brigita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena Drage babuške da se vam končno javim ! Ptičica - Očitno je ptičica, ki nama je prišla v sredo zapet z Elo Noro, bila res glasnica rojstva . Moja porodna zgodba je kar težka in zakomplicirana, tako da jo bom prišparala za čas, ko boste že vse Aprilčice rodile. Važno je, da sva sedaj obe zdravi in da smo končno prišli domov . Prihod domov - Domov smo prišli včeraj okrog 14h, še prej smo bili na pediatrični kliniki, ker so pri Eli slišali nek šumček na srčku, toda je UZ srca pokazal, da gre za nek nenevaren šum na mišici, ki v 90% izgine do prvega leta življenja, tako da nama je zdravnik rekel, da naj se obnašamo kot da ji nič ne manjka , čez pol leta pa imamo pregled. V porodnišnici se je naša gospodična tudi že sončila, saj je postala zlatenična. S tistimi majhnimi očali je bila kot prava rejverka . Prva noč doma - je bila kar težka, saj imam velike težave z dojenjem, še vedno nisem dobila navala mleka. Tako da smo že od poti domov in zdravnikov utrujeni še črpali mleko, se mučili z dojenjem, sterilizirali, mešali umetno hrano, pogrevali, previjali ... vse prvič ... je bilo kar nekaj trenutkov, ko sva bila oba z dragim od utrujenosti kar obupana ... toda potem sva pogledala najino spečo princesko, ki se v spanju tako lepo nasmeji, če jo pobožaš po ličku ali lubčkaš, da sva ponovno dobila energije za pohod na luno in nazaj . Moram pa priznati, da kljub temu, da imam težko porodno izkušnjo, naju je z možem povezala na prav poseben način . Takoj po carskem jo je on namesto mene kengurujčkal, mu je lezla po prsih in iskala dojko . On jo je ujčkal, ker je jaz nisem mogla, nosil, lubčkal, previjal ... sedaj doma je angažiran 200% ... res ne vem, kaj bi brez svojega dragega . Dojenje - Ravnokar sem govorila s svetovalko za dojenje iz La Leche Leauge, ki me je zelo pomirila , saj sem bila že kar pošteno zasekirana in tudi prejokala nekaj solz zaradi težav z dojenjem. Ela se namreč enostavno noče dojiti, saj ji nič ne priteče iz dojk, bradavico kar zavrača ... V P so jo tiste sestre kar rinile k dojki in mislim, da ima zdaj kar en tak kontra refleks ... toda ta svetovalka pravi, da naj se ne sekiram, da četudi morda sedaj dojenje ne bo steklo, lahko laktacijo obudim čez nekaj dni, tednov ali tudi mesecev. Vsekakor naša deklica ne sme biti lačna, zato imamo umetno hrano, pa tudi dojenje mora biti nekaj lepega in ljubečega, ne pa neko prisilno hranjenje. V glavnem sedaj si bom črpala mleko, kolikor bo pač šlo (po nekaj mililitrov), ji najprej dala po flaški svoje mleko, potem pa umetno. Čarov dojenja se bova pa morali lotiti nekako drugače, ne skozi hranjenje. Vem, da sta vmeS rodili Sonček85 in Junonca, pa gotovo še kakšna. Drage moje: ISKRENE ČESTITKE! Čimveč lubčkajte in božajte svoje zakladke! Ravnokar se je Ela prebudila, tako da zaključujem. Pridem še kaj med tednom. Objemček od naju , NenaLena Nenči lepo da ste doma, da je vse vredu ...sem čula za težek porod, nam boš zaupala na starši čvekamo ...zdej pa se le posveti svojima biseroma, ki te potrebujeta...dojenje bo pa tudi steklo, boš videla Ko boš lahko se pa še le kaj javi. ..vsem trem