Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: =jasna= IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja uboga, kaj pa pol lako sploh ješ , kakšne težave pa to imaš , oporost k sem ferbčna, sej če ti ni da poveš ni treba. Sej zdej večin tistih, ki berejo na skrivaj že vedo, tako da ni skrivnost. Nekako 14 dni po porodu so se mi pričele težave - bolečina v žlički, pljučih, težko dihanje, bolečina za umret (res grem raje še 3x rodit, kot pa še en tak napad), trikrat v enem tednu sem celo noč dežurala na urgenci... Na koncu le ugotovili - žolčni kamni. Bi me takoj poslali na operacijo, pa ker dojim in ker sem bila šele dobro po porodu (ker je možnost nastanka kile), tako da sem na strogi dieti. Ješ res omejeno, ampak kar gre, ko enkrat "padeš notr" v tako prehranjevanje. Kile pa kopnijo... v takšnem primeru je bolje, da si malo bolj okrogel, da ne čisto shiraš. Ravno danes sem ugotovila, da so mi hlače izpred nosečnosti malo ohlapne, tako da bo treba v kavbojke dati pas, da mi z riti ne padejo. Pa baje dojenje in diete ne gredo dobro skupi, ker naj bi količina mleka se zmanjšala, pa pri meni ni tako, je pa res da jem veliko, a omejeno hrano. Pa še na MON na dojenju sem prebrala, da če mati ne uživa maščobe jo tudi v mleku ni - no, zaenkrat ni panike, če se je zredila v mesecu in pol 2170g. Mami bo že potrpela, sam da je Katja zdrava in pridno raste in se redi. zate! Sicer pa dokler ima mami zalogo maščobe je tudi v mleku dovolj maščobe. Sklepam na osnovi tega kar sem prebrala, da je mleko vedno tako, da je za dojenčka optimalno, celo na račun matere.
|