Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 8:59:48
|
|
|
|
katrinka
|
tudi moje misli so na morju že no, pa na tem kakšne barve naj imam dnevno sobo jutri mam pa pregled...bomo vidl kako in kaj
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 11:05:05
|
|
|
|
sinskaT
|
No pa so prazniki mimo, itak kot vedno čisto prehitro. Je tako lepo, ko smo vsi skupaj, možek pozabi na službo, Hana je presrečna, ker ima najino popolno pozornost - naj uživa status edinke še nekaj časa . Svet - vidim, da bo pri vas tudi manjša razlika v letih. Lepo to. Blueeyes a tvoj je tud na motorje mahnjen? Mi2 sva bila včasih kar zagreta, no možek je še vedno, samo zdaj motor prodaja..sem ga pa razveselila, ko sem mu dala dovoljenje za na Grobnik it se mal po športno zapeljat, vseeno bolje kot te naše ceste . Naslednji pregled imam 22.4. Bjondi in Ana ful lepa bušija, se bom še sama spravila na fotosešn in če bo kaj uporabnega,objavim. Pupa - porod si imela pa kar kompliciran, važno da sta zdaj oba ok. Kako spite ponoči? Je mali priden/nezahteven? Grem eno kofico narest in še malo posrfat, pol bo itak treba v akcijo z našo pupiko! Čaw
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 14:16:10
|
|
|
|
Svet
|
sinskaT- hudooo, jz pa pr teb nism prej opazila:) Ja, pestro bo... Mi imamo še ta velzga, k dan popestri na fertig Kako uživate v tem vremenu???
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 14:23:25
|
|
|
|
Lsica
|
MONY25 vse naj najboljše za rojstni dan
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 14:31:39
|
|
|
|
Lsica
|
Vim, danes te pa ni blo ... Škoda, čeprav kar se tiče predavanj nisi nič zamudila. Zobozdravnik je na dolgo in široko povedal vse o čiščenju zob - kar itak že veš, pa da dojenček ne rabi ne flaške ne dude, pa pol pokazal par primerov grdih slik kariesa in odprtega ugriza . Men je blo spet slabo (že 3. na teh predavanjih, ne vem kako to ). Pol je prišla pa še sestra pa na hitro!!!( so že zunaj čakali na predavalnico) povedala kdaj je čas za odhod v porodnišnico (popadki na 5 min, če ti voda odteče ali če fejst krvaviš, ne pa če se odlušči čep, če mal krvaviš) in še nekaj malega o rezanju presredka. In to je to.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 15:31:24
|
|
|
|
bjondi
|
Svet- ma po pravic povedan sem prav vesela pridobljenih 9-ih kil do 29 tedna,ker mi je v prvi nosečnosti kljub 13-im kilam manjkala moč in energija po porodu-seveda je vseh trinajst kil spuhtel v štirinajstih dneh.Sem pač že cel lajf šlankica,tko da sem prav vesela bauhija,pa upam da do konca naklepam še kako kilo več kot v prvo.Pa dojila sem 14,5 mesecev tko da me je to še povrh zdelal in pojedl vse kilce... MONY25 vse najboljše še iz moje strani ...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 20:25:11
|
|
|
|
Lsica
|
Blueyes, čakamo novičke, kako je blo na pregledu?
