|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrski sončki 2008- 5.del
15.4.2009 19:55:24   
Olivija*
Pozdravljene!

ugotavljam, da se midve skoraj nič več ne sprehajava, ampak sva cele dneve na vrtu. A se je danes igrala na dekci, jaz pa sem celo uspela presadit nekaj flanc.

Pogledala sem vremensko napoved za jutri - lepo bo! Se je katera že pofočkala za Tivoli?

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3151
15.4.2009 20:01:41   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija*

Pozdravljene!

ugotavljam, da se midve skoraj nič več ne sprehajava, ampak sva cele dneve na vrtu. A se je danes igrala na dekci, jaz pa sem celo uspela presadit nekaj flanc.

Pogledala sem vremensko napoved za jutri - lepo bo! Se je katera že pofočkala za Tivoli?

Saj je fino na vrtu tudi, a ne? Midve sva tudi vsak dan popoldne kako urco, ali dve na vrtu, drugače pa se še sprehajava in to po tri urce in več dnevno. Ful mi lepo raste, ker je tako toplo vreme, pa še zalivam vsak dan. Tako zelenjava, kot rože.

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 3152
15.4.2009 20:12:14   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: pf

Saj je fino na vrtu tudi, a ne? Midve sva tudi vsak dan popoldne kako urco, ali dve na vrtu, drugače pa se še sprehajava in to po tri urce in več dnevno. Ful mi lepo raste, ker je tako toplo vreme, pa še zalivam vsak dan. Tako zelenjava, kot rože.

jaz bi cel dan bila zunaj,če bi imela vrt...

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 3153
15.4.2009 20:12:55   
arabela*
danes je pa zatišje tu....user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3154
15.4.2009 20:14:28   
Jazzy1

Pozdravljene!

Ja vrt je res fajn zadeva. Mi ga izkoristimo lahko le, ko smo pri babici na obiskuuser posted image .

Za jutri zdajle še težko rečem - a lahko jutri dopoldne sporočim?? Nekaj so se eni obiski najavili, ampak niso 100%.

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 3155
15.4.2009 20:26:10   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1

Ja vrt je res fajn zadeva. Mi ga izkoristimo lahko le, ko smo pri babici na obiskuuser posted image .

Enako, ampak jaz dam tukaj raje user posted image

Smo veliko pri babici user posted image  Doma nam tudi ne manjka narave user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 3156
15.4.2009 20:29:02   
Olivija*
ja, vrt je super stvar. res je, da je z njim precej dela, ampak če to jemlješ kot sprostitev, je super...

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3157
15.4.2009 20:50:22   
*bubi*
OK, domača lekarna. Tukaj mislim tudi na odrasle oz. malo večje otroke.

Za naše septembrčke je itak tak, da ne dajemo zdravil brez posveta z zdravnikom. Antibiotikov v nobeni obliki še posebej ne. Pri vseh zdravilih brez recepta bo pisalo, da je nad enim letom (ali celo od dveh let naprej). Pa se vseeno lahko dajejo po posvetu s P.

V domačo lekarno vedno sodijo zdravila, ki smo jih dobili na Rp (pri kroničnih obolenjih, pogostih težavah, kontracepcija)

Vročina, bolečine:
paracetamol v kakršnikoli obliki (svečke, sirup oz. tablete za odrasle)
Pediater lahko predpiše tudi Voltaren svečke namesto paracetamolskih. So močnejše, delujejo tudi protivnetno.
Odrasli - kako močnejše zdravilo (Nalgesin ali Ibuprofen recimo).

Prebavne težave:
driska - za user posted image  skuhamo čaj iz suhih borovnic
Linex
Rehidracijska sol z glukozo (tudi pri bruhanju)
pri potovanju v manj razvite države aktivno oglje

zaprtje - glukoza ali glicerinske svečke

Za odrasle še kak Rupurut (oz. podoben antacid) ali Ranital

Alergije:
Claritine sirup
Fenistil gel

Praske, odrgnine:
površinske praske se spira z vodo, tako da praviloma razkužila niso potrebna.
obliži, gaza, Micropore
Bepanten plus je fajn za dezinfekcijo in hitrejše celjenje

prva pomoč pa je itak v avtu, tako da se najde kak povoj, če je sila.

