Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 11:44:12
|
|
|
|
suzy124
|
IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan za že dve noči prespane brez hrane Mi pa jabčka, korenčka (njega sem dala prvo od zelenjave, pa ga ne mara, pa sem morala banano dati, ki jo tudi ne mara, oboje skupaj pa da). Pire pa obožuje. Pa kakamo vseeno 5x na dan. Pač zgleda da ima dobro presnovo. Probaj kupiti bio gala(nekaj takega) kapljice. Mi je ena kolegica rekla, da daje otroku kapljice, pa da ji full lepo kaka, pa da so zdrave. So pa samo na bazi zelišč. Bio gaja kaplice mu ne pašejo po njih ful poliva sma jih že mela. Saj naš kaka sam se ful napenja in fulll dolgo traja ni pa nič več tekoče apak je kr trd. Danes zjutraj je ravno ko sem ga previla začel kakat pa sem mu kr odprto plenico pustila pa je bilo veliko boljše, se ni tak napenjal
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 11:49:09
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tosca IZVIRNO SPOROČILO: Dream PikicaStonoga hvala za podatke. Na AC mi ni treba it, če gremo na Moravče, ne? Sicer pa moj dragi navija za morje, tako da se zna zgodit, da bo obisk jezera kdaj drugič. Ne, Dream, če greš čez Moravče, ti ni treba na AC, lahko greš do Krtine, tam na staro cesto proti Trojanam, v Lukovici pa potem desno čez AC, kjer je kažipaot za Gradišče pri Lukovici in jezero. vidim, d apoznaš tist ekonce, it kje si pa doma?
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 11:50:53
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tosca Pa še eno vprašanje za vas, preden se zbudi. Tiste, ki dojite: ali uporabljate deodorante in katere? Pa parfume? Sprašujem zato, ker pravijo, da se ob dojenju ne sme nič uporabljati, mene pa tale pomlad mami, da bi kdaj uporabila tudi kakšen parfum. Deodorant uporabljam enega, ki skoraj nima vonja: Aloevolution, ampak šele od treh mesecev naprej. jaz deodorantov in parfumov nisme uporabljala mogoče prvi mesec ali dva ...zdaj jih pa normalno, enake kot prej, nič ne kompliciram ...gre s ezato, da na začetku ne bi, ker ima koža brez parfumov drugačen specifičen volj, ki ga novorojenčke spoznava ...
|
|
[Brisano sporočilo] 9.4.2009 11:56:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 12:12:35
|
|
|
|
Pšemek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tosca Pa še eno vprašanje za vas, preden se zbudi. Tiste, ki dojite: ali uporabljate deodorante in katere? Pa parfume? Sprašujem zato, ker pravijo, da se ob dojenju ne sme nič uporabljati, mene pa tale pomlad mami, da bi kdaj uporabila tudi kakšen parfum. Deodorant uporabljam enega, ki skoraj nima vonja: Aloevolution, ampak šele od treh mesecev naprej. Jaz uporabljam roll-on že od rojstva dalje. Parfumov pa za doma ali za sprehode tudi prej nisem uporabljala. Bolj damo za službo, pa "za ven". Če bi bila potreba po parfumu, bi ga pa tudi sedaj uporabila.
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 12:33:07
|
|
|
|
timnala
|
Valla. hvala Se strinjam s tabo, sam sej ves stara sola, k vcasih cudno izpades, ce nekaj na velik hvalis Glede deodorantov in parfumov..jst prvic slisim, da tega ne smes uporabljat. No ja, jst roll-on uporabljam skoz, ampak mam enga bio in vsaj men se zdi brez vonja. Parfumcek sm pa zdej parkat dala gor, ce smo kam sli in je bla taksna priloznost..bolj za moje pocutje PikicaStonoga..no, sam da boste zrihtali. Drgac pa mi ko smo imeli vneto ucko, je imel gnojno po celi dolzini ocke, ko je imel pa solzevode pa sam v kotickih (ker se mu je oko tolk solzilo in so se te solzice nardile kot tak zaspancek). Dejte mi nekaj povedat glede GH - namrec zdej 2 dni sem mu dala korencek..ki ni njam sploh..neki se zmrduje pa mezika z ockami in ne bi on to jedel in pojedli smo 3 majhne zlicke Dans sem kupila bucko in mu jo mislim pripravit..zdej me pa zanima, a lahk kasice (rizevo sluz in proseno kaso, ki ju imam) vmesam tudi med to zelenjavo, ce ne bo jedel..pa moje mleko..ga lahk tud mesam povsod? Tiste, ki to prakticirate, bi prosila za vase mnenje. Aja, pa te kasice, ki se pripravijo z mlekom in vodo, kjer moras vodo zavret - sem dvakrat zavrela vodo in vmesala v moje mleko (po moje ubila vse dobro v njem) pa ga je sraufalo po tem..ce sm pa v vroci kopeli segrela moje mleko, da je bilo toplo in vmesala kasico notr pa dodala hladno prekuhano vodo pa je blo ok..sej te kasice so ja tak kot varianta cokolino, da ni treba neki jih pregrevat, a ne?
