|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009 - V. del
14.4.2009 19:19:03   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

POZDRAVLJENE.user posted image

Še moj raport iz pregleda. CTG ok, naredil mi je UZ, plodovnice dovolj, čeprav jo je že manj, ampak še vedno dovolj. Teža je okoli 3kg, ampak je rekel, da to se ni čist tega za držat, ker je komaj izmeril, ker bebi tako stisnjeno leži, ker nima več prostora. Bogi.user posted image Vaginalno me ni pregledal. Naslednji CTG 24.4., nato pa če še kar nič ne bo pa 1. maja v porodnišnici, je moj G takrat dežuren in če bo mv pripravljen mi bo sprožil porod.user posted image Če pa ne, bomo pa še čakali..no, upam, da bom aprilčica.user posted image

Zdej pa šibam na akupunkturo.

Vas potem pokomentiram.user posted image

Čao babike.user posted image user posted image user posted image

Junona super za pregled, samo da je vse ok! user posted image user posted image user posted image So pa zdaj že vsi naši bebiji na tesnem s prostorom. user posted image Ni kaj, mora jim biti tesno, da bodo sploh hoteli ven, če ne se jim ne bo nikamor mudilo user posted image . Pa kadarkoli bo tvoj dan poroda, ti boš vedno naša Aprilčica user posted image .

Hvala Nenči.user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
14.4.2009 19:20:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

no, pa še moj raport ....ctg je bolj miren, čeprav smo prestopili v klub 3 cm...naslednji pregled je jutri..pol pa bomo videli kaj bo...mogoče pa bomo šli že danes rodituser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ali pa jutriuser posted image user posted image user posted image user posted image ....

Čestitke za 3 cm! user posted image user posted image user posted image To je super, da se odpiraš, to pomeni, da se ves čas nekaj dogaja! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1652
14.4.2009 19:22:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

hejla!!!!!!!!!!!!

No pa se vam le javljam ,sem imela pester dopoldan user posted image user posted image

detelja:POMOČNIKI IN ZAJTRK KOT VENO 1AAAAAAAAAAAAAAAA
frutolina:user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ojoj ,to pa ni bil moj namen ,res mi je žalllllllllllllllllllllllllllllllllllllllluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L&L.SREČNO JUTRI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čakamo veselo novičko od sosede user posted image user posted image
pat.dobrodošla v klubu 1 cmuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
veronikab.jaz grem prvič v P na pregled po roku ,se pravi nasl.pregled imam 23.-4 24.4 pa že verjetno v P

vse ,ki ste imele pregled user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sedaj še pa moje poročilo,nič novega CTG ni pokazal nič, mami je šla za 1 kg dol user posted image user posted image user posted image pritisk ok,naslednji pregled 23.4

Sonček user posted image user posted image user posted image za pregled, da je z mamico in Aleksom vse ok! Zdaj pa samo še čakamo pravo akcijo user posted image .

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1653
14.4.2009 19:23:04   
*Junona*

hejla!!!!!!!!!!!!

No pa se vam le javljam ,sem imela pester dopoldan user posted image user posted image

frutolina:user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ojoj ,to pa ni bil moj namen ,res mi je žalllllllllllllllllllllllllllllllllllllllluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L&L.SREČNO JUTRI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čakamo veselo novičko od sosede user posted image user posted image
pat.dobrodošla v klubu 1 cmuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
veronikab.jaz grem prvič v P na pregled po roku ,se pravi nasl.pregled imam 23.-4 24.4 pa že verjetno v P

vse ,ki ste imele pregled user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sedaj še pa moje poročilo,nič novega CTG ni pokazal nič, mami je šla za 1 kg dol user posted image user posted image user posted image pritisk ok,naslednji pregled 23.4

Sonček user posted image user posted image user posted image za pregled, da je z mamico in Aleksom vse ok! Zdaj pa samo še čakamo pravo akcijo user posted image .

