ronja
|
Kako je lahko nenadoma potem Jehovec? Jah, enako kot je lahko budist, hare krišna,... Pač nekaj te potegne, če te. In če si kot mali moral hodit k verouku, pa naredil zakramente, ke se pač spodobi ali je babica tako hotela ali so celo tvoji starši verni, to pač ne pomeni, da kot velik ne boš mislil drugače... Kaj imajo od tega? Isto kot kristjani verjetno... Mir, spokojnost, odpuščanje za grehe, veselje, da ni to živeljnje edino, varnost, da nekdo vse skup vodi in da ni vse samo en kaos... Ne vem, kaj vam daje vera, jaz nisem verna... Ampak ni pa to tako različno pri različnih verah, se mi zdi - ljudje iščejo iste stvari... Če pa izveš, kako izničit krst uradno formalno, pa povej, že nekaj časa sprašujem, pa še nisem dobila odgovora, da se da tudi formalno izpisat. Zanje si njihov, že če za pogreb svoje verne babice naročiš mašo (je zadnjič lih lubi gledal, kako oni dobijo te svoje strašne cifre - duhovnik je to razlagal, da ne bo pomote... za kristjana smatrajo vsakega, ki naroči mašo, gre k maši, je krščen, ma karkoli praktično! Se je treba cerkve na daleč ogibat, če nočeš, da te za svojega ožigosajo ) Ko da bi bil pek, če kupiš kilo kruha! Se podpišem pod vijoličarko (kot po navadi). Sicer pa kot je Shaw rekel: "v peklu je boljša družba"... So zanimive stvari notri pisale. Npr. za plošče skupine Roling Stones so trdili, da če jih zavrtiš nazaj, slišiš satanova sporočila. Zanimivo se mi je zdelo, da bi se kdo spomnil plošče vrteti nazaj in če sploh kdo ima tak gramofon, ki bi to omogočal. Bohve, če to velja tudi za CD-je??? user posted image a zato so mi tako všeč? No, to so tudi za Queene govorili - pa sem probala - sem delala na radiu, se je dalo, s ploščami, seveda, ne s cdji - pa ni nobenih satanističnih sporočil, samo cviljenje . Res bi bilo peklensko to ves dan poslušat, ampak kakih konkretnih namigov pa ni bilo slišat. No, saj Cooperja lahko pa vrtiš kar naprej, pa boš dobila to
|