|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
12.4.2009 22:04:36   
10ka
ojoj, kakšen vikend. no sej je bilo fino, vreme krasno, veliko dobrot, samo mene je tak utrudilo, da mi je danes celo popoldne trebuh ful otrjeval user posted image je blo treba buscopan / magnesol vzet. šment. pa še mravlje so mi kuhinjski grelec vode napadle user posted image

upam da ste vse ok in da nima nobena pregleda drug teden, vsaj ne tiste, ki imate G mahnjene na teženje zarad pridobivanja teže. ker po temle vikendu je šel vsak (tudi nenoseč) slovenc, vsaj dve kili goruser posted image

mojjaka - stekleničke od tomija so meni ful luškane. mi smo sicer kupili vse komplet od aventa - stekleničke, sterilizator, grelec, prsno črpalko, termo torbico. za to smo se odločili ker je bilo cenovno ugodno, vsi sestavni deli vseh teh aparatov so kompatibilni, pa še cuclji in ostale stvari, ki jih moraš dokupovati so prodajajo skoraj povsod.

pleničke - za 1kratno uporabo, poleti verjetno eko varianto od dm-ja. te so zaradi naravnih materialov bolj zračne in ni rdeče ritke user posted image

hanuši user posted image user posted image grozno je, ko otročiček trpi, ti mu pa ne moreš pomagat. upam, da se vam to ne bo več ponovilo.

tira -dobrodošla

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
12.4.2009 22:04:47   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: biba14

IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka

Tudi mi bomo uporabljali pleničke za enkratno uporabo.

Mi tudiuser posted image user posted image

No, mi bomo pa poskusili s pralnimi (pa verjetn jih bom kombinirala s temi za enkratno uporabo, ko bomo šli kam na kako pot, poskušala bom čim manj te uporabljat).
Racmanke verjetno, čeprav me vsi postrani gledajo in mi pametujejo 100 na uro - izguba časa, izguba energije user posted image - ampak sem trdno odločena, da se jim ne bom pustila provocirat. Naredila bom po svoje. user posted image Pa tudi user posted image me bo podpiral.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
12.4.2009 22:06:37   
Mala_princeska
Drugače sem se pa danes najedla šunke, potice, čokoladnih jajčk....zdaj me pa zgagica peče - bi se mogla malo brzdat, pa se nisem kaj dosti.
Danes smo se po kosilu malo premigali, šli peš del poti do vikenda in nazaj; pa lenarili .
Občudovala sem enega 3 mesečnega fantka, dojenčka seveda , pravi zakladki so.
Še jutri sledi lenarjenje, crkljanje - hb za praznike.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
12.4.2009 22:13:27   
donna22
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: biba14

IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka

Tudi mi bomo uporabljali pleničke za enkratno uporabo.

Mi tudiuser posted image user posted image

No, mi bomo pa poskusili s pralnimi (pa verjetn jih bom kombinirala s temi za enkratno uporabo, ko bomo šli kam na kako pot, poskušala bom čim manj te uporabljat).
Racmanke verjetno, čeprav me vsi postrani gledajo in mi pametujejo 100 na uro - izguba časa, izguba energije user posted image - ampak sem trdno odločena, da se jim ne bom pustila provocirat. Naredila bom po svoje. user posted image Pa tudi user posted image me bo podpiral.

Tudi jaz sem se za navadne odločla na podlagi (izgube) časa, ampak če ti tako želiš, je to res tvoja odločitev, tak da se res ne pusti sprovocirat. No, narava ti bo sigurno hvaležna user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem se kar najedla, ampak sem pojedla manj kot prejšnja leta. Zgaga me pa še nikoli v življenju ni pekla, praktično ne vem, kak je to user posted image Hvala bogu seveda user posted image user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
13.4.2009 8:15:24   
bamoocham
Dobro jutro vsem skupaj.
Eno kavico, čaj, ali pa kapučino častimuser posted image

Kako ste kaj?  Js kr ok. Danes sem točno 30 teden in sem vesela, da sem prišla že do 30. user posted image
Vas kaj špika takole, ko pomislite, da bojo naši user posted image že kmalu med nami? Sploh nočem na porod študirat, ker bi me panika že zdaj grabila.
Včeraj sva imela en lep dan, najprej žegn, potem pa še piknik.

Potem sva sestavljala novo omaro, rihtala cote (zamenjala zimske-poletne) in danes me čaka pranje in likanje. Moj je danes na šihtu od 10-17h, tak da bom sama. Bo dolgčas, ampak bom že nekak.

Sploh nimam občutka, da je danes ponedeljek..

