![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 20:49:40
|
|
|
|
spela**
|
Tamika87 čestitke za ! Bova lahko septembra vozičkale z najinimi škratki!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 21:26:53
|
|
|
|
Casiopea
|
Pozdravljene, MF uspešna, imamo . Vse mere so v okviru povprečja. FL nekoliko manjši, ampak v mejah normale. Super tabela za promerjavo na http://www.brooksidepress.org/Products/Military_OBGYN/Ultrasound/2ndand3rdTrimesterUltrasoundScanning.htm Žal mi ni povedala ne velikosti ne teže ploda. Je pozabila? No 3.6. imam 3D pri Strahovi, bo ona kaj več povedala. V materinsko bom šla, partner tudi - 03.06. prvo predavanje. Ali katera obiskuje telovadbo za nosečnice? Lep pozdrav vsem nosečkam, upam, da se dobro počutite. ... zjutraj pa spet v službo ... komaj čakam dopust
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 21:47:40
|
|
|
|
Anya22
|
Ojla, imam eno vprašanje, če bi mi znala katera odgovoriti, namreč sedaj sem en mesec na bolovanju in me zanima kakšne so sankcije, če si komisijsko na bolniški in pride kontrola in te ni doma??? A mogoče ve katera kaj o tem???? Bila sem tako dve leti nazaj, ampak nisem imela kontrole domov, ampak sedaj imamo že rezervirano morje in ne vem kaj naj naredim!!!!
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 21:47:46
|
|
|
|
Alma84
|
Jaz sem mela MF točno pri 22 t. Na 3d grem pa 4.6. juhu komi čakam
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 21:49:00
|
|
|
|
indy0024
|
cer nosecke,kako ste kaj?evo jz glih prisla iz sprehoda,fulll lep vreme danes biu iiiiiiiiii,ahaaaa dobrodosla spela med septembrkami zelim ti lepo cvekanje do septembra in se naprej!!!!no srecke nosecke,sem zasledila,da se pogovarjate o cunjicah,jaz jih imam ze kar nekaj, pa vseeno se kdaj nekaj kupim,kar se mi zapici v oci!in kako ste pa vi kaj prezivljali vikend?jaz v polno v soboto sem odsla do sestre in se z necaki malo poigrala,v nedeljo sem odsla z mojim cukrom v zoo in popoldne sva naredila en kratek piknik,malo raznja pa cevapcicev .jojjj punce ko bi ve vedle kok mam energije in sploh nimam miru,vsak dan rinem pes v btc pol pa se zvecer na kak sprehod.Mi je moj danes omenil,da imam mravlje v riti nimam miru!!!!!!!ah kaj cmo nekje je treba energijo pokurit!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 21:50:00
|
|
|
|
indy0024
|
aja cestitke vse za uspesno MF!!!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 21:53:21
|
|
|
|
indy0024
|
jojj Anya kakor sem slisala je bolje,da si doma,ker ce te zalotijo da te ni doma,naj bi ti dal odpoved,tako drugi pravijo sedaj pa ne vem ali je res ali ne.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 21:55:23
|
|
|
|
Anya22
|
ja, sej zato sem pa tudi vprašala, da vem kakšne so lahko posledicce, ampak lih službe pa ne bi rada zgubila.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 22:04:36
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Picabo Rubin: češnje... Že? To so tiste ta dobre, podobne hrustavkam. Srečka! Jaz jih komaj čakam! Samo za vas moje drage septemberske dame: Sveže nabrane . Dobrodošla spela**. Danes je bil tako lep dan, smo bili skozi zunaj. Če Mala miss ne bi bila bolna, bi ji naštimala bazen, za petek napovedujejo 31°C. Pa kaj si ti nor? No sej meni itak paše toplo, pač nikamor ne grem, ker se v avtu skuhaš, sem doma v senčki. Upam, da se kašelj pomiri in da ne bo še slabše, je prav nerodno biti bolan v toplem vremenu. Pa še moja naloga: 21-22 t: Očetovstvo in materinstvo sta dve čustveno povsem neprimerljivi in nezamenljivi vlogi, ki ju nihče ne more nadomestiti in sta edinstveni. Nikoli ne more žena iz moža narediti očeta, če se on sam ne odloči za to in ne razvije očetovstva. Otrok ob očetu dobiva drugačne potrditve in drugačen občutek pripradnosti ter edinstvenosti kot pri materi. Kar pomenii, da tudi oče, ki sicer dobro čuti svoje otroke in je z njimi nežen in materinski, ne more nadomestiti matere, kakor tudi mati ne more nadomestiti, očeta pa če je še tako odločna, oragnizirana, telsno aktivno in ponosna.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 22:06:27
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anya22 ja, sej zato sem pa tudi vprašala, da vem kakšne so lahko posledicce, ampak lih službe pa ne bi rada zgubila. Jaz sicer ne vem kakšne so posledice, mogoče bi v končni fazi tudi lahko bila ogrožena služba, ampak to je res ekstrem. Se bolj nagibam k temu, da bi ti bila bolniška prekinjena in bi morala za "kazen" nazaj v službo.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 22:08:33
|
|
|
|
Rubin.
