Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Si res to zaslužim? 8.4.2009 21:49:01
|
|
|
|
benika
|
TO JE PA LEPO POVEDANO Dej naredi nam vsem skupaj eno malo uslugo. Poglej na tipkovnico in opazil boš tipko, na kateri piše Caps Lock. Pritisni jo. Velike črke na tem forumu pomenijo dretje, kar je proti pravilom in te znajo kaj kaj kmalu zaradi tega tudi sankcionirat.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 8.4.2009 21:50:53
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bejli Potem pa moj mož pravi a ona kdaj pomisli da si ti njena hči? Pameten mož.
|
|
RE: Si res to zaslužim? 8.4.2009 21:52:32
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica IZVIRNO SPOROČILO: Bejli Potem pa moj mož pravi a ona kdaj pomisli da si ti njena hči? Pameten mož. Zelo.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 8.4.2009 21:54:23
|
|
|
|
zmajaz
|
Vijoličarka ti je zelo dobro napisala - pa tudi ostale. Žal mi je, ampak zame starš, ki to dela svojemu otroku, ni vreden, da je starš. Ona se dejansko vede, kot da si ti njena mama, ki mora reševati njene probleme, namesto obratno. Pri 25 letih, ko komaj končuješ študij in si šele ustvarjaš življenje, bi se morala zadolžiti in njej kupiti stanovanje, namesto postaviti temelje, na katerih boš ustvarjala lastno družino? Nikar ne počni tega. Se strinjam s predhodnicami - karkoli boš storila, NIKOLI ne bo konca, dokler boš dovolila, da te mama čustveno izsiljuje. Enkrat za vselej potegni črto in ne dovoli več, da ti to delajo.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 8.4.2009 21:57:08
|
|
|
|
zband
|
hvala za opozorilo.tega nisem vedel,MIČ II sorči
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 8.4.2009 21:58:59
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bejli Imate prav.Ampak včasih pa še vedno rečem mama mi je.Potem pa moj mož pravi a ona kdaj pomisli da si ti njena hči?In to me žalosti.Da nikoli ni pomislila name.Samo ona ima težave vsi ostali okoli nje pa ne.In tudi to da sem se preselila k drugi družini pa me enkrat ni vprašala če sem lačna. Ja - verjamem, da tak odnos mame do tebe zelo boli - samo ti je pa lahko po drugi strani ravno zaradi tega še lažje reči ji NE - naj si sama rešuje svoje probleme. Mama ti je in vedno ti bo, ampak tega, kar zahteva od tebe, ji nisi dolžna dati - pa tudi če bi ji lahko, a misliš, da bi ti sploh bila hvaležna in bi znala to ceniti, če je tak egoist? Dvomim.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 8.4.2009 22:09:23
|
|
|
|
Petr_a
|
Starši so starši ,ti si ti Kaj imata naj sama rešita ali pa ne. zelo neodgovorno da tebe vleče v to,jaz bi ji že tako jna začetku par krepkih povedala Nimaš ji kaj kupovat,naj si kupi sama
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 8.4.2009 22:16:56
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bejli Imate prav.Ampak včasih pa še vedno rečem mama mi je.Potem pa moj mož pravi a ona kdaj pomisli da si ti njena hči?In to me žalosti.Da nikoli ni pomislila name.Samo ona ima težave vsi ostali okoli nje pa ne.In tudi to da sem se preselila k drugi družini pa me enkrat ni vprašala če sem lačna. mama gor ali dol. ona je pijavka, ki ti pije kri. sploh pa, zdaj imaš ti svojo družino in osredotoči se nanjo, sicer bi te lahko ocenili za mamino hčerko (šment, ko si pa ženska)
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 7:20:49
|
|
|
|
naja17
|
Ha, kot bi jaz pisala, sam z nekaj različice... Ampak jaz se ne pustim veš.... Cel življenje sem gledala krege, bila prikrajšana za marsikaj, sedaj ko si sama ustvarjam življenje in lahko brez problema rečem, da sem srečna, se ne bom pustila buzerirat nekomu, ki je zabluzil življenje. Nisem jaz njun starš, ampak onedva moj.... Ne kupuj ji nič, ne sikiraj se, bodi tudi ti malo "egoist" in misli samo nase in svojo družino, ki jo ustvarjaš....
