mojamura
|
IZVIRNO SPOROČILO: pupika Potem mi pa še ena sestra reče, kako je bilo prej boljše, ko starši niso smeli bit pri svojih otrocih, sedaj pa so otroci bolj razpuščeni. Meni je prav rekla, naj naš mali neha po hodniku laufat, in če ne bo nehal, ne bo šel domov. Jaz sem si že mislila svoje, pa kaj naj svojega otroka položim v posteljo in ga tam pustim ležat. Tudi jaz imam kar nekaj cvetk iz MB pediatrije, kjer sva z mlajšim sinom bila pred časom, ker je imel pljučnico. Tudi takrat je imela ena sestra takoj za pripomnit, ko ji je ena mamica rekla, da če jim zdaj ni boljše (sestram) ko smo starši ob otrocih, saj jih tako na nek način tudi razbremenimo. pa je rekla, da ni boljše, da je bila 100 krat bolj učinkovita, ko ni bilo nas staršev v biolnici. Drugič je eni punčki ta ista sestra prišla merit saturacijo (upam, da se tako reče) oz. kisik v krvi s tisto klupico ko se da na prstek. ženska je imela že tak izraz na licu, da ko je vstopila v sobo, so se skoraj vsi otroci začeli jokat. in seveda se je ta punčka jokala in cepetala z rokami, mamica jo je poskušala potolažiti ampak ni šlo, ker jo je sestra za roke lovila in ji govorila: "Pa pri miru bodi! Ne morem ti tako zmeriti. Pa ti povem, da če se boš še naprej tako jokala, bom zdaj rekla tvoji mamici, da si lahko vzame stvari in gre domov, ti boš pa sama tu!!" Punčka je stara 3 leta....mislim haaaaalooo O zdravnikih pa toliko, da vizite nikoli niso bile po predpisanem urniku, čez vikend je bila pa tako ali tako katastrofa. Je enkrat prišla ena starejša zdravnica delat kao vizito v sobo, bila je nedelja. Cel dan je bilo okno odprto, saj smo v sobi z največ 9 kvadratnimi metri ležale 3 mamice in trije otroci. In zdravnica je stopila noter, nekaj zagodrnajal o slabem luftu in o tem, da ona v taki sobi ne more naredirti vizite in se je obrnila. ko sva šla s sinom domov, sem 4 ure čakal na odpustnico. čakali smo edino na zdravnikov podpis. mali je bil že tečen, jaz sem imela vsega vrh glave pa sem šla do sestre in jo priosila, če lahko pokliče tega zdravnika, da bi zadevo podpisal, pa me je le milo pogledala in rekla: "Giospa, da vam odkrito povem, da ne upam. Me je že 3 krat danes nadrl, kot da nisem človek., in potem jaz ne vem več....ko sem pa slišala za primer te punčke me je pa kar stisnilo. sožalje njeni družini