JaLuca
|
Picabo meni kar paše biti v bolniški, na začetku sem se kar sekirala in bila živčna, zdaj pa sem umirjena , kar paše mi. Priznam. Sem pa v prvi tudi delala več kot osem ur dnevno, sem bla kar crknjena, bil še je zimski čas, v temi šla, v temi prišla. no in me je potem 3 mesece pred porodom malo zahaklalo, sem bila še v bolnici. V drugi nisem bila v bolniški, samoenkrat, ker sva s temalo imele virozo. Seveda pa nisem bila celo nosečnost v službi, ker sem že zanosla v času porodniške, nekaj sem koristila dopusta in sem bila v službi cele 4 mesece, del. čas več kot osem ur, ampak v tem času je imela mama v varstvu, tako da je bila še ta prednost, da je skuhala še zame. Zdaj pa bi morala biti tudi več kot osem ur, ker pomoči ni, so novi programi, delo s strankami, in ko je prišel čas največjega "pomembnega dela za stranke" sem bila v bolnici. In potem sem jim rekla, da naj mi priskrbijo dodatno pomoč, seveda ne za celotni delovni čas, ampak toliko da jo naučim dela v zvezi s strankami, ker tudi več kot osem ur ne morem delati, morejo pa tudi računati, da imam lahko tudi nego. In seveda so mi rekli, da naj grem rajši v bolniško, ker tudi za testiranje programov rabijo nekoga non stop, so pač tudi še drugi razlogi. Na začetku mi je bilo tudi nelagodno, jaz doma, tamali v vrtecu, ker tega nisem bila navajena, jaz doma oni dve pa ne. Ampak prva dva tedna sem dopolne prespala. To pomeni, da sem bila tako utrujena, da še sama nisem vedela. In od te utrujenosti, se mi je tudi krvna slika poslabšala. Ampak kot sem na začetku že napisala mi paše, ker dopoldne postorim po stanovanju, vrt, skuham, operem, lahko grem komot v veliko trgovino in mirno hodim po policah, kar je zamene luksuz, in še kup opravkov, ki jih mirno postorim, popoldne pa se popolnoma posvetim tamalima, in kar vidim, da sta tudi oni dve razpoložene in dobre volje, čeprav pride kakšen slab dan, pa tudi jaz sem bolj umirjena in manj živčna, takrat pa me je čas basal, od kuhe, do pranja, do igranja.....in tudi zvečer sta šli hitro spat, ker sta se morale vstajati ob 5.15, domov pa smo prišle ob 16. Zdaj pa tudi gremo v miru ven, na sprehod.
|