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 7:35:22
|
|
|
|
kalbo
|
Od kje luba duša tebi sploh ideja kupovat materi stanovanje. Kupi stanovanje sebi, onadva naj se pa ločita, prodata premoženje in se odselita vsak na svoj konec. Lepo ji povej, da lepo da te pokliče in te vpraša kako si, svoje težave in frustracije naj pa zadrži zase in da boš ob naslednjem takšnem klicu lepo zamenjala številko pa naj se v bodoče lepo slika. Prereži popkovino, ki je žal v tvojem primeru v kontra stran usmerjena in to čimprej in drugače kot na grdo to pač ne gre.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 9:11:15
|
|
|
|
mojamura
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bejli Imate prav.Ampak včasih pa še vedno rečem mama mi je.Potem pa moj mož pravi a ona kdaj pomisli da si ti njena hči?In to me žalosti.Da nikoli ni pomislila name.Samo ona ima težave vsi ostali okoli nje pa ne.In tudi to da sem se preselila k drugi družini pa me enkrat ni vprašala če sem lačna. Ja, ta ženska ti je LE biološka mati, ki te je rodila....in tudi tu se vse skupaj konča. Zaščiti sebe, svoj zakon. energijo usmeri v študij, moža....skratka svoje življenje. Glej ona je zadosti stara, da mora vedeti kaj dela....in mora sama nositi posledice svojih odločitev - enako, kakor jih mi vsi. Res je tako, kot ti je že nekdo napisal, bodi malo egoist in se ne pusti izsiljevati, sploh pa ne od take osebe, kot je žal tvoja mama.
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 9:21:58
|
|
|
|
Bejli
|
Pozdravljeni! Sploh ne morem verjet da ste se odzvali v takem številu.In to v pozitivnem smislu. Ker moja mama je dala vedno name in pol sem včasih že verjela da res nisem izkoristila vseh možnosti da bi ji pomagala.Včasih ko gledam moja starša mislim da jima vleče na otročij.Oče mami da ves denar ki ga dobi in pol naj bi ona skrbela za vse.Ona pa ta denar fučka. Na vikendu niso vsi papirji urejeni,zato ga noče prodati ker ve da nič ne bi dobila zanj,midva pa ga bi najbrž dvakrat preplačala.Pravi da niti ne mora biti gor ker nima centralne(ima nov velik štedilnik na drve).A oba z očetom imata dovolj denarja da bi lahko prišparala za centralno.Ona pa si gre harmoniko kupit in ure harmonike plačevat.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 9:25:33
|
|
|
|
benika
|
Jaz bom pa takole rekla (pa ne mi zamerit). Mi ti lahko tule naplozamo 100 strani nasvetov, ampak dokler tebi ne bo kliknilo, da se je treba odcepit od mamice, potem ne bo nič drugače. In mislim (pa mogoče se motim), da boš ti vsakič, ko te bo mami poklicala in ti zjamrala stvari, našla eno opravičilo zanjo, za njene težave. Jaz bi se strinjala s kalbotom. Presekat popkovino, čimprej!
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 9:30:00
|
|
|
|
Bejli
|
In pol se naj midva zakreditirama ona pa toliko denarja kot je imela ga nikoli ni znala šparat.To me jezi,po eni strani pa boli ker ji vedno nasedem kako je boga.Kot bi bil začaran krog. Pa je rekla da naj vzameva na hipoteko kredit(očetov stanovanje),sem pa rekla da to pa ne ker kaj pa če oče ne bo mogel živet v takem stanovanju in pol ga bo hotel prodat.Ker dokler je hipoteka na stanovanje ga ne bo mogel prodat pol bom imela pa na grbi še očeta.In tudi to ji je vseeno samo da ima ona mir. Oče stanovanja noče prodat,ker pravi da ko neha delat gresta na vikend meni pa dasta stanovanje.Mama pa pravi da z njim ne gre nikamor .In smo spet v začaranem krogu. Ločit se pa nočeta
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 9:34:53
|
|
|
|
Bejli
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Jaz bom pa takole rekla (pa ne mi zamerit). Mi ti lahko tule naplozamo 100 strani nasvetov, ampak dokler tebi ne bo kliknilo, da se je treba odcepit od mamice, potem ne bo nič drugače. In mislim (pa mogoče se motim), da boš ti vsakič, ko te bo mami poklicala in ti zjamrala stvari, našla eno opravičilo zanjo, za njene težave. Jaz bi se strinjala s kalbotom. Presekat popkovino, čimprej! se popolnoma strinjam in nisem nič užaljena.Samo ne morem dojet da lahko to naredi lastna mama in potem še vedno rečem mama mi je.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 9:37:56