Včeraj sva šla zvečer še k moji tašči na obisk, in mi je žal, da sva šla. Ker sta se moj in njegova mama ful skregala.
Mama je vdova in je navajena že od prej, ko je bil mož še živ, da jo je kr naprej vozil naokoli (ima izpit, avta si noče kupit). In potem zdaj pričakuje, da bo moj imel kr naprej čas za njo in da jo bo peljal naokoli, ko si ona namisli. Sej jo pelje, ampak njej to ni dovolj. In včeraj je čist pop*****, kaj se gre, da si ne vzame časa zanjo, da je ne pelje naokoli, kak sin pa je...
Ji je lepo povedal, da ima on tudi svoje življenje, svojo družino in da ne bo spreminjal svojih načrtov zaradi tega, da bi jo peljal, ko si ona namisli.

No sej ni bilo samo to..še veliko drugega. Potem sta se pričkala nekaj glede vtičnic in reče moj, da jih ne bo menjal tu v stanovanju (ker itak sva v najemu)- da bo poklical nekoga, pa da jih  bo prišel zamenjat. Pa pravi mama: Potem pa res škoda, da boš mel družino, če še vtičnice ne znaš zamenjat.user posted image
Me je ful prizadelo, rekla nisem nič.

No lepo se imejte, pa izkoristite dan.

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
13.4.2009 9:39:24   
mojjaka
upam da ste vse ok in da nima nobena pregleda drug teden, vsaj ne tiste, ki imate G mahnjene na teženje zarad pridobivanja teže. ker po temle vikendu je šel vsak (tudi nenoseč) slovenc, vsaj dve kili gor

user posted image jaz imam jutri pregleduser posted image me je kr strah!!!! zarad kg seveda, drugače se pa strašno veselim, da spet vidim mojegauser posted image !!!!

Meni so pa noge spet otekle-saj ni čudno po vsej tej hrani, pa tut zgaga mi nagaja, tako da potičke nič več!
Danes greva še k moževim staršem in bamoocham pričakujem tudi jaz kak taščin izpad, ker ga ima vedno! To je grozno, kako hoče imet možeka pod kontrolo-znorim, ko že navsezgodaj telefonira kaj dela, kam grema, za vsako p******* ga kliče da ji more prit pomagat-pa ima moža pa še dva sina doma in eno hčerko, ampak ne, on mora prit. Najbolj mi pa gre na živce, ko se glede nosečnosti pametna dela...ko sem mogla ospen jemat, je izjavla da lhko otrok umre zarad tega....ne morem si kaj, ne morem je....ampak kaj naj ,kljub vsemu je pa njegova mama...pač čimbolj se izogibam njene bližine.

< Sporočilo je popravil mojjaka -- 13.4.2009 9:52:06 >

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
13.4.2009 10:19:21   
biba14
Ojčka...
Joj te kile..meni tud gor lezejo,pa nimam filinga, da bi nekaj ful več jedlauser posted image , mami celo pravi, da se čudi, da tok malo čokolade pojem, ko je bila pred user posted image  mala milka vsak dan na jedilnikuuser posted image   ( pa sem že na +9 )
Mi2 z user posted image  se z obojni starši dobro razumeva...pač kadar nama kaj ne paše on pove svojim kar jim gre, jaz pa mojim...ampak tudi to so ponavadi malenkosti, ker kar spoštujejo, da sva sedaj sama svoja...nisva verjela, da bo šlo tako gladko,glede na to, da sva oba edinca...to pa ima svoje "slabosti"user posted image ....

Za pleničke : jaz sem tudi precej eko, ampak za pranje kakecov nebi šlo skozi...saj ne rečem, morda bomo čez čas prešli nanje,ampak za začetek ne, ker se bom s prvim user posted image  najverjetneje kar lovila...

Bamoocham...mene kar dostkrat "špikne" kako se bom znašla s tako nebogljenim malim bitjecem....za porod pa sem se odločila za EA, ker je strah le prevelik...psihično tako menim, da bom lažje dočakala dan Duser posted image .

pozdravček

< Sporočilo je popravil biba14 -- 13.4.2009 10:21:07 >

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
13.4.2009 10:26:30   
Tira
Jutro punce!

Jaz sem se pa to noč končno naspala user posted image  (je bil res že čas).
Ko berem tole, me kar panika grabi, kako vse že ful pripravljate, midva bova pa šele začela. Upam, da nama bo uspelo prebelit sobico ta teden. Cunjice pa perem tko mal. takrat k mam prostor v pralnem stroju user posted image . Mene še vedno dajejo živčki zaradi izpitov, ki bi jih rada še naredila, preden grem rodit. Tko, da se sploh ne morem dobr sprostit in mislit samo na nekaj najlepšega kar prihaja user posted image .
Drugače pa komaj čakava, da vidiva tiste majcene prstke, pa nohtke...joj user posted image

Glede pleničk sem kar za une za enkratno uporabo (tud zaradi izgube časa), prov preveč pa še nisem razmišljala.
Dajte mi povedat, kaj ste kupovale za user posted image  več bodyjev z dolgimi rokavi ali s kratkimi. Jaz sem za začetek kar dolge, ker ne vem kuko toplo bo junija ali pa, če me prehiti, celo maja. Pa ve?
Tud stekleničk nimam še kupljenih, pa sem mislila kupit samo eno za začetek. Se vam zdi, da je to premalo? Ker itak ne vem, a bom lahko dojila ali ne.

