|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
16.4.2009 11:10:36   
Lsica
Aja to sem v bistvu hotla vprašat,
zjutraj sem gledala na našem seznamu za obrazce za CSD. So ti trije, ki so na seznamu dovolj? Kje pa dobim vlogo za enkratno pomoč- paket? Bom tudi sama doma izpolnila, da ne hodiva tja 2x. Pa še očetovstvo morava uredit, ker še nisva poročena. 

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
16.4.2009 11:36:34   
kaminek
ti na seznamu so, mislim, da dovolj. itak glede izbire enkratne pomoči-paketek ali denar, prekrižaš na obrazcu zate-tista, katero zase izpolnjuješ, priloga pa je tisti obrazec, k moraš dat plače za 12 mesecev, da dobiš porodniško!

mislm, da je tko!

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
16.4.2009 11:37:15   
bačko
Lsica meni je na CSD-ju rekla da so te obrazci dovolj.user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
16.4.2009 11:37:58   
majana79
Lsica, dobro da si ti vprašala... Veliko delam s papirji in obrazci, ampak tole za CSD je pa nujno treba posodobit, ker so totalno butasti, pa sem precej funkcionalno pismena.

Eni so za mamo, eni za očeta, tretji pa ne vem. Mene zanima tisto glede očetovskega dopusta, ker sem brala nekje, da če ne označi oče že sedaj, da želi eventuelno kasneje koristiti tudi 75 dni preostalega (vse skupaj imajo 90 dni) mu potem ne odobrijo. Pa ni mi jasno, kam oddat za očeta papirje, ker imava vsaj svoj CSD, ker imam še vedno stalno v NM, tukaj pa začasno. Kar me itak moti že v osnovi, zakaj tako komplicirajo glede tega, ker če imaš nekje uradno začasno prijavljeno bi ti morali tam vse papirje vzet. Ampak ok, tako pač je...

Za paket označiš na papirjih, prvi obrazec, imaš tam za obkljukat se mi zdi. Pa mojemu so rekli da mora on tut prinest potrdit glede plače pa tega v kadrovsko. A to drži?

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
16.4.2009 12:06:52   
majana79
Joj, jaz imam še eno vprašanje - zatekanje.

Kaj pomaga proti temu? Sem šele dobrih 30 tednov pa imam noge že ful zatečene... A obstaja kak čaj ali kaj podobnega? Trudim se da omejujem sol pa veliko pijem ampak ne pomaga...

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
16.4.2009 12:17:31   
biba14
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Joj, jaz imam še eno vprašanje - zatekanje.

Kaj pomaga proti temu? Sem šele dobrih 30 tednov pa imam noge že ful zatečene... A obstaja kak čaj ali kaj podobnega? Trudim se da omejujem sol pa veliko pijem ampak ne pomaga...

Jaz pijem teekane čaj za nosečnice..malo pomaga, pa ležim z dvigjenimi nogami...

??Mane pa zanima, a je morda katera v lekarni zasledila vložke, ki zaznajo odtekanje plodovnice in koliko stanejouser posted image ...nam so na MŠ rekli, da jih v lekarni imajo, tam pa te vedno ful butasto pogledajo...ne vem no...sam jaz mam skos mokre hlačke, v bolnico pa mi ni hodit, ko nisem ziher al se tok potim, ali mi teče normalni beli tok,le da je bolj voden....skratka, mal sem spet smotanauser posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
16.4.2009 12:22:56   
biba14
Sem že našla na starih forumih...sorry...no,sedaj upam, da jih Sanolabor res imauser posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
16.4.2009 12:31:23   
malagala

Mala_princeska
No, jaz sem dobila rabljen jogi, ki ga nismo mi nucali, ampak malček od kolegov. Tudi, če je kar dobro ohranjen, raje vidim, da spi user posted image na novem. Kupila sem tistega antialergijskega iz BC s pralno prevleko. So mi ga najbolj priporočali, pa v BC je bil v akciji. Pravkar sem prejela po pošti tudi jogi za košek - naročila sem ga v TUŠ-KOSI in sem ful zadovoljna, pa še poceni je. Stara navadna pena iz koška je bila že ful znucana, pa še poflekanauser posted image

