Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 10:43:52
|
|
|
|
katrinka
|
uhhh...so te pa razjezil, zoprn je to k na drugi strani telefona govori en cepc k pojma nima - k bi ga najraje kr.....
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 10:52:10
|
|
|
|
Anonimen
|
ma k ga čist nč ne stane če pogleda not v računalnik pa pove kdaj bodo dobil pošiljko
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 11:01:22
|
|
|
|
katrinka
|
jah eni so pac cepci in se jim nič ne da - upam, da ti rata izvedt kdaj dobis
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 11:34:59
|
|
|
|
vim
|
Ojla! Najprej prav lep pozdravček vsem, še posebaj novim čvekicam. Dobrodošle. Živa malce z zamudo VSE NAJBOLJŠE. Za vse ostalo pa bom moral prečekirat za cel teden nazaj. Uf ste mi dale dela. Skrtaka uživala na dopustu. čeprav ni bila Palma de' Malorca, ampak tudi Prekmurje je lepo. Smo veliko čofa čofa, pa tudi džofa džofa, matr če ne bo naš fant potem bo pa naša pupa rada pivo pila. Nikoli ga nisem marala zdaj so se mi pa kar oči zasvetel samo, da sem videla pivo. Pa smo pili UNI, ni isto ampak naš pikel je hotu pit. Kakšne kumarce PIVO. Zdaj grem pa prečekirat kaj je bilo pri vas novega v tem tednu.
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 11:51:19
|
|
|
|
katrinka
|
o vim - pa si nazaj, smo predvidevale da si na dopustu - čeprav sm jaz imela v mislih, da bos junija sla, no vazn da si se fajn mela
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 12:15:32
|
|
|
|
vim
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka MITTING LJUBLJANSKIH NOSEČK IN LJUBLJANSKIH MAMIC v torek 2.6.2009 ob 16:00 v Cacau - bivša Samsara če ima katera kakšen drug predlog, naj kar napiše: 1. Katrinka 2. Boomer 3. Živa25 4. Šivilja 5. ana** 6. vim 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 12:21:57
|
|
|
|
vim
|
Katrinka vidim, da si brez mene samevala tule . Si pridna, vse pohvale. Za srečanje sem se že prjavila, bova z BOOmer častili ona 30 jaz pa zadnji dan službe takrat. Zdaj pa bo treba začeti, drage moje jaz nimam še nič, če pride beba kaj prej bomo v velikem d.... Nimava še nič. Danes sem se lotila birokracije izpolnjevat obrazce. A mora bodoči očka tudi izpolnit vlogo očeta za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka in kaj hudiča je dogovor o izrabi dopusta za nego in varstvo otroka.
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 12:31:52
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: vim Katrinka vidim, da si brez mene samevala tule . Si pridna, vse pohvale. Za srečanje sem se že prjavila, bova z BOOmer častili ona 30 jaz pa zadnji dan službe takrat. Zdaj pa bo treba začeti, drage moje jaz nimam še nič, če pride beba kaj prej bomo v velikem d.... Nimava še nič. Danes sem se lotila birokracije izpolnjevat obrazce. A mora bodoči očka tudi izpolnit vlogo očeta za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka in kaj hudiča je dogovor o izrabi dopusta za nego in varstvo otroka. sploh ne o teh papirjih , sem si vzela cas da jih resim, pa sm hitr ugotovila da so v kitajščini, napisala sem kar sem razumela, za ostalo bom sla pa na CSD vprašat - bom pač sla 2krat tja
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 12:47:34
|
|
|
|
vim
|
Vidim, da sva sami tule Katrinka. Lep dan in tiste, ki so frej se zunaj martinčkajo, tiste ki delamo pa zabušavamo al pa delamo. No jaz grem na malco- na tržnico po češnje mjask.