Hmmm ja vem, kuko je tole s taščami... mi živimo pod isto streho in se raje izognem čim večkrat kot lahko. Niti nočem navezati enega ful pristnega stika, ker se mi zdi, da potem še hitreje pride do kakšnega prepira.

Uživejte še tale ponedeljek.

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
13.4.2009 10:32:44   
Tira
Ah punce kaj se sekirate zaradi kg user posted image

Jaz sem se po materinski knjižici zredila 10 kg, po svojih izračunih pa že 15kg. Pa se niti ne sekiram in tudi pozna se mi ne, tud vsi rečejo, da imam samo trebušček. Po moje so te kile tud zaradi otekanja, sem vsa zatečena... no in tko se pač tolažim s tem user posted image

Biba14 veš tud jaz se tolažim, da bom vzela Ultivo in tako lažje pomislim na porod user posted image , ker drugače bi me pa res fejst stiskalo.

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
13.4.2009 10:49:08   
Goldy
Jutro, dan!

Mi smo se naspali. Meni tudi potica ne paše, me je že 2 večera zgaga matrala po njej.

Plenice bomo imeli kar one za enkratno uporabo. Vsaj za enkrat. Mogoče si še kaj premislim, čeprav ne vem.

Uživajte še en lep pomladanski dan!

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
13.4.2009 10:55:56   
Anonimen
Pozdrav!

jaz sem včeraj tudi potico jedla in sem zvečer mislila, da umrem kako me je pekla zgaga. sedaj vem, da je pač več ne bom jedlauser posted image
drugače pa sem spala super do pol6, ko je začel anej nekaj jokat in potem sem morala takoj na wc. mi pa danes veliko bolj trebuh otrdeva kot prejšnje dniuser posted image ju3 pa imam še zadnjič laboratorija za toxso,...
plenice, sem prvič in jih bom tudi sedaj uporabljala za enkratno uporabo. vse ki pa se odločite za pralne pa vsaka vam čast. jaz sem včasih tako lena, da se mi še teh ne da zamenjat, kaj šele da bi one prala in likalauser posted image
no danes sem se pa fiksno odločila, da malega odvadim od flaške- sem namreč že ene 2x poskusila pa sem popustila-na žalost. danes pa je dovolj. maja bo star 2leti in mislim, da je čas, da flaško vržemo v smeti. drug tedem pa gremo na plenice. do sedaj nisem mela ne volje ne živcev za ta podvig- sedaj pa je že tako toplo vreme in tudi če bo polulan ne bo sile.user posted image

(odgovor članu Goldy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1411
13.4.2009 11:30:53   
biba14

user posted image    user posted image    user posted image

NOSEČKE
                          user posted image

PDP           IME                                              

XX.06.

user posted image  frčafelca                                            
user posted image lajla                                       
user posted image bozza                                                           
user posted image borisina                                     
user posted image  Vera*                                                                                      
user posted image bambinca                                                                                                                                 
user posted image  Liam                                     
user posted image  Mamica12 user posted image                    

01.06.

user posted image Deja777 (24 let,por. PTUJ) P:06.05  user posted image (1.Anej Ian 5.5.07) +15 kg               
user posted image pinkiponki                                                      
user posted image Annadriel     
user posted image Smrketa 24     (       )   P: 03.03.     user posted image          

02.06.

user posted image kakteja                            
user posted image *alina* (27 let, por. LJ)  P: 09.04.  user posted image +9 kg                          
user posted image  Mucica1     user posted image    
user posted image   Nina16      M: 05.01.  user posted image
user posted image  Nemka (21 let)  P: 24.02.   user posted image
user posted image  Tinca84  (24 let, por. CE)  P: 04.05.   18.05. user posted image +15 kg
user posted image Malagala (30 let) P: 21.04. user posted image
user posted image Španka   user posted image

03.06.

user posted image Dreamhorse (26 let, por. PTUJ) P: 09.04.   user posted image          +11 kg  
user posted image Lenika (30 let, por. NM) P:     user posted image   (1. Matic 12.5.2006) +15 kg       
user posted image Meridaub   
user posted image Cipollina (por. PO)                 

04.06.

user posted image  tina111   (31 let)  P: 30.1   user posted image
user posted image  Janci F   (27 let, por. KR)  P: 05.05.   19.05.  user posted image         +8kg           
user posted image  Lajan                          
user posted image frutela                              
user posted image Lauferka    (            )    P: 13.01.  user posted image  
user posted image Dany82   (por. PTUJ)   user posted image   +4,5 kg     

05.06.

user posted image jabolka (27 let, por. IZOLA ) P: 04.05. user posted image   + 8 kg
user posted image Mony25 (25 let, por. LJ)  P: 02.04. user posted image
user posted image Sončki  (33 let)  P:17.04.  user posted image  

