Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 13:07:18
|
|
|
|
detelja
|
duda če pri nas ni dude sta obe roki v ustih in tako cmokamo, da se sliši po celem mestu čez dan jo rabi, da lažje zaspi... spanje naša ful malo čez dan spi....sicer danes mi je zaspala nekje ob 11 pa še zdaj spi, čudež...v vozičku spi ko top...bolj ko je "razmigan" teren bolj spi...po kakem tlakovancu ji ful paše a imajo tudi vaši miškoti in miške zvečer uro "drenja/jokanja"? naša se začne nekje ob 17 dret pa tako eno dobro uro...včasih se dere ko sraka in pol v sek. neha in se nekam zagleda in čez čas spet...sam pol pa ne pomaga ne cartanje, ne duda, ne hrana,...nič...edino to,da čimprej ura mine ...no p je rekla, da je to normalno, da pač dojenčki ne znajo govorit in nam to kar so čez dan doživeli povejo zvečer pač na tak način....
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 13:38:50
|
|
|
|
sonček85
|
detelja:ja naš je tak ,no pa takrat ga ponavadi tudi krčki matrajo,če bi ga pa držala ves čas v naročju bi bil pa tiho
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 13:53:04
|
|
|
|
Pat74
|
Hvala za komplimente v mojem in Andrejevem imenu - sploh pa so vsi naši krofki in jagode pravi cukri - pa očitno je ta kombinacija tudi pripomogla k bujnosti "naglavnega okrasja" - saj so povečini tile naši malčki precej lasati. Duda: mi jo uporabljamo bolj redko, ker jo povleče samo, kadar ga malo zvija, pol pa jo takoj pljune ven - lahko bo pa še ratal pravi dudkar. Kapljice proti krčem: uporabljamo Antiflat in so super, ker mu ful pomagajo, da poprdka in se potem pokaka. Spanje: 4 dni po prihodu iz P smo se privajali na nočni režim, saj nismo hotli spat, ampak bi samo jedli - zdaj se je stanje normaliziralo in jemo na 3 ure. Zadnje dni opažam, da ima čez dan rajši manjše in bolj pogoste obroke, ponoči pa velike, ki zaležejo za 3 ure, pa še to ga zbudim, ker bi on še spal. Smo pa že nazaj pridobili, kar smo izgubili in celo še 100 g več.
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 14:00:36
|
|
|
|
L & L
|
Spanje čez dan naš pa kar dost spi čez dan, dones revimo sva ustala ob 8 pol sva pojedla in ob 9.30 je spet spančkou no pol sva šla ven pa po trgovinah se je malenkost prebudil, pol je pa spal do 13-ih, sva pojedla zdej pa spet spančka, sem mu pa dones kupla nukovo dudo, prej je mel mam pa mu ni bla ne vem kako všeč, to je pa takoj zagrabu in je tut z njo v ustih zaspal. Ob 17-ih je pa ponavadi pri nas na sporedu spanje in včasih potegne do 23-ih največkrat pa do 21-ih in pol jeva za spanje in ponavadi brez težav zaspi. No tako je pri nas, z občasnimi odstopanji ki pa so da je včasih tut veliko buden dopoldan potem popoldan pa vse nadoknadi, mislim pa da taki mali še nimajo nekega vstaljenega urnika ali pač, odvisno od dojenčka, po moje. lp
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 14:08:29
|
|
|
|
Miška2006
|
Detelja, tudi moja ima neke "popadke" vsak drug dan približno. No, ni pravila samo ne ve kaj bi. Al bi se crtala, al bi jedla, al bi se drla,.... Niso krči samo ne ve kaj bi sama s sabo. Krst, no in sem končno končala čiščenje. Jutri imamo pa krst. Juhuhu, ga bomo žurali
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 14:09:19
|
|
|
|
sonček85
|
miška.uživajte jutri in naj vam bo vreme naklonjeno
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 14:30:02
|
|
|
|
Miška2006
|
Hvala, veš da bomo uživali . Vreme pa upam, da bo vsaj takšno kot danes...samo da ne bo dež
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 15:11:44
|
|
|
|
Pat74
|
Miška lepo se imejte, vreme bo lepo za druženje in zabavo in tudi za duhovno hrano . Mi bomo pa tudi uživali, saj ima naš tata rojstni dan. Spanje čez dan: za enkrat še veliko spimo, nas dojenje in sprehod z vozičkom lepo utrudi.
