|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009 - V. del
25.4.2009 15:59:16   
štorkljica
Dan!

Sam tok da javim...se vedno 2V1user posted image

Ej moj bejbi se je pa začel ful slabo gibat, komaj ga še čutim, tak da me je na momente že prav strah. OK, saj 10 gibov je danes blo ob 14h, ampak čist takih narahlih. Ma še kera podobne težave.
HB da zdaj kolca, da jo vsaj malo čutim.

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 4526
25.4.2009 17:50:28   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: štorkljica

Dan!

Ej moj bejbi se je pa začel ful slabo gibat, komaj ga še čutim, tak da me je na momente že prav strah. OK, saj 10 gibov je danes blo ob 14h, ampak čist takih narahlih. Ma še kera podobne težave.

Pr nam je bilo tako, da je user posted image  migal proti večeru, čez dan je bil pa pravi zaspanček in je teh 10 gibov, to normo izpolnil šele ponoči. Pa velikokrat ctg ni bil ok ker je bil mali premiren. Če ne boš imela 10 gibov, le pojdi v P.
Našega je tudi veliko kolcalo, kar ga še sedaj user posted image  včasih ga tako zelo, da se mi že smili user posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 4527
25.4.2009 18:07:14   
Anonimen
Drage babuške da se vam končno javimuser posted image !

Ptičica - Očitno je ptičica, ki nama je prišla v sredo zapet z Elo Noro, bila res glasnica rojstva user posted image . Moja porodna zgodba je kar težka in zakomplicirana, tako da jo bom prišparala za čas, ko boste že vse Aprilčice rodile. Važno je, da sva sedaj obe zdravi in da smo končno prišli domov user posted image user posted image user posted image .

Prihod domov - Domov smo prišli včeraj okrog 14h, še prej smo bili na pediatrični kliniki, ker so pri Eli slišali nek šumček na srčku, toda je UZ srca pokazal, da gre za nek nenevaren šum na mišici, ki v 90% izgine do prvega leta življenja, tako da nama je zdravnik rekel, da naj se obnašamo kot da ji nič ne manjka user posted image user posted image user posted image , čez pol leta pa imamo pregled. V porodnišnici se je naša gospodična tudi že sončila, saj je postala zlatenična. S tistimi majhnimi očali je bila kot prava rejverka user posted image user posted image user posted image .

Prva noč doma - je bila kar težka, saj imam velike težave z dojenjem, še vedno nisem dobila navala mleka. Tako da smo že od poti domov in zdravnikov utrujeni še črpali mleko, se mučili z dojenjem, sterilizirali, mešali umetno hrano, pogrevali, previjali ... vse prvič ... je bilo kar nekaj trenutkov, ko sva bila oba z dragim od utrujenosti kar obupana user posted image ... toda potem sva pogledala najino spečo princesko, ki se v spanju tako lepo nasmeji, če jo pobožaš po ličku ali lubčkaš, da sva ponovno dobila energije za pohod na luno in nazaj user posted image user posted image user posted image .

Moram pa priznati, da kljub temu, da imam težko porodno izkušnjo, naju je z možem povezala na prav poseben načinuser posted image . Takoj po carskem jo je on namesto mene kengurujčkal, mu je lezla po prsih in iskala dojko user posted image . On jo je ujčkal, ker je jaz nisem mogla, nosil, lubčkal, previjal ... sedaj doma je angažiran 200% ... res ne vem, kaj bi brez svojega dragegauser posted image .

Dojenje - Ravnokar sem govorila s svetovalko za dojenje iz La Leche Leauge, ki me je zelo pomirilauser posted image , saj sem bila že kar pošteno zasekirana in tudi prejokala nekaj solz user posted image zaradi težav z dojenjem. Ela se namreč enostavno noče dojiti, saj ji nič ne priteče iz dojk, bradavico kar zavrača ... V P so jo tiste sestre kar rinile k dojki in mislim, da ima zdaj kar en tak kontra refleks ... toda ta svetovalka pravi, da naj se ne sekiram, da četudi morda sedaj dojenje ne bo steklo, lahko laktacijo obudim čez nekaj dni, tednov ali tudi mesecev. Vsekakor naša deklica ne sme biti lačna, zato imamo umetno hrano, pa tudi dojenje mora biti nekaj lepega in ljubečega, ne pa neko prisilno hranjenje. V glavnem sedaj si bom črpala mleko, kolikor bo pač šlo (po nekaj mililitrov), ji najprej dala po flaški svoje mleko, potem pa umetno. Čarov dojenja se bova pa morali lotiti nekako drugače, ne skozi hranjenje. user posted image