Do četrtka še Sonček počakaj, da malo počvekama.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
14.4.2009 19:28:05   
Anonimen

Zmenjeno. Js že vse stvari za v P v avtu vozim zraven.
Jaz sem tudi dragemu včeraj  rekla pa je rekel ti preveč komplicirašuser posted image

mi ko smo šli v petek na pregled smo vse vzeli zraven pa da vidiš vsi so na oknu viseli in mislili, da gremo rodit pol pa se čez čas vrnemo in gremo spet z celo robo goruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja samo sedaj je pa dragi lahko samo povesil nos saj smo že danes šli v P in sem rekla a vidiš sedaj bomo pa res morali jemati s seboj ,pa je rekel res je ,prav imaš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sonček, zakaj si pa včeraj bila v P? Se je že kaj dogajalo, pa mi ne vemo za to user posted image ?

ja sem že bila v P ,sem napisala ,pa si mogoče spregledala,imela sem začetne popadke na 10 minut ,ki pa so se nehali in me je poslala domov.Aha sem videla da si potem napisala spodaj že ,bili pa so več k 1h sem počakal 1h,šla pod tuš še malo poačakal in potem v P

Upam, da ne bodo mene tako hecali, ker ko jih bom jaz imela eno uro na 10 minut, bova šla na Ptuj. Saj če bo lažen alarm, bi lahko počakala pri sestri ... toda dom je le dom, toda voziti se potem nazaj do Lj ... tako da bova očitno morala raje malo dlje počakati, da se ne voziva zastonj. Ali pa se bova nalašč vozila po luknjah, da bodo dodatno sprožile porod .
Pa so bili ti popadki močnejši od tistih prej, ki si jih imela? So se začeli v zgornjem delu bušija in so šli čez cel buši?

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1655
14.4.2009 19:29:10   
sonček85

hejla!!!!!!!!!!!!

ja upamo da čim prej user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa ti ?

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
14.4.2009 19:29:31   
sonček85

Men je pa sladkor padu...se bašem z Mannerjevimi čokoladnimi napolitankami s pomarančo.user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image mmmmmmmmmm jaz pa ne vem če ne bom šla jest spet planice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Da ne boš šla plenice...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image ne bom si lahko sigurna,še planice nisem šla jest ,ampak sem si naredila sokec iz treh pomaranč in je bil tko dober

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
14.4.2009 19:29:33   
sonček85

no, pa še moj raport ....ctg je bolj miren, čeprav smo prestopili v klub 3 cm...naslednji pregled je jutri..pol pa bomo videli kaj bo...mogoče pa bomo šli že danes rodituser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ali pa jutriuser posted image user posted image user posted image user posted image ....

Čestitke za 3 cm! user posted image user posted image user posted image To je super, da se odpiraš, to pomeni, da se ves čas nekaj dogaja! user posted image user posted image user posted image

tko kot si napovedala tko je ,evo se ti pridružim detelja pa skizneš za 2 stopničke višje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
14.4.2009 19:29:35   
sonček85

jaz pa mislim ,da je tia12 že v P.Upam ,da nam katera punca javi ko bo rodilauser posted image user posted image

Kok veš?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Kje maš radar?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

malo sem šla brat dolenjke in zasledila da jo pogrešajo že nekaj dni na rr user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
14.4.2009 19:30:10   
sonček85

hejla!!!!!!!!!!!!

Do četrtka še Sonček počakaj, da malo počvekama.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja to pa res ,se imava veliko za zment k se že dolgo nisva vidle ,pa še mehčalec morem dragemu dostavit  da bo cotke opral če me ne bo doma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
14.4.2009 19:30:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Pozdravljene!
Najprej čestitke vsem, ki ste že rodile.

Sporočam vam, da sem 6.4. ob 14.37h rodila hčerko Živo, težko 2960g in veliko 49cm. Porod je potekal v medenični vstavi (in sploh ni to nek bav-bav, kakšne razlike v primerjavi s prejšnjima porodoma v glavični vstavi nisem občutila, le rezana sem tokrat bila) ter sem ravno med porodom prebolevala norice in sem bila po porodu izolirana v staro porodnišnico in naslednji dan na infekcijsko kliniko. Živa je dobila zaščito, da ne bi dobila noric vsaj 2-3tedne, če pa jih vseeno dobi, pa bova morali iti na infekcijko kliniko, kjer bo dobivala infuzijo. Upam pa, da jih ne dobi.

