|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009
4.5.2009 20:25:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

nena:super da tako lepo raste in se redi ,sedaj vam mora še samo dojenje steči
dojenje in zbujanje.ja meni ga je tudi težko zbuditi ko pa tko lepo spi ,pol pa spet nekaj časa traja predno zaspi -a kot si rekla to je samo prve mesece potem se ustali vse user posted image user posted image
Ja danes kar bedi no sedaj se mu malo spanec povrača .sem ga pa sama posračkala saj sem jedla paradižnik včeraj in to imam za povrhu .Ker je rekla patronažna da je paradižnik pretežak za otročke zdaj vem za naprej

Ja ja čakam ZS user posted image user posted image user posted image saj vem da nisi pozabila ,ko bo čas ,saj vem da sedaj smo vse zaposlene z otročki user posted image

Jaz sem pa opazila da nimam več toliko mleka kot sem ga imela.Sedaj čakam da pride jutri patronažna (danes ni morala)in da ga zvaga ,pa da vidimo koliko je sedaj kaj pridobival na g ,ker nazadnje k ga je vagala je na dan pridobil 55g

Včasih se mi zdi, da nas vsi ti doktorji kar malo preveč obremenijo s pridobivanjem teže in bujenjem ... kaj vem, včasih se sprašujem, le kako to počnejo mame v kakšnem plemenu? ... Zares komaj čakam, da bo ta "krizni" prvi mesec mimo, da bom lahko začela poslušati svoje občutke in Eline želje. Da se ujameva v uspešen tim. user posted image user posted image
Priznam, da še nisem čisto sproščena in me je kar malo strah 18. maja, ko bo moj user posted image šel v službo. Joj, kaj pa če bo Ela ful jokala in ne bom vedela, kaj jo muči? user posted image Tako težko prenašam njen jok, se mi kar trga srce. Ni kaj, naši zakladki bodo v svojem otroštvu še veliko jokali, ko bodo padli, se udarili, jih bo bolelo uho ... morale se bomo navaditi tudi na to, a ne?
Aleks pa tudi pridno je, da tako pridno raste. user posted image user posted image user posted image Pa ne se sekirat, če kakšen dan pridobi več, kakšen dan manj, saj to baje ful niha, mi je rekel pediater v P. Važno, da je zdrav, dobre volje, napreduje, pa četudi ne čisto po statistiki. Saj tudi me mamice niso čisto "po jusu", a ne? user posted image

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 751
4.5.2009 20:33:28   
nmag
Točno tako,če ne gre dojenje je bolje umetno mleko kot pa živčna mamica,verjemite mi iz izkušenj,vseeno zrastejo,čeprav niso dojeni.
Punce čim manj kompliciraš in si živčna,boljše bo dete raslo in blo zadovoljno.
Cveta tudi pri tebi bo minilo,če pa rabiš tolažbo pa le piši te bomo potolažle,jaz sem petič rodila pa jo tudi včasih rabim in hormoni so me tud ene 14 dni dajali mi je kdo samo kaj takega reku pa sem jokala,mojmu možeku sem spet težila tako kot po vsakemu,da me nima dovolj rad in take stvari,to paše zraven,ko rodiš.
Sonček za tvojega ateka pa zopet držim pesti.
Mirno nočko vsem.lp

Moji sončki Nejc...Matic...Ana...Gregor...prišla je pa še Karolina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 752
4.5.2009 20:39:31   
ninica23
z nekaj dni zamude je v petek,1.5.,na svet prijokal 55cm velik in 4090g težak user posted image po imenu IAN
danes sma prišla domov in se že veselo user posted image v troje  user posted image user posted image user posted image
pozdravček od iana,ninice in aleša user posted image

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 753
4.5.2009 20:43:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Punce, predvsem se ne sekirat, če dojenje ne steče. Enostavno se je treba prepričat, da zaradi tega nisi nič slabša mama. Otrok rabi CELO mamo, ne vso znervirano zaradi dojenja/flaške. Jaz sem šla skozi cel pekel pri prvem, ker sem se tako obremenjevala s tem, ampak, ko zdaj gledam nazaj, bi se najraje trikrat okrog kepe, da sem bila taka trapa. Bila sem na robu depresije, po dveh tednih je bil namreč mali čisto na flaški, potem so se pa začela vprašanja, ali sem se dovolj potrudila (ja itak, da sem se, saj sem imela bradavice žive rane, pri podoju jokala od bolečine, dete je pa jedlo mojo kri namesto mleka user posted image ), pa vsako vprašanje "ali dojiš (in zakaj ne)" je kot sol na rano, pa vsak neznanec na cesti te to vpraša. Potem pa pri pediatru, ja - bolje bi bilo, če bi dojili, itd.
Bistvo je pa to - otrok je ravno tako zrasel, bil zelo malo bolan, odnos z mano je ravno tako zelo povezan, skratka vse super. In ko primerjam tiste prve tedne, ko sem bila živčna razvalina, popolnoma utrujena od črpanja, bolečin, sekiranja itd; in pa tedne po uvedbi flaške (vsaj potem, ko sem se JAZ sprijaznila z njo) - JE bilo takrat prenehanje dojenja velik plus.

