Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:37:47
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Ja pol pa si pridna Čveki, da si hrenovke delila . Sj on tud deli hrenovko s tabo, ane . ej ne vem če jo bo prpravlen delit z mano zdej k je mel tojk dolg prepoved ja no sej pravjo da si je treba deliti stvari
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:38:50
|
|
|
|
Dudica1
|
moj je pa dobu odločbo za dohodnino... ...u bojo dal dinarčkov letos...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:39:08
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 joj kdaj sem šla jz nazadnje sama vn jest, se sploh ne spolnim več mislim da odkar imam prvega sinka nisva šla sama ven, ker nimam srca da bi pustila sinka samga z taščo in tastom doma, pa čeprav ga radi pomirkajo in je priden, no zdej sem ga prvič pustila samga pr tašči k smo mel ohcet prej je pa vedno z nama hodu, k nimam srca da bo mogla še tašča rihtat mojga otroka, jz bi pa šla uživat se mi ne zdi fer Ojej, potemtakem sva pa midva ful slaba starša... Midva zelo rada uživava in malega kar dostikrat mojim dava. Ni to zdaj neka stalna praksa, ampak zdaj bo imel dve leti, pa res ne štejem več kolikokrat je bil pri naših. Midva greva pa malo po svoje. Itak najinega sinčeka obožujeva in smo zelo zelo radi skupaj. Vsake toliko pa nama takooo paše, da sva sama. In ugotovila sva, da se tako bolj poveževa in bolje delujeva v starševstvu... Ma kaj pa vem, mislim da nihče ni dovolj pameten, da bi vedel, kaj je najbolj prav... Aja, so pa moji starši še zelo mladi, mogoče mi je pa zato mal lažje- starejšemu človeku res ne bi bilo fer, da pustiš otročka naj ga rihta
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:40:56
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 moj je pa dobu odločbo za dohodnino... ...u bojo dal dinarčkov letos... Jaz sem se pa skeširala ko norc Bo treba naslednje leto bolj pazit
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:42:56
|
|
|
|
Dudica1
|
flaska se strinjam s tabo...men se tud zdi da če greva mal sama se mava velik rajši in potem je celotna stvar mal drugačna...čas zase si moraš vzet...jaz grem dostkrat tud sama s kolegico zvečer na večerjo al pa eno pijačko... aja pa odločbo za denar od občine sm tud dobila...a katera ve kdaj to nakažejo...upam da kmal...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:43:30
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 moj je pa dobu odločbo za dohodnino... ...u bojo dal dinarčkov letos... Jaz sem se pa skeširala ko norc Bo treba naslednje leto bolj pazit a si mogla plačat
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:45:44
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Ko bo naš tud zrastel ga bom tud kdaj pa kdaj verjetno pelala k babici in dedku,...itak bosta čist vesela da ga dobita na "posojo" že zdaj sprašujeta, kdaj bo pršel k njima,...pa še na svetu ni...bogo naše dete . Mi2 boma pa skočila na hitro pijačko ali večerjico,...pa še mogoče kaj ....za spomin na dobre stare čase! Ampak dokler bo joškoholik itak da ne. IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 midva tud greva dostkrat sama ven al pa z enima prijatloma...sej drugač bi se mi pa zrolal doma bit cele dneve pa se špilat gospodinjo... mi HB otrok celo noč spančka in nima noben problema z njim.... ... No, pol nisem edina, ki to rabi za normalno funkcioniranje... Pokica, dokler je pa joškoholik, imaš pa na voljo samo dve urice. Midva sva jih res celo enkrat izkoristila in bilo je BOMBA!!!! Nimaš kej, rabila sva odklop Je bilo pa hecno- nafutrala sem ga, potem sva šla. Mali je skos spal. Ko sem stopila iz avta, sem ga pa spet nafutrala Je imel fajn tajming, nisi mogel falit ure za dojenje. Ampak tisti čas vmes mi je pa res toliko pomenil, da se ga bom spominjala celo življenje. Je bilo pa to v času dojenja res samo enkrat, mi je bilo dovolj, res sem se nafilala.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:46:22
