|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009 - V. del
15.4.2009 12:54:00   
štorkljica
Aja, pa torbe za v porodnišnico še vedno nisem pripravila, bom jo pa sigurno tale vikend, ma saj je prej itak ne bom rabila.

Če pa SLUČAJNO že, potem pa pač neki na hitro zgrabim in letimuser posted image user posted image user posted image

OK grem zdaj, želim še naprej lep sončen dan vsem skupaj!
Pridem še mogoče malo zvečer pokukat, če je kaj novegauser posted image

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
15.4.2009 12:56:28   
Pat74
Blue* ti pa kar pejt v PO, tam takega odnosa sigurno ne boš doživela, pa imajo ravno tako gnečo. Meni LJ P že v mojih dijaških časih, ko smo tam imeli prakso ni bila všeč - me je izredno motil neprijazen in zajedljiv odnos medic. sester do prvorodk; o strokovnosti zdravnikov pa ne dvomim, samo kaj, ko imaš z njimi bolj malo opravka, čeprav berem, da si tudi tu naletela na enega "smotanega".

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
15.4.2009 12:58:19   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: BrinaBA

še nekaj glede Lj porodnišnice:

* jaz pri treh porodih nisem imela slabe izkušnje
* strokovno so še vedno 1A
(precej več vedo kot porodnica - zato sem jim jaz prepustila presojo o potekih porodov; želje oz. porodni načrt ima vsaka v glavi, vendar zna bi dejanska situacija precej drugačna od iluzornih predstav)
* vsaka lepa beseda lepo mesto najde
* res pa je, da so v ambulantah in sprejemni preobremenjeni (ko prideš do porodne pa si zmagal)

LP!

men je jasno da so preobremenjeni, ampak tako obnašanje še vedno ni najboljše... sploh do nosečk k so že tko živčne (vsaj jz k sem prvorodka)... vsi pravjo da bo pol na oddelku vse lepo in prav- edini problem je pa ta, da do oddelka morš pridt... men še kr ni usojen user posted image

(odgovor članu BrinaBA)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
15.4.2009 13:02:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

men je jasno da so preobremenjeni, ampak tako obnašanje še vedno ni najboljše... sploh do nosečk k so že tko živčne (vsaj jz k sem prvorodka)... vsi pravjo da bo pol na oddelku vse lepo in prav- edini problem je pa ta, da do oddelka morš pridt... men še kr ni usojen user posted image

slej ko prej prideš do porodne sobe - ko bo TVOJ čas (verjetno te tudi v PO ne bi kar vzeli in rekli, da pejmo rodit...), saj še imaš čas. (vsaka prvorodka pa tudi ni tako panična (mogoče pa so sestre ravno zato neprijazne)

pomiri se in preberi kakšno knjigo!

(odgovor članu Blueeyes)
  Neposredna povezava do sporočila: 1854
15.4.2009 13:05:14   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

slej ko prej prideš do porodne sobe - ko bo TVOJ čas (verjetno te tudi v PO ne bi kar vzeli in rekli, da pejmo rodit...), saj še imaš čas. (vsaka prvorodka pa tudi ni tako panična (mogoče pa so sestre ravno zato neprijazne)

sej ne rečem, da bi me mogl kr vzet notr če se nič ne dogaja - niti nimam želje ostat notr za neki brezveze... ampak na lepši način bi pa lahko to povedali in delali... zarad tega se mi obrača od njih... k da sem zadnja smet tm... jim je kr odveč da sem noseča... mislm če mi je kr v obraz reku da dobesedno skz vidim pr njih... kako si kej tazga lahko dovol... pa tud v šali mi tega ne sme rečt

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
15.4.2009 13:05:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

Babuške, midve z Elo sva pa ravnokar dobili obisk user posted image : na balkon je priletela iz sosednje vrbe majhna ptička (mislim, da je bila lastovička) in se vsedla na voziček, ki ga imava zloženega na balkonu. Skakala iz vozička na pleten stol in nazaj ter ves čas gledala noter. Kot bi nama prišla nekaj povedat! Šla sem po semena, da bi ji dala nekaj za jest, pa je potem, ko sem odprla balkon, kar odletela. Bilo je res neverjetno! user posted image A to pomeni, da se danes pakiramo za Ptuj? user posted image
kmalu boste šli rodit.Lastovička je dala znak ,da bo treba voziček razstavit.user posted image user posted image

nas pa vsak dan obišče golobček na oknu od otroške sobe pol pa gruli user posted image user posted image