Na flaško se navadiš, jaz sem jo imela malodane pripravljeno hitreje kot bi si odpela modrc user posted image . Je malo več logistike, ko se kam gre, ampak danes je toliko pripomočkov, da sploh ni problema - termoske s prekuhano vodo, pa pripravljene že odmerjene količine praška, in hopa, obrok 123.

Pomojem je pri Sari stvar zalaufala zgolj zato, ker sem veliko bolj sproščena. Če pa pride do problema, pa da bi bilo treba na flašo prešaltat, se pa sploh ne bom sekirala - sploh ko imam vedno pred očmi super fantka, ki je ravno tako zrasel z umetnim mlekom.

krfjolca tvoje besede so pravi obliž za rano glede dojenja user posted image . Očitno smo res vse mame iste in imamo iste težave, dvome in bolečine. Svojemu otroku hočemo dati vse najboljše in če nam to nekako ne gre, se sekiramo, okolica pa nam v večini pri tem ne pomaga kaj dosti, ampak samo povečuje boleče občutke. Mislim, da je res najbolj pomembno, da nam ob strani stojijo možje in tisti najbližji, kar se tiče okolice, pa jo je treba gladko ignorirat, saj bo "pametna" čez celo otroštvo naših zakladkov, me mame pa najbolje vemo, kaj je dobro za naše otročke.

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 754
4.5.2009 20:44:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ninica23

z nekaj dni zamude je v petek,1.5.,na svet prijokal 55cm velik in 4090g težak user posted image po imenu IAN
danes sma prišla domov in se že veselo user posted image v troje  user posted image user posted image user posted image

Čestitke ninica23 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! Uživajte v cartanju v troje user posted image !

(odgovor članu ninica23)
  Neposredna povezava do sporočila: 755
4.5.2009 20:46:27   
Miška2006

čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu ninica23)
Neposredna povezava do sporočila: 756
4.5.2009 20:58:33   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

IZVIRNO SPOROČILO: detelja

IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

pri nas pa je tako tečno vreme...malo sije sonce, pol se neki ponuja dež, potem je tako oblačno, da imaš občutek, da je zvečer 21 h...jaz bi ful spala, mala se sam neki pritožujeuser posted image user posted image user posted image danes sve prvič cel dan čist sami doma...ati je v službi, imajo poroko pa je moral delatuser posted image mi je kar čudno, ampak greuser posted image user posted image user posted image

nekaj vpr.

1. kaj naj naredim, ker mi že 2 dni mala skoz ko se naje skoraj vse izbruha - uporabljam aptamil, tudi prej smo ga pa je bilo vse ok...pol pa bi vsakih par min jedla...

2. a se tudi ve ugotovile, da se vaši pikci/pikice nekaj tresejo...isto kot če odrasel človek mal zadrema pa ga neki gane, poskoči-ne vem kako bi to opisala, upam, da me razumete...to je imela mala že ob porodu pa so mi med.sestre rekle, da je to kao normalno, da je to zaradi poroda...pol je neki časa bilo ok zdaj pa spet ugotavljam... je tako utrujena, da komaj gleda pa ne more zapsat, ker skoz ko zapre oči se nečesa prestraši oz neki podobnega...

3. kako dologo boste/ste uprabljale tetra majčke?

Js sem ravno danes rekla našim kaj je to, da jo tak trese... pa vidim, da je pri vas tudi tako.

A edve punce sta pa danes same? Midve bova pa v ponedeljek in potem naprej, ker gre ati v službo. Me je kar malo strah, sem se tako navadila, da je doma.user posted image ja, včeraj sve bili že cel dan sami pa danes bova spet...če ti odkrito povem, ko se je pakiral včerja v službo sem kar jokala, cel čas je govoril, da mu je ful težko it od doma zaradi naj pa ful je imel sozne oči pol pa ni čudno, da sem zajokalauser posted image ...hudo je,ker sem bila navajena, da je doma, da mi pomaga, če je kaj narobe sva se skup odločila kaj bova naredila...pa nek tisti občutek, kaj če se bo kaj zgodilo pa bo rekel, da sem jaz kriva...ker ko nama ni šlo dojenje je videl, da sem se ful mučila pa, da mala ni znala vzet zize, ali pa takrat ko jo je začel moj mlek matrat...drugače pa bi mogoče rekel, da nočem dojit ali pa kaj podobnega...ker njegova mati je itak težila glede dojenja...mi gre stara na živce misli, da vse ve in da je vse tako prav kot ona poveuser posted image saj se bova zdaj z majo navadili, da bova dost sami doma pa nama bo čedalje lepše, bolj se bova znali sami organizirat...pol pa nama bo čudno, ko bo ati domauser posted image user posted image

Detelja, a ti tudi ne dojiš? Glede joka te pa čisto razumem, ker sem sama kot 10-letna punčka, me je kar strah biti sama z Elo, še posebej, ker je ne morem sama prestavljati po postelji, se skupaj z njo dvigniti, jo dolgo nositi ... na srečo bo moj doma še do 18. maja, do takrat pa upam, da bom že toliko ok s šivi in rano, da bom lahko vse normalno počela, da bova lahko sproščeno samostojno zaživeli. user posted image

ne, žal ne dojim...najprej ni znala vzet joškice...pol se je končno potrudila pol jo je začel ful zvijat in potem je mleko začel izginjatuser posted image user posted image bi pa ful, ker je ful praktično...no vmes pa smo še mešal malo mojega mlekca pa aptamil...

daj nabavi si bepanten plus kremico pa maži šive, ful pomaga...ali pa bivacin prašek, ker do spreja boš verjetno težko prišla...vem kako je to, ko se ne moreš premikat zaradi šivov...