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 joj kdaj sem šla jz nazadnje sama vn jest, se sploh ne spolnim več mislim da odkar imam prvega sinka nisva šla sama ven, ker nimam srca da bi pustila sinka samga z taščo in tastom doma, pa čeprav ga radi pomirkajo in je priden, no zdej sem ga prvič pustila samga pr tašči k smo mel ohcet prej je pa vedno z nama hodu, k nimam srca da bo mogla še tašča rihtat mojga otroka, jz bi pa šla uživat se mi ne zdi fer Ojej, potemtakem sva pa midva ful slaba starša... Midva zelo rada uživava in malega kar dostikrat mojim dava. Ni to zdaj neka stalna praksa, ampak zdaj bo imel dve leti, pa res ne štejem več kolikokrat je bil pri naših. Midva greva pa malo po svoje. Itak najinega sinčeka obožujeva in smo zelo zelo radi skupaj. Vsake toliko pa nama takooo paše, da sva sama. In ugotovila sva, da se tako bolj poveževa in bolje delujeva v starševstvu... Ma kaj pa vem, mislim da nihče ni dovolj pameten, da bi vedel, kaj je najbolj prav... Aja, so pa moji starši še zelo mladi, mogoče mi je pa zato mal lažje- starejšemu človeku res ne bi bilo fer, da pustiš otročka naj ga rihta ej ne me narobe razumet, jz sem pač taka da ne morem pustit otroka samga z taščo in tastom pa še tašča ima sama dost problemov z zdravjem in zelo težko mirka vnučka, svakinja mora fax narest če ne bo ostala brez avta ker samo zabušava tast pa je še vedno v službi tako da mu frej ure raje prepustim za kakšno urco dve če je n uja mi že pomirkajo več pa ne
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:47:25
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 moj je pa dobu odločbo za dohodnino... ...u bojo dal dinarčkov letos... Jaz sem se pa skeširala ko norc Bo treba naslednje leto bolj pazit a si mogla plačat Ja, preveč sem bila pridna čez leto in so me kar fajn po žepu udarli Ena lepa študentska plača mi je šla... Res sem kar velik zaslužila, ampak bom drugo leto bolj pozorna glede tega.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:50:06
|
|
|
|
Anonimen
|
moj je tud dobu odločbo za dohodnino bo spet mal dinarčkov v hiši
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:50:20
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 ej ne me narobe razumet, jz sem pač taka da ne morem pustit otroka samga z taščo in tastom pa še tašča ima sama dost problemov z zdravjem in zelo težko mirka vnučka, svakinja mora fax narest če ne bo ostala brez avta ker samo zabušava tast pa je še vedno v službi tako da mu frej ure raje prepustim za kakšno urco dve če je nuja mi že pomirkajo več pa ne Evo, v tem primeru bi pa jaz enako ravnala kot ti. Tudi ne bi imela srca, niti miru, ko bi bila sama z mojim. Pol je bolje, da bi se šli vsi skupaj kam zabavat in sem vsaj mirnih misli
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:50:26
|
|
|
|
Dudica1
|
flaska bo pa drugo leto bolje a ne... Sej pri nama pa samo on dobi ker sem jaz brez službe in oba otroka bo zdej mel v olajšavah tako da je kr temu primerno...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:51:59
|
|
|
|
Tanja_
|
ojla babuške! Evo sem nazaj iz šopinga. Mater je vroče zunej. Še dobro, da naumo v vročini trbeuhov rable s sabo nosit. Čist sm crknjena. Pa noge mam zatečene, pa bolijo me. Mah, nej se že konča.... Drgač sem pa preden sem šla od doma zamesila testo za pito, je pisalo, da ga je treba postavit za 2 uri v hladilnik, zdej je pa tok trdo, da ga razvaljat ne morem. Kaj nej pa zdej?Jabolka mam že ready. A mislte če ga pustim na sobni temp. da se bo zmehčalo?Upam, k sm lubiju na veliko obljubljala pito. pokica prekrasno sobico imate. Midva pa še čakava na tapete, pa bom takrat dala kako slikco gor. Če ne boste takrat že vse na z-majčkih, pa sploh ne bo nobena porajtala Sej me ne boste kar same pustile, k mam bolj konec meseca rok, a ne? flaska ne zgleda nič živčen. Najbrž ti vidiš, da je, k ga poznaš. Prou suvereno izgleda, k razlaga. U lihkar je po radiu Vem, da danes bo srečen dan...Sej bo res. Jst mam CTG in pregled in bo zihr rekla, da sem več odprta kot prejšnji teden. Sigurno Sanja svinja kukuruz. Kuhala danes ne bom nič, se mi ne da. Mož itak pride šele zvečer, pa je šel v službi na kosilo. Drgač pa bova tudi midva sigurno oddala otroka v varstvo k mojim, da si bova čas zase vzela. Se strinjam s tistimi, ki pravite, da tako boljš funkcioniraš in se zbližaš. Mojmu lubiju se pa ne bom odpovedala zaradi otrok.A ne?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:52:14
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 flaska bo pa drugo leto bolje a ne... Sej pri nama pa samo on dobi ker sem jaz brez službe in oba otroka bo zdej mel v olajšavah tako da je kr temu primerno... A potem dobivaš kakšno "porodniško"? Jaz bom dobivala starševskega (ker sem študentka), kako je pa s tem če si brez službe?
