Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 19:55:24
|
|
|
|
Olivija*
|
Pozdravljene! ugotavljam, da se midve skoraj nič več ne sprehajava, ampak sva cele dneve na vrtu. A se je danes igrala na dekci, jaz pa sem celo uspela presadit nekaj flanc. Pogledala sem vremensko napoved za jutri - lepo bo! Se je katera že pofočkala za Tivoli?
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:01:41
|
|
|
|
pf
|
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija* Pozdravljene! ugotavljam, da se midve skoraj nič več ne sprehajava, ampak sva cele dneve na vrtu. A se je danes igrala na dekci, jaz pa sem celo uspela presadit nekaj flanc. Pogledala sem vremensko napoved za jutri - lepo bo! Se je katera že pofočkala za Tivoli? Saj je fino na vrtu tudi, a ne? Midve sva tudi vsak dan popoldne kako urco, ali dve na vrtu, drugače pa se še sprehajava in to po tri urce in več dnevno. Ful mi lepo raste, ker je tako toplo vreme, pa še zalivam vsak dan. Tako zelenjava, kot rože.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:12:14
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Saj je fino na vrtu tudi, a ne? Midve sva tudi vsak dan popoldne kako urco, ali dve na vrtu, drugače pa se še sprehajava in to po tri urce in več dnevno. Ful mi lepo raste, ker je tako toplo vreme, pa še zalivam vsak dan. Tako zelenjava, kot rože. jaz bi cel dan bila zunaj,če bi imela vrt...
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:12:55
|
|
|
|
arabela*
|
danes je pa zatišje tu....
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:14:28
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija* Pozdravljene! ugotavljam, da se midve skoraj nič več ne sprehajava, ampak sva cele dneve na vrtu. A se je danes igrala na dekci, jaz pa sem celo uspela presadit nekaj flanc. Pogledala sem vremensko napoved za jutri - lepo bo! Se je katera že pofočkala za Tivoli? Ja vrt je res fajn zadeva. Mi ga izkoristimo lahko le, ko smo pri babici na obisku . Za jutri zdajle še težko rečem - a lahko jutri dopoldne sporočim?? Nekaj so se eni obiski najavili, ampak niso 100%.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:26:10
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 Ja vrt je res fajn zadeva. Mi ga izkoristimo lahko le, ko smo pri babici na obisku . Enako, ampak jaz dam tukaj raje Smo veliko pri babici Doma nam tudi ne manjka narave
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:29:02
|
|
|
|
Olivija*
|
ja, vrt je super stvar. res je, da je z njim precej dela, ampak če to jemlješ kot sprostitev, je super...
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:50:22
|
|
|
|
*bubi*
|
OK, domača lekarna. Tukaj mislim tudi na odrasle oz. malo večje otroke. Za naše septembrčke je itak tak, da ne dajemo zdravil brez posveta z zdravnikom. Antibiotikov v nobeni obliki še posebej ne. Pri vseh zdravilih brez recepta bo pisalo, da je nad enim letom (ali celo od dveh let naprej). Pa se vseeno lahko dajejo po posvetu s P. V domačo lekarno vedno sodijo zdravila, ki smo jih dobili na Rp (pri kroničnih obolenjih, pogostih težavah, kontracepcija) Vročina, bolečine: paracetamol v kakršnikoli obliki (svečke, sirup oz. tablete za odrasle) Pediater lahko predpiše tudi Voltaren svečke namesto paracetamolskih. So močnejše, delujejo tudi protivnetno. Odrasli - kako močnejše zdravilo (Nalgesin ali Ibuprofen recimo). Prebavne težave: driska - za skuhamo čaj iz suhih borovnic Linex Rehidracijska sol z glukozo (tudi pri bruhanju) pri potovanju v manj razvite države aktivno oglje zaprtje - glukoza ali glicerinske svečke Za odrasle še kak Rupurut (oz. podoben antacid) ali Ranital Alergije: Claritine sirup Fenistil gel Praske, odrgnine: površinske praske se spira z vodo, tako da praviloma razkužila niso potrebna. obliži, gaza, Micropore Bepanten plus je fajn za dezinfekcijo in hitrejše celjenje prva pomoč pa je itak v avtu, tako da se najde kak povoj, če je sila. Potem pa je fajn imet kak Canesten, fiziološko in Operil za nos kaj za boleče in vneto grlo
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:53:07
|
|
|
|
ključek
|
čer....