Ni kaj, se bomo pač morali sprijaznit, da bodo naše bebice zrasle brez dojenja. Saj sem tudi sama bila dojena le en mesec, pa sem taka fajn baba user posted image user posted image user posted image . Moj dragi pa niti minuto. user posted image
A ti si tudi imela CR detelja? Saj pri meni niso toliko problem šivi in sama rana, kot to, da imam cel trebušček razbolel in kot v potplutbi zaradi druge operacije. Pa tudi maternica se mi izjemno počasi krči, jo imam še skoraj do popka. Tako da sem še cela trebušasta in babnice prav nič razen nosečniških oblekic si ne morem obleči user posted image user posted image : ne spravim čez boke in vse me tišči v trebušček. Upam, da bo čez teden, dva ali tri bolje, ker drugače ne vem, kaj bom nosila poleti. user posted image

ne, jaz nisem imela CR, sem pa bila spodaj šivana...so tudi fajn bolečine...kaj čmo...najbolj mi gre na živce, če mi kdo reče, da sem slaba mama zaradi tega, ker ne dojim...pa moja tašča trdi, da so otroci, kateri so dojeni tako zdravi drugi pa skoz bolani...pol pa je njena prva vnukinja bila dojena do 9 meseca pa je skoz bolana...pa tudi jaz sem vlekla zizouser posted image user posted image user posted image do 16 meseca me je mami komaj odstavila pa sem bila kot otrok tudi skoz bolanauser posted image user posted image meni se zdi super dojiti, ker je pratično pa vse, ampak če ne gre pa ni mleka kaj naj naredim????user posted image user posted image user posted image user posted image sam to, da mi pa kdo reče, da sem zaradi tega slaba mama pa si tudi ne dovolim, to mi bo lahko rekla samo moja maja, če bom res slaba mama....

Mater, ta tvoja tašča je res prava "sukos baba", da si sploh drzne kaj takšnega reči user posted image . Že tako imamo vse, ki imamo težave z dojenjem milijon občutkov krivde in žalosti, ker ne moremo dojiti, potem pa še takšne pripombe. Meni nihče tega ne reče v faco, toda čutim pa nekako neizgovorjeno. In boli. user posted image Toda ko pa pogledam mojo miško, kako se v spanju smeji, vem, da je srečna, ko me trdno drži s svojo malo rokico za prstek, ko se stisne k meni in mi zaspi na prsih ... vem, da je to tista prava materinska ljubezen in da ni vse v dojenju. Važno, da so naši zakladki ljubljeni, srečni in zadovoljni, pa četudi niso dojeni. Vsekakor je materino mleko najbolj zdravo, toda če ne gre, pač ne gre. In pika. Tako da NIKAKOR SE NE SEKIRAJ! Pa tej vražji tašči kar v faco povej, da ti tega nima pravice govorit in da je ne misliš poslušat!!!

še dobro, da mi je dragi prve dni stal ob strani (saj mi še zdaj stoji, ampak glede dojenja) in sam videl, da se ful trudive pa nama pač ne gre, ko nama je končno uspelo pa mlekca ni blo več glih kaj dosti, no še prej pa jo je začel zvijat po mojem mleku neglede kaj sem jedla...mi je pa bilo hudo, ko je tašča 10000x na dan mojega klicala in mu težila, da je treba dojit in da se naj matramo, in da naj pustiva, da se mala dere in jo zvija, da bo potem celo življenje zdrava itd...sam sem stopila nekam in sem imela solzne oči...že itak so mi dale te otroške sestre občutek, da sem slaba mama zaradi tega, ker nama dojenje ni šlo in pol hormončki...no in v glavnem je moj skoz govoril, da sem super mama in pač če ne gre pač ne gre, v glavnem, da najina pupa je, pač-žal aptamil mlekca...in sam je rekel, da naj njegove mame ne poslušam...sam kaj, ko so sta prišla na obisk pa sve bili sami mi je težila glede dojenja...no, glavno je da naša pupa papa, se redi in pridno raste...in da je zadovoljna...se mi je revica prav smilila, kolk sve se mučili, da bi vzela zizo pa je ni znalauser posted image

glede tega, da ti ne povejo v obraz čutiš pa, da imajo v mislih, da si slaba mama itd...se ne sekiraj...tvoj otrok je in itak da boš naredila za njega najboljše...ti pa že veš zakaj ne dojiš...

