higuys
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: higuys Splišni, tvojim staršem je bilo pač v redu to, da si dobila zlato veriživo...meni ni. Botra je to vedela, ve, da sem jo zbrala z razlogom , ki je jasen v krščanskem nauku "boter s svojim krščanskim življenjem daje krščencu zgled za življenje v veri, pomaga v vzgoji , pomaga v rasti in moli zanj". In to je pred Bogom obljubila. Upam, da razumeš. Ne, jaz tega sicer ne razumem, ker nisem verna, kakor tudi ne razumem, kako lahko nekdo od nekoga, ki ga očitno ne pozna dobro, vse to kar "zahteva". Ampak seveda tu ni bistveno, kaj jaz razumem. Bolj bistveno je, da očitno ta ženska tega ne razume in da je prisliti v to, da bi razumela, nihče ne more. Človek ali nekaj čuti ali pa ne. Zdaj zakaj ne, je pa čisto odvisno. Mogoče je trenutno ženska preveč prizadeta, da bi lahko trezno razmišljala. In bolj boš drezala vanjo, slabše bo. Vsaj jaz tako mislim. Mogoče je trenutno tako grozno prizadeta, da res ne rabi, da ji nekdo narekuje, za koga mora molit in za koga ne. Mogoče je v bitsvu dobra oseba, pa se je pač znašla v enem vrtincu, iz katerega trenutno ne vidi ven. Ne vem no, saj je ne poznam in pojma nimam, kakšna je, ampak če pogledam s tega vidika, da je ženska trenutno v enem zelo stresnem delu svojega življenja, jaz vsekakor ne bi silila vanjo s takimi stvarmi. Splišni, to nisem "kar zahtevala" , to je del kršanskega nauka. Ona ga pozna, ona ga je sprejela, sprejela je to težko nalogo (kar na obredu še posebej poudarijo) in se zavezala biti botra. To je upam jasno. In ja očitno je ne poznam dobro, mea culpa. Še enkrat, od decembra , ko je prekinila stike se grizem zakaj sem se morala odločiti tako kot sem se. Blagor nezmotljivim. To ostalo kar si napisala je res, tudi sama se tako vživljam v njeno situacijo in ravno zaradi tega je nočem siliti, vznemirjati , pač pa jo v njenem imenu razrešiti botrstva. Preko institucije , ki jo je kot tako potrdila. To, da bo nekdo drug "skrbel " v smislu botra je itak jasno.
|