06.06.

user posted image kim09                           
user posted image bačko (30 let,por. LJ) P: 10.4. user posted image (1. Žana 1,5 l) +4 kg                     
user posted image emelly      user posted image

07.06.

user posted image Ribička (28 let, por. MB) P: 20.01., M: 30.01.                         
user posted image *blu*  (29 let) P: 24.04.   user posted image                                                    

08.06

user posted image cesarica13 (31 let, por. MB )P: 6.02, M: 11.02. user posted image   
user posted image manna    (          )   P: 23.02.   user posted image                                         
user posted image tadejluka (27 let) user posted image P: 30.4. (1.Tadej 5,5 l 2. Luka 4l) +5 kg                                                     
user posted image Nastyaa     
user posted image Hindi (28 let, por. LJ)   M: 26.01.

09.06.

user posted image Metimenka (21 let, por. LJ)                      

10.06.

user posted image bibi                                                                                
user posted image Hanuši    P: 04.05 user posted image +3,6 kg
user posted image Tecka  user posted image  
user posted image Kalanteja (25 let, por. SG) P: 21.04.  user posted image   +6 kg                                                

11.06.

user posted image Lia2006 (29 let, por. NM)  M: 04.02   user posted image    
user posted image Tanjadenis (25 let, por.Trb ) user posted image   
user posted image Mandreja   user posted image
user posted image Meggy
user posted image Tira (27 let, por.   )  +15kg

12. 6

user posted image Meti21 (29 let, por. LJ ali PO)  P: 17.04.  user posted image    1. Rubi 2 leti  +8kg
user posted image Cally   (28 let, por. LJ ali NM)  P: 02.04user posted image                  
user posted image Tincaminca user posted image
user posted image MK8       P: 01.04. user posted image
user posted image Mojsonček user posted image + 9 kg

13.06.

user posted image Julyo8
  (30 let, por. PO)  P: 04.05. user posted image 1. Jurij 2004, Jošt 2006     +8 kg                                            
user posted image princ_princeska   P: 16.04.  user posted image      +8 kg
user posted image Ajdish (24 let, por. LJ)  M: 06.02. user posted image

14.06.

user posted image miškamaška08   

user posted image miškolinka 82           P: 27.03
user posted image Mojjaka  (29 let)   P: 14.04.  user posted image     
user posted image Mala_princeska (26 let, por. NM) P: 21.04. user posted image   1. Nina (5 let)

15.06.

16.06.

user posted image Mateja***                     
user posted image pika1977     
user posted image Tanja Grosuplje                                   

17.06.

user posted image Goldy   (por. CE)   P: 24.03. user posted image                     
user posted image amaya (31 let, na koruzi) P: 31.3.    1.Etienne (1 leto)

user posted image ronja1a

18.06.

user posted image fejči                 +9 kg
user posted image Harley    P: 19.03.

19.06.

user posted image   Biba14  (27 let, por. MB )   P: 06.05.  user posted image   + 9 kg                   
user posted image   Skuštrana              P: 17.04.
user posted image   Mitmor                                                    

user posted image Tej_a (31 let, por. LJ ali SG)  P:    user posted image (1 otrok, 1 leto) +10 kg

20.06.  

user posted image loveforever  (23 let, por. CE)  P: 20.04.(1. Tjaša 2 leti) +9 kg
user posted image  
Dodi (34 let, por. LJ ali KR) P: 04.03.                           
user posted image  nenah83            P: 20.1.    
user posted image *pikica (23 let, por. CE) 

user posted image  Kaminek (27 let)  P: 04.05.
user posted image Mery15031981 (27 let, por. LJ) P: 09.04. user posted image +3 kg

21.06.  

user posted image Lino  (31 let)    P: 21.04.   3D: 9.4.  user posted image (1. Mare 10 let) +12 kg
user posted image ulsi25                               
user posted image Bamoocham (25 let,por.SG) P: 30.04.
user posted image      +9 kg                          
user posted image Pomaranči

user posted image Anikabanika

22.06.

user posted image Ninta

23.06.  

user posted image fragola (27 let, por. PO)  P: 07.04.                    
user posted image maycha   (32 let, por. Celje)   P: 23.04. user posted image      

24.06.

user posted image 22zlatolaska19           

user posted image  Kittycat (por. CE) M: 09.02.