|
Pa še moj buši v 22. tednu. Za primerjavo lahko povem, da je bil takšen pri Mali miss v 8. mesecu.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 22:11:46
|
|
|
|
indy0024
|
anya svetujem ti,da si raje doma,ti se pa odloci sama,kakor ves da je prav!!!!! rubin hvala za cesnje mmmmmm okusni so!!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 22:16:58
|
|
|
|
indy0024
|
iiiiiiiiii Rubin kaksen lep busi!!!!!! zgleda kot da bi bila res v osmem mesecu ,no ja jz mam tudi nekaj takega,samo sem bolj male sorte,pa se mi vse pozna,karkoli pojem.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 22:17:31
|
|
|
|
Anya22
|
Ja, sej to ni problem ostati doma, večji problem je, ker se bojim, da mi ne bojo vrnili denarja, ki sem ga vplačala za dopust. Se bojim, da izgubim ves denar.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 22:18:30
|
|
|
|
barika
|
iii Rubin, lepi je!! Moraš vedet, da imaš dvojčici, ker sem jaz tudi takšna v 24. tednu z enom čižijem
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 22:22:05
|
|
|
|
indy0024
|
anya pomojem ti ga morajo vrniti,ti jim samo lepo razlozi kaksna je situacijain mislim da ti ga morajo vrniti!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 22:24:26
|
|
|
|
indy0024
|
mam eno mal cudno vprasanje,a katero ze dojke bolijo,ker mene fullll,to je za...........'???????
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 22:56:00
|
|
|
|
simonae
|
Anja glede vračanja denarja pri odpovedi dopusta oz. bolniške bi rekla, da najprej vprašaj svojega ginekologa in naj ti pove, ali bi ti on /ona to dovolil. Če ja, potem pa se poskusi dogovoriti, kako to izpeljati. Moja soseda je želela prekiniti zato bolniško in iti na dopust, a ker jo je potem čakal še velik del bolniške do porodniške se ji ni uspelo dogovoriti. Pa je vseeno tvegala in šla - bilo je vse ok - z njo in nobene komisije. A ona se za nobeno stvar kaj dosti ne sekira. Meni v prvi nosečnosti niso vrnili denarja, ki sva ga vplačala za poročno potovanje, ko sem ravno en teden pred poroko začela krvaveti in sploh ni bilo vprašanje, ali lahko grem na letalo... - Nesla sem zdravniški izvid..., dali so naprej, a se ni zgodilo nič - ker nisva prej zavarovala s 5% vrednosti. Torej moje mnenje je, če si ti sicer OK, da se poskusi z G pomeniti, da bi ti nežna morska klima... ugodno delovala... Pa da ti napiše, da imaš to dovoljeno?! Držim pesti. Sicer pa razumem tvoj strah pred komisijo - sama grem ravno jutri nazaj v službo po B. Meddrugim tudi zato, ker mi je v odločbi pisalo, da moram biti samo doma in na kontrolo. Se pa sedaj odlično počutim in pač ne mislim več viseti doma. Kajti nisem tako mirna, da bi kar šla, kot je to naredila moja soseda. LP
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 22:57:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene septemberke. Se vam oglašam drugič, zdaj bom malce več sodelovala v klepetu...če smem seveda;-) Pri nas pričakujemo drugega fantka. Prejšnji teden na morfologiji je zdravnik vprašal kaj si želiva, pa sem jaz rekla, da od vsega začetka mislim, da je fantek...in se je nasmejal in potrdil moje občutke. Sicer pa vidim, da full pridno klepetate, si bom mogla vzeti čas in malce prebrati za nazaj, da bom seznanjena kaj se dogaja s septemberskimi škratki.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 18.5.2009 23:09:21