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:53:19
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish dober dan ... ....naš pikec je pa zdaj že 2 dni tak lepo spal.....včeraj od 8 do 4.30, danes pa od 8 do 5.30....pa še pol dalje včeraj do 8, danes do7 ..
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:53:31
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 IZVIRNO SPOROČILO: Me to you Jooj, pa ne mi rečt, da je to kakšen domači razgled, ker bom zelo fouš postala nekomu ziher je
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:54:26
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: gold fish dober dan ... ....naš pikec je pa zdaj že 2 dni tak lepo spal.....včeraj od 8 do 4.30, danes pa od 8 do 5.30....pa še pol dalje včeraj do 8, danes do7 .. naša pa ga biksa....se dvakrat ponoči zbudi,zjutraj pa ob zeeeeloooooooooo jutranjih urah vstaja.... zobki nagajajo??
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:55:26
|
|
|
|
leda
|
bubi, sem si kar skopirala fajl. se mi zdi, da moram svoji lekarni neki malga dodat seznamu bi pa jaz dodala še s mejnega področja z nego Praško pasto. zakon pri vneti riti.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:57:47
|
|
|
|
ključek
|
matr sva se spičla zdle......najraje bi ..............mislm, rit mu odnašam sto na uro, vse naredim doma, niti s prstom ne migne (ok, previje, nahrani, se igra z ln........ampak, je tok njegova kot moja), vsak dan ima kosilo na mizi, ko pride iz službe, vse spucan, speglan, pol me pa zaj.e.ba.va za vsako malenkost. mislm.....tok je komot, da če mu ne naredim večerje, gre raje lačen spat.... ............jaz ne vem kaj mu je......ko sva začela je bil itak mamin sinko, pa sem ga nekak "naglihala", sedaj se pa zgodba ponavlja.....in pol se štrajtava......ln ni nič kriva in mi je hudo, ker včasih sliši.... ..........pa kaj je tem decom??
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 20:58:49
|
|
|
|
leda
|
pa dober večer seveda. mam en tak deja vu. najljubši na fuzbalu, v zgornjih prostorih (tok, tok) tišina, jst pa tolk ded, da si ne upam uležt na kavč s kniggo v roki. sem se raje usedla na najneudobnejši stol in evo, lohk kakšnen izi čitčet udarim. mala ga namreč spet žura ponoč. sam ne mi prosim oment zobkov, sem alergična na ta univerzalni "razlog" za vso paleto belih noči
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 21:00:45
|
|
|
|
leda
|
tok je komot, da če mu ne naredim večerje, gre raje lačen spat.... uh. hudo. poznam en par naših let, kjer si tip kruha ne namaže sam...no, pri meni bi iz inata umrl od lakote
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 21:03:48
|
|
|
|
*bubi*
|
MTY
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 21:29:51
|
|
|
|
Olivija*
|
MTY tudi mene včasih že malo skrbi, kam to pelje...ker je tudi vednobolj komot. jaz se tolažim s tem, da ko bom šla v službo in bom odsotna od doma ravno toliko kot on, bova imela tudi delitev del tako kot prej. po A v vrtec bo pa itak on hodil, ker je prej konec službe kot jaz pa tudi zdaj se še uspešno otepam večernega uspavanja A, ker "zna on to bolje". pa naj živi v tem prepričanju
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 21:33:54
|
|
|
|
Olivija*
|
skratka, MTY, hotela sem povedat, da bosta bolj "enakopravna", ko boš tudi ti v službi. zdaj pa si on misli "ti si tak cele dneve doma, pa maš čas, pa nič nisi utrujena..." prejšnji mesec sem bila en dan na izobraževanju in je imel on A v celodnevni oskrbi. ko sem prišla domov, je pojamral, da si ni mogel nič za jest pripravit, ker ni imel časa in da je že cel dan lačen...haha...nas pa so peljali na kosilo naslednji teden grem spet na drugi del tega seminarja. s to razliko, da bo tokrat moral tudi kaj skuhat za A, prejšnji mesec je zadostovalo, če ji je dal flaško z mlekom. ga že vidim, kako bo stokal