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 15:16:57
|
|
|
|
ninica23
|
m.tina vse najboljše za rojstni dan js sem pa ravno iz trgovine-sma nabavla ročno črpalko od mam,zdaj pa da vidim,kako to funkcionira-upam,da ni bil stran vržen denar aja,sicer smo pa danes stari že 14dni kako čas beži... še eno vprašanje: šivi vas še kaj bolijo? meni se zdi,da me kar zateguje spodaj,tut sedet še vedno ne morem... ima katera podobne težave?!? pozdravček tut od iana
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 18:06:59
|
|
|
|
nmag
|
m.tina vse najboljše
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 18:07:14
|
|
|
|
BrinaBA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006 krst, no in sem končno končala čiščenje. Jutri imamo pa krst. Juhuhu, ga bomo žurali mi ga imamo pa v nedeljo... pa obhajilo tudi... lepo se imejte
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 18:56:00
|
|
|
|
Miška2006
|
tudi vam za krst pa obhajilo
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 18:58:54
|
|
|
|
sonček85
|
brina za krst pa obhajilo
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 19:08:49
|
|
|
|
lili82
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninica23 še eno vprašanje: šivi vas še kaj bolijo? meni se zdi,da me kar zateguje spodaj,tut sedet še vedno ne morem... ima katera podobne težave?!? pozdravček tut od iana Mene so boleli tako občasno še ene tri tedne. Je pa ful pomagal obroč, na katerem sem sedela - moj je ves čas pravil, da je to moj najboljši prijatelj, ker nisem nikamor šla brez njega, pa če tud je blo sam iz dnevne sobe v jedilnico.. Je pa hvala bogu minilo in sedaj ni nobenih posledic več - niti šivi niti brazgotina od rezanja se mi ne vidi - sploh se ne opazi, da je kaj sprememb. Mene pa je bila takoooo strah, kake spremembe bodo spodaj
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 19:11:07
|
|
|
|
angelito
|
ravnokar sem ful napisala, pa mi je zbrisalo ... zdele se mi pa ne da se 1x vsega pisat... pozdravcki
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 19:16:00
|
|
|
|
angelito
|
IZVIRNO SPOROČILO: lili82 Mene so boleli tako občasno še ene tri tedne. Je pa ful pomagal obroč, na katerem sem sedela - moj je ves čas pravil, da je to moj najboljši prijatelj, ker nisem nikamor šla brez njega, pa če tud je blo sam iz dnevne sobe v jedilnico.. Je pa hvala bogu minilo in sedaj ni nobenih posledic več - niti šivi niti brazgotina od rezanja se mi ne vidi - sploh se ne opazi, da je kaj sprememb. Mene pa je bila takoooo strah, kake spremembe bodo spodaj mene tudi cca. 3 tedne in sem tudi skoz na obrocu sedela... prvi teden pa itak skoz lezala... se jedla sem tezko... sem bla pa jaz zeloooooo sivana in imela tudi ogromno modrico in hematom in sem 1 teden po porodu dobila se 3 dodatne sive ... pri meni pa se mi zdi da so spremembe tam spodaj... 1 siv mi namrec ni dobro prijel... ne vem, bom pocakala na pregled pri G, pa da vidim kaj ona porece... se mi pa brazgotina tudi meni ne vidi skoraj nic... britje => vceraj sem se po 1 mesecu... prej me je se vse bolelo, skelelo, spikalo.... na depilacijo bikinija pa si niti pomisliti ne upam... => zaenkrat se nic akcije... si se ne upam... pa nisem se cist kul... bomo se kaksnih 14 dni do pregleda pocakali
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 19:19:36
|
|
|
|
angelito
|
bom tkole na obroke odgovarjala... da se mi spet kaj ne zgodi in mi ne objavi... duda... mi jo imamo za cas, ko je vita nemirna, tecna, ko jo krcki matrajo, pred spanjem... meni je kul, ker lahko vsaj kaj cez dan naredim, saj mi ne spi dosti - razen v vozicku... ji jo, ko zaspi, vedno ven vzameva... tko da je nima dolgo v ustih... mah, se bomo ze kasneje ukvarjali z odvajanjem... upam, da ne bo pretezko... je pa boljse kot da si palce, pesti, rokavicke, ... tlaci v usta... po mojem... je pa to le moje mnenje...
