Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 19:56:24
|
|
|
|
pokica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes al pa kej tazga... ni mišičnjak, je pa zelo vesten pri svojem delu Oooo tale bi bil tud praktičen! Niti ga prej nisem vidla...nevem kam sem gledala....tist bolj nagast me je zaslepil haha:) Ma...sem rekla da bom šla sadit, pa sem šla dol gledat tiste vreče zemlje, eno malo sem prinesla gor, ostale pa bi ble res za v P...tako kot praivš lake. Danes se mi pa ne ljub it rodit, sj je praznik dela. Boma jutri to uredila,...mojem se že malo izboljšuje stanje HB. Rožce bojo pa tud še zdržale v tistih majhnih lončkih. Pol smo pa vse danes spet nekam z popadki in vsem tem... Oooo KatMat, pol ti pa mora bit res dolgčas....jst mojga zdaj med prazniki nebi nikamor pustila. Kako so pa tvoji popadki zdaj? Tanja_ men je anast. rekla da moram dopolnit 37 tednov..zato sem pa bla tolk strah, da ne bomo zdržali do takrat. Ampak ju2 je mojih 37t. Sj tedni itak grejo full hitro, boš ti tud še počakala vsaj do takrat. mani2, kako kaže z gibi? Jst sem v sredo dobla ta listek za štetje gibov, pa glih ne zastopim najbolje, kaj se smatra kot gib. Npr. ko začne malček brcat, ob 9h zjutraj in brca 10min, v tem času sigurno ene 15x. Pol je ta dnevna norma že izpolnjena? Ali je to tako, da se smatra kot en gib takrat ko začne brcat, pač kolikokrat začne brcat? Ker meni ko začne brcat pol brca en čas, in bi blo tj. 10 gibov že izpolnjenih.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 19:57:59
|
|
|
|
pokica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: tubby Pestro punce vidim-zdaj bo vedno bolj. Maj je tu Jaz sem čist preveč nestrpna. Danes je spet bolj živahen sem ga čutila skor vsako uro. Prejšnje dva 2 ko me je bolelo v križu in trebuh se ni pol tok premikal. Zdaj pa je kar priden, ampak noče ven. Kje kupite čaj malinovih listov? Jst sem ga kupila v AUT Bad Radkersburg lekarni, drugače se pa menda da dobit tudi v nekaterih trgovinah Sanolabor in v LJ na tržnici menda tud.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 20:01:55
|
|
|
|
tubby
|
pokica - kako tebi kaže? maš že redne popadke? misliš da ti je čaj pomagal?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 20:06:06
|
|
|
|
mani2
|
Nam so v šoli za starše rekli da naj štejemo nize gibov. Da ko se začne kovcat je to en gib ker takrat res lahko v 10 min prideš na 10 gibov. Drugače pa jaz štejem gibe ki jih res čutim. Sam danes pa sem zelo pozorna na gibe tudi najmanjše ke dopoldne ni nič brcal pa sem prišla na 4 gibe. Ostaja mi upanje da bo začel migati zdaj na večir kar po navadi ima po 20. uri maraton.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 20:06:09
|
|
|
|
Tanja_
|
pokica itak da bom dočakala, sej mam sam še 5 dni do 37. tedna. Sm glih prej fantazirala k sva se z mojmu mal stiskala, kok bi blo fino, da bi šla v pondelk na pregled in bi mi G rekla, ja pa saj ste 5 cm odprti, kar rodit Ah, sanja svinja kukuruz tubby jst sm ga kupla v Kosezah na tržnici v zeliščni lekarni. Je pa menda isti kot ta avstrijski.Je blo ful smešno, ko sem ga šla kupit, pa vprašam prodajlaca, od katerga tedna naprej se ga lahko pije. On pa meni nazaj, da ga ni starostne omejitve, da ga lahko že čisto majhni Najbrž ni vedu, zakaj sploh je, pa je sklepal, da je za dojenčka k je vidu da sm noseča.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 20:06:15
|
|
|
|
tubby
|
pokica - kot jaz vem se štejejo gibi v intervalih -če brca zjutraj ob 7h 1o min se to šteje enkrat. pol pa pavza in naslednjič spet-pr meni učas brca ful zčasih pa se samo premika, danes sem ga od 8-14 čutila na vsako uro. Upam da mam prav-če ne naj me katera popravi