25.06.   

user posted image m2ip                                   
user posted image emmi          
user posted image M2I       

user posted image Majana79    P: 05.05. user posted image   +9 kg

26.06.

user posted image Banči06 (31 let)   M: 10.2. user posted image
user posted image Donna22  (22 let, por. PTUJ) P: 08.05. user posted image

27.6.

user posted image  Bjondi (33 let, por.LJ) P: 05.05. user posted image (1. Karin 8,5 l) +8 kg       
user posted image Knutek      P: 28.04.  user posted image  

28.06.

user posted image   Naja*                               
user posted image   Banananjam    user posted image   
user posted image   Inca   (por. LJ)   user posted image                           

29.06                      

user posted image Lsica        P: 20.04. user posted image   
user posted image Zoga08   (27 let)  user posted image  

30.06.

user posted image  Farmacevtka81           
user posted image  
Nova10ka   (30 let, por. PO) user posted image + 9 kg
user posted image   Luši  (20 let, por. KR)   P: 24.04.  user posted image   +5,3 kg                       

SKUPAJ JUNIJSKIH user posted image    = 109

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
user posted image
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:

PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojen

user posted image  Junijski angelček, ki gleda na vas: user posted image
16.2.2009 - Gašper (Gantar) user posted image

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
13.4.2009 11:31:25   
biba14
Samo svoje podatke sem popravilauser posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
13.4.2009 12:02:08   
bamoocham
Ja tole s taščami je kr naporno.

No, ko je bil moj še doma pr mami, jo je mogel kr naprej vozit okoli.
In potem je mislila, da bo isto, ko bo šel za sebe, da bo imel kr naprej čas.

Meni paše, da grema kam za sebe, ne pa da vedno gledama na njo, če bi šla zraven. In potem sva tiho in nič ne rečema. Če pa izve, da sma kam šla, je pa jeznauser posted image   Pa ne gre se samo o vožnjah, veliko je tega. Se kr dogovori za obisk in reče nama, da se je zmenila. In potem je normalno njej, da jo boma peljala. Sej ni panike, samo ne more se brez da naju vpraša, nekaj dogovarjat in z najinim prostim časom razpolagat.  To mi je pa res nabilo pritisk. Se zavedam, da je konec koncev mama od mojega, ampak ne more se tako it.!!!! Uh kk sem jezna.

Drgač pa je danes naša Neža zelo dejavna, že cel čas se kobaca po trebuhu in vn tiščiuser posted image

Js sem pa likala prej, skoraj 3 ure. Sem imela veliko in zdj se še sušijo cote na sončku, en pralni stroj se pere. Pa imam potem za nekaj časa mir.user posted image

Glede plenic pa bom uporabljala tiste za enkratno uporabo. So me že spraševali, kaj naj kupijo, ko se Neža rodi. Pa sem jim rekla, da kar plenice (itak jih bomo veliko rabili, pa še drage  so), tako pa bo zaloga za nekaj časauser posted image

Kaj bote kuhale? Js bom kr testenine s tuno in zeleno solato.

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
13.4.2009 12:06:05   
bamoocham

user posted image    user posted image    user posted image

NOSEČKE
                          user posted image

PDP           IME                                              

XX.06.

user posted image  frčafelca                                            
user posted image lajla                                       
user posted image bozza                                                           
user posted image borisina                                     
user posted image  Vera*                                                                                      
user posted image bambinca                                                                                                                                 
user posted image  Liam                                     
user posted image  Mamica12 user posted image                    

01.06.

user posted image Deja777 (24 let,por. PTUJ) P:06.05  user posted image (1.Anej Ian 5.5.07) +15 kg               
user posted image pinkiponki                                                      
user posted image Annadriel     
user posted image Smrketa 24     (       )   P: 03.03.     user posted image          

02.06.

user posted image kakteja                            
user posted image *alina* (27 let, por. LJ)  P: 09.04.  user posted image +9 kg                          
user posted image  Mucica1     user posted image    
user posted image   Nina16      M: 05.01.  user posted image
user posted image  Nemka (21 let)  P: 24.02.   user posted image
user posted image  Tinca84  (24 let, por. CE)  P: 04.05.   18.05. user posted image +15 kg
user posted image Malagala (30 let) P: 21.04. user posted image
user posted image Španka   user posted image

03.06.

user posted image Dreamhorse (26 let, por. PTUJ) P: 20.04.   user posted image          +11 kg  
user posted image Lenika (30 let, por. NM) P:     user posted image   (1. Matic 12.5.2006) +15 kg       
user posted image Meridaub   
user posted image Cipollina (por. PO)                 

04.06.

user posted image  tina111   (31 let)  P: 30.1   user posted image
user posted image  Janci F   (27 let, por. KR)  P: 05.05.   19.05.  user posted image         +8kg           
user posted image  Lajan                          
user posted image frutela                              
user posted image Lauferka    (            )    P: 13.01.  user posted image  
user posted image Dany82   (por. PTUJ)   user posted image   +4,5 kg     

05.06.

user posted image jabolka (27 let, por. IZOLA ) P: 04.05. user posted image   + 8 kg
user posted image Mony25 (25 let, por. LJ)  P: 02.04. user posted image
user posted image Sončki  (33 let)  P:17.04.  user posted image  

06.06.

user posted image kim09                           
user posted image bačko (30 let,por. LJ) P: 10.4. user posted image (1. Žana 1,5 l) +4 kg                     
user posted image emelly      user posted image

07.06.

user posted image Ribička (28 let, por. MB) P: 20.01., M: 30.01.                         
user posted image *blu*  (29 let) P: 24.04.   user posted image                                                    

08.06

user posted image cesarica13 (31 let, por. MB )P: 6.02, M: 11.02. user posted image   
user posted image manna    (          )   P: 23.02.   user posted image                                         
user posted image tadejluka (27 let) user posted image P: 30.4. (1.Tadej 5,5 l 2. Luka 4l) +5 kg                                                     
user posted image Nastyaa     
user posted image Hindi (28 let, por. LJ)   M: 26.01.

