Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:10:59
|
|
|
|
maja1488
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 dejte mi povedat če ma katera kakšne izkušnje...rabim marelo voziček...kakšen se vam zdi tale: http://www.baby-shop.si/si/otroski-vozicek-omnia-3-moder-i196.shtml?tselimage=417#images to so kopije zappov, le da se da naklon spustit. Kolegica ga ima (sicer druga firma ampak identičen - to je itak vse na kitajskem narejeno, sam nalepko od firme drugo gor prlimajo) pa se mi zdi ful nestabilen. Ogrodje od zappa je kompaktno, nikjer nobenga lufta... Tale je pa mal bolj švoh. No, da ne boš mislila, da je zanič, sam mal bolj na hojladri je narejen. Vse odvisno od tega kolko ga boš rabla. Mi marele nismo skoraj nič rabli, razen za šopinge pa ful kratke izletke na morju.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:12:46
|
|
|
|
maja1488
|
Oliva, mene je merlo včeraj pogledal, pa nisem nič čutila. Sem pa zaprta. Mogoče nisi bla sproščena dovolj. Pa mene je pregledal kar na postlji za ctg. Sploh nisem šla v ambulanto na tisto kozo. Mogoče te je res odpiral. Sicer za merlota dvomim, ker je on res pristaš tega da damo času čas in otrok sam pride.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:15:18
|
|
|
|
pokica_
|
Dudica, lej kaj sem najdla zate:....če se ti bo dopadel Zapp je sedaj v BC glih v klubski ceni, full znižan iz 167 na 124€ ! http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=200084
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:17:53
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Dudi, ...a pol bo prišla patronažna ga skopat, ali ga boš sama, ko bo pač popek odpadel. Kk bo pa ona vedla, kdaj bo Maju popek zacelil? Dudi lep voziček je, full podoben Quinniju Zippu. Pa tud cena je ugodna. A to za ta večjega rabiš? Patronažna ga naj bi kopala prva samo če pa ne bo več prišla potem ga bom pa sama... Sej popek mu je že odpadel samo mu ga je kr malo stran odtrgala patronažna in mu je tekla kri...zdaj je pa vredu mu ne teče več tako da čakamo da se še malce bolj zaceli...potem pa čofotanje... Ne voziček rabim za Maja ker mam unga velikega in ga moram ful raztavlat da ga dam v avto k mamo majhen prtlažnik in mi gre na živce zdej pa rabim enga da se ful zloži in ta je tak pa samo 6 kg ima
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:19:37
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 dejte mi povedat če ma katera kakšne izkušnje...rabim marelo voziček...kakšen se vam zdi tale: http://www.baby-shop.si/si/otroski-vozicek-omnia-3-moder-i196.shtml?tselimage=417#images to so kopije zappov, le da se da naklon spustit. Kolegica ga ima (sicer druga firma ampak identičen - to je itak vse na kitajskem narejeno, sam nalepko od firme drugo gor prlimajo) pa se mi zdi ful nestabilen. Ogrodje od zappa je kompaktno, nikjer nobenga lufta... Tale je pa mal bolj švoh. No, da ne boš mislila, da je zanič, sam mal bolj na hojladri je narejen. Vse odvisno od tega kolko ga boš rabla. Mi marele nismo skoraj nič rabli, razen za šopinge pa ful kratke izletke na morju. jah sej jaz ga tud samo zato rabim... za v trgovine pa za v avto ko kam gremo da ne vlačim tavelkega
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:21:15
|
|
|
|
copka
|