Jaz sem pa prej urejala seznamčke in sem kopirala znakec roza štorklje,pol gre pa dragi neki na komp si za službo ure pisat in klikne  prilepi pa mu da štorkljo ,je rekel mami daj prid tole pogledat ,to moraš videt,pa sva se potem tko smejala ,sam sem mu potem lepo povedala da sem tio jaz uporabila,lahko pa da bo res kak znak pa da rodimo v nedeljo ali ponedeljek kamor sdta ta dva uznakca padla user posted image user posted image user posted image user posted image

Iiiii, vidiš kako ptički (pravi in računalniški) točno vedo, kam morajo. user posted image user posted image user posted image

In sami znaki okrog naju, mislim Sonček, da nobena od naju ne bo dočakala svojega PDP. user posted image Jaz sem ravno eno dobro urco spala in sem si sanjala, kako previjam Elo. user posted image  

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1856
15.4.2009 13:09:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *nana*

Pozdravljene punce,

tudi jaz še zvesto vztrajam z vami, kljub temu, da sem že dober mesec odprta 3cm, zdaj po mojem  še več, ker od takrat nisem imela vaginalnega pregleda. V porodnišnico naj bi šla v petek, ko imam rok, pa ne vem, če se ne bom odpravila kar jutri dopoldne. Tk na easy. Malo me skrbijo izcedki, ki so se pojavili dva dni nazaj in če mi bodo morali dati antibijotik, da bo še čas. Drugače pa mi vse pritiska dol, sploh vsak zvečer, ko imam občutek, da bo dojenček kar ven padeluser posted image .

user posted image kuhat kosilo, potem pa mal na sonček, ker imam občutek, da bom kmalu zaprta par dni v porodnišnici.

Lep pozdrav vsem skupaj Nana.

Nana ti kar pojdi jutri v P, če se boš bolje počutila. Me pa držimo pesti zate in dihamo s tabo! user posted image user posted image user posted image Pa javi nam, ko boš postala mamica. user posted image

(odgovor članu *nana*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1857
15.4.2009 13:10:07   
Anonimen

Aja, Sonček ali Junona, naslednji pregled (če prej ne odletim za Rim user posted image ), imam na PDP: 23. aprila CTG. 
ok zapisano

Hvala! user posted image

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1858
15.4.2009 13:13:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Blancica

Pozdravljene drage moje Aprilčice..no in smo ga tudi mi dočakali, našega malega štrukeljčka.V soboto 11.4.2009 je prikukal na svet naš Lan Tristan, velik 49 cm in težak 2600 g. Mamica in očka sta presrečna in se kar ne moreta načuditi temu malemu čudežu ;)
No tako, to je na kratko da se vam javim, ker moram malo počekirat kaj naš mali zaklad počne...sicer je pri očku, ampak vseeno, mamine skrbi user posted image
Porodna zgodba sledi

To pa je naš zakladek user posted image user posted image

user posted image

Blancica čestitke za Lana Tristana user posted image ! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Lepo se cartajte, me bomo pa absolutno razumele, da je sedaj vajin princ na prvem mestu. user posted image

(odgovor članu Blancica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1859
15.4.2009 13:15:25   
Pat74

slej ko prej prideš do porodne sobe - ko bo TVOJ čas (verjetno te tudi v PO ne bi kar vzeli in rekli, da pejmo rodit...), saj še imaš čas. (vsaka prvorodka pa tudi ni tako panična (mogoče pa so sestre ravno zato neprijazne)

Ma ja, da so sestre zato neprijazne, ker majo gnečo - ta je pa bosa! Kaj pa profesionalnost na delovnem mestu - če ta velja za vse druge poklice, tud za tega! Ena prebrana knjiga pa problemov, ki jih imaš s komunikacijo z zdr. osebjem, ne bo rešila - pa ne trdim, da so vse sestre take, ker ni res, je pa dovolj, da ti že ena s svojim arogantnim odnosom vse "zaserje". Da si pa kot prvorodka še bolj prestrašena in morebiti tud panična, je pa normalno, in to bi zdr. osebje moralo vedet - če ne so zastonj vse materinske šole, ki te učijo, da če je kaj narobe, da takoj v P. Zakaj pa bi hodile, če te pa potem imajo za norca?! Celo prikazat te skušajo kot hipohondra in paničarja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
15.4.2009 13:16:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lutiropan

Pozdravljene!
Sem dobila sms od vaše L&L , moje sosede.

