Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 8:28:02
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft IZVIRNO SPOROČILO: Čarli08 Koliko imajo pa vaši otročki obrokov? Moj jih ima 5, kosila mi zmaže okrog 250 ml, večerje pa tudi tam blizu. Ostalo malo manj. Ima pa okrog 8 kg. Včasih gruntam, če ima dovolj ... Ob 8h flašo (150ml)... ob 11h sveže sadje (100 ml cca)...... ob 14h kosilo - 80% zelenjave, ostalo riž, pašta, kuskus, krompir ali meso ( 200ml cca)...... ob 17h sadni jogurt ali sadno skutko ali mlečno kašico (150 ml) .... za večerjo flaško (150 ml) Med temi obroki ne dobi hrane.... naš ima približno iste ure in količine...razen kosila.... poje okoli 150-170ml...... Pišuka, L pa vidm da pol kar velik poje : 200 ml kašice zjutraj, 200 ml sadne kašice za malco, 240 ml kosila, pol za pop. malico ali 150 mleka al pa spet sadje, zvečer pa 270 ml kašice.
< Sporočilo je popravil Jazzy1 -- 12.5.2009 8:31:58 >
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 8:29:27
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: pf IZVIRNO SPOROČILO: Me to you kdaj kej hodijo vaši sončki spat?? naša pred pol deseto ni šans... Med 19.00 in 19.30, redko da gre kazalec proti osmi. Enostavno ne zdrži dalj budna. naše hodita ob 20.00,bi zdržale še dlje,samo jih spravim,ker tud jaz rabim malo časa za sebe..... Naša hodi ob 20.00 spat. Sem pa že razmišljala kako bo poleti, če bomo hotli it zvečer kaj vn. Pomoje da bomo bolj fleksibilni in bo pač zaspala in spala v vozičku, potem jo bomo pa preložili.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 8:59:11
|
|
|
|
Olivija*
|
jutro! vidim, da se o spanju pogovarjate. naša A je imela pred noricami že kar lepo ustaljen urnik spanja 20:00 -8:00, zdaj je pa vse zmedeno... v soboto,ko smo imeli piknik na vrtu, sem jo nameravala malo dlje držat pokonci ali pa jo prepričat, da bi zaspala v vozičku in bi jo lahko imela skoz na očeh. ob 18:30 sem jo šla previt, pa nafutrat in mi je na flaški zaspala. seveda sem jo dala v posteljo in potem hodila ves večer gledat, če še spi, saj smo bili ravno pod njenim oknom in nekateri precej glasni včeraj sem pa mislila, da jo dam lepo ob 19:00 spat in potem grem še malo na vrt....pa sploh ni bila zaspana. mi je zaspala šele ob pol devetih. zjutraj se pa tudi že prej zbuja, danes sem jo uspela prepričat do sedmih, potem sva vstali. mogoče ji je pa spanje 3x čez dan preveč in bi jo mogla dat samo 2x čez dan spat no, malo potrpežljivosti še, pa bomo že ujeli ritem. važno, da smo zdravi
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 8:59:35
|
|
|
|
petra1978
|
Dobro jutro še iz moje strani! MTY, Gal gre pa spat zvečer tam med 19.00 in 20.00 uro. Čisto odvisno koliko spi čez dan oz. kdaj je zadnji dnevni spanec. Zdaj je pa Gal šel na svoj lepotni spanec, jaz grem pa malo na vrt, mi je taka lepa solatka zrastla in jo moram malo prepipat.
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 9:05:06
|
|
|
|
petra1978
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya jaz sem tud včeraj naredila in je jedla... naredila pa sem tako: na olivnem olju prepražila čebulo,krompir,česen,pomi,piščančja prsa.....nato sem dodala zelenjavo,pa maslo,nato kuhala,na koncu pa sem s paličnim mešalnikom potlačila...Je sicer jedla,venda jo je malo mesek motil.... A se taka juhica,ko ima krompir noter,lahko še naslednji dan je,ali raje ne?? jaz pa Galu čebule in česna še ne upam dat. Kaj pa vem, se mi zdi malo prehudo za želodček.
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 9:05:39
|
|
|
|
petra1978
|
Aja, pa krompirjeve juhice tud raje ne drugi dan.