Jutro! Cestitke Bia in Supernova!! Danes sem spala se kar ok, ceprav sem se ob 3.30 zbudila in bedela do 5h, pojedla zajtrk z mojim in sla nazaj spat. Ko sem se zbudila me je trebuh bolel in trd je bil, pa sem sla na WC in je minilo. Sem ze upala. Vceraj smo imeli non stop obiske in HB se nismo pogovarjali samo o meni, tako da sem bila boljse volje. Ja, oliva, ocitno se me v P bojijo . Ce me se v torek ne sprejmejo, bom rekla, da me ni treba narocevat, ker bom sama doma opravila (tako uzaljena bom ). Cveka- danes dobro opravi in cimmanj guzve- ceprav vem, da sedaj sedis na unih trdih stolih z ducatom drugih punc Mogoce bova pa res skupaj v P- bom vsaj imela druzbo Pokica- tudi jaz sem ze sprasevala, ce katero prsti bolijo, pa se ni nobena javila. Mene se posebej zjutraj (ko so roke mirovale celo noc in so bili prsti iztegnjeni) prsti bolijo in jih moram najprej razgibat. Mi pa tudi drevenijo. Sem se vceraj pogovarjala malo dlje na telefonu in sem imela mravljincasto roko, da ne omenjam ce stegnem nazaj roko me strese (ocitno so zivci na rokah malo bolj obcutljivi). So mi rekli, da je to zaradi nosecnosti. Za tisto bulo pa mislim, da je tudi zaradi nosecnosti. Jaz imam na prsih kar na enkrat ogromno malih materinih znamenj. Po moje je vse hormonsko pogojeno. Zdej grem pa lahko pod tus
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:22:41
|
|
|
|
maja1488
|
Potem ti bo najbrž ok. Jaz imam zappa in mi bo zdaj ful fanj prišel, ker bom sam lupinco gor kliknla in bom lahko skočila po tamalo v vrtec. Ne bo treba iz lupince v tavelik voziček pa pol spet nazaj.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:23:15
|
|
|
|
OliveOyl
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Oliva, mene je merlo včeraj pogledal, pa nisem nič čutila. Sem pa zaprta. Mogoče nisi bla sproščena dovolj. Pa mene je pregledal kar na postlji za ctg. Sploh nisem šla v ambulanto na tisto kozo. Mogoče te je res odpiral. Sicer za merlota dvomim, ker je on res pristaš tega da damo času čas in otrok sam pride. Je tudi mene pregledal na tisti postelji za CTG.Sem bila sproščena,mogoče pa res ne dovolj. Sam me do sedaj res ni še nikoli tako bolelo. Kaj misliš,da ti bodo sprožili porod v sredo?Ma to je res zoprno,cela uredu pol pa otekanje pa pritisk. dudi nimam pojma glede marel..
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:25:45
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Potem ti bo najbrž ok. Jaz imam zappa in mi bo zdaj ful fanj prišel, ker bom sam lupinco gor kliknla in bom lahko skočila po tamalo v vrtec. Ne bo treba iz lupince v tavelik voziček pa pol spet nazaj. zapp mi ni glih všeč ker se naklon ne spušča ne vem jaz bi rada da se če zaspi,pa sploh zdaj ko je še majhen mora ležat... Ne vem a je preveč dat tok za marelo al naj si raj kej tazga omislim... http://www.baby-shop.si/si/otroski-vozicek-erica-moder-i251.shtml
< Sporočilo je popravil Dudica1 -- 11.5.2009 9:26:47 >
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:36:17
|
|
|
|
pokica_
|
copka hvala za nasvete,...pol pa res sigurno nisem edina s tem mravljinčenjem in podobnimi zadevami. HB . K drugače bi že valda romala k dr. kmalu. Dudi,...če mene osebno vprašaš, se mi ta 2. zdi še boljši kot tist prvi. Nekako bolj stabilen.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:46:34
|
|
|
|
maja1488
|
Dudica, pa v marelo ga lahko daš šele po enih štirih mesecih, ker nimajo čisto ravnega hrbtišča. Jaz bi tudi raje vzela tega drugega. Pri tem prvem je hrbtišče ful mehko in se upogiba. Sej jih imajo v BC od ene druge firme, pa najboljše, da greš pogledat in probat. Mislim, da so od pikolino. Oliva, ne vem kaj bodo nardili. Zdaj ful pazim kaj jem. Se filam s sadjem in vodo. Ponoči sem šla ene 4x lulat. Res je, da sem zadnje par dni jedla sam junk. najbrž sem zaradi tega otekla. Zdaj pa kr teče vn iz mene. Po eni strani bi najraje vidla, da mi sprožijo, ker imam ful probleme z varstvom tamale. In v sredo moram neko varstvo zrihtat tako al tako. Včeraj recimo je mogla mami iz velenja pridet za dve uri, da sem se šla lahko pokazat v P. Bog ne daj da mi kje voda odteče. Bo šla z mano v porodno Dej ti na ZS pošljem cifro, pa se dobiva v porodni . Koga imaš pa za ginekologa? A tudi v PO?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:48:13
