detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: *Junona* IZVIRNO SPOROČILO: detelja pri nas pa je tako tečno vreme...malo sije sonce, pol se neki ponuja dež, potem je tako oblačno, da imaš občutek, da je zvečer 21 h...jaz bi ful spala, mala se sam neki pritožuje danes sve prvič cel dan čist sami doma...ati je v službi, imajo poroko pa je moral delat mi je kar čudno, ampak gre nekaj vpr. 1. kaj naj naredim, ker mi že 2 dni mala skoz ko se naje skoraj vse izbruha - uporabljam aptamil, tudi prej smo ga pa je bilo vse ok...pol pa bi vsakih par min jedla... 2. a se tudi ve ugotovile, da se vaši pikci/pikice nekaj tresejo...isto kot če odrasel človek mal zadrema pa ga neki gane, poskoči-ne vem kako bi to opisala, upam, da me razumete...to je imela mala že ob porodu pa so mi med.sestre rekle, da je to kao normalno, da je to zaradi poroda...pol je neki časa bilo ok zdaj pa spet ugotavljam... je tako utrujena, da komaj gleda pa ne more zapsat, ker skoz ko zapre oči se nečesa prestraši oz neki podobnega... 3. kako dologo boste/ste uprabljale tetra majčke? Js sem ravno danes rekla našim kaj je to, da jo tak trese... pa vidim, da je pri vas tudi tako. A edve punce sta pa danes same? Midve bova pa v ponedeljek in potem naprej, ker gre ati v službo. Me je kar malo strah, sem se tako navadila, da je doma. ja, včeraj sve bili že cel dan sami pa danes bova spet...če ti odkrito povem, ko se je pakiral včerja v službo sem kar jokala, cel čas je govoril, da mu je ful težko it od doma zaradi naj pa ful je imel sozne oči pol pa ni čudno, da sem zajokala ...hudo je,ker sem bila navajena, da je doma, da mi pomaga, če je kaj narobe sva se skup odločila kaj bova naredila...pa nek tisti občutek, kaj če se bo kaj zgodilo pa bo rekel, da sem jaz kriva...ker ko nama ni šlo dojenje je videl, da sem se ful mučila pa, da mala ni znala vzet zize, ali pa takrat ko jo je začel moj mlek matrat...drugače pa bi mogoče rekel, da nočem dojit ali pa kaj podobnega...ker njegova mati je itak težila glede dojenja...mi gre stara na živce misli, da vse ve in da je vse tako prav kot ona pove saj se bova zdaj z majo navadili, da bova dost sami doma pa nama bo čedalje lepše, bolj se bova znali sami organizirat...pol pa nama bo čudno, ko bo ati doma Detelja, a ti tudi ne dojiš? Glede joka te pa čisto razumem, ker sem sama kot 10-letna punčka, me je kar strah biti sama z Elo, še posebej, ker je ne morem sama prestavljati po postelji, se skupaj z njo dvigniti, jo dolgo nositi ... na srečo bo moj doma še do 18. maja, do takrat pa upam, da bom že toliko ok s šivi in rano, da bom lahko vse normalno počela, da bova lahko sproščeno samostojno zaživeli. ne, žal ne dojim...najprej ni znala vzet joškice...pol se je končno potrudila pol jo je začel ful zvijat in potem je mleko začel izginjat bi pa ful, ker je ful praktično...no vmes pa smo še mešal malo mojega mlekca pa aptamil... daj nabavi si bepanten plus kremico pa maži šive, ful pomaga...ali pa bivacin prašek, ker do spreja boš verjetno težko prišla...vem kako je to, ko se ne moreš premikat zaradi šivov... Ni kaj, se bomo pač morali sprijaznit, da bodo naše bebice zrasle brez dojenja. Saj sem tudi sama bila dojena le en mesec, pa sem taka fajn baba . Moj dragi pa niti minuto. A ti si tudi imela CR detelja? Saj pri meni niso toliko problem šivi in sama rana, kot to, da imam cel trebušček razbolel in kot v potplutbi zaradi druge operacije. Pa tudi maternica se mi izjemno počasi krči, jo imam še skoraj do popka. Tako da sem še cela trebušasta in babnice prav nič razen nosečniških oblekic si ne morem obleči : ne spravim čez boke in vse me tišči v trebušček. Upam, da bo čez teden, dva ali tri bolje, ker drugače ne vem, kaj