Vsem, ki še čakate, želim, da vam čim hitreje mine in čim lažji porod.

Adelina čestitke za Živo! user posted image user posted image user posted image Pa čestitke za vaginalni porod kljub medenični vstavi. Se popolnoma strinjam s tabo, da pri nas pri medenični vstavi prehitro gredo na CR. Držim pesti, da bodo norice čim prej za tabo in da jih Živa ne dobi. user posted image Lepo se cartajta in javi se še kaj, ko ti bo Živa dopustila user posted image .

(odgovor članu Adelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1661
14.4.2009 19:33:06   
Anonimen

Normalno da ko jaz pridem ni nikjer nobene user posted image user posted image user posted image ,no pa vam bom vseeno povedala kako neprijetno situacijo sem jaz danes doživela  na pregleduuser posted image

Pridejo dve sestri notri in očitno obe noseči na začetku ,da lahko gresta še delat splav user posted image In ena je bila naročena za pregled ena pa ne in reče ta starejša(moj dragi jih pozna)da naj vzamejo njeno sestro ,da ona bo pa že prišla  in da naj njeni sestri prej naredijo splav (punca  bo komaj 24.4 stara 18 let)user posted image in potem sestra(ki dela pri G) vpraša to punco ja kaj pa ona misli narest z otrokom al obdržat al ne ,pa reče ta da ja če že ma dva bo že še pol tretjega mela ,čene jo pa naj kr naroči za drug teden za splav user posted image user posted image mislim hallllo in bojo kr obe sestri naredili splav

Kar me je pa najbolj razkurilo je pa to ,da potem reče  st.sestra mlajši da naj reče za slikco,ja pa halllllo če greš delat splav kaj boš govorila za slikco user posted image user posted image user posted image da boš pol gledala slikco in se sekirala in ti bo žal da si šla delat splav-koda ji že ne bo dost hudo.Kar bi po normalni logiki bilo normalno,da ji bo žal če ne zdaj pa čez nekaj časa

in sem bila tko potrta in sem še,toliko je oseb ,ki si želi družine,otroka,.... pa ne morejo eni pa kr pa delajo splave user posted image user posted image

no ne bom vam več o tem morila ,k vem da ni lepo

Svašta ... no comment user posted image . Razumem, da je odločitev za splav individualna odločitev, ampak takšen odnos ... katastrofa. Res prav za zjokat user posted image .

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1662
14.4.2009 19:33:53   
sonček85

Zmenjeno. Js že vse stvari za v P v avtu vozim zraven.
Jaz sem tudi dragemu včeraj  rekla pa je rekel ti preveč komplicirašuser posted image

mi ko smo šli v petek na pregled smo vse vzeli zraven pa da vidiš vsi so na oknu viseli in mislili, da gremo rodit pol pa se čez čas vrnemo in gremo spet z celo robo goruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja samo sedaj je pa dragi lahko samo povesil nos saj smo že danes šli v P in sem rekla a vidiš sedaj bomo pa res morali jemati s seboj ,pa je rekel res je ,prav imaš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sonček, zakaj si pa včeraj bila v P? Se je že kaj dogajalo, pa mi ne vemo za to user posted image ?

ja sem že bila v P ,sem napisala ,pa si mogoče spregledala,imela sem začetne popadke na 10 minut ,ki pa so se nehali in me je poslala domov.Aha sem videla da si potem napisala spodaj že ,bili pa so več k 1h sem počakal 1h,šla pod tuš še malo poačakal in potem v P

Upam, da ne bodo mene tako hecali, ker ko jih bom jaz imela eno uro na 10 minut, bova šla na Ptuj. Saj če bo lažen alarm, bi lahko počakala pri sestri ... toda dom je le dom, toda voziti se potem nazaj do Lj ... tako da bova očitno morala raje malo dlje počakati, da se ne voziva zastonj. Ali pa se bova nalašč vozila po luknjah, da bodo dodatno sprožile porod .
Pa so bili ti popadki močnejši od tistih prej, ki si jih imela? So se začeli v zgornjem delu bušija in so šli čez cel buši?