Potem pa je fajn imet kak Canesten,
fiziološko in Operil za nos
kaj za boleče in vneto grlo

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 3158
15.4.2009 20:53:07   
ključek
čer....user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3159
15.4.2009 20:53:19   
ključek
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish

dober danuser posted image ...

....naš pikec je pa zdaj že 2 dni tak lepo spal.....včeraj od 8 do 4.30, danes pa od 8 do 5.30....pa še pol dalje včeraj do 8, danes do7 ..

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 3160
15.4.2009 20:53:31   
ključek

IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1

IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

user posted image

Jooj, pa ne mi rečt, da je to kakšen domači razgled, ker bom zelo fouš postala user posted image user posted image user posted image user posted image

nekomu ziher je user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 3161
15.4.2009 20:54:26   
ključek
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

dober danuser posted image ...

....naš pikec je pa zdaj že 2 dni tak lepo spal.....včeraj od 8 do 4.30, danes pa od 8 do 5.30....pa še pol dalje včeraj do 8, danes do7 ..

naša pa ga biksa....se dvakrat ponoči zbudi,zjutraj pa ob zeeeeloooooooooo jutranjih urah vstaja....user posted image

user posted image

zobki nagajajo??

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3162
15.4.2009 20:55:26   
leda
bubi,

sem si kar skopirala fajl. se mi zdi, da moram svoji lekarni neki malga dodat user posted image

seznamu bi pa jaz dodala še s mejnega področja z nego Praško pasto. zakon pri vneti riti.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3163
15.4.2009 20:57:47   
ključek
matr sva se spičla zdle......najraje bi user posted image user posted image user posted image user posted image ..............mislm, rit mu odnašam sto na uro, vse naredim doma, niti s prstom ne migne (ok, previje, nahrani, se igra z ln........ampak, je tok njegova kot moja), vsak dan ima kosilo na mizi, ko pride iz službe, vse spucan, speglan, pol me pa zaj.e.ba.va za vsako malenkost. mislm.....tok je komot, da če mu ne naredim večerje, gre raje lačen spat....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ............jaz ne vem kaj mu je......ko sva začela je bil itak mamin sinko, pa sem ga nekak "naglihala", sedaj se pa zgodba ponavlja.....in pol se štrajtava......ln ni nič kriva in mi je hudo, ker včasih sliši....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..........pa kaj je tem decom??user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3164
15.4.2009 20:58:49   
leda
pa dober večer seveda.

mam en tak deja vu. najljubši na fuzbalu, v zgornjih prostorih (tok, tok) tišina, jst pa tolk ded, da si ne upam uležt na kavč s kniggo v roki. sem se raje usedla na najneudobnejši stol in evo, lohk kakšnen izi čitčet udarim.

mala ga namreč spet žura ponoč. sam ne mi prosim oment zobkov, sem alergična na ta univerzalni "razlog" za vso paleto belih noči user posted image

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 3165
15.4.2009 21:00:45   
leda
tok je komot, da če mu ne naredim večerje, gre raje lačen spat....

uh. hudo. poznam en par naših let, kjer si tip kruha ne namaže sam...no, pri meni bi iz inata umrl od lakoteuser posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3166
15.4.2009 21:03:48   
*bubi*
MTY user posted image

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 3167
15.4.2009 21:29:51   
Olivija*
MTY user posted image

tudi mene včasih že malo skrbi, kam to pelje...ker je tudi vednobolj komot. jaz se tolažim s tem, da ko bom šla v službo in bom odsotna od doma ravno toliko kot on, bova imela tudi delitev del tako kot prej. po A v vrtec bo pa itak on hodil, ker je prej konec službe kot jaz user posted image

pa tudi zdaj se še uspešno otepam večernega uspavanja A, ker "zna on to bolje". pa naj živi v tem prepričanju user posted image user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3168
15.4.2009 21:33:54   
Olivija*
skratka, MTY, hotela sem povedat, da bosta bolj "enakopravna", ko boš tudi ti v službi. zdaj pa si on misli "ti si tak cele dneve doma, pa maš čas, pa nič nisi utrujena..."