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 20:26:32
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: ana** Evo obljubljena slikca buškota iiiiiiiiiii kok lep buši... tko full napet, pa brez strij bjondi tud luškan bauhi ...si pa res suhica mony vse najboljše sinskaT midva obožujeva motorje... jz odkar sem z njem... on pa že dobrih 20 let... kater motor pa prodaja?? midva ga bova tud zdej prodala, ampak bomo takoj kupili novega... se ga nekako naveliča, tko da ga po max 4 letih zamenja... zdej imava trenutno suzuki sv1000s... ne vem pa še kaj nameravat kupit.. na grobniku smo bili pa lansko leto... k je bil ta slovenski dan na grobniku.. full fajn da drugač še pri vas javim kaj se je včeraj dogajalo... vidim da ni ana** nič sporočila... sej še dobr da ni, k je blo vse lažno... evo zgodbice.. da se vam javim... spet doma... ja včeri je bil očitno lažni alarm... 2x sem mela čist mokre spodnje hlače, pa mičkeno sem krvavela, tko da sem se šla pokazat v P... najprej me je pregledala sestra... to je bil šok... jz ne vem, a vaginalni pregled naj bi tok bolel al kaj???... je pogledala kok sem odprta (sem btw 2 cm), pa mi je prste tok not zarinla, da je zabolel in so mi kr solze vn prtekle.. sem si kr nos in usta pokrila z roko in zaupila... po tem me je vse tok bolel, da nisem mogla ne sedet in ne stat... pa reče da ni nč.. da ne ve zakaj sem pršla, da ni nobene panike - k da jz pa vem... sm rekla da sem prvorodka in da ne vem kako to zgleda... pa reče da bi to pa že lahko vedla pol me je še neke podatke spraševala, pa pol naredila ctg. in sem mogla počakat na dr. da pride iz oddelka... in glej ga zlomka... isti doktor kot zadnjič... čist adijo... najprej mi reče da jih mam čist preveč rada, da že kr skoz VISIM pr njih sem rekla da mi ni užitek tm viset, in da upam da me ni nikol več nazaj razen še takrat k rodim (pa še to je pod vprašajem).. pol me pregleda... kao tud on nč ne vidi... reče da so to izcedki (mislim, to bi bli pa fajn izcedki, glede na to da sem mela dvoje sp. hlače čist mokre...) pol me še on vaginalno pregleda in neki me pol med pregledom nekam z uno njihovo napravo rukne, pa reče se opravičujem, sem vas mal podrajsal tko da vam zna še mičkeno kri tečt in pol nej zaupam tem idiotom... drgač pa smo bli glih pr tašči na večerji k se je vse začelo dogajat... pol pa živčki delajo... moj je kr letel v kopalnico, da se je obril... da ne bo tko zapuščen zgledal pa odišavu se je tko k se še zame ne... pol pa razočaran da gre za lažni alarm
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 20:27:36
|
|
|
|
Blueeyes
|
drgač pa za evidenco... naslednji pregled v ponedeljek 20.4., zredila sem se že za 19kg
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 20:41:04
|
|
|
|
Blueeyes
|
Pupa7 & Leonard BrinaBA & Zala nmag & Karolina
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 20:41:05
|
|
|
|
Blueeyes
|
JANUAR ana** 11.1. FEBRUAR Blueeyes 1.2. wani 5.2. Majana79 24.2. MAREC anci banci 14.3. angelito 28.3. Pupa7 31.3. APRIL NinaMM 9.4. MONY25 14.4. sinskaT 30.4. MAJ Katrinka 2.5. živa25 15.5. JUNIJ BOOMER 3.6. šivilja 27.6. JULIJ UT_2008 14.7. palegia30 22.7. pat74 23.7. AVGUST HINDI 6.8. knutek 25.8. M1987 30.8. SEPTEMBER OKTOBER vim 7.10. tanatoraja 22.10. NOVEMBER DECEMBER simonaa 19.12. nborazem 21.12. murkica 21.12. Svet 21.12.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 20:41:39
|
|
|
|
Lsica
|
Mislim..., in pol so te poslal domov? Nam je pa glih dans babica na MŠ razlagala, da če nam voda odteka (tudi počasi, kar naj bi nekako tako zgledalo kot pri tebi) da nujno prit v porodnišnico se pokazat. Da nič po telefonu spraševat, ker nam ne more nihče reči, da to ni to, da je treba videt (CTG, amnio check)... Zdaj jih pa vedi, kaj bi radi. A bi bilo možno, da se ti je to odluščil čep na ustju maternice? Potem naj ne bi čakala več dolgo... največ 14 dni. Ah ja, upam da v tretje prideš v Porodnišnico sam še rodit, hitro in brez bolečin . Pregled mava pa na isti datum... .