ja pri tebi bo pa res malo težje.Ja bili so močnejši kot tisti zadnjič ,začeli so se pa spodaj in potem bolelo

Mi je pa danes G rekla ,sva se ja zmenli da ko bojo na 5 minut v P ne prej user posted image user posted image user posted image user posted image in potem mi je opisala da ve kako je to da je pri njej bilo podobno in da je potem v P ostala ,da me čist razume kako je k je prvič.Mi je pa sedaj rekla da ko me bo začelo ornk bolet ,pa ko bojo 1 minuto skupaj držali pa popustili in čez 5 minut spet da naj grem .Je pa dežurna v sredo ,pa potem drug tedern vsak drug dan tko da upam,da naletim na njo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (junona si prebrala kdaj je sedaj sdežurna moja )zdaj veš kdaj morava it pa še brigitko pokličeva user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
14.4.2009 19:34:34   
sonček85

Normalno da ko jaz pridem ni nikjer nobene user posted image user posted image user posted image ,no pa vam bom vseeno povedala kako neprijetno situacijo sem jaz danes doživela  na pregleduuser posted image

Pridejo dve sestri notri in očitno obe noseči na začetku ,da lahko gresta še delat splav user posted image In ena je bila naročena za pregled ena pa ne in reče ta starejša(moj dragi jih pozna)da naj vzamejo njeno sestro ,da ona bo pa že prišla  in da naj njeni sestri prej naredijo splav (punca  bo komaj 24.4 stara 18 let)user posted image in potem sestra(ki dela pri G) vpraša to punco ja kaj pa ona misli narest z otrokom al obdržat al ne ,pa reče ta da ja če že ma dva bo že še pol tretjega mela ,čene jo pa naj kr naroči za drug teden za splav user posted image user posted image mislim hallllo in bojo kr obe sestri naredili splav

Kar me je pa najbolj razkurilo je pa to ,da potem reče  st.sestra mlajši da naj reče za slikco,ja pa halllllo če greš delat splav kaj boš govorila za slikco user posted image user posted image user posted image da boš pol gledala slikco in se sekirala in ti bo žal da si šla delat splav-koda ji že ne bo dost hudo.Kar bi po normalni logiki bilo normalno,da ji bo žal če ne zdaj pa čez nekaj časa

in sem bila tko potrta in sem še,toliko je oseb ,ki si želi družine,otroka,.... pa ne morejo eni pa kr pa delajo splave user posted image user posted image

no ne bom vam več o tem morila ,k vem da ni lepo

Svašta ... no comment user posted image . Razumem, da je odločitev za splav individualna odločitev, ampak takšen odnos ... katastrofa. Res prav za zjokat user posted image .

ja tudi sama nisem imela besed,moj je kr okamenel k sem mu poveedala

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
14.4.2009 19:36:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Tiste, ki ste že rodile - Ko si po porodu tiste tri ure v porodni sobi, kako je z lulanjem? Recimo, da imam Elo na prsih in me pritisne lulat? Te sploh pustijo, da se tiste tri ure vstaneš iz postelje? Ali ti dajo kahlco user posted image ?

Vas grem še malo prebrat za nazaj ... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,
NenaLena

V lj moras na kahlico. Meni sploh ni bil problem. Sem ene 2x lulala pred porodom in pol 1x po. Mal se moras skoncentrirat, pa gre. Sem vprasala, ce grem lahko na wc, se preden smo azceli, pa so rekli, da ko enkrat predrejo mehur, ne mores vec iz porodne. Ce je se cel, pa bi verjetno lahko sla. Ker se naceloma lahko sprehajas med popadki drugace.

Odpiranja pred popadki jaz nisem nic cutila. Na pregledu sem bila 3cm odprta.