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 12:43:44
|
|
|
|
anmp2601
|
Oj, komi vas sledim punce....Res ste pridne. Vse najboljše Gaja Mazvita in Neli ob polletnici!!! Zdej pa eno vprašanje. A se vam je kdaj zgodilo, da tisto hrano na katero je že navajen (jabolko, hruške,..) začel kar naenkrat zavračat. Prej smo pojedli tud po 130 ml sadja, zdej pa naenkrat zavrača. Največ 5 žličk poje. Res pa je da je čez vikend dobil vročino in je ful trdo kakal in mu nisem ene 4 dni dajala goste hrane. A je to vzrok, ker sem vmes nehala? Po mojem da ni,no. Pa še neki.... A vaši pobalinčki še radi ležijo na tleh? Pr nas skos neki protestira in hoče čičat. Spet pa ni tok močan, da bi ga posedala, ker rine s hrbtom naprej. V stolčku pa zdrži ene 15 minut, pol pa začne protestirat. Nikol ni prov. Timnala, čestitke za tako naprednega sinka. Mi mamo pa v sredo pregled. Bomi vidli kako bo. Lep dan
< Sporočilo je popravil anmp2601 -- 9.4.2009 12:45:16 >
|
|
[Brisano sporočilo] 9.4.2009 12:44:29
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.4.2009 12:47:16
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 12:55:00
|
|
|
|
Tosca
|
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga IZVIRNO SPOROČILO: Tosca IZVIRNO SPOROČILO: Dream PikicaStonoga hvala za podatke. Na AC mi ni treba it, če gremo na Moravče, ne? Sicer pa moj dragi navija za morje, tako da se zna zgodit, da bo obisk jezera kdaj drugič. Ne, Dream, če greš čez Moravče, ti ni treba na AC, lahko greš do Krtine, tam na staro cesto proti Trojanam, v Lukovici pa potem desno čez AC, kjer je kažipaot za Gradišče pri Lukovici in jezero. vidim, d apoznaš tist ekonce, it kje si pa doma? Oj, .100noga, doma sem iz Trbovelj, sedaj živim v Dolu pri Ljubljani, vmes sem pa 8 let živela v Domžalah. Tako, da poznam (skoraj) vse poti in stranpoti na tej relaciji. Pa pred dobrima dvema letoma sem na področju Gradišča in sosednje vasi (se ne spomnim imena) intenzivno gledala za parcelo...
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 13:19:02
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
A sta potem v Dolu kupila parcelo al sta se za stanovanje odločila ...si pa ptica selivka ha ;) ;)
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 15:11:35
|
|
|
|
Tosca
|
Dol je prevagal, ker je bila hiša že v podaljšani 3. fazi, pa sva vseeno potrebovala eno leto, da sva jo dokončala. Sem pa res ptica selivka, al pa kdo drug bi rekel, da prenašam svoje stvari ko mačka mlade . Ampak sva tukaj zdaj kar zadovoljna, saj 100% OK pa idealno pa itak ni nikjer. Je pa res, da vseeno nekako pogrešam dom pri starših, kaj pa vem, morda se to s starostjo stopnjuje ;). Smo spet pri letih, a? . Vidva sta najbrž začela z nule, torej z nakupom parcele? Koliko časa pa sta/bosta potrebovala za vselitev?