Varuška je pa pomembna zato, da se lahko zaneseš nanjo - da ne piska brez veze ali kaj podobnega. Ker bom sama z user posted image v hiši, bi rada, da grem brezskrbno na teraso, ven in delam kaj po hiši, medtem ko dete spi. Jaz sem se odločila za AC, ker cenovno ni tako blazno drag in ti res omogoča kontrolo dihanja otročka - miren spanec zame ponoči in podnevi. Sicer pa nam ga kolega prinese iz Anglije, kjer je neverjetno cenejši - 90eur, samo še adapterje nabaviš. Če ne, bi ga naročila preko ebaya UK ali AMAZONA UK, kjer je cena tudi enaka, le poštnina je zraven.

Kot si že napisala, vsak se odloča po svoje... Ker so mi večino stvari podarili,  pač pri teh rečeh ne bom šparala...

MUCA IN PES - No, mi imamo v hiši hišno muco (ne hodi ven) in hišno labradorko (ko se ji zljubi je noter ali zunaj, spi na hodniku...). Obe sta članici družine in ne razmišljam, da bi ju izselila ven, nimam srcauser posted image Ne vem, če me kdo sicer tu razume, a vedno govorim, da pričakujemo 5.člana družine. Res je, da bomo veliko bolj pazili, predvsem da mucke ni v bližini, ko detece spi, da ne bi skočila v posteljico ali košek...Zato pa bo user posted image spal v svoji sobici čez dan, z zaprtimi vrati in vključenim AC. Sicer pa sta naši živalici vzgojeni in ubogljivi, zdravi, negovani, psička je šolana, vesta kaj se sme in kaj NEuser posted image No, to je moj plan glede živalic in user posted image , upam, da nam bo uspelo, ker drugače bo user posted image user posted image user posted image .
Mala_princeska - Kako pa ti razmišljaš?

Lisca- Tudi moj bo šel kmalu v IKEO, tudi zaradi posteljnine in kar nekaj malenkostiuser posted image Se definitivno splača.

CSD- Včeraj sem oddala papirje zame - to vlogo (paketek gor označiš), prilogo S1, mogla pa sem iti še na Zdr. zavarovalnico po izpisek. Mojemu so v službi rekli, da se papirji urejajo po rojstvu in ne prej. Sva pa hitro tudi uredila zadeve glede očetovstva - tudi nisva poročena, tako da sem zdaj brez skrbi.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
16.4.2009 12:46:30   
skuštrana
Bačko, http://content.next.co.uk/pdfs/x43_shoe_guide.pdf
Na tem linku si poglej in ji izmeri nogico.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
16.4.2009 13:13:00   
Lsica
majana, jaz sem šla pol kar na CSD Šiška, pa mi je zdaj bolj jasno user posted image . Takole piše:

V aprilu bosta začela veljati spremenjena pravilnika, ki se nanašata na uveljavljanje pravic iz zavarovanja za starševsko varstvo in na postopke za uveljavljanje pravic do družinskih prejemkov. Najpomembnejša novost, ki jo prinašata pravilnika, je poenostavitev postopkov pri uveljavljanju pravic iz starševskega varstva in družinskih prejemkov.

Po novem bo tako za uveljavljanje pravic ob rojstvu otroka bodoča mamica namesto 7 obrazcev izpolnila oziroma potrebovala le eno vlogo (S-1/1) in eno prilogo (S-1), s katero bo uveljavljala:

• pravico do porodniškega dopusta in porodniškega nadomestila,
  • pravico do dopusta za nego in varstvo otroka ter nadomestila za nego in varstvo otroka,
  • pravico do pomoči ob rojstvu otroka.

Tudi oče bo za uveljavljanje svojih pravic ob rojstvu otroka namesto sedanjih 4 vlog potreboval le eno vlogo (S-1/2) in eno prilogo (S-1), s katero bo  uveljavljal:
  • pravico do očetovskega dopusta in očetovskega nadomestila ter
  • pravico do pomoči ob rojstvu otroka

Oče bo, tako kot doslej, te pravice lahko uveljavljal istočasno z materjo otroka, torej že pred rojstvom otroka (v takem primeru, ko še ni znano, kdaj bo otrok dejansko rojen, mora oče po rojstvu otroka na center javiti točne datume koriščenja očetovskega dopusta) ali pa bo te pravice uveljavljal takoj po rojstvu otroka (ko je že znan dejanski datum poroda).