Lep pozdrav. Moje ime je Orson in sem se danes ob 9 39 rodil moji mamici Lidiji
in atiju Iztoku. Velik sem 51 cm in težek 3500g.

Oba sta ok , kaj več bo pa potem sama javila, ko pride iz porodnišnice.

Še z moje strani iskrene čestitke za še eno zdravo moško
glavo v družinici....user posted image user posted image user posted image user posted image

O super, CR je že za L&L. user posted image Čestitke L&L za Orsona user posted image user posted image user posted image ! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Uau, kakšno frajersko ime. Me prav zanima, kakšnega frajerja bo Ela pripeljala domov, ko bo velika. user posted image

(odgovor članu lutiropan)
  Neposredna povezava do sporočila: 1861
15.4.2009 13:17:51   
Anonimen

Pozdravljene!

glavo v družinici....user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala jaz pa glih pišem o njej da dihamo z njo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pozdrave nazaj in čim lepše cartanje in potem domovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

To je bila pa telepatija user posted image . Nekaj je v zraku Sonček ... user posted image

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1862
15.4.2009 13:20:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ninca19

evo mene s pregleda. še kr z vami, sam ne za dolgouser posted image izcedek se je pojavil zaradi pregleda, tako da ni nič narobe, so pa se tudi popadki že začeli, kr na 5-6 min ampak jih še ne čutim, tako da bo kmalu moja pikica veniuser posted image upam da še danes, ker sma res oba že zelo neučakana, na porod sem že pripravljena, bolj ne bi mogla bituser posted image tak da javim ko pridemo domovuser posted image

Ninca19 mislimo na tebe in ti pošiljamo kup pozitivne energije user posted image user posted image user posted image . Pa super, da je vse ok in si tako dobro razpoložena! user posted image

(odgovor članu ninca19)
  Neposredna povezava do sporočila: 1863
15.4.2009 13:21:45   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74

slej ko prej prideš do porodne sobe - ko bo TVOJ čas (verjetno te tudi v PO ne bi kar vzeli in rekli, da pejmo rodit...), saj še imaš čas. (vsaka prvorodka pa tudi ni tako panična (mogoče pa so sestre ravno zato neprijazne)

Ma ja, da so sestre zato neprijazne, ker majo gnečo - ta je pa bosa! Kaj pa profesionalnost na delovnem mestu - če ta velja za vse druge poklice, tud za tega! Ena prebrana knjiga pa problemov, ki jih imaš s komunikacijo z zdr. osebjem, ne bo rešila - pa ne trdim, da so vse sestre take, ker ni res, je pa dovolj, da ti že ena s svojim arogantnim odnosom vse "zaserje". Da si pa kot prvorodka še bolj prestrašena in morebiti tud panična, je pa normalno, in to bi zdr. osebje moralo vedet - če ne so zastonj vse materinske šole, ki te učijo, da če je kaj narobe, da takoj v P. Zakaj pa bi hodile, če te pa potem imajo za norca?! Celo prikazat te skušajo kot hipohondra in paničarja!

thanx za te besede

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
15.4.2009 13:23:37   
Anonimen

Moja in Zalina porodna zgodba user posted image :

Že cel teden sem bila odprta 3 cm in imela ponoči 2-3 ure močne popadke na 15 minut (začeli so se okrog 1 ure ponoči); potem pa se je stvar proti jutru umirila. Čez dan sem čutila samo otrdevanje trebuha, ki pa ni bilo enakomerno.zraven tega sem imela hud nahod in me je vsa stvar kar precej utrudila. V četrtek zvečer pa so se popadki začeli že ob 20h zvečer in so bili na 15 minut. Do 23h sem razmišljala, da bi poklicala babico (s katero sva bile dogovorjene). Otroka sta že spala. Potem pa sem jo le poklicala – rekla mi je, da naj se kar odpravim, da ona sicer ni v službi, vendar bo poklicala v P in vse uredila.