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 20:47:59
|
|
|
|
majana79
|
O moj bog, men pa res ni več jasno no... Sej ne rečem, da smo občutljive, ampak da se gredo take... Ej jst bom mojga na vsak tak pregled s sabo vlekla pa ko se on rapizdi, bodo vsi na kup letel, ker že zgleda tečen, kaj šele ko je res. Pa da mi reče da bi mogla vedet... A ona se je pa pametna rodila al kaj... Grrrr Na koncu bom šla pa magari v Celje al pa NM rodit, če se bodo takole obnašal... Jst mam tut slab dan v službi pa ni šans da se takole obnašam s strankami in mi smo za njih stranke... Če jim kej ni všeč, naj gredo pa v drugo službo. Takele zgodbice me čedalje bolj pogrevajo... Vse spoštovanje do zaposlenih v zdravstvu, samo naj svoje frustracije izživljajo kje drugje, ne na pacientih. Me zanima kdaj bodo plačani po učinku oziroma po pacientih, tako kot nam dajejo stimulacijo. In ja, vaginalni itak ni prijeten, ampak sori, vse smo že mele kej spodej notr, po možnosti širše kot 2 prsta pa nas ni bolelo, a prou? Uf sem jezna. Blue en za vaju, ker drugo je itak nepomembno.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 21:17:51
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica Mislim..., in pol so te poslal domov? Nam je pa glih dans babica na MŠ razlagala, da če nam voda odteka (tudi počasi, kar naj bi nekako tako zgledalo kot pri tebi) da nujno prit v porodnišnico se pokazat. Da nič po telefonu spraševat, ker nam ne more nihče reči, da to ni to, da je treba videt (CTG, amnio check)... Zdaj jih pa vedi, kaj bi radi. A bi bilo možno, da se ti je to odluščil čep na ustju maternice? Potem naj ne bi čakala več dolgo... največ 14 dni. Ah ja, upam da v tretje prideš v Porodnišnico sam še rodit, hitro in brez bolečin . Pregled mava pa na isti datum... . sej pokazat sem se šla... glih zarad tega ker pač ne vem kaj bi to blo... raj vidim da grem zastonj tja kot pa da sem doma in bi blo kej pol narobe.... ampak očitno se unmu dr to ni zdelo nič pomembnega... ne vem če je to čep... na wc-ju nisem nič videla... res pa da nisem pozorno gledla... ja to vem da je pol max 14 dni... sicer sej do PDP-ja mam pa 19 dni ... aja... v P sem že bla včeri tretjič.. upam da bo v četrto bolje
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 21:20:21
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 O moj bog, men pa res ni več jasno no... Sej ne rečem, da smo občutljive, ampak da se gredo take... Ej jst bom mojga na vsak tak pregled s sabo vlekla pa ko se on rapizdi, bodo vsi na kup letel, ker že zgleda tečen, kaj šele ko je res. Pa da mi reče da bi mogla vedet... A ona se je pa pametna rodila al kaj... Grrrr Na koncu bom šla pa magari v Celje al pa NM rodit, če se bodo takole obnašal... Jst mam tut slab dan v službi pa ni šans da se takole obnašam s strankami in mi smo za njih stranke... Če jim kej ni všeč, naj gredo pa v drugo službo. Takele zgodbice me čedalje bolj pogrevajo... Vse spoštovanje do zaposlenih v zdravstvu, samo naj svoje frustracije izživljajo kje drugje, ne na pacientih. Me zanima kdaj bodo plačani po učinku oziroma po pacientih, tako kot nam dajejo stimulacijo. In ja, vaginalni itak ni prijeten, ampak sori, vse smo že mele kej spodej notr, po možnosti širše kot 2 prsta pa nas ni bolelo, a prou? Uf sem jezna. Blue en za vaju, ker drugo je itak nepomembno. ja sej vem... mene tud razpizdijo... pol pa še hočjo neki boljše plače pa ne vem kaj... hallo... zaslužte jih... ja hecn je to, da mi je una zarila prste not, pol pa vlekla gor in dol, da sem skor s stola padla (od bolečin)... pa mi reče A ČUTITE TO.... neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.. budala zabita.... kva me je razkurla... pa še reče... ja sej ta pregled ni nikol nobeni všeč
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 21:21:08
|
|
|
|
Lsica
|
, ja v četrto gre rado...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 21:24:58
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica , ja v četrto gre rado... upam da res
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 21:25:14
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes ja sej vem... mene tud razpizdijo... pol pa še hočjo neki boljše plače pa ne vem kaj... hallo... zaslužte jih... ja hecn je to, da mi je una zarila prste not, pol pa vlekla gor in dol, da sem skor s stola padla (od bolečin)... pa mi reče A ČUTITE TO.... neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.. budala zabita.... kva me je razkurla... pa še reče... ja sej ta pregled ni nikol nobeni všeč Kaj si nor.... pa ti to veš, da dobr vse skupi prenašaš... Nimam komentarja.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 21:34:28