Postopki so poenostavljeni tudi pri uveljavljanju nekaterih drugih pravic. Tako se bo z novim pravilnikom število vlog in prilog zmanjšalo z enajst (11) na štiri (4), torej skupaj kar za sedem (7) obrazcev.

Po uveljavitvi tako imenovanega e-zavitka za novorojenčka, po katerem je od začetka letošnjega leta mogoče izdelke, vsebovane v paketu za novorojenčka izbrati in naročiti prek spleta, je novost tudi elektronska vloga za uveljavljanje pravice do otroškega dodatka.

Po novem tako za uveljavljanje pravic do družinskih prejemkov ni več potrebno prilagati dokazil, temveč bo zadoščala le izjava vlagatelja, na primer o šolanju otrok, o vključitvi v zavod,… Ni več zahteve o podpisu vlagatelja in vseh polnoletnih družinskih članov, s čimer je olajšano  elektronsko oddajanje vloge za uveljavljanje otroškega dodatka prek portala e-uprava.

Od 1. aprila velja tudi nova lestvica otroških dodatkov.

in še  link: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/prejemki.asp

(odgovor članu biba14)
  • Neposredna povezava do sporočila: 1610
    16.4.2009 13:23:24   
    majana79
    To sem vidla, je pa to lanski april, tako da je to res že eno leto v uporabi, ampak vse kar so naredili je to, da so stlačli žiljon podatkov oziroma rubrik na tri papirje. user posted image
    Meni moje stvari še vedno niso jasne... Pa bog ne daj da koga danes dobiš na telefon...

(odgovor članu Lsica)
    Neposredna povezava do sporočila: 1611
    16.4.2009 13:24:36   
    lino
    Pozdravljene drage.

Glede papirologije grem jaz drug teden v srdo urejat, ker imam pregled v torek in takrat dobim papirje (vsaj upam, ker sem potem že 60 dni pred rokom)user posted image ...no tista prijazna gospa na CSD mi je pa že zadnjič dala papirje kaj moram izpolniti in sem jih v službo že nesla, problem pa nastane, ker sem v tem času zamenjala 2 službi in od te ta zadnje, ki jo je kao zapru delodajalec (s.p.) ne dobim papirjev nazajuser posted image user posted image ...
    Čakam sedaj, če mi bo sploh nakazal bolniškouser posted image

Glede muc in kužkov...mi imamo kužka, ki sem ga že kakšna 2 meseca nazaj izselila iz najine spalnice (je spal na postelji ob mojih nogah in me stražil...potem pa so se obiski WC-ja tako povečali, da je že na mene renčal, ker sem ga skoz motila in je šel ven!) Sedaj spi v otroški sobi na tleh (ima koco) ali pa se ponoči prestavi na hodnik pred vrata...spat pa gre, ko grem jaz, ker me vse dotlej čuva in potem ga moram obvezno pocrkljat in mu dat priboljšek, ker gre pridno na svoj prostor...seveda pa zjutraj smukne k meni in me zopet čuva dokler se ne vstanem, ampak to me ne moti, ker itak predvidevam, da potek, ko bo user posted image tudi jaz ne bom več tako dolgo poležavala...Aja, pa nimam kake doge al pa kaj takega...samo pudla, ki mi je full podvržen al kk bi napisala imam svoje mesto v njegovi hierarhični lestvici in me zato tako pazi!!

Zatekanje nog...še kakšen dober teden nazaj sem imela sama resne probleme s tem, potem pa sem ugotovila:ž
    1. sem v tistem času pojedla precej svinjskega mesa, ki vsebuje sam po sebi velikoooo soli
    2. sem popila zelo veliko tekočine, ker sem nekje prebrala, da naj bi jo cca. 3l spila in ne bodiga len sem kar tiste ta velike krigle za pivo v sebe zlivala (vode seveda)
    in potem sem nekje na forumu prebrala, da se ne sme toliko pit, ker se voda ne utegne izločati...in pa svinjsko meso sem zopet za pišeka menjala in sedaj ni ne duha in ne sluha o zatekanju.user posted image

Aja, pa ne mi prosim zamerit...sem full pozabljiva in se niti ne spomnim, ali sem dragima slavljenkama zaželela VSE NAJNAJBOLJŠE...ZDRAVJA, SREČE, LJUBEZNI in LAHEK POROD (nej kr vn pade-seveda v bolnici in seveda sestri v roke...)