prejšnji mesec sem bila en dan na izobraževanju in je imel on A v celodnevni oskrbi. ko sem prišla domov, je pojamral, da si ni mogel nič za jest pripravit, ker ni imel časa in da je že cel dan lačen...haha...nas pa so peljali na kosilo user posted image

naslednji teden grem spet na drugi del tega seminarja. s to razliko, da bo tokrat moral tudi kaj skuhat za A, prejšnji mesec je zadostovalo, če ji je dal flaško z mlekom. ga že vidim, kako bo stokal user posted image

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 3169
15.4.2009 21:36:47   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

matr sva se spičla zdle......najraje bi user posted image user posted image user posted image user posted image ..............mislm, rit mu odnašam sto na uro, vse naredim doma, niti s prstom ne migne (ok, previje, nahrani, se igra z ln........ampak, je tok njegova kot moja), vsak dan ima kosilo na mizi, ko pride iz službe, vse spucan, speglan, pol me pa zaj.e.ba.va za vsako malenkost. mislm.....tok je komot, da če mu ne naredim večerje, gre raje lačen spat....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ............jaz ne vem kaj mu je......ko sva začela je bil itak mamin sinko, pa sem ga nekak "naglihala", sedaj se pa zgodba ponavlja.....in pol se štrajtava......ln ni nič kriva in mi je hudo, ker včasih sliši....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..........pa kaj je tem decom??user posted image user posted image user posted image

ojoj...saj bo...
si pa pohvale vredna....moj nima nič od naštetega,ne kosila na mizi,ne speglano,ne pospravljeno....user posted image ,no tu in tam že....danes mi je celo rekel prosim,bi mi oprala to,pa to majčko.....user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3170
15.4.2009 21:38:30   
arabela*
tak,film sem pogledla,ded in otroci spijo...učila se ne bom,ker mi ni..nažrla sem se.....user posted image user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3171
15.4.2009 21:42:15   
leda
pa tudi zdaj se še uspešno otepam večernega uspavanja A, ker "zna on to bolje". pa naj živi v tem prepričanju

user posted image

no, jaz sem pa glih dobila nazaj pripravo na spanje najmlajše. ampak žal res ne gre drgač. naša ela namreč vsak večer pri oblačenju vrešči, kot da jo dajemo iz kože. mislm, oblečt se je pač treba in ne vem, zakaj ne stisne mal dlesni. ker pa se je že ob več prilikah izkazal, da je naša tadruga pa mal bolj name navezana in jo lažje skuliram, sem še eno tistih redkih previjanj in oblačenj, ki niso bili moja domena, dobila nazaj v paket. ah.

pa to ni kritika mojga; le ko maš dva otroka, maš kar naenkrat tamalga non stop. sploh če dojiš...

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 3172
15.4.2009 21:42:59   
*bubi*

skratka, MTY, hotela sem povedat, da bosta bolj "enakopravna", ko boš tudi ti v službi. zdaj pa si on misli "ti si tak cele dneve doma, pa maš čas, pa nič nisi utrujena..."

nisem nameravala kaj več komentirat, ampak ko si že to napisala.... evo, čisto res je. Jaz sem že dobila izjavo v tem smislu - ko sta bila oba otroka bolana in se mi je fuzlalo, gospod pa igrce igral na računalniku user posted image

prejšnji mesec sem bila en dan na izobraževanju in je imel on A v celodnevni oskrbi. ko sem prišla domov, je pojamral, da si ni mogel nič za jest pripravit, ker ni imel časa in da je že cel dan lačen...haha...nas pa so peljali na kosilo user posted image

user posted image user posted image user posted image  točno tak.

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 3173
15.4.2009 21:45:23   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: leda

le ko maš dva otroka, maš kar naenkrat tamalga non stop. sploh če dojiš...

Jap. večjega še še ven odpelje, da bi pa vzel oba ali pa v dopoldanskem času bubiko (ko je bubi itak v vrtcu), to pa ni šans user posted image

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 3174
15.4.2009 21:45:34   
leda
ne speglano,

saraya, sem ti že parkrat hotla napisat: evo še mene. jst nič ne peglam. no, pod nič spada ena moja poletna obleka, ki jo pač bolj poredko oblečem user posted image in parkrat na let kaka srajca najljubšega, ki pa si jo ponavad kar sam spegla.

se mi zdi, da že itak čez dve mašini gledam na lajf: pomivalca in pralni stroj.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?