|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odtek vode
14.5.2009 16:26:12   
Anonimen
Zivjo....mam par vprasanj mogoce bojo za nekatera smotana sam kaj nj k je to moja prva nosecnost ki se bliza ze proti koncu...
Zanima me k ti odtece voda kaj moras narediti,(it v bolnico,poklicat ginekologinjo,....) in kako to prepoznas?
Pa se nek kokr sm napisala se blizam ze proti koncu nosecnosti pa mlekca ni od nikjer bojim se da ne bom mogla dojiti....kaj nj naredim
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odtek vode
14.5.2009 16:27:51   
Anonimen
Uporabi iskalnik,pa boš vedela vse oz. še večuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.5.2009 16:33:33   
hel32
Vse moramo v materinsko šolo, a ti niso tam povedali kako in kaj?
Ko ti odteče voda, sa lepo brez panike stuširaš,urediš in greš v porodnišnico,da te pregledajo.
Za mleko pa te naj ne skrbi, dosto ga bo po porodu, takrat se bo začelo tvorit, sam malček mora pridno sesat!
Pa veliko veselja z novim članom, in malo bolečin pri porodu!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.5.2009 16:34:01   
Akil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zivjo....mam par vprasanj mogoce bojo za nekatera smotana sam kaj nj k je to moja prva nosecnost ki se bliza ze proti koncu...
Zanima me k ti odtece voda kaj moras narediti,(it v bolnico,poklicat ginekologinjo,....) in kako to prepoznas?
Pa se nek kokr sm napisala se blizam ze proti koncu nosecnosti pa mlekca ni od nikjer bojim se da ne bom mogla dojiti....kaj nj naredim

Če ti voda odteče moraš nujno v porodnišnico! Boš vedela, ko in če ti bo odtekla, ne moreš falit user posted image .
Mleka prej ni, mogoče malo kolostruma, pa še to ni nujno. Pri meni ga v tej nosečnosti ni bilo, pa polno dojim!

Pozdravček

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.5.2009 16:41:09   
Anonimen
ne v materinsko solo nism sla....tko da ne vem in povedan po resnici mi je zdaj zal
kaj pa ce si kje v mestu in ti odtece voda,....a se luzica ful pozna al sam par kapljic

(odgovor članu Akil)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
14.5.2009 16:45:12   
Anonimen
Ko ti odteče voda res ne moreš zgrešit pri meni se je teden dni prej odluščil čep,čez dober teden pa odtekla voda popolnoma, to ne moreš zadržat kr teče in teče bolj kot bi se polulal.

Mlekec pa kako pri kateri meni vem da je iztekala tekočina ("beri" kolostrum) skoz po 5 mesecu nosečnosti,dojila pa sem potem 4 mesece.

(odgovor članu Akil)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.5.2009 16:45:54   
Anonimen
hel a vse moramo v materinsko user posted image
To je izbira vsake ženske.
In tudi vse piše na netu,tako da....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.5.2009 16:52:32   
benika

O, a resuser posted image No lepo, da po dveh porodih (brez MŠ) izvem nekaj tako življensko pomembnega.

Draga anonimna, ko in če ti odteče voda, greš v P. Počasi in brez panike.

Mleko (pravo) pa začne nastajat po rojstvu, tako da ni bojazni, da ne bi mogla dojiti, če ti sedaj nič ne priteče iz dojk.

Pa srečno in čimlažji porod ti želim.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.5.2009 16:55:48   
Anonimen
najlepsa hvala za odgovore in za lepe zelje
upam da bo res cim lazji porod

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
14.5.2009 19:38:33   
Monni
Nam je bilo v materinski šoli rečeno, da če ti odteče voda moraš takoj v porodnišnico in to najbolje, da te pelje rešilno vozilo, v kolikor te pelje kdo od domačih pa moraš biti v avtu bolj v ležečem položaju, prav tako ne smeš preveč hodit. To pa zato, ker ko ti odteče voda obstaja možnost, da za sabo povleče del popkovine, kar lahko povzroči zaplete pri rojstvu, oz. lahko pride tudi do zadušitve user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.5.2009 21:31:47   
Taula
Ne vem zakaj bi se tuširala doma, itak se v P preden greš v sobo. Jaz sem se peljala kar v avtu, sem ležala zadaj, pa brisačo sem imela med nogamuser posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.5.2009 21:39:26   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: Monni

Nam je bilo v materinski šoli rečeno, da če ti odteče voda moraš takoj v porodnišnico in to najbolje, da te pelje rešilno vozilo, v kolikor te pelje kdo od domačih pa moraš biti v avtu bolj v ležečem položaju, prav tako ne smeš preveč hodit. To pa zato, ker ko ti odteče voda obstaja možnost, da za sabo povleče del popkovine, kar lahko povzroči zaplete pri rojstvu, oz. lahko pride tudi do zadušitve user posted image

Ja pa jade...To je samo v primeru, če imaš preveč plodovnice, drugače pa te v porodnišnici lepo šetkajo sem pa tja. Pa tudi, če ti voda odteče še ne pomeni, da boš kmalu rodila.

