zupancdam
|
pozdravljene vse mamice. Da se malo javim, ko je čas, ve tako pridno klepetate tu gor, jaz pa vas večinoma samo berem. Mi smo imeli včeraj na obisku patronažno in je naša Tia dobila v enem tednu skoraj pol kg, tako da smo pomirjeni, ker me je skrbelo ker po vsakem podoju kljub podiranju kupčka bruha, sam to ni bruhanje, bolj se ji vlije iz ust mleko, pol pa hoče spet zizo. Vglavnem, jemo na veliko, mleka dovolj, dojimo se na vsake 3 ure čez dan, ponoči pa spi tam do 4 ure, včasih tudi samo po 2, zelo pa rada zjutri dolgo spi, tam od 5h do 9h. Krčev ni nobenih, saj zaenkrat še ne, vztrajam pa pri tem, da jo vedno dam budno v postlico, ležalnik, da zaspi, ker ta večja se je na zizi uspavala. Zaenkrat je vse brez problema, pa saj je stara komaj 14 dni, še ne. Imam pa na zalogi kapljice za krče iz koroških lekarn. 3 dni nazaj sem si še črpala moje mleko, pa ji ga ponoči dala po flaški, ampak me je čisto zmedlo, ker je spila 8o, pol pa se po zizi ful in mi ni blo jasno kako lahko toliko pije.Zdaj pa ji ne dajem več flaške Imamo pa že skoraj 4 kg. Porodna je bila 3700, padla je na 3430, ko sva sle z bolnice. Samo da je dojenje steklo, ker pri prvi so ble muke(vdrte bradavice, boleče prsi, polne ful, da sem vsako uro črpala) tu pa mi še črpat skor ni treba ko tolk popije, samo tisto prvo mleko pa vedno sčrpam, da dobi pol bolj gosto. Joj sem se razpisala, ko pa ne vem kdaj bom kaj spet utegnila napisat. Vas pa pridno berem, zato kar lepo pišite, da dobim kak nasvet. Aja, kje pa je kaj mlavla, se je kaj javila, bila je en dan prej v b. in je rodila, naslednji dan sem pa jaz sla domov, samo mislim da sva se srečale na hodniku, vedele pa menda nisva katera je katera, samo nasmejale sva se ena drugi. Zato mlavla, jaz sem tista ko sem sla domov, ko si ti menda ravno obisk dobila. Se spomneš? Zdaj pa grem, sonček en pozdravček tebi in Aleksu! Pridne bodite, lepo se cartajte, čim manj krčkov, pa veliko spanja vam želim, aja pa veliko dojenja!!!!