Doma smo organizirali varstvo za tamala dva (najprej babica, potem stric) in ob 00.15 sva z možem prispela v porodnišnico. Maternični vrat je bil še 1-2 cm, odprta sem bila za 3-4 cm, otrok pa še vedno zelo visoko. CTG je pokazal popadke na 15 minut – skratka nič pretresljivega, če ne bi bil CTG preveč pasiven – vsaj po mnenju sprejemne babice; zgleda, da so mojo zalo izmučili ti nočni popadki in otrdevanja in se je preveč umirila. Babica je poklicala dr. Blejčevo, ki me je ob pregledu izvidov in ob dejstvu, da sem trtetjerodka (prva dva poroda pa sta bila tudi 3-4 tedne pred PDP in izredno hitra)  takoj poslal v porodno…

Seveda je sledil še klistir in predrtje mehurja – vendar proti pričakovanjem popadki niso bili močnejši in še vedno na 15 minut. Ob 5.30 sem dobila umetne popadke, ki so v trenutku spremenili situacijo – hudi popadki na 3-5 minut. Dobila sem tudi masko. Ob 6h sem bila že odprta za 8 cm. Ker je istočasno potekal še en porod, sem mogla počakat, da so končali (v teh 10 minutah čakanja na iztis bi verjetno rosila kar sama, če bi se vlegla na hrbet in razširila noge J. Ta del čakanja na babico je bil kar hud. Potem je babica priletela v sobo, vzela rokavice (asisitirala ji je zdravnica, ker so bili ostali zaposleni drugje J), dvakrat sem pritisnila in Zala je bila rojena!!! 20 dni pred PDP, težka 3030 g in dolga 50 cm.
Tudi tokrat brez šivov in drugih komplikacij.

Najlepši otroček na svetu, ljubezen mamina in očkova… user posted image user posted image user posted image

Vsa pohvala osebju Ljubljanske porodnišnice in mojemu zlatemu možu, ki mi je stal ob strani..user posted image user posted image user posted image

BrinaBa hvala za porodno zgodbo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BrinaBA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1865
15.4.2009 13:29:18   
sonček85

BE:ujej,ta sestra pa res ne zna gledat,mene k je pregledala zadnjič v P me je tko lepo da nisem nič čutla,res pa je da moraš biti sama sproščena k te gelda vaginalno user posted image
Joj pa kako ti laghko to rečejo,mislim ,to je pa res absurd ,kako imaš srečo da naletiš na take user posted image

sej mi je rekla da nej bom sproščena... pa sem bla... dokler ni začela rint po men, pa me je vse začel bolet in pol sploh nisem mogla bit sproščena... sem se počutla k da sem en žaklj k brska po njemu... ta LJ P ne vem če mi je usojena - oz mi niso naklonjeni ne dr ne sestre
joj potem pa res nimaš sreče,user posted image user posted image a pa boš šla sedaj v PO ali boš kr v LJ rodila

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
15.4.2009 13:29:20   
sonček85
brina.lepa porodna zgodba in res si bila lahko zadovoljna z osebjem user posted image user posted image user posted image user posted image
štorkljica:bravo za pregled in saj bomo kmalu vse  cartale,ene prej nene kasnejeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image S i bila pa že pridnauser posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu BrinaBA)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
15.4.2009 13:29:23   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

meni se cpa normalno zdi da če si prvorodka da niti ne veš kdaj je pravi čas.Pa zato še ni potrebe da so sestre ali kdor koli drug tko neprijazen.

