Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 8:17:54
|
|
|
|
Dudica1
|
olive ja dej še zame kaj na zalogo skuhaj... madonca si pridna to boš kuhala cel dan...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 8:20:34
|
|
|
|
OliveOyl
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 olive ja dej še zame kaj na zalogo skuhaj... madonca si pridna to boš kuhala cel dan... Ma ne bom cel dan,sem že pripravila vse..zdaj sam še štedilnik zalaufam pa počas bo..saj se samo kuha.. Grem zdaj,drugače bo res cel dan trajalo.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 8:20:54
|
|
|
|
ttmmbb
|
Jutro vsem! TAŠKICA - čestitke . Ornk dedca!!!!! Kakšna noč, za pop.... pa ta križ. Sem pa vseeno dočakala današnji pregled. Moja pupika pa je 3 leta stara. Ta pravi hudiček. Danes je bila pri odhodu v vrtec zelo zanima, ta prav cukr. Obvezno se na odhodu lubčkamo. Najprej da men lubčka, potem pa še bog ne daj da pozabi na trebuh in reče "dijo bratec, grem v vrtec, hitro se vrnem". Mene so kr solze sreče oblile. Zdej grem kufe spit da k seb pridem!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 8:22:24
|
|
|
|
Tanja_
|
Dobro jutro punce! Kako ste?Jaz nisem nič boljše volje od včeraj Še vedno zelo pesimistična zaradi razgovora, pa zaradi tega, ker bomo očitno res šli čez rok, otekat sem začela, vse me neki špika in zbada. Mah.... petrazg samo še 2 dni, pa boš držala svojo drugo srečo v naročju Pa kako si lepo pripeljala nosečnost do konca, kljub tistemu preplahu leela držim pesti zate! Pa da se boste čimprej crkljali. No, grem zdej s na sprehod, pol pa k zobarju. Se slišimo pozneje.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 8:25:30
|
|
|
|
Obelix
|
Dobro jutro, včeraj sem kupila v lekarni ene kaplijice proti krčem BioGaia. So mi jih zelo priporočili in me zanima, če jih ima še katera? Baje vsebujejo še probiotike in naj bi bile sploh super truper. Prvič sem jedla vse po spisku in otroka nista imela krčev. Najprej sem poslušala vse stare vraže, česa ne smem jesti in podobno, pa je hčerka imela nekaj krčev. Nič resnega, a vseeno. Pa sem začela jesti vse po spisku - pršut, fižol in vso "prepovedano" hrano in nobenih krčev. Mi je patronažna že prej rekla, da večino krčev ni zaradi hrane, pa ji nisem verjela. No zdaj ji verjamem in ne bom imela nobene diete (razen alkohola in kofeina seveda).
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 8:31:15
|
|
|
|
Dudica1
|
obelix tud mene muči to kaj naj jem in česa ne smem...a maš kakšen nasvet...al torej naj jem vse po spisku...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 8:35:17
|
|
|
|
Obelix
|
Dudica1, jaz to težko rečem. Povem iz svojih izkušenj. Jaz sem imela super patronažno in mi je rekla, da večino krčev izvira zaradi nezrelosti možganov in celotnega živčnega sistema. Tako, da si lahko na ultra dieti ali pa ješ vse, pa bo efekt isti. Potem so pa tisti otroci, ki imajo kakšno alergijo, npr. na kravje mleko in imajo zaradi tega krče. Kako naj to veš, dokler ne probaš, a ne. Najbolje je po občutku. Jaz bom jedla vse, pa bom v primeru krčev začela črtati jedi.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 8:58:04
|
|
|
|
tubby
|
Pozdravljene, mal se mi trga že počasi, prov res. kr naprej eni lažni alarmi pa nič, pa sm šla učer na sprehod, vse me je bolel, dol tiščal. pa nič. mal se mi meša no. še mal pa bom šla po tisto olje al kaj naj nrdim. ne morem več čaka, danes hoečm rodit in pika. Obelix-kaplijce biogaia sem jaz probala letos pri hčerki 3,5 let ker jo je skoz bolel trebušček-resnično zdaj ne jamra več. Pa smo jih samo ene porabli. bom jih pa kupila tudi za malega. Punce help!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:02:01
|
|
|
|
maja1488
|
