felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: trinity22 IZVIRNO SPOROČILO: mediuhec trinity in felix: glede črpanja- kako si to masirate zizike, prav med črpanjem nežno krožno al kaj podobnega? jaz si vedno pred črpanjem dam gor vročo krpico, pa mal pritiskam - potem bolje teče. včasih kakšna kapljica priteče še preden začnem črpat. drugače pa sem pogruntala, da ko neha tečt, potem se odklopim in malo zavrtim tisti "cvet", ki je na dojki, s tem očitno pritisnem na druge mlečne vode in spet začne tečt glede shranjevanja mleka: tudi jaz nisem ziher, če lahko mešaš mlekce. jaz vedno, če kaj pusti, vržem stran- zato tudi pripravim v naprej porcije tako velike kot običajno poje, če se mu lušta več, ponovno vstanem in naredim še porcijo z umetnim (to ni problem stran metat). ker jaz načrpam nekje samo 1/2 njegove dnevne potrebe. na KOLIKO ČASA pa si vidve črpata, mislim na koliko ur približno? ali se teh ur kaj v naprej držita ali počrpata ko imata čas. kaj pa recimo če greste na sprehod? jaz si pripravim flaško za s sabo- že zmešano. potem pa nisem ziher, koliko časa je še "užitna" - je v termo torbici. saj vsi pravijo naj bi delal svečžobrok- samo to bi pa moral s sabo vlačit toplo in mrzlo vodo, da bi na licu mesta zmešal svež obrok s primerno temperaturo. po kolikšnem času bi otroku dale tak obrok? grelec stekleničk: sva si ga nabavila da nama olajšal delo, pa npr. če daš iz hladilnika svoje mleko, traja za večjo porcijo tudi 5 minut, da se segreje na pravo T. kako si vi to uredite. ker moj se včasih tako joka, ker bi takoj, da je teh 5 minut ZELO dolgih. a naj dam raje na kako stopinjo manj, pa bo prej? saj poje tud bolj mrzlega kot predpisanih 40 stopinj. malo z zamudo, pa vseeno (smo bili na mini počitnicah pri babici in dediju) tiana je bila zelo pridna jaz si masiram dojko medtem ko črpam, kar na rahlo pritiskam s prsti proti bradavici tako po celi dojki inpol še kar nekaj časa teče, pa mal črpalko prestavim pa spet počrpam in tako naprej ... črpam si pa ponavadi tako kot naj bi bili obroki se pravi na tri ure, ker vedno načrpam eno stekleničko ( včasih tudi več) za vnaprej ji dam najprej hrano potem podreva kupčka in potem ko zaspi si jaz izčrpam, če pa imava atija doma jo pa on poštima jaz si pa med tem časom izpraznim dojke, včasih pa se za kak vmesen obrok tudi podojiva, pa potem kar izčrpam, ker so dojke ravno fajn pripravljene, jaz imam dovolj mleka za vse njene potrebe, tako da nič ne dodajam, sem pa zasledila, da je materino mleko bolj dolgo vzdržljivo kot formule ( tiste naj bi se vedno pripravljale sveže) materino mleko pa zdrži na sobni temparaturi tudi 10 ur in je še užitno za otroka. Ostanek tudi jaz zdaj vedno zavržem, da ne bi bilo kaj narobe . Kar se gretja tiče, jaz dam stekleničko v vročo vodo(60 stopinj) in potem jo grem previt in dokler se midve zrihtava je hrana ravno prav topla in potem to popije, veliko mi potem poliva(nimam pojma zakaj - a vaši tudi kaj polivajo? Mogoče pa je naša prepožrešna ) tudi jaz bolj pozno odgovarjam, pa se kar pod trinity podpišem. Samo da jaz s celo dlanjo objamem dojko in jo stiskam.