Ah ta Lj, zares so pametni user posted image . Gre za to, da če so plodovi ovoji že predrti, lahko mimo otročkove glavice zdrkne popkovnica, kar bi lahko pomenilo nevarnost za otroka. Toda če potem naredijo pregled in ugotovijo, da je otrokova glavica lepo vstavljena in ni prišlo do izpada popkovnice (kar je med drugim zelo redek zaplet!), se lahko porodnica normalno giblje. Tako da te fore, da mora potem samo ležati, so tako iz trte izvite, da me kar jezi, ko to berem user posted image .
Zanimalo pa me je predvsem, kako je z lulanjem po porodu, ko si še vedno v porodni sobi - zaradi čišče. Ker gotovo, ko se vstaneš, gre ven tudi kri in zdaj ne vem, ali morajo to v treh urah po porodu slediti, koliko je te krvi, ali lahko greš normalno na školjko. Očitno se bomo dogovorili na licu mesta. user posted image

Ja za popkovino mi je bilo jasno, da zato.. ma dobr, men je bilo v bistvu vseen, se mi ni zdelo nic groznega. tudi za po porodu so mi rekli, da naj lepo pocivam in lulam na kahlico. me je tok tiscalo, da mi je bilo v bistvu vseeno, sam da lulam user posted image Itak je poroda taka zadeva, da si nekako razgaljen, tko da lulanje na kahlico mi je bilo se najmanj user posted image

L&L dobro opravi user posted image

Aldelina,cestitke! Upam, da mickena ne dobi noric user posted image

Soncek .. ja brez komentarja za sestri user posted image

Točno temu se hočem jaz izogniti: temu, da bi se počutila preveč razgaljeno. Mater, saj nisem v zaporu ali taborišču. user posted image Zato sem v svoj porodni načrt napisala, da želim, da je v porodni sobi samo moj mož in babica, porodničar in ostalo nujno(!) medicinsko osebje pa zares le v nujnem(!) primeru. Se pa zavedam, da se je za zares intimen porod potrebno kar orng boriti. Toda jaz se ne dam! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1665
14.4.2009 19:38:50   
Anonimen

Dobro jutro babuške!
Da vas najprej lepo pozdravim, kot se spodobi, preden grem citirat user posted image . Še eno lepo jutro user posted image , kaj č'mo lepšega! user posted image Jaz sem spala kot top, od 23h do 10h, razen par obiskov na wc-ju. Sem se pa zvečer izjemno težko premikala, ker sem se fajn najedla in se mi zdi, da se mi je Ela dobesedno zarila v  mehur user posted image user posted image user posted image . Sem šla najmanj 5-krat na wc v 5 minutah user posted image . Zdaj jo že kar čutim vedno bolj spodaj, pa velika je tudi že, tako da ni čudno, da se bližam 39t. Še malo babuške ... user posted image

Sonček in Junona
- Ustvarila sem nov album, kjer imam noter novo fotko bušija pri 38t4d, če bo lahko katera vzela prvo in jo dala na seznamček? Hvala. user posted image

Jutri imam pregled in me prav zanima, kaj bo pokazalo, saj sem imela od zadnjega pregleda kar nekajkrat občutek, da se dodatno odpiram, tako da je možno, da bom jutri odprta že več kot 2 cm user posted image user posted image . No, bomo videli, pustimo se presenetiti. Vsekakor pa bo potrebno počakati na popadke. Čep še mi ni šel, pa tudi plodovi ovoji upam, da se mi ne bodo predrli pred popadki, bi raje, da med porodom in da začetek poroda pomenijo popadki.

Me pa zadnje čase kar nekaj matrajo hormoni očitno, saj sem na čase tako čustvena, da to več ni resuser posted image . Včeraj sem kar imela nek napad joka in strahu, sem kot dojenček rabila, da me je moj cartal in sploh ni smel vstran od mene. Sem se malo pojokala user posted image in je bilo boljše. Očitno hormoni, ki moje telo pripravljajo na porod, vplivajo tudi na mojo psiho. Ja ja, vsak izgovor je dober user posted image user posted image user posted image .

Tiste, ki ste že rodile
- Ko si po porodu tiste tri ure v porodni sobi, kako je z lulanjem? Recimo, da imam Elo na prsih in me pritisne lulat? Te sploh pustijo, da se tiste tri ure vstaneš iz postelje? Ali ti dajo kahlco user posted image ?