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bejli ja imaš prav.V bistvu si me lasti moja mama.Moj oče vedno pravi pusti otroke oni imajo svoje življenje.Oče itak dela cele dneve in sploh ne vem kje najdeta čas za vse to. Vikenda pa mami ne bi prodala tujcu .Za nakup stanovanja je bila pa ona povod.In sva z možem mislila vredu bo pol vsaj enkrat mir. Nikoli ne bo miru. Če bosta pri tako veliki stvari popustila, kot je stanovanje, sta fertik. Tisti vikend bo po njenem 100x več vreden, kot stanovanje. potem bo še zahtevala pohištvo, avto...kaj še? Ne bo konca. Čas je da urediš svoje življenje, ne pa mamino. O joj, žalostno je ko starši in otroci zamenjajo vloge.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 9:38:29
|
|
|
|
benika
|
To me jezi,po eni strani pa boli ker ji vedno nasedem kako je boga. In dokler se bo to dogajalo boš trpela. Ko se boš enkrat vzela v roke, ko se boš nehala obremenjevat s staršema in končno začela poslušat svojega moža, takrat ti bo bistveno lažje. Ne vem, občutek imam, da nekako ne želiš naredit tistega usodnega koraka, ki bi pretrgal popkovino med vama. Začni s tem, da se ji ne oglašaš čisto na vsak klic, pa še takrat ko se ji oglasiš, ji ne dovoli, da začne z razlaganjem težav. Enostavno ji povej, da nekaj počneš in da se nimaš cajta z njo pogovarjat. Pa me prav zanima, kako dolgo bo potem vztrajala z vztrajnim klicarjenjem.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 9:40:19
|
|
|
|
zband
|
ko te naslednjič pokliče ji reci,da se nimaš časa ubadati z njenimi problemi,ker imaš svojih dovolj. to je moje mnenje in jaz bi to naredil tako se strinjam z beniko ,ki se ne moti
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 9:43:08
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bejli In pol se naj midva zakreditirama ona pa toliko denarja kot je imela ga nikoli ni znala šparat.To me jezi,po eni strani pa boli ker ji vedno nasedem kako je boga.Kot bi bil začaran krog. Pa je rekla da naj vzameva na hipoteko kredit(očetov stanovanje),sem pa rekla da to pa ne ker kaj pa če oče ne bo mogel živet v takem stanovanju in pol ga bo hotel prodat.Ker dokler je hipoteka na stanovanje ga ne bo mogel prodat pol bom imela pa na grbi še očeta.In tudi to ji je vseeno samo da ima ona mir. Oče stanovanja noče prodat,ker pravi da ko neha delat gresta na vikend meni pa dasta stanovanje.Mama pa pravi da z njim ne gre nikamor .In smo spet v začaranem krogu. Ločit se pa nočeta Adiiiiiiiio, pa kaj tebi to delata. Ne glede nato, da sta tvoja starša...presekaj. Ničesar jima ne boš pomagala, dokler onadva ne rešita svojih težav-tako ali drugače. Potem ste pa spet lahko družina. Tako boš predvsem mamo postavila na realna tla. verjetno bodo padale obtožbe, ampak stisni zobe. Ko bo videla, da te ne more premaknit, se bo premaknila ona.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 11:06:19
|
|
|
|
FLASK_A
|
Pa da se še jaz malo umešam... Kaj misliš, da če ji kupita stanovanje (sicer meni osebno to na kraj pameti ne bi padlo!!!), da potem bo pa mir? Če ji ga kupita, bodi brez skrbi, da jo boš še celo življenje poslušala, kaj vse je s tistim stanovanjem narobe. Pa to okno je premajhno, koplanica je prevelika, hočem tuš, nočem banje, hočem take zavese, rabim novo kuhinjo, centralna ne dela, nimam denarja za plin.... Še kako jo boš poslušala, daleč od tega, da boš imela mir. Ker bo videla, da se te da okrog prenašat in te bo izkoriščala vse dokler ne boš rekla STOP. In verjami, lažje rečeš ne sedaj. Ko bodo prišli očitki na nekaj, za kar se bosta zakreditirala za par deset let vnaprej, ti bo vse skupaj še bolj žalostno in ne boš mogla verjet, da je to sploh mogoče. Pusti vse skupaj. Če hoče it s tabo ven na sladoled ali kavo, kino, sprehod, ok. Drugače pa naj te sploh ne kliče več. Ne rabiš take "mame".