09.06.

user posted image Metimenka (21 let, por. LJ)                      

10.06.

user posted image bibi                                                                                
user posted image Hanuši    P: 04.05 user posted image +3,6 kg
user posted image Tecka  user posted image  
user posted image Kalanteja (25 let, por. SG) P: 21.04.  user posted image   +6 kg                                                

11.06.

user posted image Lia2006 (29 let, por. NM)  M: 04.02   user posted image    
user posted image Tanjadenis (25 let, por.Trb ) M: =2.2.   user posted image   
user posted image Mandreja   user posted image
user posted image Meggy
user posted image Tira (27 let, por.   )  +15kg

12. 6

user posted image Meti21 (29 let, por. LJ ali PO)  P: 17.04.  user posted image    1. Rubi 2 leti  +8kg
user posted image Cally   (28 let, por. LJ ali NM)  P: 02.04user posted image                  
user posted image Tincaminca user posted image
user posted image MK8       P: 01.04. user posted image
user posted image Mojsonček user posted image + 9 kg
+8kg

13.06.

user posted image Julyo8
  (30 let, por. PO)  P: 04.05. user posted image 1. Jurij 2004, Jošt 2006     +8 kg                                            
user posted image princ_princeska   P: 16.04.  user posted image      +8 kg
user posted image Ajdish (24 let, por. LJ)  M: 06.02. user posted image

14.06.

user posted image miškamaška08   

user posted image miškolinka 82           P: 27.03
user posted image Mojjaka  (29 let)   P: 14.04.  user posted image     
user posted image Mala_princeska (26 let, por. NM) P: 21.04. user posted image   1. Nina (5 let)

15.06.

16.06.

user posted image Mateja***                     
user posted image pika1977     
user posted image Tanja Grosuplje                                   

17.06.

user posted image Goldy   (por. CE)   P: 24.03. user posted image                     
user posted image amaya (31 let, na koruzi) P: 31.3.    1.Etienne (1 leto)

user posted image ronja1a

18.06.

user posted image fejči                 +9 kg
user posted image Harley    P: 19.03.

19.06.

user posted image   Biba14  (26 let, por. MB )   P: 06.05.  user posted image +8,5 kg                   
user posted image   Skuštrana              P: 17.04.
user posted image   Mitmor                                                    

user posted image Tej_a (31 let, por. LJ ali SG)  P:    user posted image (1 otrok, 1 leto) +10 kg

20.06.  

user posted image loveforever  (23 let, por. CE)  P: 20.04.(1. Tjaša 2 leti) +9 kg
user posted image  
Dodi (34 let, por. LJ ali KR) P: 04.03.                           
user posted image  nenah83            P: 20.1.    
user posted image *pikica (23 let, por. CE) 

user posted image  Kaminek (27 let)  P: 04.05.
user posted image Mery15031981 (27 let, por. LJ) P: 09.04. user posted image +3 kg

21.06.  

user posted image Lino  (31 let)    P: 21.04.   3D: 9.4.  user posted image (1. Mare 10 let) +12 kg
user posted image ulsi25                               
user posted image Bamoocham (25 let,por.SG) P: 30.04.
user posted image      +9 kg                          
user posted image Pomaranči

user posted image Anikabanika

22.06.

user posted image Ninta

23.06.  

user posted image fragola (27 let, por. PO)  P: 07.04.                    
user posted image maycha   (32 let, por. Celje)   P: 23.04. user posted image      

24.06.

user posted image 22zlatolaska19           

user posted image  Kittycat (por. CE) M: 09.02.

25.06.   

user posted image m2ip                                   
user posted image emmi          
user posted image M2I       

user posted image Majana79    P: 05.05. user posted image   +9 kg

26.06.

user posted image Banči06 (31 let)   M: 10.2. user posted image
user posted image Donna22  (22 let, por. PTUJ) P: 08.05. user posted image

27.6.

user posted image  Bjondi (33 let, por.LJ) P: 05.05. user posted image (1. Karin 8,5 l) +8 kg       
user posted image Knutek      P: 28.04.  user posted image  

28.06.

user posted image   Naja*                               
user posted image   Banananjam    user posted image   
user posted image   Inca   (por. LJ)   user posted image                           

29.06                      

user posted image Lsica        P: 20.04. user posted image   
user posted image Zoga08   (27 let)  user posted image  

30.06.