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: indy0024 mam eno mal cudno vprasanje,a katero ze dojke bolijo,ker mene fullll,to je za...........'??????? Bolijo me ne. Me tudi v prejšnji nosečnosti niso...no, razen po prvih treh dneh, ko sem imela naval mleka in mi jih je skoraj razmeslo. Sem pa ravnokar prebrala v vodniku po nosečnosti, da jih je dobro v osmem mesecu začeti mazati (bradavice namreč) s sezamovim oljem, ker naj bi jih s tem dodatno pripravili na dojenje. Če bi mi to v prvi nosečnosti kdo povedal... Upam, bo še kateri ta informacija pravm prišla. Jaz si jo moram definitivno zapomnit, ker nepripravljene prsi, kot sem jih imela prvič znajo bolet. indy0024, morda pa že zdaj poskusi s kakšno masažo ali obkladki, morda bo pomagalo.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 19.5.2009 7:05:02
|
|
|
|
altaja
|
Dobro jutro. Za uspešen začetek dneva pa en zdrav zajtrk, namesto kavice pa sadni sok.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 19.5.2009 7:17:37
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Uuuuu Altaja, kakšen dober zajtrk. Se mi kar sline cedijo RAvnokar razmišljam kaj bi si za pod zob privoščila... pašteto, nutelo, mogoče marmelado? Težka odločitev Rubin ti pa znaš delati lušte. Sem si jih zadnjič privščila na tržnici, pa so me razočarale... bova šla na kakšen izlet v Goriška Brda pa si jih bova tam privščila. Punce čestitke za uspešne MF Casiopea tudi jaz sem mojega mogla vprašati za težo. Zgleda, da se jim na MF ne da dati niti slikice niti povedati koliko so naši škrati in škratinje veliki ali pa težki. Sice pa... važno je, da so zdravi Anya odvisno kdaj greste na dopust. Moja kolegica gre 2 meseca pred porodom na dopust. Bo prekinila porodniška in koristila dopust, nato ji bo zopet ginekologinja napisala en mesec bolniške, nato pa bo šla na porodniško. To bo naredila zato, ker za tisti en mesec porodniške ne bo rabila komisije. Upam, da sem ti s tem kaj pomagala. Drugače je pa sankcija kršitve bolniške to, da ti jo prekinejo... Joj... a ve katera za kakšne dobre vaje za nosečnice na internetu? Pa take, da pokažejo kako se kaj dela ne samo opisi vaj. Želim vam lep dan, pa upam da danes ne bo tok vroče, ker bom drugače znorela v teh kompresijsih žabah
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 19.5.2009 7:27:01
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Še neki sem pozabila komentirat Rubin končno lahko občudujem še kakšen drug buši. Prav lušten je
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 19.5.2009 7:31:53
|
|
|
|
Anonimen
|
jutro bejbe! anya probi se zmenit z G. če bi šla lahko vmes na morje,da bi tm tud počivala,mislim da bi se dal zrihtat tko drugač pa posledice so take da te vn iz službe vržejo,pa da moraš vrnit bolniško in tko naprej ni tok fajn če te dobijo
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 19.5.2009 7:47:25
|
|
|
|
Tanik
|
Dobro jutro, Porodniška 28 dni pred PDP, všteti vsi dnevi. Rubin ful lep buši . Hvala za češnje, sem jih že pridno jedla v soboto, domače z drevesa mene bolijo bradavice, ne prsi. a katero lovijo krči v noge? mene je ponoči tako zagrabil krč v nogo, da zdaj komaj hodim, ponoči sem pa od bolečin jokala.
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiOton ... iz avtomobilaHe, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.