bom nosila poleti. ne, jaz nisem imela CR, sem pa bila spodaj šivana...so tudi fajn bolečine...kaj čmo...najbolj mi gre na živce, če mi kdo reče, da sem slaba mama zaradi tega, ker ne dojim...pa moja tašča trdi, da so otroci, kateri so dojeni tako zdravi drugi pa skoz bolani...pol pa je njena prva vnukinja bila dojena do 9 meseca pa je skoz bolana...pa tudi jaz sem vlekla zizo do 16 meseca me je mami komaj odstavila pa sem bila kot otrok tudi skoz bolana meni se zdi super dojiti, ker je pratično pa vse, ampak če ne gre pa ni mleka kaj naj naredim???? sam to, da mi pa kdo reče, da sem zaradi tega slaba mama pa si tudi ne dovolim, to mi bo lahko rekla samo moja maja, če bom res slaba mama.... Mater, ta tvoja tašča je res prava "sukos baba", da si sploh drzne kaj takšnega reči . Že tako imamo vse, ki imamo težave z dojenjem milijon občutkov krivde in žalosti, ker ne moremo dojiti, potem pa še takšne pripombe. Meni nihče tega ne reče v faco, toda čutim pa nekako neizgovorjeno. In boli. Toda ko pa pogledam mojo miško, kako se v spanju smeji, vem, da je srečna, ko me trdno drži s svojo malo rokico za prstek, ko se stisne k meni in mi zaspi na prsih ... vem, da je to tista prava materinska ljubezen in da ni vse v dojenju. Važno, da so naši zakladki ljubljeni, srečni in zadovoljni, pa četudi niso dojeni. Vsekakor je materino mleko najbolj zdravo, toda če ne gre, pač ne gre. In pika. Tako da NIKAKOR SE NE SEKIRAJ! Pa tej vražji tašči kar v faco povej, da ti tega nima pravice govorit in da je ne misliš poslušat!!! še dobro, da mi je dragi prve dni stal ob strani (saj mi še zdaj stoji, ampak glede dojenja) in sam videl, da se ful trudive pa nama pač ne gre, ko nama je končno uspelo pa mlekca ni blo več glih kaj dosti, no še prej pa jo je začel zvijat po mojem mleku neglede kaj sem jedla...mi je pa bilo hudo, ko je tašča 10000x na dan mojega klicala in mu težila, da je treba dojit in da se naj matramo, in da naj pustiva, da se mala dere in jo zvija, da bo potem celo življenje zdrava itd...sam sem stopila nekam in sem imela solzne oči...že itak so mi dale te otroške sestre občutek, da sem slaba mama zaradi tega, ker nama dojenje ni šlo in pol hormončki...no in v glavnem je moj skoz govoril, da sem super mama in pač če ne gre pač ne gre, v glavnem, da najina pupa je, pač-žal aptamil mlekca...in sam je rekel, da naj njegove mame ne poslušam...sam kaj, ko so sta prišla na obisk pa sve bili sami mi je težila glede dojenja...no, glavno je da naša pupa papa, se redi in pridno raste...in da je zadovoljna...se mi je revica prav smilila, kolk sve se mučili, da bi vzela zizo pa je ni znala glede tega, da ti ne povejo v obraz čutiš pa, da imajo v mislih, da si slaba mama itd...se ne sekiraj...tvoj otrok je in itak da boš naredila za njega najboljše...ti pa že veš zakaj ne dojiš... še to...ko sta prišla tašča in tast v p na obisk je tast mojemu rekel "pazi na drago, da si slučajno ne bo joškice tuširala z hladno vodo" pol pa je moj vpr. zakaj? in pol je tako pametno rekel "ja, zato, da ne bo mleka (baje, da izgine mleko), da ne bo dojila, da ne bo imela povešenih joškic, ker to kao rade delajo mlade mamice"...meni je tako dvignil pritisk, da bi ga kar udarila...bolj sem govorila, da ne zna vzet joškice bolj so mi težili,da je otrok lačen, da jo naj silim jest itd....pol pa še te "pametne" otroške sestre, katere mislijo, da je vse logično in normalno, naravno in da ni nobenih problemov...če pa ne gre pa si itak vse sam človek ne...poleg mene je ležala mamica, katera je dobila že 3 hčerkico in ji je dojenje ful šlo od rok do nje so bile otroške sestre tako prijazne, da so se kar topile...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|