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Dudica, pa v marelo ga lahko daš šele po enih štirih mesecih, ker nimajo čisto ravnega hrbtišča. Jaz bi tudi raje vzela tega drugega. Pri tem prvem je hrbtišče ful mehko in se upogiba. Sej jih imajo v BC od ene druge firme, pa najboljše, da greš pogledat in probat. Mislim, da so od pikolino. ja sej to vem da ne še zdaj... sej bom še mal pogledala k ne vem kolk denarja za to res ne mislim dat
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:52:57
|
|
|
|
elyy
|
dobo jutro punce! nč vas nism brala že ceu vikend,ker je biu res tak lep sonček,da sm maksimalno iskoristla vreme. dons sm pa sama do 17h zvečer...... zvečer me je že spet tok zvijal,ma še hujše kot menstrualna bolečina,da sm šla pol na wc,se vrnila spet u postljo in zaspala....skor vsak večer mam te bolečine,ampak sam ponoč.....kera logika no..zakaj lih zvečer??? tok ste načvekale za ceu vikend,da nč nisem preberala,sem sam nahiter pogledala kolko strani ste napisale..... ... zdej grem pa mau pospravt,cunje obest,....pa se pol beremo!!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 9:55:14
|
|
|
|
maja1488
|
Dudica, počakaj mal na obiske, ki pridejo. Jaz sem pri prvi dobila takratnjih okoli 40.000 sit v bonih za Ariel in BC. Pa ker sem vse prej nakupila, potem nisem vedla kaj bi z njimi. No sej sem jih ponucala, ampak ful stvari sem potem kupila brezveze, sam da sem jih unovčla. Zdaj jih tudi pričakujem, ker pri drugem otroku itak noben ne ve, kaj bi kupil. Ene parim prijatlom sem kr sama rekla, da bi najraje kaj takega. In sem si pustila par stvari, ki jih bom rabla za kasneje.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 10:02:15
|
|
|
|
elyy
|
dudi: jst sm pa misla,da bom edina,da nebom imela košare za beby k je še čist mejčken... ( jst mam hauck track jaguar-trikolesnik)...sva rabljenga kupla in je k nov(sam ima tko narjen,k zimsko vrečo,da se ga noter položi,k je še mejhen)...,ampak če mene prašaš je ta drug(moder) res zgleda bolj stabilen pa tak čvrst,zapp mi je pa lepši! najbolj k boš šla v trgovino,da se posvetuješ,drgač je pa res važen,da se naklon spusti dol in da je čimbolj primernejši za novorojenčka!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 10:03:25
|
|
|
|
OliveOyl
|
Dej ti na ZS pošljem cifro, pa se dobiva v porodni . Koga imaš pa za ginekologa? A tudi v PO? [/quote] Kdaj se dobimo,v sredo al kdaj? To je pa res zoprno,glede varstva..kaj pa če ti slučajno res voda odteče?Jo lahko pustiš pri kašni sosedi al pa kolegici dokler kdo od vaših ne pride? Dobro,da imam taščo nad sabo.. Pa močno upam da bo takrat doma ko bo treba kam it. Jaz imam Jordanovo,drugače hodim v Cerknico za jutri me je v Postojni naročila.Že zadnjič mi je rekla,da če bi bila kao takrat na rok,bi mi sprožila porod,ker sem že 2 cm odprta pa vse je že spuščeno. Zdaj mi je pa Merlo rekel,da je vse zaprto.Pa se daj.. Pridem nazaj,grem sam malico možičku zrihtat.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 10:07:24
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: elyy dudi: jst sm pa misla,da bom edina,da nebom imela košare za beby k je še čist mejčken... ( jst mam hauck track jaguar-trikolesnik)...sva rabljenga kupla in je k nov(sam ima tko narjen,k zimsko vrečo,da se ga noter položi,k je še mejhen)...,ampak če mene prašaš je ta drug(moder) res zgleda bolj stabilen pa tak čvrst,zapp mi je pa lepši! najbolj k boš šla v trgovino,da se posvetuješ,drgač je pa res važen,da se naklon spusti dol in da je čimbolj primernejši za novorojenčka! sej jaz mam tavelik voziček trikolesnik z trdo košaro... tega manjšega rabim za tko v avto vržt
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 10:07:44
|
|
|
|
maja1488
|