še to...ko sta prišla tašča in tast v p na obisk je tast mojemu rekel "pazi na drago, da si slučajno ne bo joškice tuširala z hladno vodo" user posted image user posted image user posted image pol pa je moj vpr. zakaj? in pol je tako pametno rekel "ja, zato, da ne bo mleka (baje, da izgine mleko), da ne bo dojila, da ne bo imela povešenih joškic, ker to kao rade delajo mlade mamice"...meni je tako dvignil pritisk, da bi ga kar udarila...bolj sem govorila, da ne zna vzet joškice bolj so mi težili,da je otrok lačen, da jo naj silim jest itd....pol pa še te "pametne" otroške sestre, katere mislijo, da je vse logično in normalno, naravno in da ni nobenih problemov...če pa ne gre pa si itak vse sam človek ne...poleg mene je ležala mamica, katera je dobila že 3 hčerkico in ji je dojenje ful šlo od rok do nje so bile otroške sestre tako prijazne, da so se kar topile...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 757
4.5.2009 21:04:08   
tinaaja
Ninica - cestitkeuser posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 758
4.5.2009 21:04:10   
detelja

iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu ninica23)
Neposredna povezava do sporočila: 759
4.5.2009 21:06:43   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28

Ojla,
vas kar občudujem kako imate nekatere čas še za čvek po netu, ker meni ne uspe prav nič kljub 'dnevni' pomoči moje mamice user posted image
tinaaja - ti si resnično polna nasvetov in verjetno je marsikatera novopečena mamice presrečna vsake tvoje besede user posted image user posted image user posted image Aja, sem pa danes šla kupit še kapljice proti grčem gorenjskih lekaren pa da vidimo, če zaležejo, ker drugače bomo pač 3 mesece prebedeli ob Laurinem jokuuser posted image
sonček, junonca - vidim, da sta v polnem zamahu glede seznamčkov. Se pa strinjam s predlogom, da bi v bodoče druge morale bolj samostojno morale pristopiti k stvari. Ful sta pridni!

dojenje - jaz se bom tudi še dva tedna matrala z bujenjem na 3-4 ure potem pa se bom prepustila Laurinem ritmu. Od teka dojenja sem jaz bolj utrujena kot ona user posted image   Mleko mi pa karteče v potokih. Sicer si ga nič ne črpam ampak grem ob prenapetih dojkah samo pod tuš in potem si izbrizgavam mleko toliko časa ven, da napetost popusti.
neprespane noči - zupancdam, tinaaja, soncek in druge se vam pridružujem pri bedenju. Naša muca se ponoči sicer sama zbudi na 3 ure ampak potem se bojujemo s krči in predvsem napenjanjem. Ko sem jo včeraj podojila ob 6h se je revica do 9h zvijala in stokala, ker jo je toliko črvičilo in potem med previjanjem je končno prišla 'eksplozija' olajšanja - drekec je končal tudi na moji pidžami user posted image
sprehodi - danes sem bila kar na dveh 1urnih in končno sem si malce lahko uredila svoje misli.
hormoni - jokavi in razdraženi dnevi so za nami ampak v glavi se mi še vedno podi 1000 misli hkrati in upam, da jih bom sčasoma lahko nadzirala. Mene, kot organizacijskega človeka, moti najbolj to, da si v svoji glavi ne morem popredalčkati enega samega dneva, kaj šele, da bi se lotila česa drugega user posted image

Drugače pa moram priznati, da se po prebiranju vseh težav, ki nas tarejo počutim malce bolje. Ampak samo zato ker ve resnično preživljate isto agonijo kot jaz. Meni pač tolažba mamice, tašče in drugih 'saj bo minilo' pač ne zaleže.

meni bi bilo ful hudo, če bi takoj ob prihodu iz p ostala sama doma...mi je ful pomagalo, da je moj lubi takoj začel z očetovskim dopustom...se pa spomnim, da sve prišli v ned. domov in je ati šel v pon. zjutraj v nabavo in mi je bilo kar hudo...samo zdaj pa je že ok...nekako pač moraš pustiti določene stvari in jih narediti, ko pač lahko...pač ne gre vse tako kot je šlo pred porodom...pa tudi nekako v glavi imam, da moram bit mirna pred otrokom, ker drugače otrok to čuti...baje, da mamicino žalost otrok najbolj začuti...

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 760
4.5.2009 21:14:16   
detelja
evo, nekaj slikic najine sladke čbelce majeuser posted image user posted image user posted image user posted image

to je bilo v petek na tetinem rojstnem dnevu....

user posted image

tako smo malo prej zadremaliuser posted image user posted image user posted image
user posted image

tako pa jo je stric cartal...user posted image

user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 761
4.5.2009 21:27:33   
Anonimen
Naša miška je z malo težave zaspala, čeprav ponavadi po umivanju zaspi kot polhek user posted image . Je pa prava prefriganka. Seveda jo moram uspavat in ležat zraven nje (če ne zaspi takoj, ni šans, da bi jo položila v košarico, je "prava" le najina postelja user posted image ) in ko že mislim, da je zaspala, ona odpre očke in me pogleda. Kao preveri, če še ležim zraven nje. In to naredi gotovo enih desetkrat. Prava lisička. user posted image  user posted image  user posted image

Zdaj spančka, tako da se lahko končno lotim moje porodne zgodbe.