Papa, se tipkamo.

(odgovor članu skuštrana)
    Neposredna povezava do sporočila: 1612
    16.4.2009 13:27:29   
    Lsica
    malagala po kakšen izpisek si šla še na zdravstveno zavarovalnico?

Ja glede muc in labradorke pa mislim, da ne boš mela težav. Tudi meni je bila labradorka 13 let moja spremljevalka, pa muce sem tudi imela. Saj bi si tudi zdaj omislila psa, pa žal nimam pogojev,....sem se preselila v stanovanje v bloku k tašči, pa službo imam tudi tako, da že ob 6.00 krenem od doma, pridem pa ob 15.00 - 16.00. Čakamo na svojo priliko...user posted image , saj bo... pol bom pa tud jaz mela vrt, pa psa, pa.... Še vsaka želja se mi je čez nek določen čas uresničila, pa se bo ta tudi...

Kar se tiče pa tašče, se spomnite, včeraj sem govorila, kako ima skoraj smetišče na balkonu...
    No, jo moram pohvalit, včeraj se je spravla potem balkon mal počistit (upam sam da ni vse sam preložila v klet) danes pa je na vrsti shramba. Sem ji rekla da bom kupila novo omaro, pa da bom vrgla vse te prazne kozarce pa stare plastične lončke,... stran, zdaj se je pa sama tega lotila...Ha, ha, ha ziher se boji, da ne bi jaz  kaj preveč v smeti vrglauser posted image . Pa bo raje sama kam preložila...

(odgovor članu Lsica)
    Neposredna povezava do sporočila: 1613
    16.4.2009 13:29:43   
    Goldy
    majana79 - danes boš bolj težko koga na tel dobila (na CSD), je namreč četrtek in je neuraden dan in kolikor vem tudi tel. ne vežejo, razen, če veš direktno.

lino - jaz grem tudi drugo sredo na CDS, ko dobim papirje pri G, bom sicer že čez tistih 60 dni, pa je rekla delavka, da sploh ni panike. Pol pa ok. Mogoče se ne držijo tako strikno zakona.... Mal me je čudno gledala, ko sem rekla, da bi vmes koristila še svoj dopust, moj bi pa imel dopusta za nego in varstvo otroka... Njemu ni problem, ker je s.p. (da bi mu delodajalec kaj kompliciral). Mi je govorila, da nekdo mora bit z otrokom. Ne vem, al je mislila, da bom šla sama kam, al kaj?user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu lino)
    Neposredna povezava do sporočila: 1614
    16.4.2009 13:36:11   
    malagala
    Lsica
    malagala po kakšen izpisek si šla še na zdravstveno zavarovalnico?

Na okencu sem jim rekla, da rabim izpisek za porodniško in so mi ga takoj izpisali. Nisem vedela, da ga rabim, pa so me na CSD tja poslali. Na srečo se stavbi skupaj držita....

Pozabila pa sem vprašati, kako je z očetovskim dopustom, sem se zanesla na računovodstvo v firmi, kjer so dali inf. da vse takoj uredijo po rojstvu, da res nisi za kak dan prikrajšan...No, vsi sodelavci so naredili tako in mislim, da bo moj tudi...Odvisno je od firme do firme, tu ne komplicirajo...

lino - Ja, tudi našauser posted image je imela dostop v najino posteljo, zadnja 2 meseca ji je to prepovedano, kar ne pomeni, da ne pride v spalnico in če ne drugega glavo na posteljo naslanja in se cartlja...Nasploh sta obe non stop tam, kjer sva midva (tudi v kopalniciuser posted image ), tako da bo pri nas res pestrouser posted image

(odgovor članu Lsica)
    Neposredna povezava do sporočila: 1615
    16.4.2009 13:40:30   
    majana79
    IZVIRNO SPOROČILO: Goldy
    majana79 - danes boš bolj težko koga na tel dobila (na CSD), je namreč četrtek in je neuraden dan in kolikor vem tudi tel. ne vežejo, razen, če veš direktno.