Oliva, meni je jordanova v prvo sprožla. Zjutraj sem dobila svečko za mehčanje MV, ob petih sem bla naročena v porodni in ob enih sem rodila. Ja lahko se zmenmo za sredo. Jaz bom okoli pol osmih tam . Lahko me pa že čakaš na oddelku z dojenčkom. Pa pridem. V sredo je likar gor.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 10:11:34
|
|
|
|
FLASK_A
|
Oj! Sej ne vem, kaj naj vam napišem Še vedno sem tu! Tako kot vse, imam že dovolj vsega in samo čakam, da me kje kej uščipne. Sem upala na ta vikend, ko je moj doma- pa je spet splavalo po vodi Prsti- jaz imam že dva dni take, kot bi si jih napumpala Tako je vse pod pritiskom, pa boli če jih premikam... Noge pa zatečene. Se vidi, da je postalo topleje. Pa fuuul težko lulam. Tišči me, ven gre pa tako malo. Prav bedno, res. Očitno vsa voda v meni ostaja. Moj je pa včeraj potipal . Sem se mu kar zasmilila Z glavico je namreč "brskala" po kletnih prostorih- to pomeni čisto čisto spodaj. Me je prijel na najnižji točki (čist nad sramno kostjo), pa je čutil glavico kako vrta. Saj ni čudno, da hodim ko kobila, če pa me tako razteguje. Kja boste kaj danes počele? Greste kam ven?
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 10:15:33
|
|
|
|
maja1488
|
Jst sem se zadnjič neki hecala, pa sem rekla, da sem kot kobila Suzi. Moj pa dvigne glavo, me pogleda in nardi 'aha'. Jst imam pa danes občutek, kot da je ful visoko spet prišel. Sem se komaj sklonila, da sem si superge zavezala. Prej sem delala to z lahkoto.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 10:16:44
|
|
|
|
elyy
|
jst mam tak stabilen(hauck),trd voziček(sam je brez košare une taprave),ampak se un naklon tko full dober lohka naštima in je ena taka košarca oziroma podobno spalni vreči(prv za novorojenčka)da se da noter... pa tak za v avto bo ta moj taprav,tud k bo velik,ma pa za sedet... aha....rabiš,manjši voziček za avto(nevem,tist moder zgleda,čist ok)
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 10:16:51
|
|
|
|
copka
|
o, Flaska, te razumem, da imas vsega dovolj. moji prsti pa niso otekli, samo bolijo, ce nic ne delajo ( hmm, se je za zamislit ) Jaz bom danes kar doma- sedaj naj bi prisla kolegica, popoldne grem pa mogoce spet na sprehod z mojim. Vceraj sva sla in so me hoteli krci prijet v obe nogi. Ze tako hodim ko slon, pol sem bila pa sploh smesna, ker sem se bala, da me bo res krc prijel. Me pa noge bolijo, kot bi me res.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 10:20:57
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: copka o, Flaska, te razumem, da imas vsega dovolj. Copka Kako si ti kej? A jutri greš spet v P, praviš? A greš ponavadi sama ali s svojim? Aja- tortice- obvezno se bomo dobile z vozički pa se šle malo sladkat!
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 10:23:07
|
|
|
|
pokica_
|
Ohooho FLASK_A,...to je pa moglo bit zanimivo. Jst sem se pa glih prej zezala, da upam, da moj nebo kdaj med začutil glavco,...da mi bo zbežal vn iz spalnice! A tvoj pa kr z roko zatipal,...ja to pa zdaj-zdaj pr teb! Via porodna .
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 11.5.2009 10:24:38
|
|
|
|
copka
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: copka o, Flaska, te razumem, da imas vsega dovolj. Copka Kako si ti kej? A jutri greš spet v P, praviš? A greš ponavadi sama ali s svojim? Aja- tortice- obvezno se bomo dobile z vozički pa se šle malo sladkat! Ma, me je pred kaksnimi 10 dnevi bolel trebuh pa kriz in sem rekla, da ne grem vec sama, sploh ko si predstavljam, da bi mogla se iskat parkirisce, pa se ful obracat pri parkiranju. Tako me zjutraj pelje sestra, sem na pregledu sama in ko koncam me pride iskat moj iz sluzbe (ima 5 minut stran sluzbo). Bogi revez, me je zadnjic cakal 1 uro pred P, ker sem cakala da mi povejo, kdaj naj pridem spet na kontrolo.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?