|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
7.5.2009 14:33:47   
loveforever
jooj čveke!!!!!!!! sploh vas ne dohajam več!!!!!!

meni otrok slače okoli celega trebuščka, nabolj pa mi tišći ven na desnem in levem delu trebuha na sredini pa nič.......user posted image

no sej mam 18.5 prtegled bomo videli kako bo, navadnega poroda me sploh ni strah, ampak strah me je poroda z ritko ali nogami naprej.

ta prvega sem rodila po naravni poti brez ene solze brez enega glasu... v glavnem brez problema tk da se poroda ne bojim, sam da bi se obrno.... pa sej se bo sej vem da se bo, če se je vsem se bo meni tudi  a ne????user posted image

mi je pa dva dni že ful slabo pa nevem zakaj ima katera podobne izkušnje???

pa včasih ko začne otrok skakat po trebuhu se mi spodaj zdi kot da se mi vse odpira je kr malo boleč občutek, mo0rem g vprašat kaj bi to lahko bilo........takrat sploh ne smem stat ker je tako močen pritisk da groza!!!!!

no dovolj mojih problemov.... lepo se mejte

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
7.5.2009 14:45:08   
amaya
Jaz sem si tudi porodniško do konca poštimala, ker sem zabredla v kar neke probleme, katere si nisem pričakovala...no pa bo le vse OK...

Meni se še kar dogaja...toliko klatim, da sem na koncu čisto off...pa kaj čmo...moja mala žaba nima mira in ne morem zahtevat od njega, da sva čez dan doma in mama na kavču, medtem ko je zunaj sonček...Je pa res, da se zelo hitro utrudim in imam skozi trd trebuh. Malo mi je hudo, ker bi rada toliko počela z njim, pa delam vse na pol...še malo!

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
7.5.2009 14:50:12   
malagala
lenika - Po moje so določeni dejavniki, ki vplivajo na lego, ampak so mali user posted image tako iznajdljivi in komot, da so v taki poziciji, kot jim najbolj paše. Ne sekiraj se zaradi članka, poznam ogromno primerov, ko se niso obrnili, pa je z otročki vse Ok, prej so mamice imele težave pri poroduuser posted image .

No, ko sem bila v 32.t na samoplačniškem UZ me je dr. vprašala, če sem prvič noseča in kako je prišlo do zanositve. Tako, da je verjetno res pogosteje, da so user posted image na ritki, pri prvorodnicah in pri tistih, ki imajo kake posebnosti na maternici. Jaz sem imela odstranitev pregrade leto dni nazaj in na to je komentirala, da je potrebno nosečnost malo bolj spremljati, da vidimo, kako se obnaša maternica. Ni pa to nič zaskrbljujočega, pri današnji tehnologiji in znanju, pa bodo ja znali svetovati, kakšen je najboljši način, da pridejo naši malčki na svet.

Cally - Pokliči ali mailai direktno k uvozniku, meni je ponudil 10% popusta, kar pomeni 144eur, to je ceneje kot v trgoviniuser posted image http://www.angelcare.si/  Pač vprašaj, če je zadeva še v akciji (bil je v akciji enkrat marca).

LP vsemuser posted image

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
7.5.2009 15:06:13   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: malagala

Koliko pa pride AC v Baby centru? Jaz sem se pozanimala po mailu direktno pri uvozniku in so mi za najnovejši model ponudili 10% popusta - torej 144eur s poštnino. Javi, kako in kaj...Hvalauser posted image

Midva sva kupila AC300, ker ne potrebujeva varuške, saj imava ločeno varuško s kamero in bova preko nje slišala AC, če se bo oglasil. Cena pa je bila v BC cca. 90 €.
http://www.angelcare.si/ac300.htm

S@nta - 1060 € bruto je 734,30€ neto. Tukaj si pa lahko še sama pogledaš http://www.src.si/storitve/opla/izracunrezultat_new.asp

loveforever tudi jaz imam zadnje čase pogoste slabosti.
Me je že malo skrbelo, da so se vrnile slabosti iz začetka nosečnosti, ampak sedaj mi ni popolnoma vsak dan slabo.
Pomaga pa mi, če počivam, takrat mi je običajno manjkrat slabo.