Meni  po odteku vode kake dve uri ni bilo nobenih popadkov, tako da sva z možen dve uri še lepo (ker sva bila sama) film gledala pred porodno.user posted image user posted image user posted image

So what....

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.5.2009 21:41:01   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: hel32

To pa prvič slišim, ni nujno je pa priporočljivo. Kaj pa potemtiste, ki imajo rizično nosečnost in ne smejo nikamor hodt.user posted image user posted image

So what....

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.5.2009 22:04:50   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: mlea

IZVIRNO SPOROČILO: hel32

To pa prvič slišim, ni nujno je pa priporočljivo. Kaj pa potemtiste, ki imajo rizično nosečnost in ne smejo nikamor hodt.user posted image user posted image

Seveda ni nujno - če hočeš greš, če ne pa pač ne. Edino kar je, da nekatere porodnišnice z (ne pa vse)zahtevajo, da mora oče imeti opravljeno materinsko šolo, če hoče bit zraven pri porodu - pa še to se večinoma da zmenit, tudi če je nima.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.5.2009 8:40:23   
Monni
[/quote]
Ja pa jade...To je samo v primeru, če imaš preveč plodovnice, drugače pa te v porodnišnici lepo šetkajo sem pa tja. Pa tudi, če ti voda odteče še ne pomeni, da boš kmalu rodila.

Meni  po odteku vode kake dve uri ni bilo nobenih popadkov, tako da sva z možen dve uri še lepo (ker sva bila sama) film gledala pred porodno.user posted image user posted image user posted image
[/quote]

Kako poteka v realnosti ne vem, ker še nisem dala skoziuser posted image , ampak v materinski šoli so to strogo povdarjale vse predavateljice. Potem ko te tam pregledajo in če je vse ok se lahko normalno giblješ, ampak dokler pa ne pregledajo da je vse ok bi pa naj čim bolj miroval oz. bil v ležečem položaju.

Kaj tebe so pustile kar tako se sprehajat preden so te pogledali, koliko si odprta in če je vse ok? Očitno tudi tukaj velja da je teorija eno in potem delajo v praksi drugače. user posted image

< Sporočilo je popravil Monni -- 15.5.2009 8:41:07 >

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.5.2009 10:47:04   
Anonimen
mane pravzaparav sploh niso gledali koliko sm odprta pa me zanima postopek tega,kako to gre?

(odgovor članu Monni)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
15.5.2009 11:15:23   
anci banci
v materinski šoli je bilo rečeno, da če ti odteče voda je najbolj priporočljivo da miruješ in da te pride takoj iskat rešilec(še posebej če si malce bolj oddaljen od porodnišnice)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.9.2010 12:49:43   
janjja

IZVIRNO SPOROČILO: anci banci

v materinski šoli je bilo rečeno, da če ti odteče voda je najbolj priporočljivo da miruješ in da te pride takoj iskat rešilec(še posebej če si malce bolj oddaljen od porodnišnice)

HAha mi je prav smešno, delam namreč v taki službi ko imam veliko opraviti z reševalci in mislim da še nobene ni odpeljal rešilec, ki ji je voda odtekla, tudi če je katera klicala so ji svetovali naj jo lepo možek naloži pa brisače med noge. JAz bi reševalna vozila pustila za tiste, ki jih res rabijo. Včasih imajo prav hecne v tej materinski šoli.

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.9.2010 13:04:22   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Jaz sem se peljala kar v avtu, sem ležala zadaj, pa brisačo sem imela med nogamuser posted image

Enako.

Kako boš vedela, da ti voda odteče? Verjemi ne boš zgrešila, ker so take luže, da jih tvoj ne bo folgal brisatuser posted image

Meni je odtekla voda ob 12.30h, ob 13.30h sva šla v P - moj me je peljal z avtom, ležala sem zadaj malo na boku, z brisačo med nogami jauser posted image  in polivinilom pod ritjouser posted image . Vožnje je ca. 15 min. Med potjo so se začeli popadki na 1-3 min. Ko sem prišla tja, so me poslali pod tuš (naslednjič se bom doma stuširala ja) in na CTG, brez kakršnega koli pregleda, kako je s popokovino ipd. Tam sem bila potem SAMA do 15h, ko je končno prišla babica nazaj in zdravnica zraven. So me pregledali, poklicali mojega in gremo v porodno za 45 min, ko je blo konec.