Sem opazila, hvala. user posted image Ta teden mi gredo dnevi čisto narobe.

(odgovor članu Goldy)
    Neposredna povezava do sporočila: 1616
    16.4.2009 14:14:57   
    Mala_princeska
    IZVIRNO SPOROČILO: malagala

MUCA IN PES - No, mi imamo v hiši hišno muco (ne hodi ven) in hišno labradorko (ko se ji zljubi je noter ali zunaj, spi na hodniku...). Obe sta članici družine in ne razmišljam, da bi ju izselila ven, nimam srcauser posted image Ne vem, če me kdo sicer tu razume, a vedno govorim, da pričakujemo 5.člana družine. Res je, da bomo veliko bolj pazili, predvsem da mucke ni v bližini, ko detece spi, da ne bi skočila v posteljico ali košek...Zato pa bo user posted image spal v svoji sobici čez dan, z zaprtimi vrati in vključenim AC. Sicer pa sta naši živalici vzgojeni in ubogljivi, zdravi, negovani, psička je šolana, vesta kaj se sme in kaj NEuser posted image No, to je moj plan glede živalic in user posted image , upam, da nam bo uspelo, ker drugače bo user posted image user posted image user posted image .
    Mala_princeska - Kako pa ti razmišljaš?

CSD- Včeraj sem oddala papirje zame - to vlogo (paketek gor označiš), prilogo S1, mogla pa sem iti še na Zdr. zavarovalnico po izpisek. Mojemu so v službi rekli, da se papirji urejajo po rojstvu in ne prej. Sva pa hitro tudi uredila zadeve glede očetovstva - tudi nisva poročena, tako da sem zdaj brez skrbi.

Jaz imam mucka, ki že od kar je pri nas je v hiši in se ven sploh ne upa - je pravi bojazljivček. Pri prvi user posted image smo tudi imeli muce in user posted image . Za mačka ni šanse, da bi ga izselila ven, ker potem ga gotovo ne bo več - smo blizu ceste po kateri trenutno vozijo tovornjaki na veliko zaradi raznjih gradenj. Bom pazila, da se ne bo zadrževal blizu user posted image . user posted image Imamo zlato prinašalko, ki je tudi šolana in živi zunaj, pekinezerja ima pa tašča spodaj. Pri prvi user posted image je bil zelo zaščitniški do vozička in tudi spal je v košari pod vozičkom (seveda nisem not dajala plenic,...) .
    Tko da upam, da z živalcami ne bo težav; da ne bo kake alergije na dlake - sicer pa itak redno sesamo in nimamo tepihov, ker sem jaz na prah alergična.

Malagala sedaj te razumem kaj točno si želela povedati glede elektronske varuške in jogijev. user posted image user posted image user posted image

CSD za očeta
    - ati bo takoj po rojstvu uredil za očetovski dopust, ker prej zaradi datuma koriščenja ne more;
    mora pa vsak ati že sedaj označiti kateri dopust bo koristil (tudi tistega do 75 dni, lahko označi tudi če ne bo koristil; včasih je bilo to do 8. leta če se ne motim, sedaj je ta pravica samo do 3.leta) - obrazec S1/2 in neka priloga S1.In ker nisva poročena, mora bit zdraven še zapisnik o očetovstvu.

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 16.4.2009 14:17:36 >

24.4.2004 Nina :-)
    24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu malagala)
    Neposredna povezava do sporočila: 1617
    16.4.2009 14:40:31   
    malagala
    Mala_princeska - Hvala za inf. o očetovstvu. Očitno bo moral v službi še malo povprašat, jaz pa jutri še pokličem na CSD in preverim, kako je s tem.

Glede dlak - upam, da user posted image ne bo alergičen, ker tudi če res skoraj vsak dan sesamo, dlake pač so...Res držimo pesti, da se vse dobro izteče...