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
7.5.2009 15:07:39   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: malagala

lenika - Po moje so določeni dejavniki, ki vplivajo na lego, ampak so mali user posted image tako iznajdljivi in komot, da so v taki poziciji, kot jim najbolj paše. Ne sekiraj se zaradi članka, poznam ogromno primerov, ko se niso obrnili, pa je z otročki vse Ok, prej so mamice imele težave pri poroduuser posted image .

Tako je, ne sekiraj se zaradi članka. saj veš papir vse prenese. Zdaj mi je pa že žal, da sem ti ga predlagala prebrat user posted image
user posted image user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
7.5.2009 15:13:47   
mojjaka

A morda katera ve, kako dolgo se potem čaka na te rezultate za streptokok B????

Meni je rekla sestra pri gin. da je izvid v 14 dneh! Meni se zdi fuuul dolgo!

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
7.5.2009 15:36:32   
manna
Pozdravljene!
Vsakič ko pridem gor imam toliko za prebrat !
Za rezultate streptokoka sem jaz tudi čakala 14 dni. V bistvu so mi rekli, da če bo kaj narobe, me pokličejo najkasneje po 14 dneh, drugače pa naj sklepam da je vse v redu. Poklicali niso. Na naslednjem pregledu so mi potem povedali da je vse OK.

Tudi mene včasih prime malo straha kaj če bo kaj narobe z otročkom..če bo mela kakšne kromosomske napake, srčne napake ali karkoli... še posebej ko prebiram razne članke.

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
7.5.2009 16:02:36   
lino

IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka

A morda katera ve, kako dolgo se potem čaka na te rezultate za streptokok B????

Meni je rekla sestra pri gin. da je izvid v 14 dneh! Meni se zdi fuuul dolgo!

No tudi meni se zdi dolgo, ker ga grem delat v 35/36 tednu in potem, če še 14 dni čakam lahk pa tut prej rodim (prvega user posted image sem rodila v 36 tednu) in potem mi itak nič ne koristiuser posted image user posted image
Nič, bo moral user posted image očitno vsaj do 37-38 tedna not zdržat, da ne bomo frokali...user posted image

No jst sem pa dobila odločbo za porodniško 777, 52€ in mislim, da je to tam nekje 500€ (če bi mi katera pomagala in izračunala bi bila pa full hvaležna, ker meni teh linkov ne odpre user posted image )

Mi smo pa skoz imeli izbrano ime za user posted image , ker se je sin odločil, da bo Davor (jst sem želela Dare) in potem je tako obveljalo in sva ga s sinekom klicala skoz Davor...no moj user posted image je imel vsake toliko časa kake svetle trenutke in je predlagal kako ime...ampak ga nisem resno jemala (so bila bolj smešna...) in včeraj izvem od svoje prijateljice, da se je njej potožil, da on nima pravice izbirat ime za našega user posted image in da si on pa full želi imeti Carla ali pa Maksauser posted image user posted image ,... No in sedaj sem v dilemi, ker ne bi rada sina odrinila (se je celo s sestrično šel zmenit, ki ima fanta Davorja, da bi bil njegov bratec tudi Davor) in sedaj naj pa rečem kr NE, ata se je odločil...ma kaj pa vem, spet pa ni fer, da user posted image nima besed...user posted image user posted image user posted image Kako bi ve ukrepale in katero ime se vam najbolj dopade??? HVALA!!!

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
7.5.2009 16:56:10   
Tira
Lino, če sem prav zaračunala to znese neto cca 545 Eur

Glede imen za user posted image  pa mislim, da bi se moral vsi trije zmenit. Sploh pa ne odobravam, da ime za otroka zbere otrok. No to je samo moje mnenje. Drugače mi je pa najbolj všeč Maks. Pomoje je najbolje, da se vsedete in skupaj pogovorite ob trebuščku, katero ime bi najbolje pasalo novemu članu user posted image .  In če to bratcu ne bo všeč, mu dajta na izbiro vajnini imeni in naj se potem on odloči, da bo imel občutek odgovornosti.

