Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena Tiste, ki ste že rodile - Ko si po porodu tiste tri ure v porodni sobi, kako je z lulanjem? Recimo, da imam Elo na prsih in me pritisne lulat? Te sploh pustijo, da se tiste tri ure vstaneš iz postelje? Ali ti dajo kahlco ? Vas grem še malo prebrat za nazaj ... , NenaLena V lj moras na kahlico. Meni sploh ni bil problem. Sem ene 2x lulala pred porodom in pol 1x po. Mal se moras skoncentrirat, pa gre. Sem vprasala, ce grem lahko na wc, se preden smo azceli, pa so rekli, da ko enkrat predrejo mehur, ne mores vec iz porodne. Ce je se cel, pa bi verjetno lahko sla. Ker se naceloma lahko sprehajas med popadki drugace. Odpiranja pred popadki jaz nisem nic cutila. Na pregledu sem bila 3cm odprta. Ah ta Lj, zares so pametni . Gre za to, da če so plodovi ovoji že predrti, lahko mimo otročkove glavice zdrkne popkovnica, kar bi lahko pomenilo nevarnost za otroka. Toda če potem naredijo pregled in ugotovijo, da je otrokova glavica lepo vstavljena in ni prišlo do izpada popkovnice (kar je med drugim zelo redek zaplet!), se lahko porodnica normalno giblje. Tako da te fore, da mora potem samo ležati, so tako iz trte izvite, da me kar jezi, ko to berem . Zanimalo pa me je predvsem, kako je z lulanjem po porodu, ko si še vedno v porodni sobi - zaradi čišče. Ker gotovo, ko se vstaneš, gre ven tudi kri in zdaj ne vem, ali morajo to v treh urah po porodu slediti, koliko je te krvi, ali lahko greš normalno na školjko. Očitno se bomo dogovorili na licu mesta. Ja za popkovino mi je bilo jasno, da zato.. ma dobr, men je bilo v bistvu vseen, se mi ni zdelo nic groznega. tudi za po porodu so mi rekli, da naj lepo pocivam in lulam na kahlico. me je tok tiscalo, da mi je bilo v bistvu vseeno, sam da lulam Itak je poroda taka zadeva, da si nekako razgaljen, tko da lulanje na kahlico mi je bilo se najmanj L&L dobro opravi Aldelina,cestitke! Upam, da mickena ne dobi noric Soncek .. ja brez komentarja za sestri Točno temu se hočem jaz izogniti: temu, da bi se počutila preveč razgaljeno. Mater, saj nisem v zaporu ali taborišču. Zato sem v svoj porodni načrt napisala, da želim, da je v porodni sobi samo moj mož in babica, porodničar in ostalo nujno(!) medicinsko osebje pa zares le v nujnem(!) primeru. Se pa zavedam, da se je za zares intimen porod potrebno kar orng boriti. Toda jaz se ne dam!
|