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 13:48:00
|
|
|
|
mateyka
|
počakaj, da gre oče v penzijo in na vikend, mama naj ostane v stanovanju, vidva si kupita svojega. vmes se distanciraj in mamo tolaži da naj počaka do penzije in potem bo sama. vmes mej svoj lajf, mamo glej bolj kot telenovelo.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 13:54:27
|
|
|
|
Zanica
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Vijoličarka ti je zelo dobro napisala - pa tudi ostale. Žal mi je, ampak zame starš, ki to dela svojemu otroku, ni vreden, da je starš. Ona se dejansko vede, kot da si ti njena mama, ki mora reševati njene probleme, namesto obratno. Pri 25 letih, ko komaj končuješ študij in si šele ustvarjaš življenje, bi se morala zadolžiti in njej kupiti stanovanje, namesto postaviti temelje, na katerih boš ustvarjala lastno družino? Nikar ne počni tega. Se strinjam s predhodnicami - karkoli boš storila, NIKOLI ne bo konca, dokler boš dovolila, da te mama čustveno izsiljuje. Enkrat za vselej potegni črto in ne dovoli več, da ti to delajo. Tudi mi bi verjetno bili na svojem, če ne bi mož "pomagal" ven iz dreka svojem očetu. Pa nikoli mož ni slišil besede hvala. Toliko o tem!
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 14:01:02
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bejli In pol se naj midva zakreditirama ona pa toliko denarja kot je imela ga nikoli ni znala šparat.To me jezi,po eni strani pa boli ker ji vedno nasedem kako je boga.Kot bi bil začaran krog. Ja in ti hočeš njene psihične težave reševat z nakupom materialnih stvari. Otroku lahko kupiš tudi igračo za 200€, pa ne bo zadovoljen, če se ne boš z njim ukvarjala. Jaz bi ji kupila vstopnico za LJ-Polje. Zezam se. V glavnem, premisli, kaj hočeš od življenja. Skakanje ob vsaki njeni "težavi" ali pa čas zase in za svojo družino.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 14:09:09
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zanica IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Vijoličarka ti je zelo dobro napisala - pa tudi ostale. Žal mi je, ampak zame starš, ki to dela svojemu otroku, ni vreden, da je starš. Ona se dejansko vede, kot da si ti njena mama, ki mora reševati njene probleme, namesto obratno. Pri 25 letih, ko komaj končuješ študij in si šele ustvarjaš življenje, bi se morala zadolžiti in njej kupiti stanovanje, namesto postaviti temelje, na katerih boš ustvarjala lastno družino? Nikar ne počni tega. Se strinjam s predhodnicami - karkoli boš storila, NIKOLI ne bo konca, dokler boš dovolila, da te mama čustveno izsiljuje. Enkrat za vselej potegni črto in ne dovoli več, da ti to delajo. Tudi mi bi verjetno bili na svojem, če ne bi mož "pomagal" ven iz dreka svojem očetu. Pa nikoli mož ni slišil besede hvala. Toliko o tem! Zato, ker je nekaterim staršem logično, da se otroci čimprej zaposlijo, potem pa pričakujejo, da za njih skrbijo. Najboljše bi bilo da sin /hčerka, prinese plačo domov in oče/mam rečta kaj bo s tem denarjem. Normalno je, da pomagaš. samo ne rešuješ stanovanjskega problema njim, ko moraš sebi. Mladi so, zdravi so, lahko skrbijo zase. Ko pa ne bodo več mogli, to je pa potem druga stvar.
|
|
|
|
RE: Si res to zaslužim? 9.4.2009 14:24:00
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bejli Pozdravljeni! Sploh ne morem verjet da ste se odzvali v takem številu.In to v pozitivnem smislu. Ker moja mama je dala vedno name in pol sem včasih že verjela da res nisem izkoristila vseh možnosti da bi ji pomagala.Včasih ko gledam moja starša mislim da jima vleče na otročij.Oče mami da ves denar ki ga dobi in pol naj bi ona skrbela za vse.Ona pa ta denar fučka. Na vikendu niso vsi papirji urejeni,zato ga noče prodati ker ve da nič ne bi dobila zanj,midva pa ga bi najbrž dvakrat preplačala.Pravi da niti ne mora biti gor ker nima centralne(ima nov velik štedilnik na drve).A oba z očetom imata dovolj denarja da bi lahko prišparala za centralno.Ona pa si gre harmoniko kupit in ure harmonike plačevat. Kul. Bo pa hodila po veselicah igrat, da si prisluži denar za stanovanje.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?