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:54:48
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 ej ne me narobe razumet, jz sem pač taka da ne morem pustit otroka samga z taščo in tastom pa še tašča ima sama dost problemov z zdravjem in zelo težko mirka vnučka, svakinja mora fax narest če ne bo ostala brez avta ker samo zabušava tast pa je še vedno v službi tako da mu frej ure raje prepustim za kakšno urco dve če je nuja mi že pomirkajo več pa ne Evo, v tem primeru bi pa jaz enako ravnala kot ti. Tudi ne bi imela srca, niti miru, ko bi bila sama z mojim. Pol je bolje, da bi se šli vsi skupaj kam zabavat in sem vsaj mirnih misli sej se tud skupi da uživat, tako da ni panike sam učasih pa prov pogrešam da bi šla sama vn, ampak se ne obremenjujem preveč s tem ker uživam v družbi s sinkotom moj možiček je pa tud tak da je presrečen da ga pustim sam kakšno uro pri miru na kavču da lahko mal zakinka drugače si pa vzameva takrat čas ko malček spi in se vsedeva doma pred hišo in mal podebetirava, saj več pa tud ne rabiva
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:54:54
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 flaska bo pa drugo leto bolje a ne... Sej pri nama pa samo on dobi ker sem jaz brez službe in oba otroka bo zdej mel v olajšavah tako da je kr temu primerno... A potem dobivaš kakšno "porodniško"? Jaz bom dobivala starševskega (ker sem študentka), kako je pa s tem če si brez službe? ja ja isto dobiš to starševsko nadomestilo...kolk je letos tam 180€ a ne...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:56:19
|
|
|
|
pokica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Ja pol pa si pridna Čveki, da si hrenovke delila . Sj on tud deli hrenovko s tabo, ane . ej ne vem če jo bo prpravlen delit z mano zdej k je mel tojk dolg prepoved ja no sej pravjo da si je treba deliti stvari Ja seveda je nujno stvari delit! Nč ga ne šparaj,...hrenovke so užitne! Dudi fajn za tvojga...moj ima pa za plačat 80€ . A do kdaj je za plačat, do konca junija, julija? FLASK_A, tud če bo na začetku sam 2h bo super. Pol bom morala jst narest tako, da se odpeljemo k mojim(30km stran), ga tam nafutram....hitro grema...in za 2h sem nazaj. Pa hitro nafutram...in gremo skup domov. Naša dva še itk hodita oba na šiht, še sigurno 4-7 let. Drgač so pa moji starši še tudi med tistimi "tamlajšimi", medtem ko je tašča že med "starejšimi". Ampak tašča itk ne pride v poštev za skrajni izhod v sili, ker je 160km stran. Pa tud jo že vse boli. Mogoče ko bomo kdaj tam,..za kake pol urce da počuva al pa gre na sprehod z malim, js pa oddrnjoham kako urco tam v miru.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:57:28
|
|
|
|
FLASK_A
|
Tanja, itak te ne bomo pozabile. Dokler ne bo zadnja rodila, bomo kar na obeh forumih (vsaj jaz ) Za pito pa ne vem, jaz jih kupujem, ne izdelujem Pa hvala za kompliment mojemu- to bo zrastel, ko bo videl, kaj si napisala To si dobro napisala, da se lubiju ne boš odpovedala zaradi otrok. Boš videla v praksi. Je to dosti težje izvedljivo, ker si cele dneve popolnoma FUČ in samo čakaš na spanje... Ki ga navadno v prvem letu grozno primanjkuje. Se je treba kar opominjat, da nisi samo mama ampak tudi partnerica in ženska. Dokler imaš to v glavi, je vse OK in si najdeš čas tudi zase in svoje potrebe.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:58:17