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 9:08:47
|
|
|
|
Olivija*
|
IZVIRNO SPOROČILO: petra1978 jaz pa Galu čebule in česna še ne upam dat. Kaj pa vem, se mi zdi malo prehudo za želodček. kadar kuham samo za A, ji tudi ne dam čebule in česna. kadar pa jemo kje drugje, pa ne kompliciram. je parkrat že jedla tinstan krompir (na čebuli), pa ni bilo nič narobe. sicer pa bodo naslednji mesec naši sončki stari že 9 mesecev, ko naj bi prešli na prehrano družine. torej nič ločenega kuhanja. tako pravi moja patronažna. glede na to, da ima 4 svoje otroke, bo menda nekaj že vedela
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 9:11:23
|
|
|
|
Olivija*
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Pri nas je ne jemo juhe s krompirjem naslednji dan. Sploh, če imaš za Mariso in Anejo raje ne. Mi krompirjeve zadeve pojemo takoj, ali pa zavržemo, če ostane. tudi mi delamo tako. ampak se mi zdi, da je to čisto slovenska miselnost. imam kolegico iz rusije. tam je krompir glavna hrana in skoraj vsak dan na jedilniku. njim se zdi samo po sebi umevno, da se jedi s krompirjem pogrejejo še naslednji dan...tako kot pri nas golaž ali zelje pa mislim, da še noben rus ni umrl od krompirja...prej od vodke
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 9:37:32
|
|
|
|
leda
|
naše hodita ob 20.00,bi zdržale še dlje,samo jih spravim,ker tud jaz rabim malo časa za sebe... enako. spet da ela pol ure prej, zoja pol ure kasneje. plus minus. se pa tut dostkrat zgodi, da je kje ful luštno in takrat pač zamaknemo spanje. ja, men tut ne bi pasal, da bi morali biti sred popoldneva doma... pokonc pa. khm. dalj kot do pol sedmih ne gre, pa še to sem se mogla spet mal prepričevanja lotit, ker bi dete ob 5 vstajalo, če bi blo po njeno. vidim pa, da majo vaši tko ustaljen ritem, da lohk uro po njih ravnate. sej zoja je mela tut red, z drugorojenci je pa tko; na sprehod grejo, ko peljejo starejšga v vrtec in nazaj, spijo, ko je mir in tišina in slučajno glih ne grejo iskat starejšega kam...
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 9:40:30
|
|
|
|
leda
|
Pomoje da bomo bolj fleksibilni in bo pač zaspala in spala v vozičku, potem jo bomo pa preložili. se morda na začetku materinske kariere ne bi strinjala s tabo; ordung in disciplin pa to zdej ti pa rečem; ja otroci majo radi red, ampak izjeme pa tut morjo bit. in v najslabšem primeru malo porušiš ritem spanja, ki ga z malo trduda nazaj vzpostaviš. itak pa se lahko drug dan vse obrne na glavo, tut če se ustaljenega plota oklepaš.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 9:45:11
|
|
|
|
leda
|
tudi mi delamo tako. ampak se mi zdi, da je to čisto slovenska miselnost. se zelo strinjam. pa francozi, ki plesniv sir (ma ne plemenitega) tko mal šlampast obrežejo in pojejo. pa meso, ki ga valjajo po hladilniku cel teden in še več in ga potem dobro uležanga pojejo... slovenci mamo en kup takih čudnih urbanih (al ruralnih) legend o tej hrani. in kako je z legendami sem prebrala v eni sicer ne slovenski kniggi: avtorica je mesno štruco vedno na koncih obrezala in konce stran vrgla, preden jo je dala pečt. njena sestra tut. in mama tut. ma ji neki ni dalo miru in je šla k prvotnemu viru: babici in jo vprašala, zakaj je to vedno storila. pa je rekla: hja, majhen pekač sem mela in ta od mesarja je bla par centimerov predolga in ni šla not...