Vas grem še malo prebrat za nazaj ... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,
NenaLena

Nena, zelo lepe slikice.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala user posted image . Sva jih naredila zares na hitrco, saj so dnevi kar bežali. Toda jaz sem rekla: Obljuba dela dolg in babuškam na rr sem obljubila. user posted image

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1666
14.4.2009 19:40:21   
Anonimen

Js sem včeraj cel dan neki jedla in pila...ogromno... in danes mi grda vaga pokaže 1,3kg več kot včerajuser posted image Bomo videli, kaj bo jutri pokazala.user posted image

Grda vaga, grda user posted image . user posted image user posted image user posted image Junona nič se ne sekiraj, boš jutri malo manj jedla in več pila, pa boš na istem. user posted image Bebice pa tako še pridobivajo na teži te zadnje dneve, do 150g na teden.

Jutri imam pa G in spet to tehtanje.user posted image

pri meni je tako bilo po božičnih praznikih....takrat sem se tudi zredila oooogggrrroommmnnnooo...še dobr, da moja gin. nikoli ni težila glede kg..zdaj v P pa me vpr. koliko tehtam...tak ,da če par gramon zamolčim ni nič hudegauser posted image user posted image

Js se pa takrat nisem, sem 4 mesece držala isto težo. Zdej zadnji mesec mi gre pa fejst gor, res. Sem kar slabe volje, me skrbi, kako bo šlo tole dol. Se ne počutim več fajn.

Junona, nič se ne sekiraj. Jaz sem se tudi celo nosečnost "super držala", se mi je zdelo tako fajn, da se nisem nikamor drugam zredila kot v trebušček. Zdaj pa bi si morala kar metati pesek v oči, če si ne bi priznala, da sem dobila okrogla lička, pa po celem telesu eno tako "zimsko plast" user posted image user posted image user posted image . Ne vem ravno, čemu ta plast, glede na to, da je zime konec in prihaja poletje user posted image user posted image user posted image , toda verjamem, da to spada k zdravi nosečnosti, da si telo dobi malo zaloge za dojenje. Pa še G mi je rekla, da +16kg sploh ni panike in da se ne redim preveč. Jaz sem v začetku nosečnosti planirala max +12kg, uf kakšne iluzije user posted image user posted image user posted image . Vem pa, da enim celo rata, toda glede na to, da je vsaka ženska poglavje zase, se s tem sploh več ne obremenjujem. user posted image user posted image user posted image

Sem mela danes na pregledu isto kg kot prejšnjič in me je G spet pohvalil...češ prazniki pa to...user posted image AMpak v resnici sem se zredila za 0,5 kg. Sestra včasih malo netočno zvaga, ker ma tisto mehansko vago.

No, vidiš! user posted image Sestra pa že ve, zakaj ne nabavi nove vage user posted image .

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1667
14.4.2009 19:44:38   
sonček85
nena.joj sem jaz packauser posted image ,tvojo slikco sem objavila nisem pa ostalih pohvalila .rES SO super,tudi sama bom dodala še malo mojih novih tko da si jih boste lahko polgedale

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
14.4.2009 19:47:41   
Anonimen

no mi smo pa nazaj iz P ,ker sem že imela  začetne popadke na 10 minut,ki pa so se na žalost nehali ko smo prišli do pregleda.G me je pregledala in mi povedala da smo že 1cm odprti,plodovnice je še ok,mali miga ,srček bije,mere ok,na CTG-ju  ni nič pokazalo tko da sedaj čakam o,čakamo kdaj bo

oooooooooooooo dobrodošla v mojem klubu 1 cm...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mogoče pa bom jaz jutri že v 2,3...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sam mene ko je včeraj tako spodaj bolelo pa ful dolgo sem glih premišljevala kaj pa vem kdaj je pravi čas, da spakiram pa gremo za rim....sam mene ni siskal mene je samo ful bolelo spodaj..nisem mogal ne stat, ne sedet, ne ležat, ne se tuširat nič...pol pa kot strela iz jasnega vse minilo...in zdaj je ok...sicer me smao spet tako čudno boli na desni strani - tista čudna bolečina kot ko greš tečt pa nimaš kondicije...bebi pa brca ko noriuser posted image user posted image user posted image

super, da je drugače vse ok...ja, ene ful zafkavajo lažni popadki ene pa pograbi pa gremo via rimuser posted image user posted image

ja sem se ti le pridružila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja sej je bila ena potem tam ,je prišla za manoi in ima isto rok 24.4 ,pa ji je nekaj čez 16h voda odtekla ,mali ji pa prečno leži tko da bojo po moje kr porod sprožili,so jo dali pa še prej na CTG IN vse ,pa da vidijo.

