kpmk
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 IZVIRNO SPOROČILO: kpmk IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 evo zdaj imam malo časa k mali spi. Ko sem brala kako ste vse mislile name in držale pestke so mi stopile v očke in sem začela kar jokat.Zlate ste prva noč:spali smo dobro,mali se je dojil na 2h potem pa od 4-7 spal kot top PORODNA ZGODBA: Vse se je začelo 23.4 ob 5,30h ko sva se z dragim peljala v CE da je šel v službo.Potem sem jaz vzela avto ,da bi šla v Laško dat še vodo ,saj naj bi imela pregled ob 13h popoldan.Ko sem se vstala me je tko šravfalo in zvijalo da sem rekla dragemu da mislim ,da o pa danes res kaj kot mi je napovedala Jnanja in da mogoče ga pokličem da naj bo pripravljen.Jaz se še lepo peljem domov z avto,pridem tle na rr,grem na wc roza izcedek ko sem se obrisala,potem se odločim da grem še pospravlat in obrisat prah ,malo visim na rr ,potem pa grem spet na wc kjer je bil sluzast izcedek z rdečimi nitkami(po moje čep-da se je rahlo luščil,ker čula nisem da bi kaj štrbunknilo v WC ) no in potem grem pod tuš(še prej sem ves prah in vse počistila ,kopalnico,...)in pokličem draggega da če lahko gre takoj iz službe da se prpeljem v CE in greva v P se pogledat.Ja frajerka sem šla še z avtom v CE sama s popadki na 15 min ,nato pa prideva z dragim v P kjer me pošljejo po kartoteko,in potem sva tam še čvekali lepo z Brigito ,ki je tudi imela CTG(PRAVA FACA JE)me dajo na CTG 8kaj je pokazalo ne vem ),potem pregled in mi reče G da sem odprta 4cm ,lepo zmehčano in da gremo kr v pripravo za porodno in klistir,meni so kr solze pritekle od vsega k nisem mogla verjet da zdaj bo šlo pa zares.Pokličem dragega mu povem in je nto je on še lahko šel za 1-2h malo naokoli jaz pa sem mu sporočila k sem čičala na WC -ju da naj počasi pride da bom šl kmalu v P in da ga pokličejo .Pred tem sem seveda vse obvestila da grem v porodno Ko sem prišla v porodno ,me dajo na CTG , in sem čakala dragega.Ko je prišel sem imela popadke že na 5 minut,saj so mi dodaljali še malo umetnih,odprta sem pa že bila za 5cm Popadki so bili čedalje bolj močni ,bolj pogosti in dala mi je še za proti bolečinam eno injekcijo(dolantin al kaj) no in potem smo že bili v veliki pripravi za Aleksa ,ki pa nikakor ni hotel da bi se še rodil ,saj se nekaj časa nisem dovolj hitro odpirala mali pa je kr silil dol ,no in potem me G pregleda in reče oooo zdaj smo pa že čist odprti in gremo probat potisnat,prvič ni šlo,potem je rekla še par popadkov in potem spet probamo-spet nič,medtem sem pa jaz že sama tko potiskala da se je glavica videla(bila sem že čist hin in nisem imela več moči) in potem smo šli do konca,babice so bile super,moj je bil pravi srček in tako smo rodili ob 18.01 zdravega fantka s pomočjo dveh babic in G.Ena babica mi je širila presredek za glavico da je lepo lezla ven,ena se mi je pa tudi malo ulegla na trebuh saj nisem imela več moči,sem že rekla vmes da se bom raztrgala pa je rekla G da ne da naj še samo 1x potisnem in bo zunaj-še moj je rekel glavico vidim in tako sem potisnila z vso močjo koliko je šlo in tako zagledala princa-sončka.Prve besede so bile MARKO SLIKAJ GA (še babica je rekla počakajte da ga mlo obrišemo ,sem pa rekla vseeno je saj je tko cartkan )nato so mi ga dale na trebuh in k prsim in to je bil moj prvi najlepši trenutek s sinčkom,nato so sledili vedno lepši ,ki so še danes in bodo vedno ,vsak dan .Sledilo je vaganje,.... in prvi podoj Z dragim se ga ne moreva nagledat Ko smo prišli včeraj domov je spal od 15-20h in če ga nebi zbudila da sva se šla previt in nahranit bi še kr spančkal je tak mali cukerček. mleko:ga je toliko da me prsi prav bolijo in sem si že naročila prsno črpalko da si ga bom še pumpala jst si ga tudi pumpam, ker bi se mali skoz pr mamici cartal jedel pa nič videz.je cel ati kok lepo sonček čudovita porodna zgodba ...pa si me še enkrat spravila v jok ....že tisti dan ko si rodila sem jokala, sej nisem mogla vrjet da sem še nekaj ur prej gledala tvoj trebušček, zvečer pa si mi že poslala slikico Aleksa. Tudoi ti si faca...predvsem pa pravi sonček, super mamica oj brigitka moja ,saj bo.Vem kako ti je ,sedaj k smo e vse od nae pet peresne deteljice rodile ti pa še čakaš-upam ,da bo čim prej in da boš potem tudi ti tako delila z nami porodno zgodbo ,ki naj bo čim lepša.Meni bo ostala vedno v spominu. Nikar ne jokaj k bom še jaz.Jaz sem pa jokla k dež k sem vas brala kako ste mi stale ob strani.dihale z mano,držale pestke ,navijale Sonček - ker nimam pretirano časa da bi za nazaj brala, sem šele zdle prebrala tvojo porodno zgodbo in ti povem da si mene tudi full ganila , sem kr začela podoživljati kako je bilo pri nam in kako je bilo lepo spoznati otročka. Joj res lepo. Res lepa zgodba. hvala ,ja res je ,tko lepo ko se spomneš a ne.Jaz sem vse pozabila kar je bilo hudega in sedaj se že veselim čez kake 3 lete ponovnega doživetja Ja res kr kmalu pozabiš,... jst sem v porodni in pol še v P. rekla da ne bo več ponovnega doživetja (sva si želela 2 en za drugim),... zdej ko je že pozabljeno pa hm,.... se že hecamo, da ko bomo lahko bomo najbrž še naročili bratca ali sestrco Ja res je lepo ko se spomneš kako je ko smo zagledali naše . Jst se full spomnem ko sem bla malo za sekundo žalostna, ker je moj prvi ga videl šele potem so ga meni prinesli,... joj zdej se že res lahko temu nasmejim,... zlati sončki so