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
15.4.2009 13:29:24   
sonček85

Babuške, midve z Elo sva pa ravnokar dobili obisk user posted image : na balkon je priletela iz sosednje vrbe majhna ptička (mislim, da je bila lastovička) in se vsedla na voziček, ki ga imava zloženega na balkonu. Skakala iz vozička na pleten stol in nazaj ter ves čas gledala noter. Kot bi nama prišla nekaj povedat! Šla sem po semena, da bi ji dala nekaj za jest, pa je potem, ko sem odprla balkon, kar odletela. Bilo je res neverjetno! user posted image A to pomeni, da se danes pakiramo za Ptuj? user posted image
kmalu boste šli rodit.Lastovička je dala znak ,da bo treba voziček razstavit.user posted image user posted image

nas pa vsak dan obišče golobček na oknu od otroške sobe pol pa gruli user posted image user posted image

Jaz sem pa prej urejala seznamčke in sem kopirala znakec roza štorklje,pol gre pa dragi neki na komp si za službo ure pisat in klikne  prilepi pa mu da štorkljo ,je rekel mami daj prid tole pogledat ,to moraš videt,pa sva se potem tko smejala ,sam sem mu potem lepo povedala da sem tio jaz uporabila,lahko pa da bo res kak znak pa da rodimo v nedeljo ali ponedeljek kamor sdta ta dva uznakca padla user posted image user posted image user posted image user posted image

Iiiii, vidiš kako ptički (pravi in računalniški) točno vedo, kam morajo. user posted image user posted image user posted image

In sami znaki okrog naju, mislim Sonček, da nobena od naju ne bo dočakala svojega PDP. user posted image Jaz sem ravno eno dobro urco spala in sem si sanjala, kako previjam Elo. user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image samo res ,neki znaki so ,mene so spet prej malo krči a nič posebnega ,le kdaj se bosta malčka odločla da spoznata svoja starša,mogoče najmu pa na isti dan prime in greva user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
15.4.2009 13:29:25   
sonček85

Pozdravljene!

hvala jaz pa glih pišem o njej da dihamo z njo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pozdrave nazaj in čim lepše cartanje in potem domovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

To je bila pa telepatija user posted image . Nekaj je v zraku Sonček ... user posted image

ja res je neka telepatija,sem še slikco iskala da bi tako lepo dala pa evo me je že prehitela in sem tko vesela ,da imamo spet enega krogka ,jagodouser posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
15.4.2009 13:31:28   
Anonimen

BE:ujej,ta sestra pa res ne zna gledat,mene k je pregledala zadnjič v P me je tko lepo da nisem nič čutla,res pa je da moraš biti sama sproščena k te gelda vaginalno user posted image
Joj pa kako ti laghko to rečejo,mislim ,to je pa res absurd ,kako imaš srečo da naletiš na take user posted image

sej mi je rekla da nej bom sproščena... pa sem bla... dokler ni začela rint po men, pa me je vse začel bolet in pol sploh nisem mogla bit sproščena... sem se počutla k da sem en žaklj k brska po njemu... ta LJ P ne vem če mi je usojena - oz mi niso naklonjeni ne dr ne sestre

aprilčice čestitke vsem ki ste glih povile svoje user posted image  ... vidim da ste zdej pohitele.. da rojevate kot po tekočem traku user posted image  user posted image  sej je prov, zdej je vaš čas

NenaLena ja povedala sem svoji G... je bla čist šokirana nad njihovim vedenjem... nisem ji še nič omenila za PO P... najbrž ji bom zdej v ponedeljek rekla ko mam ponovni pregled... da nej mi da kr napotnico.. hvala za vse une informacije o Združenju Naravni začetki... se bom mal pozanimala o tem... drgač pa k sem normalno hodila k moji G na pregled (k še nisem bla noseča) me noben vaginalni pregled ni bolel, skor čutila nisem da sploh kej dela,... tko da ne vem a bi mogli bit te zdej kej drugačni če sem noseča?? jz mislim da ne.. mi pa ta ženska ni nč rekla, sam roke je zarila not, mi je blo kr nerodn k so mi solze prtekle (pa k je res fajn bolel in dobro prenašam bolečino, ampak ole je blo pa višek) pol sem se zamislila a je to normalno da je tko bolel al ne... zato sem pa vprašala pol še kle na rr vas k mate več izkušenj

BrinaBA hvala za deljenje tvoje porodne zgodbe user posted image  user posted image  user posted image  lepo da ma vsaj kdo dobre izkušnje z LJ P če jih že jz nimam