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 20:10:51
|
|
|
|
Anonimen
|
no jzt vas zapuščam grem pod tuš in spat ker sem ful utrujena upam da boste preživele noč brez BP, če pa ne pa naj bo sanski porod se pišemo jutri
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 20:26:33
|
|
|
|
lake
|
Jst za gib štejem predvsem to, ko mi izboči nogico, al pa ritko, ker prov zlo brca res ne. Mi pa rit tko zarine v rebra, da me prov boli, in pol vstraja v tem položaju zihr minuto. Ta čaj baje dobiš tudi v City Parku v tisti zeliščni lekarni. Jst ga sicer nč ne pijem, bomo že nekak rodil.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 20:48:50
|
|
|
|
Pikicapokica6
|
Dajmo punce, no...... Pa mormo se potrudit, da bo vsaj kakšen prvomajček ali prvomajčica privekala na svet!!! Pograbite možeke in hop na delo..... . Meni na žalost ne pomaga, mogoče bo kateri drugi
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 21:15:40
|
|
|
|
petra a
|
barby-čestitke!!!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 21:53:08
|
|
|
|
pokica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: tubby pokica - kako tebi kaže? maš že redne popadke? misliš da ti je čaj pomagal? Do zdaj sem imela bolj ko ne skos neredne popadke,...že od 28.t naprej. Edino takrat sem imela redne na 5min. Čaj pa menda ne povzroča popadkov, edino pomaga pri mehčanju MV pri porodu, da vse lažje steče in mogoče celo hitreje. No, kolko, če splloh bo bomo pa vidli pr porodu. Tanja_ tale z unim prodajalcem na tržnici je pa smešna. Sem se redno nasmejala. hvala vsem za nasvete glede brcik,...res mi ni blo jasno kako se to šteje. Zdaj pa vem....od jutri naprej bom redno štela,..ampak tudi zdaj ta dva dneva je ziher blo več kot 10 gibov,...ker ritko ali tačke pa boči vn vsako uro, če ne še pogosteje. In naš tudi vztraja z dvignjeno ritko, ki jo zapiči pod rebrca....pol pa ga šturam s prstki, da se malo dol premakne, ker mam občutek da mi bo rebra gor potisnil včasih. Je prav hecen tale naš lumpo. Jst pa gledam TV pa ni glih nič pametnega...no pol bojo Razočarane gospodinje edino. Imamo pa še 2h in 7min, da dočakamo še kakega 1.majčka!
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:00:00
|
|
|
|
elyy
|
čestitke barby za njenga cukerčka!!!!! dudi je pa res aktivna za rr....že ureja seznamčke se vam malo javim....učer zvečer me je že spet neki čuden bolel spodaj že celo noč,ampak samo takrat,ko se obrčam iz levga na desen bok me zagrabi ...očitno je to čisto že normalno! dons sva mela dan za lutanje(bla sva na zbiljskem jezeru)tok folka je blo,da je bla komaj kera miza prosta...dosti nosečnic je blo,,,a je bila mogoče katera od majčic?? grem še mau pred tv....pol pa spat!jutr pridejo starši iz počitnic sem jih že kr mau pogrešala nočko**
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:00:27
|
|
|
|
mani2
|
Uspelo mi je. Dočakala sem 10 gibov. Nežnih a vendarle čutim da je še vedno notri. Malo se je danes umirila. Pomembno je da čutim da se premika a ne?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:02:44
|
|
|
|
Tanja_
|
pokica kje bojo Gospodinje?Midva mava iz videoteke neke trilerje, že vidim, kako jih bom pod kožo gledala. čveka mleko, pa kruh pa Benko,mmm, to smo vsak dan jedli, k smo bli kot otroci pri babici na počitnicah. Pa koruzne žgance pa belo kavo,mmm.Bom kr olive pa grisine, pa mal račje paštete. Dobr bo. Me pa zbada ta otrok, glih v mehur, ampak ne vem od kdaj ma nož, da z nožem to dela
