so vam najbolj pri srcu ...

(odgovor članu prvikoraki)
Neposredna povezava do sporočila: 2565
29.5.2009 14:49:59   
tassika
midva imava v izboru Brino, Zojo ali Mašo, za fantka ... pojma nimam, Žan je najin nečak, ravno tako živa in to odpade

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Pikapoka83)
Neposredna povezava do sporočila: 2566
29.5.2009 14:56:23   
Bojana82
Meni pa je zelo všeč za punčko ime Lianna.....user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
29.5.2009 15:03:33   
Nončika
eva1, ne no. me kar šokira vsaka slaba novička. upam in vem, da se bodo krvavitve lepo umirile in seveda izginile. lepo počivat!!!

lupinca, mala je do 15.00 v vrtcu, nato pa je kar pridna in dokaj razume, da je mami ne more dvigovat in da mami mora počivat. bolj me v živi mozag j... mama.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 2568
29.5.2009 15:21:21   
Lupinca
user posted image Ojli srečke user posted image

kako smo kaj danes? uživamo ker je toplo, pa vseeno ne prevroče? no pri meni je že takouser posted image

ellam aja da so lah G prav stroge? Mah kaj, sej te ne mrejo prisilit da hujšašuser posted image  pač mogče paziš da se ne bašeš s svinjarijo in to je to. Vsaj js tko gledam, pa grejo vseeno kilce gor, ampak se res čisto nič ne sekiramuser posted image aja pa uživaj dans zvečer!! user posted image

Bojana82...super tkole za kilce. si potem res fit nosečkauser posted image  ampak nič bat, bojo kilce ziher prišleuser posted image  

eva1 ojoj to pa more bit grozno ko začneš takole krvavet...bogicauser posted image js bi skupaj padla od strahu!! Ampak super in sem zelo vesela da je s tvojo pikico vse ok!!!user posted image user posted image user posted image

nončika ma zlato hčerkico imaš potem! Kok lepo da tkole razume user posted image
Joj to si pa že neki pravla glede tvoje mame ja....pa pišuka no...kaj je pa zdej našla za ****?? user posted image  Res upam da se ne sekiraš preveč in da imaš možnost se umaknit, ter preslišat vse kar ti reče!!

Nič čvekice šibam js zdej malo z mojim do tašče, greva po solatko, pol pa šibam za knjige...bo mala pikica vso biologijo razturala že k se bo rodila user posted image
uživajteuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2569
29.5.2009 16:24:42   
ellam
Imena

user posted image  Sara, Živa, Zoja, Tisa, Ela, Zarja

user posted image  Filip, Svit, Tai, Luka, Lan, Liam

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
29.5.2009 16:39:28   
katyn
Imena

user posted image Metka, Maja

user posted image David, Blaž, Lovro

user posted image Mi bomo po vsej vrjetnosti najprej Davida mel user posted image

(odgovor članu ellam)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
29.5.2009 17:37:47   
nina68
Hojla!

No pa je za nami. AC sem imela danes v Lj.porodnišnici in mi jo je delal dr.Pušenjak. Summer 410 nič se ne obremenjuj z samim posegom, sej ni nič hudega, čutiš ga samo ko te dr. malce zbode z iglo, za ostalo pa nič ne veš. Je pa sassika dobro opisala celoten postopek in to res drži, lastne izkušnje. Sedaj se bodo pa vlekli tedni, da dobimi rezultate, ampak tko vem, da bodo ok. Bomo pa seveda izvedli kaj bomo imeli, da bomo lahko začeli izbirati imena. Za pupo jih imam na zalogi ogromno, za fanta pa malo.

Sedaj grem pa nazaj počivat, bom te tri kr malce izkoristila, da me bodo crtlaliuser posted image .  

Lepo se imejte z vašimi malčki.

(odgovor članu katyn)
Neposredna povezava do sporočila: 2572
29.5.2009 18:11:15   
barbchen
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Hej!
Da se samo na hitro javim: v nedeljo sem ful zakrvavela, lilo je iz mene, strdki zraven veliki za celo pest..2 dni sem bila v bolnici, potem pa so mi tako dali vedt, da nimajo kaj nardit, če bi prišlo do splava, tako da sem šla v torek popoldan dan...včeraj se je krvavitev malo umirila, šla sem k svojem G, ki je rekel, da imam še vedno hematom v maternici, da je pa glede na količino krvi mogel biti ogromen..uglavenm sedaj se umirja, čeprav je G rekel, naj se ne ustrašim če zakrvavim, ker je kri še vedno vidna...z dojenčkom je vse ok..lepo miga in raste-HB!!! 
Sedaj malo več počivam, kar bi vrjetno mogla že na začetku..se javim še kaj..pa držte pesti, da bo vse ok!

eva1 držim pesti in mislim nate, da bo vse OK user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa še tele pikepoke za srečo! Pazi nase in na bejbija!

Carpe Diem!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
29.5.2009 18:12:51   
barbchen
IZVIRNO SPOROČILO: nina68

Hojla!

No pa je za nami. AC sem imela danes v Lj.porodnišnici in mi jo je delal dr.Pušenjak. Summer 410 nič se ne obremenjuj z samim posegom, sej ni nič hudega, čutiš ga samo ko te dr. malce zbode z iglo, za ostalo pa nič ne veš. Je pa sassika dobro opisala celoten postopek in to res drži, lastne izkušnje. Sedaj se bodo pa vlekli tedni, da dobimi rezultate, ampak tko vem, da bodo ok. Bomo pa seveda izvedli kaj bomo imeli, da bomo lahko začeli izbirati imena. Za pupo jih imam na zalogi ogromno, za fanta pa malo.

Sedaj grem pa nazaj počivat, bom te tri kr malce izkoristila, da me bodo crtlaliuser posted image .  

Lepo se imejte z vašimi malčki.

nina68 tudi zate vse dobro v tednih, ki so pred tabo in tvojim dragimuser posted image user posted image ...pa pusti se cartat, prav paše, a ne?user posted image

Carpe Diem!

(odgovor članu nina68)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
29.5.2009 18:17:42   
barbchen
Midva se še nisva ornk lotila izbire imen, meni je zelo všeč Sara, Klara, Ajda, Jona, za fantka pa Luka, Rok in Jon - sam mi je mož že reku, da Jon pa sigurno ne bo, ker ga bodo klicali bacek Jonuser posted image user posted image user posted image po risanki, men je pa ovčka tok cuteuser posted image Ker je pred nama še veliko časa, bomo o tem debatirali tam nekje po poletjuuser posted image

Naredite si lep konec tedna! Jutri imamo piknik kljub slabi napovedi, nedelja bo pa bolj lenuharsko razpoložena. V ponedeljek zjutraj pa pregled, komaj čakam, da bom vsaj slišala jenčijauser posted image , če mi G. ne bo privoščil UZ.

Uživajteeeeeeeeeeeeeeuser posted image

Carpe Diem!

(odgovor članu Pikapoka83)
Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?