Eno glupo vprašanje: kako zgleda bolečina v križu, če gre za popadke? Tako kot recimo, če dolgo sediš pa te 'peče' al je bolj sunkovito, kot kak krč? V prvi N me ni nič bolelo, zdaj pa me je začelo vse tiščat, pa spodaj me vsake tolko zareže...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:02:53
|
|
|
|
gala
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 gala: pol pa imaš kar nekaj idej kam it na enodnevni izlet z otroki? če maš kakšnega takega k ni glih vsakodnevni bi bila ful hvaležna za nasvet Prvi izlet ki mi je padel na pamet in je bil nam trem vsem zelo všeč, je Vremščica. Planota, na katero se lahko zapelješ ali pa hodiš dlje časa. Po njej se pasejo konji, ki nimajo čisto nič proti crkljanju. Tudi ovce srečaš tam. Narava je prekrasna. Kolikor toliko blizu je vas Narin, v kateri je turistična kmetija Andrejevi. Zunaj imajo tobogan in gugalnico, notri (pa tudi zunaj) pa dobro domačo hrano. Nad vasjo je tudi hrib Šilentabor (arheološko najdišče in čudovit razgled), če te mika še kak drug pohod.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:06:35
|
|
|
|
gala
|
Drugače sem pa iz pregleda - malemu je baje še tako dobro nnotri, da se mu še nič ven ne mudi. MV je sicer mehak in skrajšan, ampak sem zacementirana. Mi je pa rekla, da lahko brez težav doma počakam, dokler ne bodo redni popadki na 5 minut. Samo pritisk, ki je bil vseskozi nizek, se mi je povišal, tako da ga moram vsak dan meriti, če spodnji pride čez 90, menda ni dobro. Moram pa priznati, da me je kar malo stisnilo, ko je rekla, da če še ne bom rodila do ponedeljka, naj pridem na CTG. Saj vsak dan upam, da bom ponoči šla rodit, ampak ko si zamislim, da bom verjetno naslednji teden že drugič mami, me pa vseeno malo stisne.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:07:11
|
|
|
|
Dudica1
|
obelix hvala bomo probali vse po malem pa bomo videli kaj bo... VPRAŠANJE sem dobila rojstni list pa bom šla na občino zrihtat vse papirje pa me zanima za otroške doklade:a moram it po novo polo pa dat novo za oba notr???
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:08:12
|
|
|
|
petra a
|
petra zg-dobro opravi v četrtek, za noge pa nič ne skrbi, bo vse vredu, pa daj te tvoji trmi še enga lubčka od mene ...za rojstni dan se je pa tudi meni zdelo ne fer do ta male, zato ga nismo prestavljali, pol se bodo pa itaq vsi še okrog ta malega otročka vrteli, to ji pa verjetno tudi ne bi bilo prav
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:09:55
|
|
|
|
petra a
|
dudi-ja, na novo moraš vložiti vlogo, na polo napišeš oba otroka
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:13:54
|
|
|
|
petrazg
|
Evo mali v vrtcu, mami pa pospravljat in pakirat... mogoče bo še celo hitro minil dan... Gala, ttmmbb in vse , ki imaste danes preglede dobro opravite Dudi... jst sem v prvi in drugi nosečnosti jedla vse, izogibala sem se samo alkoholu in malo manj bifteka sem pojedla . In sem z enakim prehranjevanjem nadaljevala tudi po Anžetovem rojstvu in nismo imeli nobenih problemov s krči (samo 1x ponoči se mi je jokal 3 ure skupaj, še zdaj ne vem zakaj). Bojda je malček že v bušiju malo navajen vseh okusov... No, mi nismo imeli problemov in srčno upam, da se jim tudi sedaj izognemo. So mi pa v porodnišnici pri prvem normalnem obroku dali zmiksane jagode... Oliva kolk si pridna... Jst samo upam, da mi dons uspe stanovanje pospravit, kuhali bomo že nakako pol Tanja... ti napišem še enkrat... Imam še eno vprašanje - mogoče veš - pri malemu so mi ugotovili anomalijo ledvičk. Voda se mu zadržuje na desni in na levi ledvički, bojda mu zaklopka ne dela. Ampak so mi trije g zatrdili, da to zgine po rojstvu oz. v prvih mesecih...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:14:47
|
|
|
|
Obelix
|
tubby, a ni hecno kako so nam celo nosečnost govorili, kaj vse ne smemo, ker lahko sproži predčasni porod, zdaj pa vidiš, kako nobena stvar ne zbeza otroka ven, dokler ni sam pripravljen .