Tud moja porodniška bo majčken boljša od plače user posted image

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
7.5.2009 17:01:05   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: lino

Kako bi ve ukrepale in katero ime se vam najbolj dopade??? HVALA!!!

Tudi jaz mislim, da je najbolje da se pogovorite vsi skupaj. Mi je pa najbolj všeč ime Maks.

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
7.5.2009 17:15:05   
mojjaka
Tudi jaz mislim, da je najbolje da se pogovorite vsi skupaj. Mi je pa najbolj všeč ime Maks.

Se popolnoma strinjam in Maks mi je ful lepo ime.

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
7.5.2009 18:20:32   
bamoocham
Dan dan.

Gledam, da boste imele vse tako lepo porodniško...
Meni nanese 637 bruto, to je 456e neto... tak da bo več, kot zdej dobim (res pa je, da sem že od novembra na bolniški)..mah bomo že nekot.

Glede imena se tudi jaz strinjam z vsemi, da se morate vsi 3 skupaj pogovoriti. A 2 imeni pa ne prideta v upoštev?  recimo Maks Davor?

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
7.5.2009 19:29:36   
lenika
Mala princeska, ne saj je fajn članek. Samo veš kako je, vedno kaj iščemo. Se mi zdi, da pri Maticu nisem toliko komplicirala in da starejši kot si, bolj kompliciraš.

Drugače pa sedaj vidim, da je moja porodniška 1046 evrov  neto precej visoka.

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 2863
7.5.2009 19:58:00   
kalanteja
ma vam velja, js pa ker sem študentka dobim osnovno porodniško, mislim da okrog 180€, ma sj bo

jutri grem v ikeo malo pogledat kaj imajo pametnega, grem v celovec, mi je najbližje

za otroka že imam vse, samo aspirator za nos in pa fiziološko še grem kupit- kje ste pa ve to kupovale?imate kakšen nasvet

jaz se danes počutim fajn, tudi mala več brca kt pa včeraj, ko sem se full slabše počutila

nekaj me zanima glede zatekanja nog- a vam zatečejo obe nogi ali ne, ker js sem včeraj imela zatečeno samo desno nogo in pa grozno me je bolela!!!potem sem se namazala z neko kostanjevo kremo in je bilo do danes jutraj ok, do sedaj so mi zatekle parkrat in samo desna noga, tudi v desni nogi imam mravljince, pa kolk me  boli, levi pa ne
seveda sem danes popolnoma črtala sol, veliko vode sem spila in je ok, nimam zatečene noge, pojedla sem veliko sadja- pol kg jagod, banane, jabolke in je vse ok

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
7.5.2009 20:30:26   
donna22
kalanteja, do kdaj pa je potrebno dat vlogo za ta starševski dodatek za študente? sem že čisto zmedena ob poplavi vseh informacij user posted image

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
7.5.2009 21:18:07   
tecka
Živjo, punce.
Samo toliko povem, da je pregled mimo in da je vse ok. No, G je izmerila utrip in obseg trebuha. Ko pa sem vprašala, ali je predvideno da do konca nosečnosti oceni tudi težo, je pa odločno odvrnila, da samo, če se ji bo zdelo kaj kritično. Tako da bo naš Srečko verjetno kar presenečenje. No, vsaj to vem, da obseg trebuha ustreza tednom nosečnosti. Pregled je trajal mogoče dobrih 5 minut in zato sem morala iti v LJ. Saj vem, da moram po tej nosečnosti zamenjati G, od te grem vedno žalostna. Še dobro, da Srečko lepo napreduje...