Vem, da sta vmeS rodili Sonček85 in Junonca, pa gotovo še kakšna. Drage moje: ISKRENE ČESTITKE! user posted image user posted image user posted image
Čimveč lubčkajte in božajte svoje zakladke! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ravnokar se je Ela prebudila, tako da zaključujem. Pridem še kaj med tednom.

Objemček od naju user posted image ,
NenaLena

Neposredna povezava do sporočila: 4528
25.4.2009 18:54:26   
ninica23
Dan!

tut moj user posted image se je zadnja 2 dni precej umiril,jutri mam kontrolo oz.CTG v P,pa bomo vidli,kaj bojo rekli
če pa gre katera prej v rim,pa srečno in čim lažjo pot do tja user posted image
pozdravček user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4529
25.4.2009 19:05:46   
akina
Jaz sem imela danes spet CTG in še nič ne kaže. Se je pa naš mali tut umiril v zadnja dva dni. Jaz res upam, da bom do srede, ko bi naj imela spet CTG že rodila.

(odgovor članu ninica23)
Neposredna povezava do sporočila: 4530
25.4.2009 19:44:52   
štorkljica
kpmk in ninica23 no očitno je to slabo gibanje otročka res normalno proti koncu, mogoče celo pokazatelj prihajajočega se poroda. Sem malo že pozabila od prvič. Ampak me je res malo šokiralo, ker do predvčerajšnjim je bla bebika še prava boksarka in fuzbalerka v trebuščku, zdaj pa čist mirna in zaspana. Komaj čakam v torek ko mam pregled in CTG, pa pregled plodovne tekočine, če pa bo prej kaj narobe pa valda letim, tak, da se vse kadi za mano.

(odgovor članu akina)
Neposredna povezava do sporočila: 4531
25.4.2009 19:46:32   
štorkljica
IZVIRNO SPOROČILO: akina

Jaz sem imela danes spet CTG in še nič ne kaže. Se je pa naš mali tut umiril v zadnja dva dni. Jaz res upam, da bom do srede, ko bi naj imela spet CTG že rodila.

Joj kok je to mučno že čakanje zdaj na koncu, pa te prekleti CTGjiuser posted image  nikoli nič pametnega ne pokažejo...meni tut ne.
Upam in držim pesti, da do srede že rodiš, če ne pa potem vsaj v sredouser posted image

(odgovor članu akina)
Neposredna povezava do sporočila: 4532
25.4.2009 20:49:38   
brigita23

Dan!

to je znak štorkljica....ti potuješ slej kot prej v Rimuser posted image user posted image user posted image ...Naš je še kar živahenuser posted image ...seveda pa so gibi bolj taki ker ma full malo prostorauser posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

Neposredna povezava do sporočila: 4533
25.4.2009 20:55:03   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

Drage babuške da se vam končno javimuser posted image !

Ptičica - Očitno je ptičica, ki nama je prišla v sredo zapet z Elo Noro, bila res glasnica rojstva user posted image . Moja porodna zgodba je kar težka in zakomplicirana, tako da jo bom prišparala za čas, ko boste že vse Aprilčice rodile. Važno je, da sva sedaj obe zdravi in da smo končno prišli domov user posted image user posted image user posted image .

Prihod domov - Domov smo prišli včeraj okrog 14h, še prej smo bili na pediatrični kliniki, ker so pri Eli slišali nek šumček na srčku, toda je UZ srca pokazal, da gre za nek nenevaren šum na mišici, ki v 90% izgine do prvega leta življenja, tako da nama je zdravnik rekel, da naj se obnašamo kot da ji nič ne manjka user posted image user posted image user posted image , čez pol leta pa imamo pregled. V porodnišnici se je naša gospodična tudi že sončila, saj je postala zlatenična. S tistimi majhnimi očali je bila kot prava rejverka user posted image user posted image user posted image .