Blueeyes veliko nosečnic bolijo vaginalni pregledi in potem mislijo, da je to pač normalno. Toda resnično ni! Gre samo za to, da imamo v nosečnosti logično spodaj vse bolj občutljivo in bi zato morale babice in dr. biti bolj nežne in previdne pri pregledih. Toda med njimi so žal tudi "mesarji" user posted image , saj ne morem reči drugače, ki bi te še nadrli, če bi jim kaj rekel, češ: "Kaj pa tako jamraš, madonca ste pa občutljivi." To so totalno neprofesionalni ljudje, zato se jim ženske ne smemo pustiti kot neke ponižne Cankarjanske mame. user posted image
Jaz ti predlagam, da naslednjič, ko boš imela vaginalni pregled, tistemu, ki te bo pregledoval, povej, da te je nazadnje tako bolelo, da si se kar jokala od bolečine in da prosiš za zares nežen pregled. Če se pa na prošnjo ne bo odzval (pol tako veš, kakšen kreten je!), pa reci, da zahtevaš, da te pregleda nekdo drug, ki bo bolj spoštoval tvoje želje. To je tvoja pravica, zato jo izkoristi. user posted image  

(odgovor članu Blueeyes)
  Neposredna povezava do sporočila: 1871
15.4.2009 13:37:04   
Anonimen

(precej več vedo kot porodnica - zato sem jim jaz prepustila presojo o potekih porodov; želje oz. porodni načrt ima vsaka v glavi, vendar zna bi dejanska situacija precej drugačna od iluzornih predstav)
* res pa je, da so v ambulantah in sprejemni preobremenjeni (ko prideš do porodne pa si zmagal)

LP!

Lepo BrinaBA, da si imela pozitivno izkušnjo z Lj porodnišnico. user posted image user posted image user posted image Vendar si najbrž ena izmed redkih. Jaz sem namreč zadnje čase slišala same negativne zgodbe, in to iz zelo različnih smeri in zelo različnih žensk. Jaz mislim, da so Slovenke še vedno premalo zahtevne in informirane in se zato prehitro zadovoljijo, čeprav bi lahko doživele bolj intimen, spoštljiv, manj medikaliziran, bolj čustven in duhoven ... nepozaben porod. Ni kaj, vse je v naših rokah: da se informiramo in uveljavimo svoje pravice, ali pa se enostavno prepustimo sistemu. 

(odgovor članu BrinaBA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1872
15.4.2009 13:41:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: štorkljica

Živijo!

Ja sploh se včeraj od pregleda še nisem javila, zato raport sledi zdaj:
Nič še odprta, maternični vrat sicer zmehčan, otrok še visoko, ni panike, tak hitro še ne bo šlouser posted image
CTG ni pokazal še nič, UZ - otrok težek cca. 3218g, zmerila mi je sorazmerno majhno stegnenico, kar je bilo še njej čudno(torej po UZ bi naj pri 38 in 1/7 bla stegnenica velika za 35 in 3/7). Nevem, kaj naj si mislim, malo me skrbi, ker je do zdaj bila stegnenica poleg glavice skoraj do dneva natačna po UZju.user posted image
Sam vaginalni pregled pa nič pretresljivega...

Torej jaz bom še nekaj časa med nestrpnimi in naveličanimi aprilkamiuser posted image user posted image

Naslednji pregled mam 21.4. kontrola + CTG.

Drugače pa sem skoz neki zaposlena, včeraj dopoldne sva z mojim zabluzila v MS, potem poldne sem bla sama s tamalo, zvečer sem kar z njo zaspala. Danes pa sva najprej šla z mojim na sprehod na kavo (hočem, da se končno otrk spusti), potem sem pobrisala in očistila previjalno, pa pripravila in očistila posteljico za dojenčeka, potem sem pobrisala prah po tleh v hiši in na koncu še pomila 2 balkona in veliko teraso...uf, lahk bi se kaj zgodilouser posted image   Zdaj grem pa kosilo skuhat, popoldne greve z tamalo v knjižnico in Špar, no pol bom pa zvečer spet ko en povoženi piščancuser posted image user posted image user posted image

Super za pregled, samo da je z bebico vse ok! user posted image user posted image user posted image Kar se tiče meritev stegnenice, pa najbolje, da se ne sekiraš, saj te zadevščine nikoli niso čist' 100%, mašina je le mašina. Očitno si je tudi G tako mislila, saj ni delala nekih dodatnih preiskav.
Madonca, gotovo bo vso to "pucanje" in laufanje naokoli bebico spustilo nižje, saj ji drugega ne bo preostalo user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu štorkljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1873
15.4.2009 13:44:39   
Anonimen

LP!