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 9:46:29
|
|
|
|
Čarli08
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 IZVIRNO SPOROČILO: gold fish IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft IZVIRNO SPOROČILO: Čarli08 Koliko imajo pa vaši otročki obrokov? Moj jih ima 5, kosila mi zmaže okrog 250 ml, večerje pa tudi tam blizu. Ostalo malo manj. Ima pa okrog 8 kg. Včasih gruntam, če ima dovolj ... Ob 8h flašo (150ml)... ob 11h sveže sadje (100 ml cca)...... ob 14h kosilo - 80% zelenjave, ostalo riž, pašta, kuskus, krompir ali meso ( 200ml cca)...... ob 17h sadni jogurt ali sadno skutko ali mlečno kašico (150 ml) .... za večerjo flaško (150 ml) Med temi obroki ne dobi hrane.... naš ima približno iste ure in količine...razen kosila.... poje okoli 150-170ml...... Pišuka, L pa vidm da pol kar velik poje : 200 ml kašice zjutraj, 200 ml sadne kašice za malco, 240 ml kosila, pol za pop. malico ali 150 mleka al pa spet sadje, zvečer pa 270 ml kašice. Jazzy, zgleda, da sta najina otročka bolj med lačnimi
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 9:47:47
|
|
|
|
Olivija*
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda mesno štruco vedno na koncih obrezala in konce stran vrgla, preden jo je dala pečt. njena sestra tut. in mama tut. ma ji neki ni dalo miru in je šla k prvotnemu viru: babici in jo vprašala, zakaj je to vedno storila. pa je rekla: hja, majhen pekač sem mela in ta od mesarja je bla par centimerov predolga in ni šla not...
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 9:50:17
|
|
|
|
leda
|
glede na to, da ima 4 svoje otroke, bo menda nekaj že vedela kej že, čeprav pa jst mislim, da kakor starost ne prinese (nujno) modrosti, tut število otrok ne pomeni nujno super kvalifikacije jaz sicer že zdej večinoma kuham isto za vse, le njeno ne solim in manj začinim s svežimi zelišči. ampak je pa še kar nekaj družinskih hran, ki jih še ne bo jedla.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 10:01:56
|
|
|
|
AinB
|
Hojla! Evo se vračamo po tri dnevnem zatišju (internetni mrk smo imeli) . Moram se pohvalit, da je včeraj T dobil prvi zobek! Verjetno zadnji med sept. .
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 10:51:57
|
|
|
|
Alenka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ IZVIRNO SPOROČILO: Me to you kdaj kej hodijo vaši sončki spat?? naša pred pol deseto ni šans... naša je pa bolj zgodnje sorte... ob 17.00/17.30 se gremo kopat, nato poje in ob 18.00 ponavadi že potuje v najlepši svet sanj... vstaneva pa okoli 6.00 (zadnje par dni tudi že ob petih). Joj tole je pa hitro. Sem mislila, da sva midve prve za spat. Jaz bi jo kar dala spat kasneje, no vsaj ob kakih 20.00, ampak ne gre. Pa ti je vredu taka ura, ker pol popoldne nikamor več ne morete za dalj časa? ja mi je kr v redu... je že od Sarinega rojstva dalje tak red tko da smo že navajeni in vse naše aktivnosti prilagajamo njenemu večernemu spancu... če mormo kam it gledamo tako, da smo do ure nazaj, če pa mamo kake večje opravke/izlete pa jih opravimo med vikendom, ko imamo na voljo ves dan, ali pa je med tednom eden od naju doma, drugi pa opravi potrebno... smo se kr fajn navadli in nam odgovarja. pred šesto je dan popolnoma v Sarini lasti (beri: mami in ati morata ubogat Saro) po šesti pa je čas za naju z možkom
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 10:52:38
|
|
|
|
Alenka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: AinB Hojla! Evo se vračamo po tri dnevnem zatišju (internetni mrk smo imeli) . Moram se pohvalit, da je včeraj T dobil prvi zobek! Verjetno zadnji med sept. . bravooooooo!!! pa je le pokukal na plano
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 10:56:33
|
|
|
|
Alenka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Pa dobro jutro. Stalno se spomnim takrat, ko že vse pokomentiram. Tudi jaz imam spomin kot ementaler. Menstra me bo pokopala, tak se grozno počutim. naj bo čimprej bolje!!!! tudi moje menstruacije so za pop ... so mi rekli, da po porodu niso več boleče... JA VALDA!!! mene matra še bolj ko prej! sem tistih 6 dni kar zadeta od tablet
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 11:24:03
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda naše hodita ob 20.00,bi zdržale še dlje,samo jih spravim,ker tud jaz rabim malo časa za sebe... enako. spet da ela pol ure prej, zoja pol ure kasneje. plus minus. se pa tut dostkrat zgodi, da je kje ful luštno in takrat pač zamaknemo spanje. ja, men tut ne bi pasal, da bi morali biti sred popoldneva doma... pokonc pa. khm. dalj kot do pol sedmih ne gre, pa še to sem se mogla spet mal prepričevanja lotit, ker bi dete ob 5 vstajalo, če bi blo po njeno. vidim pa, da majo vaši tko ustaljen ritem, da lohk uro po njih ravnate. sej zoja je mela tut red, z drugorojenci je pa tko; na sprehod grejo, ko peljejo starejšga v vrtec in nazaj, spijo, ko je mir in tišina in slučajno glih ne grejo iskat starejšega kam... midva sva probala že vse variante, pa nazadnje vedno tamala zmaga, ker se je sposobna eno uro skupaj dret. okrog osmih ji dam flaško in ko jo je, že na pol spi. ko poje, ji takoj dam dudo, vendar....fertik. se zbudi, začne peti, vriskati, in če jo kaj kmalu ne dvigneva, začne protestirati. tako da ne vem več kaj naj, da bo prej zaspala. popoldne gre spat okrog 16 ure, pa še to spi pol ure. ne vem.