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 13:20:43
|
|
|
|
bjondi
|
O vidim da ste že na raportu blueeyes,katrinka ,larilu pa vim ... Evo mene...mah sem bla dans na CSD-ju..najprej odpelm Karin v šolo pol pa v šiško na CSD in vidm da so se ravno dans preselili v stavbo slovenija avta,grem tja seveda problem parkiranje in grem gor in ravn dans k se selijo so šele ob 10-ih začel...grrr...pa sem šla domov pogledat ,če so parketarji še zadnji sloj nalakiral...sam sem se hitro obrnila nazaj še enkran na CSD ,ker spet tako smrdi doma po lakiranju...no pa se je zataknilo ,ker mi od G sestra ni napisala kdaj mam PDP ,ker so mi ga spreminjal ... tko da to je to za dans...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 13:41:46
|
|
|
|
katrinka
|
vim - ja zadnje case je zatišje - lublanske cveke so ošvohnele a po češnje si šla - njami, jaz pa spet sanjam o jagodah.... bjondi - ja ti si mela pa ''zanimiv'' dan sej pri birokraciji je itak vedn tko, da nč ne gre tko k bi mogl oh, me je pa sodelovec presenetu in prnesu sladoled....njami, sem vsem razdelila, sebi sm pa kepco več dala...haha...kok sm zleht
< Sporočilo je popravil katrinka -- 18.5.2009 13:43:09 >
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 14:05:23
|
|
|
|
bjondi
|
katrinka-ma se mi gre ,da dam majsko plačo not ,pa morm klicat sestro od G pa že vidm k bo pametna...hm tud jz sanjam enga MAX-a ,sam je tako hladilnik kot tudi zmrzovalnik prazen...bo treba do jutri počakat pa it v lj mlekarne po sladoled...piđuka tud češnje nebi ble švoh-sploh une brez mesnatega vložka ...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 14:08:32
|
|
|
|
Anonimen
|
dans pa res mal štrajkam ma k rišem za otročka kakšno sobico bo mel pol pa tok padem da pozabim recimo cunje it obesit me trenutno čakajo v stroju tko da sam še neki narišem pol morm it pa res obesit
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 14:19:25
|
|
|
|
vim
|
Jaz vas pa berem in jem češnje mjask . Končno sadje, ki ga jem. pa breskve, nakterine, lubenica. da ne bo G rekla, da nič sadja ne jem. Bjondi, vidm, da si uspešno zaključila na CSD. A obrazci so ti pa šli......
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 14:23:17
|
|
|
|
katrinka
|
bjondi - te zastopim, da so ti živce pojedl..mogoče te bodo pa tele slikce v boljšo voljo spravle
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 14:35:42
|
|
|
|
vim
|
Katrinka, ob tvojih dobrotah, sem ugotovila, da mi manjka še čokolada pa bi bilo popolno. Še dobro, da jaz delam, ta teden, ko sem bila na dopustu sem cel dan mislila na hrano, v službi pa tudi časa ni. Ej jaz sem pridelala že 9kg.
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 14:43:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravček! PapuaNG in Tanja_ bo kar kmalu, ne? Držim pestke za čimlepši porod! Ker imam bolj malo časa za branje, upam, da ste vse v redu, da uživate v nosečnosti! Danes greva z Urbančkom na prvi sprehod... dan je prečudovit! Pa še slikica ali dve...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 15:04:10
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: vim Jaz vas pa berem in jem češnje mjask . Končno sadje, ki ga jem. pa breskve, nakterine, lubenica. da ne bo G rekla, da nič sadja ne jem. Bjondi, vidm, da si uspešno zaključila na CSD. A obrazci so ti pa šli...... Obrazci so še za rešit ...ma zdej sem klicala G-ja pa nimam nikjer zabeležen da mam pdp 1.7 sam na morfologiji je omenil da se rok prestavi ker je plodek malenkost manjši ampak za štiri dni ni šel spreminjat v materinski knjižici datuma...ampak ostaja stari rok 27.6 ... katrinka-ni slabo za pogledat ,sam so mi kislino vzdignl s temi papirji pa datumi...tko da bi sam jagode brez vsega... K.tja-iii kakšen lep zakladek imaš doma...a je bilo kaj lubusumja v hiši zaradi urbančka...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 15:08:04
|
|
|
|
vim
|
k.tja čestitke, Urban je res zelooooooo lep. Zdaj pa hitro uživat na sprehod, sonček. Mene tale vročina ubija, a je potem kaj bolje, ko rodiš?