(odgovor članu Mala_princeska)
    Neposredna povezava do sporočila: 1618
    16.4.2009 15:11:53   
    bačko
    Skuštrana hvala!user posted image
    Grozna je tale vojna s papirji.Bom videla kaj neki bom jutri uredila.Upam da bom vse.Pri Žani nisem imela nobenih problemov pa je bilo veliko več papirjev.Zdaj je pa kar neki.
    Mala princeska hvala!user posted image

(odgovor članu malagala)
    Neposredna povezava do sporočila: 1619
    16.4.2009 15:13:12   
    loveforever
    ojla. mi je internet neki zejbavo pa vas danes že skor dobre pol ure berem za nazajuser posted image  ja nimaš kaj čvekice ste ratale, se vidi dda gre vse skupaj proti koncu.

kalanteja meni je kik v celju noro dobra trgovina, sploh zdj ko sem noseča. imajo bolj velike številkje trenirke ful poceni tk da mam za skor vsak dan eno..

pa tudi otroške cotke so fullll cartkane, mislim veliko kupim za ta malo, pa dam po 7 evrov za majčko in hlaćke, velikoktrat preperem pa je še vedno super. edino to me moti ker ni tiste elastike not da bi zmanjšal obseg pasu kot majo v c&a in h&m, tk da js bom tudi potem kupila v kiku določene stvari..

ja js misli  da imam skoraj vse za dojenčeka pripravljeno, tako da sam šše mopjega nasirjem da bi še kupila ta plasitčen predalnik k ga majo sedaj v intersparu v trgovini zs 25€ bi mi ful prav prišel

no grem malo ven se mi zdi da bo potem takoj dež

(odgovor članu malagala)
    Neposredna povezava do sporočila: 1620
    16.4.2009 18:21:33   
    biba14
    Joj ste že pridne s papirji...jaz mam žal pregled šele po prvomajskih...tko da bom zadeve urejala najhitreje 40dni pred PDP...ja tko je to, če gre G za mesec dni na dopust in maš preglede na več kot 6tuser posted image ..
    Danes sem bila pa praksi v MŠ...baje ful priporočajo široko povijanje do 3 meseca...tako da mislim, da sem vse bodije brez veze kupila, ker nad tisto goro plenic ne vem če bom uspela še to zapetuser posted image .

(odgovor članu loveforever)
    Neposredna povezava do sporočila: 1621
    16.4.2009 18:59:30   
    Tira
    Biba14 tud jz bom to urejala šele po prvomajskih. Imam šele 24. naslednji pregled in upam, da dobim potrdilo (sicer bom pa že v 32 t).

Na CSD ju sem dobila dve poli, eno zame in eno za očeta - upam, da imam vse, da ne bom letala 5x gor in dol.

Midva danes barvava otroško sobico user posted image  

(odgovor članu biba14)
    Neposredna povezava do sporočila: 1622
    16.4.2009 19:40:11   
    Anonimen
    ste pa pridne čveke, vam ne sledim večuser posted image
    tak, da vsega res nisem brala, zasledila sem da se o papirjih pogovarjate. jaz sem vlogo za paket/denar že oddala, za porodniško pa še čakam to plačo, pa potem nesem. očetovskega pa moj ne bo koristil, ker mu konec maja pogodba steče in še sploh ni ziher ali mu bodo podaljšali ali ne. ja pa očetovstvo je še treba podpisati. prvič sva to urejala po porodu, sedaj pa razmišljam, da bi to rešila prej.

IZVIRNO SPOROČILO: biba14

Danes sem bila pa praksi v MŠ...baje ful priporočajo široko povijanje do 3 meseca...tako da mislim, da sem vse bodije brez veze kupila, ker nad tisto goro plenic ne vem če bom uspela še to zapetuser posted image .

jaz sem tudi aneja široko povijala, ker je lažje za prijetuser posted image drugače so bili kolki ok. pa so tudi vsi bodiji 56št šli preko.

(odgovor članu biba14)
      Neposredna povezava do sporočila: 1623
    16.4.2009 19:42:23   
    Anonimen
    imam pa še 46dni do konca, pa me je kar malo začela panika grabit, ko še nič ne urejamo- no cotke imam oprane to je pa tudi vseuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
      Neposredna povezava do sporočila: 1624
    16.4.2009 19:46:19   
    bačko
    Deja kmalu bo!user posted image Jaz ima 51 dni pa komaj čakam!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 1625
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
    Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
    Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
    Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
    пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?