Začelo se je zjutraj ob 12.30 v četrtek, ko sem se nenadoma zbudila in zaslišala nek pok ter začutila, da mi nekaj teče iz nožnice. Razpok plodovih ovojev. Ni steklo veliko, tako da nisem zganjala panike. Toda ni se pa ustavilo, kar ves čas pomalem mi je nekaj odtekalo. Čez pol urce so se tudi začeli popadki. Najprej na 10 minut, potem so v roku 3 ur prišli na 6, pa tudi na 4 minute. No, okrog 4 sva se odpravila iz Lj proti Ptuju. Pot ni bila naporna, sem popadke med vožnjo lepo predihala. Ko sva prišla v P, se je vse ustavilo. Baje je to klasika - psiha. Dali so naju v porodno sobo, kjer sva se z dragim poskušala čim bolj sprostiti, celo zaspati, da bi si nabrala moči. Toda nekako nisem imela miru na postelji, sem morala hoditi, sedeti, se zibati na žogi. Toda popadki se kar niso ojačali, so bili na 15 minut, pa 10 minut, pa spet 5 ... V P bi mi seveda po par urah kar dali umetne, toda jaz sem želela počakati vsaj 24 ur, dati telesu možnost, da se pojačajo naravni popadki. Toda resnih popadkov ni bilo od nikoder. Bila sva utrujena, mene pa je začela dajati neka čudna bolečina - kot nek pritisk na anus, ki je vedno bolj strašansko bolel. Babice so mi razlagale, da je to normalno, toda jaz sem imela ves čas občutek kot da Ela pritiska na neko kost ali zid - kot bi se "zaglavila" in ne more naprej. Ker je vedno bolj bolelo, sem najprej dobila neko svečko proti bolečinam, potem eno injekcijo, ki še ni opiat in ne vpliva na otroka, toda nič ni pomagalo. Bolečina je bila vedno hujša in nevzdržna, najbolj pa me je čudilo to, da med popadkom nikakor nisem smela ležati ali sedeti, tudi na vseh štirih ni šlo, saj je bila bolečina še večja. Samo stala sem lahko, tako da sem med popadki sedela na žogi, ko je prišel popadek, sem pa morala nujno vstati. Po več kot 24 urah poroda sem zaradi vedno hujše bolečine in izčrpanosti pristala na Dolantin in ker bi naj ta upočasnil porod, so mi dali še umetne popadke. Sem si rekla ok, če že tako mora biti. Toda sedaj sem morala popadke prenašati leže, kar pa je bilo nečloveško boleče. V P najbrž še zdaj mislijo, da sem pač taka mehkužnica, da nisem prenesla močnega popadka, toda jaz še vedno verjamem, da me je tako nenormalno bolelo zato, ker se Ela ni mogla spustiti in je pritiskala na ne vem kaj. Kljub umetnim popadkom se nisem odprla več kot sem bila odprta prej - 8 cm, Ela pa je bila še vedno visoko in se ni spustila. Zadnje 3 ure sem od bolečin jokala, mož zraven mene je jokal ... počutila sem se kot da me mučijo. Na koncu sem bila že tako utrujena od bolečine, da enostavno nisem več zmogla, oba sva jokala ... G me je še enkrat pregledal in ko je videl, da porod enostavno ne napreduje kljub umetnim popadkom (še vedno odprta le 8 cm in Ela visoko), smo se v petek ob 10.15 zjutraj vsi strinjali, da gremo na carskega, čeprav je Ela imela še vedno dober utrip. Med tem, ko so urejali za carskega, sem doživljala popadek, v usta so mi tiščali tubus, privezovali na mizo ... ne priporočam.
Toda zgodba se še ne konča. Carski je potekal ok, Ela je bila čista 10, moj dragi jo je kengurujčkal (lezla je k njegovi bradavici in se hotela prisesati user posted image ), jaz sem se čez nekaj ur zbudila, bila sem šibka, cel trebuh me je bolel, toda tako najbrž mora biti, sem mislila, kolikor sem sploh lahko mislila od vseh šokov in bolečin. Odpeljali so me iz šok sobe, toda en zdravnik (ki ni bil pri carskem), me je parkrat prišel pogledat, mu nekaj ni bilo všeč (utrip, pulz, hemoglobin...). Zvečer ob 10h (po 12 urah) je ugotovil, da imam v trebušni votlini hematom in da krvavim. Pod nujno še ena operacija. Z mano so letali po hodnikih, vse sestre so bile panične, kot bi šlo za minute. Pač ko gre za notranje krvavitve se nikoli ne ve in je lahko vsaka minuta usodna. Očitno mi je počila ena žilica ali med carskim ali kasneje, tako da sem imela za Elino glavo veliko količino krvi v trebušni votlini. Niso me še enkrat rezali, samo ven so vzeli šive in me sčistili. Baje sem izgubila kar veliko krvi, tako da sem dobila dve vreči krvi. Toda ostala sem strašansko slabokrvna, tako da sem še dva tedna po operacijah imela občutek, da sem omamljena, kot da sanjam, nek tak čuden slaboten občutek, ki je šele včeraj popolnoma izginil. Po drugi operaciji sem dobila v rano dva drena, kateter v sečovod, cel trebušček razbolel in otekel od čiščenja (baje mi je maščevje odstopilo od kože), vsa popikana od nastavkov za injekcije, po obeh rokah ... nisem mogla sama na wc, umivali so me ...
Elo sem prvič videla šele v soboto zvečer, ko sem lahko samo ležala, vsa v žicah in slabotna ... v P je sploh sama nisem mogla dvigniti, previti, podreti kupčka, poskušale sva se dojiti, nama je tretji in četrti dan celo šlo, toda potem je postala zlatenična, so jo odpeljali pod lučko, pa umetna hrana, ker je začela padati na teži, ko bi morala začeti rasti ... Moj dragi je bil vse dni od jutra do poznega večera z mano, toda ponoči je šel spat k bratrancu, ker bi drugače preveč plačala, če bi spal vse dni pri meni. Jaz sem v P jokala kot dež, bila popolnoma prestrašena, utrujena od konstantne bolečine in občutkov nemoči, saj nisem mogla skrbeti za Elo, je dojiti ... Podoživljala sem porod ... Osebnostno me je čisto sesulo. Vmes so Eli še odkrili šum na srčku, tako da sem se sekirala še za to. V glavnem čakala sem kot pes na kost, da bomo lahko šli končno domov.