user posted image  Farmacevtka81           
user posted image  
Nova10ka   (30 let, por. PO) user posted image + 9 kg
user posted image   Luši  (20 let, por. KR)   P: 24.04.  user posted image   +5,3 kg                       

SKUPAJ JUNIJSKIH user posted image    = 109

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
user posted image
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:

PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojen

user posted image  Junijski angelček, ki gleda na vas: user posted image
16.2.2009 - Gašper (Gantar) user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1415
13.4.2009 12:38:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham

Glede plenic pa bom uporabljala tiste za enkratno uporabo. So me že spraševali, kaj naj kupijo, ko se Neža rodi. Pa sem jim rekla, da kar plenice (itak jih bomo veliko rabili, pa še drage  so), tako pa bo zaloga za nekaj časauser posted image

Kaj bote kuhale? Js bom kr testenine s tuno in zeleno solato.

samo, da neboš dobila najmanjših št.  ker jih ne boš veliko rabila. mislim, da je najbolj faj ena trojka, se je kar porabi. drugač pa newborn sem jaz porabila mogoče ene dva paketa, potem smo kar hitro na večje plenice šli. je pa res fajn, da vprašajo kaj prinest. jaz sem najbolj za bone ali denar-tako lahko sam kupiš kar rabiš- in seveda plenice. mi smo dobili kar precej bonov in vem da sem potem nabavila ta stolček za hranjenje za enih150eur, ki si ga drugače nebi privoščila.

mi bomo pa danes jedli pohane zrezke, riž in solato pa neko juho zraven.(smo bili včeraj bolj na juhi za kosilo, ker je bil obilen zajtrkuser posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 1416
13.4.2009 12:44:46   
bamoocham
Deja, sej sem jim rekla, da naj različne velikosti kupijo, pa jeuser posted image

Zdj grem pa res nekaj pojest. Dober tek vsem, ki ste pri južni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
13.4.2009 13:03:32   
lino
Pozdravljene čvekice.user posted image user posted image

Tudi mi bomo uporabljali pleničke za 1xuporabo...predvsem zaradi časa...smo pa drugače zelo pazljivi, da ne trošimo elektrike, ne odmetujemo odpadkov,...

Spanje...ja ni panike, sam menim, da bom počasi kovter in povšter kar na WC prestavila...user posted image

Glede starih staršev...ma mi jih pa nimamo več in mi je prav teško, da moj user posted image ne bo poznal svojih babic in dedkov. (starejši sin jih je poznal...pa so vsi mladi umrli...)user posted image user posted image Sej veste, šele ko nekaj izgubiš...znaš to cenit.user posted image

Včeraj sem zopet dobila celo vrečko oblekic za user posted image ...joj sedaj jih imam že pa res full in še kr mi jih nosijo (sej sem rekla, da dost...) in jih nimam več kam dajat, vse moje omare so polne oblečilc za user posted image ...jih bom morala še pa vse označit (komu jih potem vrniti...)

No sedaj pa grem mal pogledat v pečico...pečem krompir in kurja prsa...

Neposredna povezava do sporočila: 1418
13.4.2009 13:07:05   
lino
Deja 777, a pa misliš, da se ti sedaj splača energijo vlagat v odvajanje od pleničk in flašk, ko pa se full rado zgodi, da že večji otroci pričnejo zopet lulat v hlače...(no tudi moj 10 letni sinek si sedaj flaško želi...in jo bo tudi dobil za poskusit...)user posted image

Stekeleničke sem pa jaz kupila od Tommpee...(ne vem kako se napiše)...so mi full luškane in še v akciji so bile in sem dobila za 7€ 2 steklenički...pa zdijo se mi dobre, bomo videli...user posted image

Ajde...lep dan še naprej.

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
13.4.2009 13:33:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lino

Deja 777, a pa misliš, da se ti sedaj splača energijo vlagat v odvajanje od pleničk in flašk, ko pa se full rado zgodi, da že večji otroci pričnejo zopet lulat v hlače...(no tudi moj 10 letni sinek si sedaj flaško želi...in jo bo tudi dobil za poskusit...)user posted image

mislim, da je že čas, da neha pit po flaški, ker ima flaško čez cel dan v ustih, pa me že zaradi zobkov skrbi. saj če bi jo imel recimo samo zvečer pred spanjem ne bi bilo panike. plenice pa- se mi zdi da je že zadosti velik, da je čez dan brez, pa še sedaj bomo meli ene plenice zraven in bo fajn že finančno, če bo anej samo ponoči še v plenički.
zdi se mi da sem premalo energije vložila v to že prej. npr. fantek moje kolegice, že od 13mes pije iz kozarca ali flaške na slamico, pa tudi brez pleničke je že in sta z našim anejem isto stara. iskreno povedano se mi do sedaj ni dalo.
je res, da je lažje ampak enkrat je treba končat- enako je bilo z dojenjem. sem ga pri 14mes komaj odstavila. pa je bil jok 2dni in od takrat mir.