Tak da jaz sigurno tudi v drugo ne bom klicala rešilca, že prvič mi je ginekologinja rekla, da ni treba in sem po obravnavi tam tudi videla, da je tako. Če bi bilo res tako nujno, me najbrž ne bi za skoraj 1,5 uro pustili popolnoma samo s popadki 1-3 min brez plodovnice...

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.9.2010 14:28:13   
zaspancek1
Meni je v obeh nosecnostih odtekla voda - brez skrbi, takoj ves, da je to to user posted image . Bilo je je obakrat ogromno, pa me je vedno dragi peljal v P. Prvic je bilo sredi noci, tako da sem bila takoj na vrsti, drugic pa zjutraj (nekaj cez osem), tako da sem cakala kar nekaj casa pred triazno ambulanto in ce ne bi moj malo zatezil (poleg popolnoma premocenih hlac, brisace in se cesa sem imela se popadke), bi me se kar nekaj casa pustili tam v cakalnici. Sledil je CTG, potem pregled pri G, nato pa na klistir... Nihce ni delal kaksne panike glede lege otroka (ceprav v soli za starse to tako poudarjajo) in ce sestejem, sta od odteka vode (vecine) pa do prvega pregleda minili dobri dve uri (1,5 samo v P)user posted image . Jap, pod triazo si clovek predstavlja kaj drugega user posted image , res pa so imeli noro guzvo in sem morala potem se cakati na prosto porodno...

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.9.2010 10:16:21   
Patty81
Tudi pri nas so v mat. šoli rekli da kličemo rešilca ter se damo v ležeči položaj.
Sem pa govorila o tem z G in je rekel, da ni treba nobene drame iz tega delat. Da bom sigurno vedela, ko mi bo odtekla voda, ker to kr teče in ne moreš zgrešit. Kar se tiče rešilca, je rekel, da ni treba klicat, da me naj peljejo kar moji domači. Je pa res rekel, da naj se takoj odpravim v porodnišnico, če mi odteče voda.  

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.9.2010 14:28:32   
natasarobi
Ko ti odteče voda 100% veš, da je to to. ja sem bila sama v dvomih ali bom prepoznala odtekanje in sem ga. Sediš na WC-ju in kar teče. Ker je meni začela odtekat voda sem mislila, da je to vsa voda in sem klicala rešilca, ki je brez težav prišel pome in me odpeljal v P. Tudi, ko sem klicala rešilca so mi rekli, da naj počakam leže. Voda mi je počasi odtekala (kar močno), glavnina se je pa vlila v P. ravno na pregledu.

Ko sem prišla v P. sem odšla sama - peš na ctg (ni bilo daleč) in tudi vse ostalo sem bila peš. So me pa po standardnem postopku dali takoj v porodno, kjer sem ležala. Sem bila pa odprta samo 1cm - verjetno tudi to vpliva.

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.9.2010 18:50:17   
lily32
V šoli za starše marsikaj rečejo. user posted image
Meni je odtekla ob 10 zvečer, me je peljal dragi. So me samo pustili v sobi do jutra, ob 8. sem šla h gin. in ob 9. v porodno.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
18.9.2010 15:31:20   
Lantea
ko je meni voda odtekala, ni bilo treba možu nič za mano brisat. Ni to tako, kot v filmih...vsaj pri meni ni bilo. Imela sem mokre hlače, ampak na pregledu v P mi je pa rekla, da je plodovnice še vedno veliko. Pa tudi, ko me je moj pripeljal pred P, je šel notr vprašat, al lahko pridem sama, al me bodo peljali (ker pač pravijo, da ne smeš hodit), pa so rekli, da naj kar sama pridem in tudi do pregleda sem še kar nekaj sama prehodla.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.9.2010 19:40:54   
lipikica
tudi nam so v materinski šoli rekli da če odteče voda je treba poklicati rešilca, ker je potreben prevoz v ležečem položaju. kolikor žensk poznam da jim je odtekla voda že doma, nobena ni še pri nas klicala rešilca tako da v takem primeru ga verjeto tudi jaz ne bom, ker že vidim frise in izpade na reševalni...razen če bi se mi to zgodilo da bi bila sama doma in da me ne bi imel noben za peljat, pa še takrat verjetno b kakega svaka ali strica poklicala... Ne vem, upam da ne bo potrebno in da bo porod tko kot se gre in hiter... :)

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

mleko baby love BIO
tina202

Punčka ima probleme z prebavo, tudi po mleku ki je prav za odvajanje nekaka. Za to mleko pa slišim same pohvale. Zanima me vaše mnenje: (Res najlepša hvala za odgovor in vesela bom kakšnega komentarja)

že prej nismo imeli problemov z prebavo in tako je tudi ostalo po jemanju tega mleka (72%)

prebava se je izboljšala (11%)

prebava se je poslabšala (3%)

prebava je ostala ista- dobra (8%)

prebava je ostala ista- slaba (6%)

Število vseh glasov: 36

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!