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 15:16:38
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tosca Dol je prevagal, ker je bila hiša že v podaljšani 3. fazi, pa sva vseeno potrebovala eno leto, da sva jo dokončala. Sem pa res ptica selivka, al pa kdo drug bi rekel, da prenašam svoje stvari ko mačka mlade . Ampak sva tukaj zdaj kar zadovoljna, saj 100% OK pa idealno pa itak ni nikjer. Je pa res, da vseeno nekako pogrešam dom pri starših, kaj pa vem, morda se to s starostjo stopnjuje ;). Smo spet pri letih, a? . Vidva sta najbrž začela z nule, torej z nakupom parcele? Koliko časa pa sta/bosta potrebovala za vselitev? Ja midva sva začela z nule - zaarala parcelo NOV 06 - dokončno kupila parcelo JAN 07 - začela z zbiranjem papirjev za gradbeno JUL 07 in dobila gradbeno JUN 08 - postavila klet JUL 08 - postavila montažno do 4. gradbene SEP 08 - selili se bomo predvidoma JUN-AVG enkrat 09 :) Še mal pa bo ;)
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 16:04:09
|
|
|
|
Dream
|
Deodorant in parfum že od samega začetka uporabljam Silk&Cashmere (Oriflame) roll-on in losjon za telo. Brala sem, naj bodo deodoranti in losjoni zelo blagi in da se lahko uporabljajo. Parfum sedaj uporabljam zelo redko, če pa že, pa pazim, da ne vzamem tistega s premočnim vonjem. GH mešam kar mi pade na pamet, ker se je tudi meni zgodilo, da po nekaj oborkih iste hrane kar naenkrat ni več maral. Tako sem mu danes namesto same hruške dala še riž in vse skupaj spasirala, pa je bilo njami. Bolj sem se namučila s tem, kje bova jedla kot kako bova jeda, ker se mu danes enostavno ni dalo sedeti v stolčku. Nazadnje so gospodič pojedli v postelji Timnala tudi meni ni jasno, zakaj mešaš z vodo in z mlekom. Mešaj samo z mlekom, saj je vendar tvoje! Današnji slavljenci vse najboljše in vsakemu eno veliiiiiiiko , mamice ve pa ta čas stran glejte
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 16:15:17
|
|
|
|
Dream
|
Jooooj, kolk sm pa js zdele lena, se mi tut brat ne da nič
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 16:16:50
|
|
|
|
Dream
|
Sem hotla v knjižnici vzet knjigo Igriva vadba za dojenčke, pa je sploh nimajo Pa sem se že veselila, da bova neki na novo počela
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 16:18:20
|
|
|
|
Dream
|
Pa spet mam monologe Ste vse zunaj, al kaj? Js čakam, da se Matic zbudi, pol pa skupaj šibamo na sprehod
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 16:27:15
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dream Pa spet mam monologe Ste vse zunaj, al kaj? Js čakam, da se Matic zbudi, pol pa skupaj šibamo na sprehod Jaz sem kr notr, ker sem še napol brez energije od včeraj ...bla sme kako urco z njo na sončku na klopci samo za sprehod pa nimam moči ...pa še zvečer delam pa morm zdej mal počivat ...pa itak kr nekej štrajka v vozičku, še na sprehod ne mrom normalno ...grrrrrr...drugače sem jo pa danes res začela navajat na dnevno spanje v postlci in je blo kr uspešno ...je trajalo ene 5-10 min da je zaspala sicer se je drla ampak OK, umirila jo je duda, k sem dala gor pikico daktarina, ker drugale mi nimamo dude, je noče, samo pol se pa dere ....no ine je danes spala 3x po 40 min!
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 16:35:22
|
|
|
|
Dream
|
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga IZVIRNO SPOROČILO: Dream Pa spet mam monologe Ste vse zunaj, al kaj? Js čakam, da se Matic zbudi, pol pa skupaj šibamo na sprehod Jaz sem kr notr, ker sem še napol brez energije od včeraj ...bla sme kako urco z njo na sončku na klopci samo za sprehod pa nimam moči ...pa še zvečer delam pa morm zdej mal počivat ...pa itak kr nekej štrajka v vozičku, še na sprehod ne mrom normalno ...grrrrrr...drugače sem jo pa danes res začela navajat na dnevno spanje v postlci in je blo kr uspešno ...je trajalo ene 5-10 min da je zaspala sicer se je drla ampak OK, umirila jo je duda, k sem dala gor pikico daktarina, ker drugale mi nimamo dude, je noče, samo pol se pa dere ....no ine je danes spala 3x po 40 min! za spanje!!! Se bo kr navadila, boš videla! V vozičku je pri nas tudi večkrat kak štrajk, odkar ni več v košari. Mu bo treba namontirat kake igračke, da se bo malo bolj zamotil.