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 21:36:47
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you matr sva se spičla zdle......najraje bi ..............mislm, rit mu odnašam sto na uro, vse naredim doma, niti s prstom ne migne (ok, previje, nahrani, se igra z ln........ampak, je tok njegova kot moja), vsak dan ima kosilo na mizi, ko pride iz službe, vse spucan, speglan, pol me pa zaj.e.ba.va za vsako malenkost. mislm.....tok je komot, da če mu ne naredim večerje, gre raje lačen spat.... ............jaz ne vem kaj mu je......ko sva začela je bil itak mamin sinko, pa sem ga nekak "naglihala", sedaj se pa zgodba ponavlja.....in pol se štrajtava......ln ni nič kriva in mi je hudo, ker včasih sliši.... ..........pa kaj je tem decom?? ojoj...saj bo... si pa pohvale vredna....moj nima nič od naštetega,ne kosila na mizi,ne speglano,ne pospravljeno.... ,no tu in tam že....danes mi je celo rekel prosim,bi mi oprala to,pa to majčko.....
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 21:38:30
|
|
|
|
arabela*
|
tak,film sem pogledla,ded in otroci spijo...učila se ne bom,ker mi ni..nažrla sem se.....
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 21:42:15
|
|
|
|
leda
|
pa tudi zdaj se še uspešno otepam večernega uspavanja A, ker "zna on to bolje". pa naj živi v tem prepričanju no, jaz sem pa glih dobila nazaj pripravo na spanje najmlajše. ampak žal res ne gre drgač. naša ela namreč vsak večer pri oblačenju vrešči, kot da jo dajemo iz kože. mislm, oblečt se je pač treba in ne vem, zakaj ne stisne mal dlesni. ker pa se je že ob več prilikah izkazal, da je naša tadruga pa mal bolj name navezana in jo lažje skuliram, sem še eno tistih redkih previjanj in oblačenj, ki niso bili moja domena, dobila nazaj v paket. ah. pa to ni kritika mojga; le ko maš dva otroka, maš kar naenkrat tamalga non stop. sploh če dojiš...
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 21:42:59
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija* skratka, MTY, hotela sem povedat, da bosta bolj "enakopravna", ko boš tudi ti v službi. zdaj pa si on misli "ti si tak cele dneve doma, pa maš čas, pa nič nisi utrujena..." nisem nameravala kaj več komentirat, ampak ko si že to napisala.... evo, čisto res je. Jaz sem že dobila izjavo v tem smislu - ko sta bila oba otroka bolana in se mi je fuzlalo, gospod pa igrce igral na računalniku prejšnji mesec sem bila en dan na izobraževanju in je imel on A v celodnevni oskrbi. ko sem prišla domov, je pojamral, da si ni mogel nič za jest pripravit, ker ni imel časa in da je že cel dan lačen...haha...nas pa so peljali na kosilo točno tak.
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 21:45:23
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda le ko maš dva otroka, maš kar naenkrat tamalga non stop. sploh če dojiš... Jap. večjega še še ven odpelje, da bi pa vzel oba ali pa v dopoldanskem času bubiko (ko je bubi itak v vrtcu), to pa ni šans
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 15.4.2009 21:45:34
|
|
|
|
leda
|
ne speglano, saraya, sem ti že parkrat hotla napisat: evo še mene. jst nič ne peglam. no, pod nič spada ena moja poletna obleka, ki jo pač bolj poredko oblečem in parkrat na let kaka srajca najljubšega, ki pa si jo ponavad kar sam spegla. se mi zdi, da že itak čez dve mašini gledam na lajf: pomivalca in pralni stroj.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?