Kaj naj rečem? Moj porod je bila moja najbolj boleča in najhujša življenjska izkušnja, ki je nikoli nočem več podoživeti in je nikomur ne privoščim. Ker si seveda želim še kakšnega otroka, bom očitno morala dobro razmisliti, kako se bom lotila naslednjega poroda. G v P, ki mi je tako rekoč rešil življenje, saj je opazil, da krvavim, je rekel, da se včasih maternica ne krči pravilno in zato oteče maternično ustje in da je najbrž zato prišlo do zastoja, saj se Ela ni mogla spustiti čez otečeno ustje, pa še odpiralo se ni več. V glavnem, ne vemo, kaj se je zgodilo oziroma zakaj je prišlo do zastoja.

Očitno imam maternico še danes tako zelo utrujeno, da se mi izjemno počasi krči, trebušček pa cel razbolel, tako da me boli samo, če se dotaknem kože. Predel, kjer so šivi, je še najmanjši problem. V glavnem, čakam na dan, ko me nič ne bo bolelo, saj si sploh več ne predstavljam, kakšen je občutek brez bolečine.

Grem, ker me že pošteno boli trebuh, pa se tipkamo kaj v naslednjih dneh. Mirno noč, naj bo čim več spanca user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 762
4.5.2009 21:58:00   
krfjolca
NenaLena, kar sapo mi je jemalo ob tvoji zgodbi. Pri teh krvavitvah moraš imeti res srečo in naleteti na strokovnjaka, ki te jemlje resno, in ne kot razvajeno dete z nizkim bolečinskim pragom, kot lahko beremo v različnih drugih zgodbah s podobnim zapletom in žal prevelikokrat bolj žalostnim koncem. Glede na to, kaj si dala skozi, se pa res ne smeš obremenjevati, da tvoj otrok ne dobiva tvojega mleka (ni nič nenavadnega, da po tako stresnem začetku dojenje ne uspe), bistvo je, da IMA MAMICO! In to je edino, kar je res pomembno. Tvojo taščo bi pa jaz na tvojem mestu že tako nakurila, da ne bi vedela, kje se je glava drži! user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 763
4.5.2009 23:27:40   
anca
uboga nena lena... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

res smo lahko srečni, da si še z nami.. glede dojenja se nima smisla sekirati, Ela bo tudi skozi crkljanje dobila vso tvojo ljubezen.. upam da tvoj dragi skrbi zate 100 na uro, da čimprej okrevaš..

A vse zbujate otroke na 3 ure??? meni so rekli v P naj se ravnam po otroku, ko je lačen, ga nahraniš.. danes pa je bila pri nas patronažna sestra, in je rekla, da jo lahko ponoči pustim tudi 6 ur spati.. da se bo že zbudila, ko bo lačna.

soncek, hvala ti za posredovanje slikic, a lahko samo popraviš datum, Veronika je rojena 28.4. :) hvala!!user posted image

punce, kako so pa kaj vaši hormoni? jaz zadnje tri dni kar naprej jokam.. od ganjenosti, ali pa od sreče, pa od skrbi, pa če mala joka... huh..

veelik objem vsem!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 764
5.5.2009 5:44:02   
Miška2006
user posted image

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu anca)
Neposredna povezava do sporočila: 765
5.5.2009 5:55:54   
Miška2006
Nena lena, najprej en kup user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse to kar si prestala. Kaj naj rečem...zverinsko klanjeuser posted image user posted image user posted image . To je tisto, ko je eden porod različen od ostalih in smatrajo, da morajo iti vsi porodi po "peesu". Ne predstavljam si vseh tvojih muk in bolečin, ki si jih prestajala. Lahko rečem le, da sočustvujem s tabo in ti želim čimhitrejše okrevanje pa čimveč crtanja s tvojim sončkom. To ti bo poplačalo vse bolečine, ki si jih prestajala.