Slabo voljo sem seveda tolažila z nakupovanjem. In zdaj končno lahko rečem, da naše dete lahko pride na svet. Naredila pa sem zalogo plenic in vseh malenkosti za Srečkota, pa tudi kozmetike, praškov in čistil za gospodinjstvo, pa še malo hrane in na koncu je bil prtlažnik avta premajhen za vso šaro. Kaj morem, če so pa plenice in toaletni papir tako veliki? Naš se je kar križal, ko je moral zlagati stvari iz avtauser posted image

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
7.5.2009 21:39:07   
kalanteja
Donna22 jaz bom dala vlogo ob rojstvu otroka, zarad tega, ker dobim junija še za 16 dni pokojnino po očetu, potem pa to porodniško, ker obojega hkrati ne morem dobit, pojdi na CSD in nesi potrdilo o predvidenem datumu rojstva in ti tam vse razloži in pove, drugače pa vzam fanta zraven in kar tam tisti čas zrihtaš še očetovstvo, da nimaš potem nekih lavfarij, midva sva to uredila že 3 tedne nazaj! 

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
7.5.2009 21:59:35   
lino
Tira in vse ostale HVALA LEPA...se bomo pogovorili...moram počakat na pravi trenutek.user posted image

Meni tudi noge že 2 dni zatekajo spet (sem imela nekaj časa mir) in to bolj leva kot pa desna...a ni zanimivo... Kalanteja midve bi bili skupaj glih idealni...
Je pa res full slabo, ker imam tako zatečen levi gleženj, da mi prste gor vleče in boli, ko hodim...(sej vem, bi mogla bit pri miru, pa mi danes ni uspelo...sem šla mal okrog, pa obiskala sem konja, ki ga jaham...sem ga pred nosečnostjo in sem mu malo kruha nesla in šla po čapse=zaščita za na noge, da te sedlo ne ožuli, da jih posodim...
Ma sej bo minlo, je rekla kolegica, da je verjetno od vremena-temperature...ker nisem že 2 dni nič takega jedla (samo jogurt+makovko)user posted image pa sej ni več dolgo...dober mesec dni, pa bomo rešene...je verjetno res tk, da si na koncu od vseh nosečniških tegob tako utrujen, da si še sam želiš rodit...

Grem sedaj počivat in noge v luft molet...se zjutraj oglasim...user posted image

Pa še 1x hvala vsem za nasvete in lahko noč vam želim.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2868
7.5.2009 22:45:30   
tinca84
Da se vam še jaz na hitro javim....

Hvala vsem za lepe želje, moj user posted image je v redu prestal pregled, izvidov sicer še ni bilo, ampak upam da bodo ok. Je pa pregled zgledal tako, da ti možgane z lučkami sprovicirajo in potem ugotovijo kaj je bil vzrok napada.

bamoocham pol pa bo mladine pr vas letosuser posted image

Tud moja porodniška bo slaba, glede na mojo minimalno plačo, nisem še dobla odločbe.

Naslednjo soboto greva na poroko, pa še nimam nič za oblečt, nič ne najdem pametnega. Da ne govorim o obutvi, sem zatečena kot balon, tak da bom kr v natikačih šla, upam da bo lepo vreme.

Zdaj pa grem spat, nočko

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
7.5.2009 23:31:02   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Bjondi ti si pa res suhica. Koliko kilogramov pa imaš?

Sem že cel lajf pri šlankicahuser posted image ...presekerana miljonkrat kljub svojim 33 letom...tehtnici pa manjka pici mini do 60 kil...bi vse nardila še za kako kilo,pa žal ne gre...sem pa štartala z ornk minusom ker sem imela kandido pred nosečnostjo in da se jo losaš črtaj iz seznama sladkor,ogljikove hidrate,kvas...tko da me je takrat ornk pobral v nulo v polletni strogi terapiji...

Amaya-tudi mene boli srce ko se karin sama s seboj igra jaz pa ležim ker mi to najbolj sede,pa me nekako razume ker je že mal večja...pa me vsak dan vpraša kaj pa kej piko a kej miga,pa mu pol poljubčka da...ma sej bo...sam pol bo pa vse na malih nadebudnežih pa nam spet ne bo prav...

Lino-jaz sem se z našo karin takoj k je začela z imeni zmenila,da bo ona svojim otročkom dala ime jaz pa svojim...je pa tud vsak dan novo ime dam prinesla tako da res ne veš kaj narest...