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 15:27:24
|
|
|
|
Anonimen
|
vim, ko rodiš,... je drugače . prva dva dneva sem se znojila kot nora, zdaj se mi je temperatura uravnala. vroče mi ni,... me je pa dva dni nazaj zeblo (bolj mrazilo) ponoči (ker sem spala zgoraj brez... tako ali tako imam zgornji del takoj moker od iztekanja mleka). čakam, da se malček zbudi, da ga podojim, previjem,... da bo zunaj vzoren dojenček! (mora napraviti dober vtis na sosede in mimoidoče ).
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 15:30:37
|
|
|
|
Anonimen
|
nč punce jaz sm vzun obesila k je bil že cel projekt stojal vn dobit,in pol obešam skor 20 minut matr mi je bilo tok vroče da nisem vedla a se naj vsedem k se mi je prov vrtel madonca tale vročina ni zame,zdele me pa najhuj še čaka k grem po tamavčija v vrtec potem ga bom pa okol bajte lovila si pišemo jutri do takrat pa če bo kteri kej prišlo na pamet da gre v rim veliko sreče ostalim pa lep dan še naprej
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 15:30:58
|
|
|
|
Anonimen
|
bjondi - ljubosumje? sem kar pozabila, kaj je to... in upam, da ne bom izvedela. Oskar je čudovit bratec in Urbanu daje prednost... rad bi se že igral z njim, ko zajoka, takoj steče po dudico in mu jo daje, boža ga in prav mirno prenaša dejstvo, da ga imam v naročju, ko ga dojim in uspavam - ve, da tudi Urban potrebuje mamico. Oskar je pravi . Urban pa seveda tudi...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 16:03:42
|
|
|
|
katrinka
|
koncno doma - sem morala se na posto po miljon priporočene poste - sem pa dobila novo zdravstveno...jupi vim - ne govori o kg, jaz sem tok lacna skoz...da obup k.tja - oba sincka sta cukercka in uzivajte v cartanju bjondi - pisuka te pa res tile datumi, ja upam da bos loh uredila larilu - ti si cunje obesila, jaz jih morm pa pobrat in vse pospravt - pa se mi ne da
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 21:25:55
|
|
|
|
bjondi
|
Ma tud jaz sem dans komi žvela na soncu-nenamerno pač v razkuhan avto pa Karin peljat na angleščino...sem brala da v poletnih mesecih veliko nosečnic prej rodi zaradi dehidriranosti...tko da jaz sem že na pojačanju zalog vode -nebi še šla...se je pa naš piko zadnja dva dni umiril-zgleda da mu placa zmanjkuje...pa je bolj nežen... k.tja-kaj češ lepšega ,če imaš doma taka dva sončka ...lepo se cartejte...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 18.5.2009 22:30:33
|
|
|
|
PapuaNG
|
vim, dogovor o izrabi dopusta za nego in varstvo se nanaša na drugi del 'porodniške'-torej po preteku 106. dneva porodniškega dopusta. Porodniška je namreč razdeljena na porodniški dopust (28 dni pred PDP in 77 dni po PDP) in dopust za nego in varstvo otroka (od 78. dneva po PDP naprej). Porodniški dopust lahko praviloma koristi samo mati, dopust za nego in varstvo pa lahko koristi ali mati ali oče-odvisno od dogovora. Koristita ga lahko recimo mati prve tri mesece, pa preostanek oče itd...kombinacij je kar nekaj. Ampak praviloma se za koriščenje odločajo le matere. Je pa problem tega dogovora, da se ga kasneje lahko spreminja le v izrecno določenih situacijah (izrecno naštetih v Zakonu o starševskem varstvu in družinskih prejemkih), je pa res, da določeni CSD-ji ne komplicirajo, če želita starša naknadno spremeniti dogovor. Oče pa mislim, da mora izpolniti papirje, v kolikor želi uveljavljati očetovski dopust. Tukaj le nasvet, da tudi če ne ve, če bi rad koristil neplačan dopust, naj označi, da ga želi koristiti (brez navedbe točnih datumov) -ker kasneje se tega ne da več spreminjati. Za čas neplačanega očetovskega dopusta država da za minimalne prispevke. Zdej pa moram net mojemu dragemu dat
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
tjašabonicefaJaz mislim da vzamejo vse,,sorry probavam kako se vklučithaloooooo (
72%)
ne vem (
28%)
Število vseh glasov: 151Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!