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 19:21:58
|
|
|
|
angelito
|
soncek => a bi lahko prosim (ko utegnes) objavila slikico od vite (katerokoli) v okvircek?... hvala ti... sladoled v tivoliju => nekaj kandidatk pa nas je, a ne?... lahko se ze npr. naslednji torek okrog 12ih zmenimo, ce ste za in ce bo lepo vreme? no, zdej pa res sibam... lep vikend! cav bav
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 19:38:08
|
|
|
|
sonček85
|
angelito :ni problema ,moram še tko dat od blueeyes Se nam pa še BE ni nič javila odkar je prišla it P
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 22:13:24
|
|
|
|
krfjolca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006 Pomarančica, škoda da si ga navadila na dodo. Jst ti žal ne znam svetovati kako ga odvaditi. To je za otroka le momentalno zadovoljstvo, ki se prevesi v hude težave. Res ne vem, kakšne hude težave bi poleg morebitnih problemov z zobki duda še lahko povzročila. Psihične motnje "Momentalno zadovoljstvo" je pa pri otroku še veliko stvari. Tudi joška je momentalno zadovoljstvo, pa kasneje bombonček, pa novo kolo, pa objem, ko si potolče koleno itd. itd. Jaz sem recimo bolj zagovornik dude kot ne. Sploh pri tistih dojenčkih, ki so malo bolj zahtevni - in mi imamo že drugega takšnega. Če ne bi bilo dude, bi mala nonstop visela na meni, kar pa že itak počne v veliki meri. In ker pač nimam nikogar, ki bi namesto mene kaj postoril doma, in ker imam še enega majhnega otroka, ki me tudi potrebuje, si neprestanega dojenja ne morem privoščiti. Zato si pač pomagam z dudo. In bi dala Nobelovo nagrado tistemu, ki jo je izumil. Glede zobkov - marsikaj vpliva še slabše na zobe kot duda - npr. sesanje palca (dudo vsaj lahko vzameš, prsta pa ne moreš otroku odsekat), pitje sladkih pijač itd. Anže je imel dudo do nedavnega (sicer samo za spanje, čez dan redkokdaj), pa ima zelo lepe zobke. Jaz sem imela pa flašo in dudo skoraj do šole, pa imam ravno tako OK zobovje. Pa brez zamere ;)
< Sporočilo je popravil krfjolca -- 15.5.2009 22:14:29 >
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 15.5.2009 23:35:37
|
|
|
|
m..tina
|
Brigitta23, Miška2006, L & L, Pat74, Sonček85, Klavdyk, Detelja, Ninica23 in Nmag hvala za vse čestitke in lepe želje.