Moja soseda, je imela tudi zverinski porod in ni hotla pol enih 7 ali 8 let niti slišat, da bi še enkrat rodila, kljub temu, da si je neznosno želela še enega otroka. No, končno se je vseeno odločila za ta korak...seveda še zmeraj v strahu pred porodom in hudimi bolečinami. In kaj je bilo pri porodu? Drugega je rodila v pičli uri s svojimi popadki in brez vsakršnih težav.user posted image user posted image user posted image user posted image

Zato tudi ti ne vrzi puške v koruzo. Seveda teh bolečin ne boš nikoli pozabila, vendar počakaj, da bodo šle nekam v zatišje ... Takrat bo pravi čas spet za še eno štručkico. Vso srečo ti želim.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 766
5.5.2009 7:09:41   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: anca

uboga nena lena... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

res smo lahko srečni, da si še z nami.. glede dojenja se nima smisla sekirati, Ela bo tudi skozi crkljanje dobila vso tvojo ljubezen.. upam da tvoj dragi skrbi zate 100 na uro, da čimprej okrevaš..

A vse zbujate otroke na 3 ure??? meni so rekli v P naj se ravnam po otroku, ko je lačen, ga nahraniš.. danes pa je bila pri nas patronažna sestra, in je rekla, da jo lahko ponoči pustim tudi 6 ur spati.. da se bo že zbudila, ko bo lačna. midva sva majo zbujala samo čist na začetku, ker je fasala zlatenico je bila lena za jest...pol pa sva jo raje zbudila, nahranila in pol je itak dalje spala...zdaj pa se že sama oglasi, ko ji kruli po želodčku - spusti pravo sireno...pa kako je neučakana, da dobi mlekca...neki časa je šlo, da sva ji dajala slepo dudo...zdaj pa jo tako vrže stran, da se kar zakadiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dere pa se ko srakauser posted image user posted image user posted image verjetno vsi v bloku vejo, da je maja lačnauser posted image user posted image user posted image user posted image

soncek, hvala ti za posredovanje slikic, a lahko samo popraviš datum, Veronika je rojena 28.4. :) hvala!!user posted image

punce, kako so pa kaj vaši hormoni? jaz zadnje tri dni kar naprej jokam.. od ganjenosti, ali pa od sreče, pa od skrbi, pa če mala joka... huh..

veelik objem vsem!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anca)
Neposredna povezava do sporočila: 767
5.5.2009 8:27:44   
tinaaja
Za dobro jutri vam priporcam,d a si preberete kaksno kolumno od Saše Einsiedler - so super user posted image http://bibaleze.si/iskanje/sa%C5%A1ina%20kolumna Nmag, a ti je tisto z odpravljanjem od doma kaj znano user posted image Jao, ko smo zaceli z B ven hodit, je bilo odpravljanje samo z njo ze podvig. Zdaj z dvema popedenamo 123, ampak z vsakim naslednjim pa je ziher to 123...23417 user posted image

Nenalena - ja grozna je tale tvoja porodna zgodba. Res, da si reces, konec dober vse dobro, ampak takrat je moralo biti pa strasljivo. Se dobro, da se je res izslo kot se je. Cas bo prinesel, da bo vse skupaj le se slab spomin z dobrim koncem in eno pikico, ki te bo razveseljevala in ti vsako sekundo dala vedet, da se je splacalo dati tudi to skoz. Jaz verjamem, da se vse zgodi z namenom in verjetno bos nekega dne spoznala, zakaj je moralo iti tako. Ko sem morala prekinit prvo nosecnost v 14 tednu, se mi je porusil svet - zakaj jaz, zakaj??!! V naslednjih mesecih se je pokazalo zakaj, mi je zivljenje odprlo dolocena nova vrata in dalo tocno leto dni za tisto nuhalno svetlino, ko so mi povedali, da stanje ni zdruzljivo z zivljenjem, mojo sreco, moj zaklad - brino.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 768
5.5.2009 8:53:28   
detelja
vprašanje:  včeraj smo zamenjali mleko, iz aptamila 1 smo prešli na novalac 1, pri aptamilu je naša pupa čez dan skoz jedla pa bruhala...novalac je zdaj ok, tu pa tam spusti kaj mlekca, ampak v primerjavi z aptamilom to ni  nič...problem pa je, da se sedaj težko pokaka...samo ena plenička na dan je pokakana in to je ful trdi kaki in pol joče in se zvija, pri aptamilu pa je bila skoraj vsaka plenička pokakana - kaki je bil mehak...kaj naj naredim, da bo lažje kakala?...prej sem jo slekla pa ji božala buščija sam ne vem, če ji to kaj dosti pomaga...kaj ve naredite ko jih matra pa se ne morejo pokakat?