ja, to bo ziher cr...sam veš, da se je moji sodelavki mala obrnila iz prečne lege na porodni miziuser posted image cel čas so ji govorili, da bo cr...pol pa zadnji pregled pa je bila še vedno v prečni..pol pa neki da uz naredijo pa je ona rekla, da se neki ful gnezdi pol pa uz pokaže, da je v ta pravi legi pol pa naravni porod ona pa bila čist srečna, da bo cr...

Bebice se premikajo med porodom, saj iščejo idealen položaj za porod. Tako da prehitevat s CR ni smiselno. Zelo mi je bilo zanimivo prebrat v tej angleški knjigi o porodu, da je lahko med prvo in drugo porodno dobo (odpiranje in iztis), ko smo že odprte 10 cm, neke vrste pavza, ko ni potrebe kar takoj začet na silo pritiskat, ampak je fajn se spočit in malo počakat. V tej vmesni fazi si baje bebica išče pravi položaj za pot skozi nožnico. In če žensko silijo, da prehitro pritiska (saj je vendar že 10 cm odprta!), lahko zaradi tega zastane porod. Tako da punce vsekakor moramo poslušati svoje telo, ki nam bo povedalo, kaj je dobro za nas in za otročka. user posted image user posted image user posted image

Nenči, ti si pravi stručko. Imam kr slabo vest, ker nisem veliko brala.user posted image

Ne skrbi, zato pa sem jaz tukaj, da vam posredujem vse te informacije . Saj v resnici nisem brala dosti, ampak tisto, kar sem, je bila "dobra roba" . Recept pa je tako samo en: zaupaj lastnemu telesu in se poskusi čim bolj sprostiti! Vse ostalo pa bo naredila narava.

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1669
14.4.2009 19:48:33   
Anonimen

Evo, pa sem spet skoraj sama zapolnila 3 strani user posted image  user posted image  user posted image . Obljubim, da ko bo Ela na svetu, to ne bo tako, ker ne bo časa vse tako vestno pregledati in komentirati. user posted image  user posted image  user posted image
Šibam v akcijo user posted image , pa se morda tipkamo zvečer user posted image ,
NenaLena

Nič morda, če te ne bo, bo nekaj mnjkalo.user posted image

Hvala Junonca user posted image user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1670
14.4.2009 19:48:41   
detelja

IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

detelja-še malo pa bo, čeprav te pa razumem, tole čakanje je adijo pamet...jst vsako jutro ko pridem na rr ko vidim zajtrk, rečem mojmu...naša detelja še ni šlauser posted image user posted image user posted image

jutri je pa res ful težko, da bi dobile zajtrk, ker moram res zgodaj na prelged, ctg...sicer pa imam nek občutek, da bom ostala kar v P...nekam sem že 2 dni bolj čudna, neki čudni občutek me že od včeraj večer daje...zdaj pa ne vem če se res kaj dogaja ali pa moja glava ima kaka dogajanjauser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image držimo pesti in le glej da nam javiš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvalauser posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
14.4.2009 19:49:40   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: pikiica

oi..hvala za cestitke... VSEM... sicer pa nisem vsega brala nazaj ker mi moja pikica jemlje cas in ga sedaj nimam tok da bi brala sproti...
sam da vam povem da je nasa punci tko pridkan,  samo je in spi, ce pa je pokonci sploh ne joka, malo pojamra, pac poglej me... in to je to...pa se budit za jest mi je ni treba, ker se kar sama na dve urci zbudi,oz.najvec po treh..tudi ponoci, se pravi da mami bolj malo spi... pa vse pohvale mojemu mozeku, ki je tko pridn da ko treba ponosit pa kupcka podret vstane in me zamenja...