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 16.5.2009 5:33:42
|
|
|
|
Miška2006
|
Krfjolca, nobene zamere...seveda ne. Saj tu izmenjujemo samo naša mnenja in izkušnje. Vendar žal duda res povzroča tudi psihične motnje, čeprav si to bolj z začudenjem napisala. Nemalo kakšen otrok ima te težave, ker pač žal starši potem, ko dajo dudo, je ne znajo pravilno odstraniti oz. odvaditi otroka od tega, da dude ne potrebuje več. Res je najlepše dudo vtaknit v usta otroka, da bo potem tiho, ko jo je pa treba odstraniti, so pa spet križi in težave po drugi strani. Tudi moja ima močan sesalni reflekt. Jst sem to uredila tako, da se z njo čimveč ukvarjam (pojem, se z njo igram, greva na sprehode,...), da ji pozornost preusmerim v druge zadeve. Zelo dosti se z njo pogovarjam in ona me gleda in posluša. Takrat sploh nima interesa, da bi kaj sesala. Z otrokom se je pač treba ukvarjati. Meni ni težko vse to počet cel dan. Takrat me sploh ne zanima kakšno imam po bajti. Seveda pol, ko gre ona spat, postorim vse. Mi je pa v največje zadovoljstvo igranje z . Saj smo zato tudi celo leto doma z njimi. To, da tvoj Anže in ti nista imela nobenih težav z zobmi, še ne pomeni, da jih drugi ne bodo imeli. Ljudje smo si pač različni. So otroci, ki parkrat povlečejo dudo in se s tem zadovoljijo, so pa otroci, ki bi jo imeli non stop v ustih. In take otroke odvaditi je zelo zelo težko in hudo. In to prinaša veliko težav tako pisihičnih, fizičnih (zobki),... Vsak starš ravna po svoji presoji in naj bi vedel, kaj je najboljše za otroka....
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 16.5.2009 9:33:46
|
|
|
|
klavdyk
|
duda-mi jo tut prakticiramo sedaj samo za spanje-ker drugače bi skoz na zizi visel- smo pa prvega odvadli dude pri 2 letih skoraj čez noč in ni bilo kakih problemov-par neprespanih noči-3-pol je blo pa vredu. tut od bratranca dude ni pol jemal pa si deval v usta
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 16.5.2009 11:21:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene babuške! HB, da sem šla h ginekologinji, saj je ugotovila, da imam vneto celo maternico in da se zaradi tega sploh ne krči, jo imam še vedno tri prste pod popkom in ta bolečina, ko me boli cel trebušček, je od vnete maternice. Dala mi je kar dva "konjska" antibiotika, ker sem na ful antibiotikov rezistentna, na nekatere pa imam celo alergijo, da bo za ziher, da bo en prijel. V nos si moram pri vsakem Elinem obroku vpihovati Syntocinon, da vspodbudimo maternico h krčenju. Mislim, da antibiotiki že prijemljejo, tako da upam, da sem s komplikacijami KONČNO zaključila. Kakšen teden, če ne dva, bom očitno še vedno ležala in doma, čeprav se mi že kar meša, saj se počasi počutim že kot v zaporu . Vas grem še malo prebrat, NenaLena
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki 2009 16.5.2009 11:23:36
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 nena- ja jst mam tudi tak pekoč občutek tu in tam ..upam, da čimprej mine. moj buši je tudi ohlapen, vendar pa gre nazaj počasi ...upam da vredu zrihtaš pri G. CR- sam ni nujno ne, da če smo mele 1. CR da ga bomo mele drugič tudi???? no če bo drugič Brigita, ti odgovorim na ZS. Kar se tiče drugega poroda, pa absolutno ni nujno, da je po CR spet CR, je pa odvisno od ženske do ženske oziroma njene indivudalne situacije. Če je CR potekal brez komplikacij kot pri tebi, mislim, da ni ovire, da ne bi drugič rodila vaginalno. Če seveda nosečnost ni rizična. Ker je pri meni bilo kar nekaj komplikacij, mislim da se bom morala dobro posvetovati z več G, da vidim, kakšne so moje možnosti za drug porod.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?