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 769
5.5.2009 8:54:19   
kpmk

Ni kaj, se bomo pač morali sprijaznit, da bodo naše bebice zrasle brez dojenja. Saj sem tudi sama bila dojena le en mesec, pa sem taka fajn baba user posted image user posted image user posted image . Moj dragi pa niti minuto. user posted image
A ti si tudi imela CR detelja? Saj pri meni niso toliko problem šivi in sama rana, kot to, da imam cel trebušček razbolel in kot v potplutbi zaradi druge operacije. Pa tudi maternica se mi izjemno počasi krči, jo imam še skoraj do popka. Tako da sem še cela trebušasta in babnice prav nič razen nosečniških oblekic si ne morem obleči user posted image user posted image : ne spravim čez boke in vse me tišči v trebušček. Upam, da bo čez teden, dva ali tri bolje, ker drugače ne vem, kaj bom nosila poleti. user posted image

Jst mam tudi te težave, da ne morem nič obleči ker še mam kr bušija, telovadit pa tudi ne smem user posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 770
5.5.2009 8:56:54   
kpmk

ne, jaz nisem imela CR, sem pa bila spodaj šivana...so tudi fajn bolečine...kaj čmo...najbolj mi gre na živce, če mi kdo reče, da sem slaba mama zaradi tega, ker ne dojim...pa moja tašča trdi, da so otroci, kateri so dojeni tako zdravi drugi pa skoz bolani...pol pa je njena prva vnukinja bila dojena do 9 meseca pa je skoz bolana...pa tudi jaz sem vlekla zizouser posted image user posted image user posted image do 16 meseca me je mami komaj odstavila pa sem bila kot otrok tudi skoz bolanauser posted image user posted image meni se zdi super dojiti, ker je pratično pa vse, ampak če ne gre pa ni mleka kaj naj naredim????user posted image user posted image user posted image user posted image sam to, da mi pa kdo reče, da sem zaradi tega slaba mama pa si tudi ne dovolim, to mi bo lahko rekla samo moja maja, če bom res slaba mama....

Ti slaba mati ker ne dojiš - pa kaj še - ne se zaradi tega sekirat!  Men je še patronažna rekla naj si naredim glede dojenja tako da bo nam prav! Verjamem pa da si 100% boljša mami kot marsikatera ki na polno doji user posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 771
5.5.2009 9:00:50   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

Ti slaba mati ker ne dojiš - pa kaj še - ne se zaradi tega sekirat!  Men je še patronažna rekla naj si naredim glede dojenja tako da bo nam prav! Verjamem pa da si 100% boljša mami kot marsikatera ki na polno doji user posted image

hvala...sam veš kako se počutiš, ko te vsi tako mal postrani gledajo pa ti solijo pamet itd...user posted image user posted image user posted image user posted image kot da je dojenje edino merilo za dobro/slabo mamo...

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 772
5.5.2009 9:02:30   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

Jst mam tudi te težave, da ne morem nič obleči ker še mam kr bušija, telovadit pa tudi ne smem user posted image

jaz pa bi še kaj spravila na sebeuser posted image user posted image user posted image sam nekako ko pupo skup spokamo pa gremo ven pol se moram hitr oblečt, ker drugače jočemo, ura pa gre pol pa se deremo ker smo lačniuser posted image user posted image user posted image pol pa sam na hitr trenirka pa gremouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 773
5.5.2009 9:23:25   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Jaz sem pa opazila da nimam več toliko mleka kot sem ga imela.Sedaj čakam da pride jutri patronažna (danes ni morala)in da ga zvaga ,pa da vidimo koliko je sedaj kaj pridobival na g ,ker nazadnje k ga je vagala je na dan pridobil 55g

soncek, predvem se ne ustrasit, ce bo naslednjic cifra pol manjsa. dita je v enm tednu dobila gor 400g, zdaj pa v treh 700. Povprecje je med 20 in30 g, minimum pa 115 na teden.

Ja sej nebi bila presenečena če bi bila pol manjša ,ker se je to itak redil maximalno je rekla patronažna.user posted image user posted image naš mali požeruhecuser posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 774
5.5.2009 9:23:27   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28

sonček, junonca - vidim, da sta v polnem zamahu glede seznamčkov. Se pa strinjam s predlogom, da bi v bodoče druge morale bolj samostojno morale pristopiti k stvari. Ful sta pridni!
hvala in hvala za podporo res je ,pač ko bo katera imela kaj za dodat za na seznamček doda in še kak podatek za kako punco za nazaj ,če se sama ni dodala .

Verjetno ste opazile da se zdaj manj pojavlajm kot sem se prej user posted image user posted image user posted image user posted image joj kako je cartkanaaaaauser posted image user posted image user posted image

anca.seveda in ni zakaj ,pa še kdaj
nena.tvoja zgodba me je pa naj bolj ganila od vseh,res vsaka ti čast user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?