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes ja sej vem... mene tud razpizdijo... pol pa še hočjo neki boljše plače pa ne vem kaj... hallo... zaslužte jih... ja hecn je to, da mi je una zarila prste not, pol pa vlekla gor in dol, da sem skor s stola padla (od bolečin)... pa mi reče A ČUTITE TO.... neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.. budala zabita.... kva me je razkurla... pa še reče... ja sej ta pregled ni nikol nobeni všeč Kaj si nor.... pa ti to veš, da dobr vse skupi prenašaš... Nimam komentarja. zdej glih berem pri aprilčicah, da to je normalno da boli.... sam ne vem če je normalno da tok boli... k pol pa res upam da ne bom mela več problemov, da bom šla samo še v porodnišnico k mi bo že glavca skor vn gledala
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 21:35:12
|
|
|
|
Blueeyes
|
nč, grem jz zdej spat... se beremo jutri... nočko vsem
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 23:23:04
|
|
|
|
Anonimen
|
pozdravček! mony25 - za rojstni dan! bjondi - prav ljubek trebušček, ki bo do konca nosečnosti še večji in še lepši! blueeyes - ja, v četrto pa mogoče res bo. vaginalni pregledi res niso prijetni, a pomaga, če se takrat sprostiš in misliš na kakšne prijetne stvari - manj boli. res pa je čisto odvisno od ginekologa do ginekologa. mene pri amnioskopiji ni nič bolelo, res pa je bil ginekolog zelo nežen in tako luštkan (v izgledu in besedi), da sem se mu povsem prepustila ... drugače pa sem imela danes pregled na diabetološki in je bilo (razen zame visokega pritiska 130/90) vse ok. kar pomeni, da jih obiščem samo še po porodu, da vidijo, kako se mi je trebušna slinavka znormalizirala. takoj po porodu preneham z insulinom in se tega še kako veselim! se bom pa morala znebiti 15 kg, da pridem na svojo idealno težo (še dobro, da sem se to nosečnost zredila samo za 4 kg, če ne bi bilo še več potrebnega dela!) bjondi, kako je že tebi uspelo? v dveh tednih? ampak počutje je tako tako... kot da bi imela blage popadke, ki jih spremljajo vetrovi, rahla vrtoglavica,... in občasno otrdevanje trebuha,... mislim, da nisem nič takega pojedla, kar bi mi to povzročalo. mogoče pa sem kje pobrala kakšno virozico? bomo videli, kako bo naslednje dni. ja, zadnji mesec se pa res zadeve začnejo spreminjati... želim vam prijetno noč in lepe sanje!
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 14.4.2009 23:46:43
|
|
|
|
PapuaNG
|
še pozdravček od mene. Sem malo prebirala pri mojih majčicah, pa se človek kar malo zasekira, ko prebira o vseh težavah, ki jih imajo nekatere. Upam, da se bo pri meni nadaljevalo obdobje mirne nosečnosti, ampak bomo videli. Danes sva se z mojim končno spravila malo pospravit sobe in pripravit vse potrebno za prihod sobice - pride ta ali pa naslednji teden, odvisno od gužve. Ta teden greva še v nabavo cunjc in drugih potrebščin v bc, ker imajo od jutri akcijo, tako da moram potem samo še vse oprati in zlikati Počasi se daleč pride. Le da tamali kaj ne prehiti
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 15.4.2009 7:48:47
|
|
|
|
vim
|
Ja Lsica res me ni bilo, sem šla ob 16h pa je bilo fino ni bilo guzve. Dolgočasno pa v iber, meni je moj zaspal pa ne mislim bebica, ta je brcala k nora. Kdaj greš pa ti danes, midva ob 16h se je moj odločil, da bo ta dva predavanja kar danes in jutri opravil, ko ima čas. Pol ga bom poslala pa še na varno vožno in to je to. Kaj jaz slišim težave s porodnišnico. Ja pa ravno včeraj smo imeli v MŠ kako kao prekmalu pridemo v P in kako vmes ko so težave, da niso pristojni oni ampak naš G. Zdaj mi pa vi povejte kako naj prekličemo svojo G, lepo vas prosim sem si mislila. In o kakšnih bolečinah govorite? Mene je porodo fullllllll strah in vam povem, da zdaj ko hodim v MŠ ugotavljam, da to res ni kar tako na easy kot si babce predstavljajo. IN še za bebico nimava še nič, aja nalepke za sobico sva včeraj kupila in to je to.
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 15.4.2009 8:06:01
|
|
|
|
Lsica
|
Vim, danes in jutri bova tud midva ob 16-ih... se vidimo . Mam občutek, da danes bo pa res dan za zastraševanje . Jaz sem se že 100% odločila, da bom prosila za karkoli... EA al pa vsaj ultivo. Al pa kakršnokoli drugo drogo , sam da prime...
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?