Prva noč doma - je bila kar težka, saj imam velike težave z dojenjem, še vedno nisem dobila navala mleka. Tako da smo že od poti domov in zdravnikov utrujeni še črpali mleko, se mučili z dojenjem, sterilizirali, mešali umetno hrano, pogrevali, previjali ... vse prvič ... je bilo kar nekaj trenutkov, ko sva bila oba z dragim od utrujenosti kar obupana user posted image ... toda potem sva pogledala najino spečo princesko, ki se v spanju tako lepo nasmeji, če jo pobožaš po ličku ali lubčkaš, da sva ponovno dobila energije za pohod na luno in nazaj user posted image user posted image user posted image .

Moram pa priznati, da kljub temu, da imam težko porodno izkušnjo, naju je z možem povezala na prav poseben načinuser posted image . Takoj po carskem jo je on namesto mene kengurujčkal, mu je lezla po prsih in iskala dojko user posted image . On jo je ujčkal, ker je jaz nisem mogla, nosil, lubčkal, previjal ... sedaj doma je angažiran 200% ... res ne vem, kaj bi brez svojega dragegauser posted image .

Dojenje - Ravnokar sem govorila s svetovalko za dojenje iz La Leche Leauge, ki me je zelo pomirilauser posted image , saj sem bila že kar pošteno zasekirana in tudi prejokala nekaj solz user posted image zaradi težav z dojenjem. Ela se namreč enostavno noče dojiti, saj ji nič ne priteče iz dojk, bradavico kar zavrača ... V P so jo tiste sestre kar rinile k dojki in mislim, da ima zdaj kar en tak kontra refleks ... toda ta svetovalka pravi, da naj se ne sekiram, da četudi morda sedaj dojenje ne bo steklo, lahko laktacijo obudim čez nekaj dni, tednov ali tudi mesecev. Vsekakor naša deklica ne sme biti lačna, zato imamo umetno hrano, pa tudi dojenje mora biti nekaj lepega in ljubečega, ne pa neko prisilno hranjenje. V glavnem sedaj si bom črpala mleko, kolikor bo pač šlo (po nekaj mililitrov), ji najprej dala po flaški svoje mleko, potem pa umetno. Čarov dojenja se bova pa morali lotiti nekako drugače, ne skozi hranjenje. user posted image

Vem, da sta vmeS rodili Sonček85 in Junonca, pa gotovo še kakšna. Drage moje: ISKRENE ČESTITKE! user posted image user posted image user posted image
Čimveč lubčkajte in božajte svoje zakladke! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ravnokar se je Ela prebudila, tako da zaključujem. Pridem še kaj med tednom.

Objemček od naju user posted image ,
NenaLena

Nenči lepo da ste doma, da je vse vreduuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...sem čula za težek porod, nam boš zaupala na starši čvekamouser posted image ...zdej pa se le posveti svojima biseroma, ki te potrebujeta...dojenje bo pa tudi steklo, boš videlauser posted image

Ko boš lahko se pa še le kaj javi. user posted image ..vsem tremuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4534
25.4.2009 20:56:07   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: ninica23

Dan!

tut moj user posted image se je zadnja 2 dni precej umiril,jutri mam kontrolo oz.CTG v P,pa bomo vidli,kaj bojo rekli
če pa gre katera prej v rim,pa srečno in čim lažjo pot do tja user posted image
pozdravček user posted image

Ninca23 vso srečo jutri, pa da čimprej zibašuser posted image user posted image user posted image user posted image ...javi se nam pa le po pregleduuser posted image

(odgovor članu ninica23)
Neposredna povezava do sporočila: 4535
25.4.2009 20:57:39   
brigita23

kpmk in ninica23 no očitno je to slabo gibanje otročka res normalno proti koncu, mogoče celo pokazatelj prihajajočega se poroda. Sem malo že pozabila od prvič. Ampak me je res malo šokiralo, ker do predvčerajšnjim je bla bebika še prava boksarka in fuzbalerka v trebuščku, zdaj pa čist mirna in zaspana. Komaj čakam v torek ko mam pregled in CTG, pa pregled plodovne tekočine, če pa bo prej kaj narobe pa valda letim, tak, da se vse kadi za mano.