< Sporočilo je popravil Me to you -- 12.5.2009 11:31:32 >
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 11:28:49
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft Danes v Portorožu...... Sezona je odprta.... Sprehajala in skakala boš lahko s takih pomolov... Sedela na lepi klopci... zakaj se mi je zdelo, da bo nekaj takšnega???
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 11:30:54
|
|
|
|
ključek
|
prej sva šli v trgovino....in koga srečam??taščo. in sem bla tok prijazna, da sem jo domov peljala. pridna, ne??
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 11:37:19
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft IZVIRNO SPOROČILO: Čarli08 Koliko imajo pa vaši otročki obrokov? Moj jih ima 5, kosila mi zmaže okrog 250 ml, večerje pa tudi tam blizu. Ostalo malo manj. Ima pa okrog 8 kg. Včasih gruntam, če ima dovolj ... Ob 8h flašo (150ml)... ob 11h sveže sadje (100 ml cca)...... ob 14h kosilo - 80% zelenjave, ostalo riž, pašta, kuskus, krompir ali meso ( 200ml cca)...... ob 17h sadni jogurt ali sadno skutko ali mlečno kašico (150 ml) .... za večerjo flaško (150 ml) Med temi obroki ne dobi hrane.... naš ima približno iste ure in količine...razen kosila.... poje okoli 150-170ml...... naša ima prvi obrok ob petih, pol šestih-flaško cca.210 ml, nato okrog 9h čokolino ali gres ali flaško-odvisno, med 100-160 ml, nato okrog 11h sadje, ob 14h kosilo, ob 17 jogurt nato ob 20h flaško. včasih zahteva med obroki še malo kruha ali kakšen piškot. pa še čaj pije po malem čez cel dan. ja, naša zelo rada je.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 11:38:06
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Pa dobro jutro. Stalno se spomnim takrat, ko že vse pokomentiram. Tudi jaz imam spomin kot ementaler. Menstra me bo pokopala, tak se grozno počutim.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :) 12.5.2009 11:39:01
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: pf IZVIRNO SPOROČILO: Me to you IZVIRNO SPOROČILO: petra1978 Ima pa zdaj eno obdobje, ko mu skoraj nič ni dobro za jest. Groza kaj vse jaz ustvarjam, da se vsaj malo najema. Tako da Lara, prosim za kak recept za zalenjavno kašico ( se mi zdi, ta je enkrat Leda ful hvalila tvojo kuho za Laro). naša ima tudi prebliske......ne bi ona nič drugega jedla kot piščančjo juho..... Zato sem jo pa dala sedaj kuhat. No saj je druge stvari tudi, ampak najraje ima piščančjo juho. jaz sem tud včeraj naredila in je jedla... naredila pa sem tako: na olivnem olju prepražila čebulo,krompir,česen,pomi,piščančja prsa.....nato sem dodala zelenjavo,pa maslo,nato kuhala,na koncu pa sem s paličnim mešalnikom potlačila...Je sicer jedla,venda jo je malo mesek motil.... A se taka juhica,ko ima krompir noter,lahko še naslednji dan je,ali raje ne?? jaz raje ne.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?