Mene tolažba, da moraš prit' samo do oddelka, nikakor ne bi potolažila, saj je čisto zgrešena! user posted image Mater, saj pa imamo vendar pravico tudi dejansko roditi v spoštljivih okoliščinah. Ker zakaj pa so oni tam? Zaradi nas! Ne pa me zaradi njih, da imajo lahko oni svojo P. Uf, kako me to razjezi! user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Blueeyes)
  Neposredna povezava do sporočila: 1874
15.4.2009 13:45:26   
Blueeyes

aprilčice čestitke vsem ki ste glih povile svoje user posted image  ... vidim da ste zdej pohitele.. da rojevate kot po tekočem traku user posted image  user posted image  sej je prov, zdej je vaš čas

NenaLena ja povedala sem svoji G... je bla čist šokirana nad njihovim vedenjem... nisem ji še nič omenila za PO P... najbrž ji bom zdej v ponedeljek rekla ko mam ponovni pregled... da nej mi da kr napotnico.. hvala za vse une informacije o Združenju Naravni začetki... se bom mal pozanimala o tem... drgač pa k sem normalno hodila k moji G na pregled (k še nisem bla noseča) me noben vaginalni pregled ni bolel, skor čutila nisem da sploh kej dela,... tko da ne vem a bi mogli bit te zdej kej drugačni če sem noseča?? jz mislim da ne.. mi pa ta ženska ni nč rekla, sam roke je zarila not, mi je blo kr nerodn k so mi solze prtekle (pa k je res fajn bolel in dobro prenašam bolečino, ampak ole je blo pa višek) pol sem se zamislila a je to normalno da je tko bolel al ne... zato sem pa vprašala pol še kle na rr vas k mate več izkušenj

BrinaBA hvala za deljenje tvoje porodne zgodbe user posted image  user posted image  user posted image  lepo da ma vsaj kdo dobre izkušnje z LJ P če jih že jz nimam

Blueeyes veliko nosečnic bolijo vaginalni pregledi in potem mislijo, da je to pač normalno. Toda resnično ni! Gre samo za to, da imamo v nosečnosti logično spodaj vse bolj občutljivo in bi zato morale babice in dr. biti bolj nežne in previdne pri pregledih. Toda med njimi so žal tudi "mesarji" user posted image , saj ne morem reči drugače, ki bi te še nadrli, če bi jim kaj rekel, češ: "Kaj pa tako jamraš, madonca ste pa občutljivi." To so totalno neprofesionalni ljudje, zato se jim ženske ne smemo pustiti kot neke ponižne Cankarjanske mame. user posted image
Jaz ti predlagam, da naslednjič, ko boš imela vaginalni pregled, tistemu, ki te bo pregledoval, povej, da te je nazadnje tako bolelo, da si se kar jokala od bolečine in da prosiš za zares nežen pregled. Če se pa na prošnjo ne bo odzval (pol tako veš, kakšen kreten je!), pa reci, da zahtevaš, da te pregleda nekdo drug, ki bo bolj spoštoval tvoje želje. To je tvoja pravica, zato jo izkoristi. user posted image  

ja sej men je jasno da smo zdej bolj občutljive, ampak bolečino res dobr prenašam, zarad tega vem da to ni bla samo bolečina ampak cela muka...  user posted image  user posted image  

zdej mam zvezo z eno babco.. jo morm dons poklicat.. pol bom pa vidla...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

kopanje bazen
Happy nosečka

Ali priporočate kopanje v bazenu nosečkam, ter kdaj?

sploh ne (63%)

da, celo nosečnost (22%)

prvo trimesečje ne (4%)

drugo (10%)

Število vseh glasov: 98

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!