no, ce se kateri da, najvaznejse novice mi napisat...detelja, se kar dva v enem al je ze kej novega..?

papa

še vedno 2 v 1...bomo videli kaj bo jutri...ali pa še to noč...user posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu pikiica)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
14.4.2009 19:51:13   
detelja

detelja-še malo pa bo, čeprav te pa razumem, tole čakanje je adijo pamet...jst vsako jutro ko pridem na rr ko vidim zajtrk, rečem mojmu...naša detelja še ni šlauser posted image user posted image user posted image

jutri je pa res ful težko, da bi dobile zajtrk, ker moram res zgodaj na prelged, ctg...sicer pa imam nek občutek, da bom ostala kar v P...nekam sem že 2 dni bolj čudna, neki čudni občutek me že od včeraj večer daje...zdaj pa ne vem če se res kaj dogaja ali pa moja glava ima kaka dogajanjauser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image držimo pesti in le glej da nam javiš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

bomo res držale pesti....danes še pa en orn seks pa bouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da ne boš šla brez vitaminov rodituser posted image user posted image

veš kako se pri mojem slabo sliši beseda sex....sam me zanima kako dolgo bo to besedo slabo slišal...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
14.4.2009 19:52:44   
Anonimen

ALO PUNCE

kaj počnete????jst še nisem dobila adapterja, moram nesit računalnik zraven, ker obstajajo univerzalniuser posted image ...upam da bo pasal. Tukaj je začel padati dežek, meni pa je čist vseeno, saj sem danes postorila še zadnje detajle spomladanskega čiščenjauser posted image ...no samo tepih še dam čistit pridejo jutri po njega potem pa sem zaključila. Je tako lušno spat ko veš da maš vse porihtanuser posted image . Mojmu sem menjala vsa letna oblačila, svoja pa sem pustila v večini kar zapakirana, bom potem videla kako bodo šle kg dol, sam ne vrjamem, da bom lahko svojo 34-ko nosilauser posted image user posted image user posted image , pa nič za to, bomo pa kaj kupili za letos.
No sem bila pa danes v Cityju in sem videla tako lepo satensto posteljnino.....mmmmmmm kok se mi jo lušta, sam je draga ko strelauser posted image ...je pa SATENuser posted image ...kar pomeni nič likanja, pa na zadrgo pa takih živih barev...jojojo kok bi jo mela...bomo vidli kaj bo moj rekuuser posted image ....ga bom poskusla z erotiko prepričatuser posted image user posted image .

Prej sem vas vse prebralla nisem pa še komentiralauser posted image

O Brigita, tudi v Lj je tako lepo deževalo ... prav tak nežen poletni dežek ... bi šla kar ven brez dežnika in pustila, da me malo zmoči kot takrat, ko smo bili še otroci in smo skakali po dežju user posted image . Jaz si še tudi nisem pospravila omare, imam takšno "bombo", da jo komaj odprem user posted image user posted image user posted image . Iz istega razloga kot ti - naj mine porod, da vidim, kaj mi bo prav, kaj bom letos sploh lahko nosila: ali ne bo ok čez joške, ali ne čez rito ... upam, da bodo krive le joške user posted image user posted image user posted image .
Pa držim pesti, da ti rata za posteljnino. user posted image  user posted image  user posted image Koliko pa stane? 

(odgovor članu brigita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 1674
14.4.2009 19:53:45   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: malapikica

Jaz sem si pa ravno en velik sladoled privoščila. Zadnje dni bi samo sladoled jedla... Mogoče pa to kaj pomeni...

jaz sem danes že tudi sladoled jedla...pa napolitanke...sva zadnjič z dragim neke ful dobre lešnikove v hoferju kupila...jutri pa bo spet vaga pokvarjenauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Vožnja s kolesom
krtačka

Kdaj se je vaš otrok znal voziti s kolesom na pedala brez pomožnih koles?

pred 3. letom starosti (16%)

med 3. in 4. letom starosti (31%)

med 4. in 5. letom starosti (33%)

med 5. in 6. letom starosti (12%)

po 6. letu starosti (7%)

Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!