štorkljica jst mam tudi v torek pregled in CTGuser posted image user posted image user posted image user posted image ....mogoče naju pa prej odneseuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4536
25.4.2009 21:02:16   
ninica23

js tut upam,da bom do srede že rešena tega čakanja... sicer mi je pa janja napovedala,da bo 26.ali 27.,tak da upam na jutri oz.pojutrišnjem user posted image
janja,iz tvojih ust v božja ušesa,tako vsaj pravijo!!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4537
25.4.2009 21:04:19   
ninica23
Ninca23 vso srečo jutri, pa da čimprej zibašuser posted image user posted image user posted image user posted image ...javi se nam pa le po pregleduuser posted image

hvala!!!

(odgovor članu ninica23)
Neposredna povezava do sporočila: 4538
25.4.2009 21:05:25   
Miška2006
Čer...

je kdo doma?

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu ninica23)
Neposredna povezava do sporočila: 4539
25.4.2009 21:12:39   
mišk
Nena lena: Jst te totalno razumem, sploh glede dojenja!!user posted image user posted image user posted image  Dokler ne poskusiš in imaš zraven probleme sploh ne veš kako te lahko ena na videz tako vsakdanja stvar, kot je dojenje, čisto potolče...user posted image  Tudi moja Dona je z velikim protestom zavračala dojenje. Potem pa še iz vseh strani poslušaš očitke, čeprav sam veš, da si se maksimalno potrudil! Tokrat sem si prisegla, da če dojenje ne bo steklo kot je treba, se ne mislim tudi malo več ozirat na bedne komentarje okolice!
Sama sem jo dojila 14 dni (z velikimi mukami in vsakokratnimi "borbami"), nato pa me je patronažna pod nujno poslala v lekarno po Novalac, ker je mala ful izgubljala na teži. Potem sem ji do 1,5 meseca dajala zraven še svoje mleko po flaški, nakar ga je zmanjkalo, ker ni bilo dovolj povpraševanja... Eh... Je pa sedaj nadvse zadovoljna, zdrava (trkam) in živahna deklica!user posted image
Kakorkoli že bo, bo prav!!user posted image user posted image

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 4540
25.4.2009 21:15:27   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

Evo jst sem še mal seznamčke uredilauser posted image user posted image user posted image , sam škoda da ne morem dat slikce gor od junonine tamaleuser posted image

čer čer... evo danes se na vse pretege trudim, da bi šla v Rim, pa mi očitno ni usojeno... sem bla že na zelo dolgem sprehodu, tud v klanc, po štengah sem se na velko sprehajala, pokosila sem celo parcelo... pa še kr doma... rezultat vsega tega - da sem izmozgana do konca, ampak ne pa pripravljena za Rim user posted image user posted image

aha, rabile ste me za te seznamčke - v bistvu za slikce... tud jz ne vem kako se daje ta okvir gor... najbrž s kakšnim programom, kej več pa ne vem... tezga programa jz nimam.. vsaj en da bi vedla... tako da žal ne znam pomagat user posted image  user posted image  sorči

Neposredna povezava do sporočila: 4541
25.4.2009 21:49:58   
anca
Nena Lena - samo da ste domauser posted image user posted image user posted image , držim pesti, da se vam vse čimprej pošlihta, pa da vajina mala princeska napreduje kot je treba, to je pa tudi najvažnejše! Ne skrbi glede dojenja, glavno da mala raste..

Želim ti čimprejšnje okrevanje, itak veš da smo vse mislile nate!user posted image

Zdaj pa le uživajta s svojim malim zakladkom.. Mi bomo pa tudi kmalu.. Čeprav smo že vse zelo neučakane...