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:05:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutri bodo zagotovo kakšne novice! Se jih kar nekaj ni danes oglasilo... Toliko, da vam zaželim še lahko noč! Jutri greva z Oskarjem k mojim, da bo partner imel maneverski prostor za pospravljanje svoje navlake . Upam, da bo res kaj pospravil in mu to ne služi kot izgovor za mirno soboto. Bodite pridne in cartajte svoje trebuščke!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:14:49
|
|
|
|
pokica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: mani2 Uspelo mi je. Dočakala sem 10 gibov. Nežnih a vendarle čutim da je še vedno notri. Malo se je danes umirila. Pomembno je da čutim da se premika a ne? Kako je tebi mani rekel G? meni so rekli, da do 16 h moram čutit vsaj 10 gibov, v nasprotnem primeru naj se takoj tam zglasim. Načeloma naj bi pa že do 14h čutila že tolko gibov. Tanja_ ...da me ustreliš...ne vem kam sem mislila, da je danes ponedeljek in da so gospodinje na sporedu! Verjetno ko sem tiste slovenske komedijante vidla na SLO1.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:15:24
|
|
|
|
pokica_
|
Nočko k.tja! Lepe sanje tudi tebi!
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:19:37
|
|
|
|
mani2
|
Men je G. reku da pač naj spremljam gibe tekom dneva. Mi pa do sedaj skoraj nikoli ni brcnil 10x pred 17 uro.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:28:54
|
|
|
|
pokica_
|
Očitno imajo G različna mnenja gled gibov. Men je moja resno povedala, da bi naj do 14h...najkasneje do 16h začutila 10 gibov
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:33:27
|
|
|
|
mani2
|
Zdaj bom pa resnično postala zaskrbljena. Men moj G sploh ni rekel do kdaj. Samo da ga morem čutit preko dneva.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:41:48
|
|
|
|
brigita23
|
dober večr punce da se malo javim...imam popadke , ki pa so trenutno še ne redni, bomo videli tekom noči kaj bo . gibi-gibe štejete tako kot so punce upisale, mora biti vsaj 10 teh intervalov gibov med 9 in 17h...čeprav meni ni bilo nikoli potrebno šteti gibov sej je naš bebi zelo živahen, sem o tem še zadnjič govorila z G. Ni potrebno da so to brcike, saj imajo bebiji že zelo malo prostora, lahko so le gibi oz. da ti porine ritko ali nogico vn , kot je že ena napisala . malinov čaj-naj bi mehčal MV sem ga pila redno, potem pa sem izvedela, da bi naj tudi pomirjal krče , torej zatiral popadke in sem ga zdej prenehala ....ne vem, bomo videli če je kaj pomagal
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:42:55
|
|
|
|
pokica_
|
Ahhh mani, ...sj ni bil moj namen te zdaj tu neki strašit, res ne. Sam tako je men moja G rekla . Počakajma, da bo še katera kaj rekla o teh brcikah...mogoče je še kje tako kot pr tebi. Nič skrbet vnaprej.
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:43:52
|
|
|
|
brigita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: mani2 Zdaj bom pa resnično postala zaskrbljena. Men moj G sploh ni rekel do kdaj. Samo da ga morem čutit preko dneva. glavno je da zdej čutiš svojga ...lahko da je tvoj bebi bolj zaspanček in da čez dan bolj panča, zvečer pa je živahen ...če pa te skrbi pa pojdi v P, če ne druga da boš pomirjenja
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 22:52:40
|
|
|
|
mani2
|
Sem še mal brskala po netu glede brcik pa vidim da imajo G različna mnenje glede časovne okvirja. Bomo videli kako bo jutri. brigita upajmo da danes odletiš v rim. Ali pa najkasneje jutri. Za srečo da bo čim prej.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 5. del 1.5.2009 23:10:02
|
|
|
|
pokica_
|
Točno tako mani. Tebi brigita pa srečno v Rim! Nočko
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?