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 flaska bo pa drugo leto bolje a ne... Sej pri nama pa samo on dobi ker sem jaz brez službe in oba otroka bo zdej mel v olajšavah tako da je kr temu primerno... A potem dobivaš kakšno "porodniško"? Jaz bom dobivala starševskega (ker sem študentka), kako je pa s tem če si brez službe? ja ja isto dobiš to starševsko nadomestilo...kolk je letos tam 180€ a ne... pardon to je starševski dodatek in letos znaša 188,90€
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:58:42
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 si pa vzameva takrat čas ko malček spi in se vsedeva doma pred hišo in mal podebetirava, saj več pa tud ne rabiva To je pa itak najlepši del dneva!!!
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 14:59:40
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 pardon to je starševski dodatek in letos znaša 188,90€ A, no, super. Nekaj je, ane Za pol vrtca
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 15:00:11
|
|
|
|
pokica_
|
Tanja_ ti bogica, pejt malo počivat z dvignjemi tačkami. Testo se bo pa na sobni temp. omehčalo, tk da bo šlo razvaljat, sigurno. Če bomo že vse skoraj tam....na zmajčkih, boš pa tam pisala in nam pokazala slikco vaše sobice. Se bomo morale res opominjati, da smo tud ženičke, ne sam mamice, ...tko kot praviš FLASK_A,...jaz že zdaj premišljujem o tem, da ne mislim partnerja zanemarjat, pa čeprav nenamerno....se bomo vsi skup stiskali pa lupčkali,...ko bo priložnost boma si pa vzela trenutek zase,...le tako lahko zveza funkcionira na dolgi rok. Bo pa res težko najdet primeren trenutek...ampak si ga bomo moral ukrast.
< Sporočilo je popravil pokica_ -- 11.5.2009 15:03:34 >
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 15:03:26
|
|
|
|
Anonimen
|
no to imaš pa prav flaška, se je treba skojz opominjat da nisi samo mama ampak tudi žena, ker včasih si tojk otrujen da bi najraje vse poslav v pm
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 15:04:02
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 pardon to je starševski dodatek in letos znaša 188,90€ A, no, super. Nekaj je, ane Za pol vrtca no no mal več je kot za pol vrtca...kok pa mate vrtec za plačvat...jaz mam 40€
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 15:05:23
|
|
|
|
Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A Tanja, itak te ne bomo pozabile. Dokler ne bo zadnja rodila, bomo kar na obeh forumih (vsaj jaz ) Hvala, zlata si. Ma vse tuki gor ste zlate Za pito pa ne vem, jaz jih kupujem, ne izdelujem Pa hvala za kompliment mojemu- to bo zrastel, ko bo videl, kaj si napisala To si dobro napisala, da se lubiju ne boš odpovedala zaradi otrok. Boš videla v praksi. Je to dosti težje izvedljivo, ker si cele dneve popolnoma FUČ in samo čakaš na spanje... Ki ga navadno v prvem letu grozno primanjkuje. Se je treba kar opominjat, da nisi samo mama ampak tudi partnerica in ženska. Dokler imaš to v glavi, je vse OK in si najdeš čas tudi zase in svoje potrebe. Se zavedam tega, da bo težko, sam sej ravno zato pa se strinjam, da je treba kdaj otroka oddat v varstvo in se posvetit res samo partnerju. Testo se pa mehča, sem ga že skor razvaljala.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?