Lahko nočko vsem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4542
25.4.2009 22:38:48   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

Evo jst sem še mal seznamčke uredilauser posted image user posted image user posted image , sam škoda da ne morem dat slikce gor od junonine tamaleuser posted image

čer čer... evo danes se na vse pretege trudim, da bi šla v Rim, pa mi očitno ni usojeno... sem bla že na zelo dolgem sprehodu, tud v klanc, po štengah sem se na velko sprehajala, pokosila sem celo parcelo... pa še kr doma... rezultat vsega tega - da sem izmozgana do konca, ampak ne pa pripravljena za Rim user posted image user posted image

aha, rabile ste me za te seznamčke - v bistvu za slikce... tud jz ne vem kako se daje ta okvir gor... najbrž s kakšnim programom, kej več pa ne vem... tezga programa jz nimam.. vsaj en da bi vedla... tako da žal ne znam pomagat user posted image  user posted image  sorči

pol je pa tako kot pri nasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...sej bomo šle, slej ko prej vseuser posted image .

hvala vseeno, bo okvirčke že sonček uredilauser posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 4543
25.4.2009 22:39:29   
brigita23
nočko vsemuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4544
26.4.2009 7:10:25   
Pat74
Dobro jutro čakajoče,

mi očitno danes še ne gremo v Rim. Je naš tamali še ful aktiven, sploh zjutraj me je klical k zajtrku, mogoče se zdaj kaj umiri. No, saj zdaj bi pa lahko, ko je tatko doma, ampak meni se vse bolj dozdeva, da bom v torek še imela pregleduser posted image .

nena super, da ste doma, dojenje bo pa tudi steklo, boš videla - pri moji sestrici je bila tud taka situacija, pa je vztrajala in se je tamali šele pri 3 mesecih začel polno dojit - pa tudi, če se malčica odloči, da noče, ne bo nobena katastrofa, saj nam tudi nič ne fali, pa smo bili povečini vsi zalivančki.

Očitno včeraj ni šla nobena, mogoče gre pa danes - čakamo lepih novičk ...

Neposredna povezava do sporočila: 4545
26.4.2009 7:42:16   
Miška2006
user posted image

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 4546
26.4.2009 7:45:09   
ninica23
jutro tut z moje strani!
oglašam se še vedno 2v1,zdaj pa letim na CTG v P... upam,da izvem kaj novega oz.da se kaj dogaja...
držim pesti za vse nas čakajoče,da čimprej čakanje mine in postanemo mamice user posted image user posted image user posted image
in da ne bo prej konec aprila user posted image  user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 4547
26.4.2009 8:01:34   
štorkljica
Jutro!

JAvljam se na raport....še vedno 2V1.user posted image user posted image

Jutri je moj PDP, pa sem tuhtala, da bi naša dva povabila na pico, da malo proslavimo, da smo prišli do cilj...po moje bi bla lepa gesta, a ne?

Danes popoldne pa greve z mojo tamalo k moji teti na tortico, je mela RD. Moj na žalost ne more ker dela...upam na dobro pecivo, da si še pred porodom napolnim in posladkam trebuščkauser posted image user posted image

Pa sonček nas bo obsijeval cel dan...mmmmmm kak paše, se bomo spet malo martinčkali na ležalnikihuser posted image

(odgovor članu ninica23)
Neposredna povezava do sporočila: 4548
26.4.2009 8:04:03   
štorkljica

Dan!

to je znak štorkljica....ti potuješ slej kot prej v Rimuser posted image user posted image user posted image ...Naš je še kar živahenuser posted image ...seveda pa so gibi bolj taki ker ma full malo prostorauser posted image

To sem pa tudi jaz zdaj že mnenja, da pa nam slej ko prej porod ne uideuser posted image user posted image user posted image
Mislim, da bom jaz zdaj pa že res nekje v roku 8 dni rodila...to je tam nakasneje 3 ali 4 maja.

Neposredna povezava do sporočila: 4549
26.4.2009 8:09:46   
štorkljica

štorkljica jst mam tudi v torek pregled in CTGuser posted image user posted image user posted image user posted image ....mogoče naju pa prej odneseuser posted image

Joj kak si želim, da jutri obe grema....molim bogauser posted image user posted image  Da sve pol za praznike že doma.
Mah sicer pa sem si glih danes ko sem vstala mislila, da zdaj uživam še zadnje prespane noči in nimam tistih hudih obveznosti, razen zdaj do tamale, kjer pa smo itak že vpeljani na vsakodnevne tirnice. Edino kar me pravzaprav moti je to, da se ne morem več gibat in premikat, pa s postelje vstajat in hodit nekam daleč. Ampak mam pa potem res dober izgovor za lenarjenje...sem visoko nosečauser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?