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:15:22
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: petra a dudi-ja, na novo moraš vložiti vlogo, na polo napišeš oba otroka aha ok...bom šla pol zrihtat še jest mu dam...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:18:17
|
|
|
|
petra a
|
majčice moje, se počasi poslavljam...ne,ne, ne grem še rodit , samo na UZ moram
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:21:34
|
|
|
|
gala
|
No, zdaj greva pa še z Manco k logopedu, popoldan pa pospravim stanovanje. Pa bo spet malo miru potem (kakšen optimist sem ). Lepo se mejte punce, se beremo popoldan!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:27:08
|
|
|
|
dito
|
dobro jutro spet sem spla za en . Vsem, ki imate danes pregled želim veliko sreče (tudi jaz ga imam), tako da vas zapuščam, ker se grem urejat.a Leela- danes boš že cartala svojega , ti malo zavidam.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:28:45
|
|
|
|
annya
|
Pozdravljene! Končno se je tudi pri nas začelo po malem dogajati!! Zgodaj zjutraj se mi je odluščil čep, malo me je zvijalo, zdaj me na uro in pol (podobno kot pri menstruaciji, samo da še ne boli tako zelo)...zdaj sem spakirala še zadnje stvari za v porodnišnico, če bo treba na hitro smuknit :-) ampak mislim, da bomo še kar mogli malo počakat!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 9:46:44
|
|
|
|
Anonimen
|
no jz sem se mal odpočila sem zaspala za eno uro me zadnje čase matra ponoč nespečnost čez dan bi pa spala dudica: danes n imajo uradnih ur na sociali, da ne boš za br hodila v logatec
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 5.5.2009 10:03:22
|
|
|
|
copka
|
gala- zanimiv izlet, sploh ce so zivali zraven. No, jaz nimam pojma kje je to, moj je bolj hribolazec in mu bom povedala za ta izlet. Sigurno bomo sli in te se kdaj za kaksen nasvet vprasali dudi- jaz mislim, da bi ti morala vec pocivat. So nam na MS rekli, da ceprav se mamica lahko pocuti super, je njeno telo se vedno pred kratkim dozivelo velik sok in se lahko pocutje zelo hitro spremeni. taskica- cestitke za mala korenjaka. Ko sem se jaz rodila 8 dni cez rok, nisem imela niti 3kg cveka- tudi jaz se spet zbujam in ne morem nazaj zaspat, potem pa zaspim do 9h. In sem se bolj povozena, potem pa je dan totalno neproduktiven oliva- bravo da na zalogo kuhas. Jaz bi tudi, pa se mi ne da nic. Itak pa upam, da se bo mami izkazala (ceprav sta s kuhinjo skregane), ce ne pa sigurno tasca. annya- super da se je zacelo. Ceprav ce se ti je cep odluscil se ne pomeni, da bos danes rodila. No, jaz drzim pesti da bos cimprej in s cimmanj bolecinami. sporoci! leela- srecno Blagor tebi dudi in ostale- a vlogo za doklade lahko dajo vsi, ali so kaksne omejitve? Mislim, kaj gledajo?
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
nelson10180 (
93%)
180 (
0%)
180 (
0%)
180 (
0%)
180 (
0%)
180 (
7%)
Število vseh glasov: 14Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!