(odgovor članu lino)
  Neposredna povezava do sporočila: 1420
13.4.2009 16:19:40   
lenika
Deja kar se flaške tiče se popolnoma strinjam, kar se pa pleničke tiče, boš pa videla, če je že pripravljen. Mnogi dvoletniki še niso.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
13.4.2009 19:31:13   
majana79
Uf punce ste se razpisale, meni se pa zadnje dni sploh ne piše oziroma vedno nekaj počnem. user posted image

Mala_princeska, očitno bova edini s pralnimi (aja, pa skuštrana se mi zdi da jih ima tudi). user posted image Jaz sem se, že leta nazaj preden sem zanosila, odločila, da bom imela pralne. Sploh pa me je prepričalo to, da imamo fantka, ker znajo biti še bolj občutljivi. Če je moja mami 3 gor dala z navadnimi plenicami, bom tudi jaz s temi današnjimi, ki so veliko bolj prijazne za uporabo. Pa mene tudi vsi čudno gledajo, češ, potem boš pa samo prala... Ampak to že itak potem stalno delaš. user posted image Ampak, če mi nikakor, ampak res nikakor ne bo zneslo, bomo šli pa na tiste iz DM, eko, ki jih pohvalijo. Bova si izmenjali izkušnje pa bo user posted image

stekleničke
- jaz se nikakor ne morem odločit ali bi jih kupila ali ne, ali naj jih kupiva potem, če jih bova rabila. V materinski nam je patronažna namreč rekla, da če se bomo dojili potem stekleničke sploh ne potrebujemo, in da ko gre dojenček enkrat na flaško, da ne gre več nazaj na dojko... Ampak izkušenj s tem nimam, ne bi pa rada še kako stvar več kupila in je potem ne bi več uporabila...

bamoocham
, jaz se s svojo taščo tudi ne razumem najboljše, hvala bogu se vidimo samo nekajkrat na leto. Drugače pa stalno išče pozornost in mojemu 'nabija' slabo vest, češ da je ne maramo, ker se ne ukvarjamo z njo, ipd... Hvala bogu se ji tvoj upre, tako da ti samo stoj za njim, pa je... Verjamem pa da ti ni vseeno. user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
13.4.2009 20:38:01   
fragola
Dober večer souser posted image ,
sem vas samo hotela pozdravit in vam povedat, da danes zjutraj sem pršla domov, je vse ok, pač treba bo bolj počivat, vendar dr.pravi, da je pritisk zdaj v redu, si ga bom še doma malo mirla, tako, da bom vidli kašnega mam. Inekcije za pljučka sem dobila in sicer dve. Drugači ni blo prav lepo bit za praznike v bolnici ma kaj čmo, vse za naše bebice.

Jutri vas bom za nazaj prebrala, zdaj pa vam želim lahko noč, ker sem prav zaspana v bolnici sem bolj malo spala, vsaj ponoči, čez dan pa sem poležavala, tako, da komaj čakam mojo posteljco in mojega dragega, da me bo stisniluser posted image !

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
13.4.2009 20:51:28   
Lsica
majana, katere bombažke boš pa nabavila? Jaz sem še vedno neodločena med enkratnimi in pralnimi, vendar sem se zdaj odločila, da bom začela s plenicami za enkratno uporabo, potem, v jeseni, ko ne bo več toliko vroče pa morda zamenjam z bombažnimi.

punce, bamoocham,...ne se sekirat zarad tašč, ni vredno. Sploh če živite narazen, zminimirajte število stikov pa je. Če sem lahko to jaz naredila, ko živi v sosednji sobi.... Čeprav sem tud dobila očitek, da sem jo izrinila, pa da sem ljubosumna. Zdaj se lahko sam smejim na to. Saj ma še finte, sam ko jo spoznaš, ti ne more več priti do živega.

pa lep večer še naprej...

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
13.4.2009 20:52:25   
Tira
Čer user posted image

Deja777 veš se strinjam s tabo, da je pri skoraj 2 letih čas, da otroka odvadiš od stekleničke. Sploh glede zobkov. Glede pleničk ti pa rečem, da si vzemi čas, res je ful odvisno od zrelosti otroka. In glede na to, da bo šele sedaj star 2 leti res še ni take krize. Važno je, da se odvadi nekje do 3 leta. Vsaj tako je moje mnenje. Tudi v vrtcu delamo tako.

Fragola lepo, da si zopet doma in se dobro počutiš user posted image

Danes ni nič pametnega po TV. Še gospodinje, ki sem jih komaj čakala, sem sedaj videla, da so prestavili na ful kasneje user posted image  Beda user posted image

Aja še to bi vas vprašala: A boste letos odšla s svojimi user posted image  kaj na morje? Ali boste to poletje raje doma. Midva sva se prijavila za september, ko bo user posted image  star vsaj slabe 3 mesece. Kaj ve mislite glede morja??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?