Čakam moža da pride iz nemčije-službena pot-nekje ob pol dveh nej bi bil doma,kakorkoli bom mrknila in se zagotov zbudila ko pride in glede na luno zihr nam zaspala nazaj do zjutrej...bomo vidl...

lepo nočko

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
8.5.2009 6:05:46   
sončki
jutrooo user posted image

Moji Sončki

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
8.5.2009 6:36:23   
bačko
Jutro!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kava, čaj, kapučino, kakav, ledena kava ...
Jaz imam bruto porodniške 1217 evrov.Neto bo kar lepo.Se sploh ne splača nazaj v službo.user posted image
Tečka vem kako si se počutila.Jaz sem pri Žani bila vedno zelo malo časa pri G in nič izvedela.Vedno vse je uredu.Ko pa sem zdaj zanosila sem takoj G zamnejala in sem zelo zadovoljna.
Tinca tak pregeld sem imela jaz v osnovni šoli.Pa so ugotovili da je vse uredu in vem da bo pri tvojemu možeku tudi vse uredu!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
No jaz sem se že najedla zdaj še skočim pod tuš potem pa v Ljubljano na pregled.
Lepo se imejte in se vam javim kasneje.

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
8.5.2009 7:40:34   
amaya
študentke: bolj se vam splača, če koga poznata in vas zaposli, vsaj nekaj dni pred porodniško....Tako boste dobile 190 evrov na mesec, če pa ste zaposlene nekaj dni prej, pa sem vam šteje za 12 mesecev 55% minimalne plače, kar znaša več kot teh 190 evrov.
Sama sem imela tudi zelo velike probleme, da sem prišla do pordniške take, kot je treba, ker so me na zavodu fanj zafrknili...no, sano nobene informacije mi niso dali in to je dovolj....če človek sam nič ne naredi, ti nobeden nič ne pove...katastrofa, pa taka svetovalna služba!!!!

Zaljubljena sem v tri fante...

Neposredna povezava do sporočila: 2873
8.5.2009 8:08:10   
Hanuši
Dobro jutro čvekice,

se prav vidi, da se približujemo koncu, skoraj vse smo že doma pa še s težavami katerimi se ubadamo, nismo več tok zlo mobilne.

No najprej hvala za user posted image . Tut jest sem včeraj ugotovila kaj je to zatekanje nog in pa boleča sramna kost že čez dan. Smo šli nabirat smrekove vršičke, pol pa, da najprej do pravih smrek prideš je že kar konkreten sprehod, pol ne moreš ene na fertik osmukat, k pol boga revca ne bo več rasla, ampak vsako po malo pa spet iskat nove, skratka, ko smo prišli na teraso k mojim, mi je srčni utrip v supergi tako nabijal, da sem jih mogla dat takoj dol pa noge u luft. Bine sem pa tut mislila, da bo kar ven prišel.

No pa sej pol smo se hitr spokal domov in sem šla v vodoravni položaj, tko, da danes sem pa uredu. Sam vse vršičke morm zdej na sonce postavit.

Za vse, ki imate preglede držim pestke.

Sam ti rezultati za streptokok so pa tut mene mal presenetil-14 dni????? Če sem zdej 35t4d pa drug teden v sredo naj bi mi to delala, a bom sploh dobila rezultate, pa če me kej prehiti??? No 30€ pa ni  tok mal, da bi jih kar stran vrgu

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
8.5.2009 8:16:22   
lenika
Dobro jutro.

Študentke, ki imate po 190evrov porodniške, upam, da imate vsaj može zaposlene. Ja, saj vem, malo sem razvajena, ker sem že 7 let zaposlena in sem že čisto pozabila, kako se je v študentskih časih prebijat.

Drugače pa je danes naš dan za piknik. Imam še en kup mini opravkov. Nakup kruha in zelenjave, po torto moram iti, pripravit vse na vrtu,...
Pa saj bo. Dragi pride ob dveh iz službe, pa bo potem še do konca uredil, kar ne bom uspela. Drugače pa se obeta resnično lep in topel dan. To me še posebej veseli, ker če bi morala 25 ljudi (od tega 11 otrok) spravit v hišo bi bila katastrofa.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?