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 16:55:14
|
|
|
|
jolly123
|
midva sva mela Corti in Hanno na obisku, smo šli malo ven, pa naš tečko itak ne bo spal popoldne v vozičku, ker mu je čist prevroče in pol je bil fuuul zmatran doma in sem ga komaj spat dala. Pol je pa moj prišel doma in sem še jaz zraven stisnjena k možu zakomirala za eno uro Sam kaj je to zanimivo, če moža ne bi bilo ziher ne bi spala, ker bi nonstop z enim ušesom poslušala a Taj spi al kaj dela, tko pa vem da je še en zraven sem se pa kar sprostila. Sedlo je pa ne morem povedat koliko....po parih nočeh bedenja, paše urica spanja popoldan
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 17:00:53
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dream IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga IZVIRNO SPOROČILO: Dream Pa spet mam monologe Ste vse zunaj, al kaj? Js čakam, da se Matic zbudi, pol pa skupaj šibamo na sprehod Jaz sem kr notr, ker sem še napol brez energije od včeraj ...bla sme kako urco z njo na sončku na klopci samo za sprehod pa nimam moči ...pa še zvečer delam pa morm zdej mal počivat ...pa itak kr nekej štrajka v vozičku, še na sprehod ne mrom normalno ...grrrrrr...drugače sem jo pa danes res začela navajat na dnevno spanje v postlci in je blo kr uspešno ...je trajalo ene 5-10 min da je zaspala sicer se je drla ampak OK, umirila jo je duda, k sem dala gor pikico daktarina, ker drugale mi nimamo dude, je noče, samo pol se pa dere ....no ine je danes spala 3x po 40 min! za spanje!!! Se bo kr navadila, boš videla! V vozičku je pri nas tudi večkrat kak štrajk, odkar ni več v košari. Mu bo treba namontirat kake igračke, da se bo malo bolj zamotil. naša je pa še v košari, pa je mogoče zato štrajk ..sej ne vem , jutri dobi športni del pa bomo videli :)
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 17:01:51
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123 Sedlo je pa ne morem povedat koliko....po parih nočeh bedenja, paše urica spanja popoldan
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 17:10:53
|
|
|
|
Tosca
|
Pikica100noga, sta bila pa kar pridna . Vama želim, da se čimprej vselita, čeprav je potem še vedno kaj za poštimat. Deodorant in parfum - hvala za vaše odgovore, ste me mal potolažle. Sem vprašala zato, ker ne kolegica stalno mori, da ob dojenčku pa moram pazit na to in sploh nič uporabljat, itd. in mi je že prav presedalo... OK, saj vem, da se jim vonj šele oblikuje, pa da morajo vohat mamico zaradi dojenja in občutka varnosti..., ampak po moje so sedaj že tako veliki, da ni problem, če kdaj pa kdaj dišimo tudi po kakšni rožici . Saj ne moremo smrdet po švicu ko kakšen knap, ki je glih iz jame prišel ;). Vidim pa, da imajo različen okus, kar veliko jih ima rado Daktarin, naša pa nikakor. Se tako grdo drži, če ji ga moram dat. Pa tudi dude ne mara kaj veliko, samo, če je zelo lačna ali zaspana. Se pa tudi naša zadnje čase dere ko grešna duša, ko je treba zaspat čez dan in to že napol v spanju. Sva bili danes zunaj, sem se že bala, da bodo sosedje poklicali socialno skrbstvo. . Midve sva se prišli not nahranit in previt, ker nama je bilo zunaj vroče, sedaj pa še malo pospravit, pobrat in obesit perilo, potem pa še na kakšen sprehodek...
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 17:13:17
|
|
|
|
irma78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tosca Pa še eno vprašanje za vas, preden se zbudi. Tiste, ki dojite: ali uporabljate deodorante in katere? Pa parfume? Sprašujem zato, ker pravijo, da se ob dojenju ne sme nič uporabljati, mene pa tale pomlad mami, da bi kdaj uporabila tudi kakšen parfum. Deodorant uporabljam enega, ki skoraj nima vonja: Aloevolution, ampak šele od treh mesecev naprej. Jaz uporabljam deodorant vsakodnevno in to ves čas - sploh ga nisem prenehala uporabljat. Pa tudi parfumček si dam gor, če kam gremo, pa ni nobene panike. Na začetku še v porodnišnici me je skrbelo, ker sem uporabljala parfumirano tekoče milo in so mi vsi rekli, da lahko da se ne bo hotel dojit, pa tudi ni bilo nobene panike. Očitno našemu Nikiju paše, če mami malo diši.
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* 9.4.2009 17:14:54
|
|
|
|
Tosca
|
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga IZVIRNO SPOROČILO: Dream IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga IZVIRNO SPOROČILO: Dream Pa spet mam monologe Ste vse zunaj, al kaj? Js čakam, da se Matic zbudi, pol pa skupaj šibamo na sprehod Jaz sem kr notr, ker sem še napol brez energije od včeraj ...bla sme kako urco z njo na sončku na klopci samo za sprehod pa nimam moči ...pa še zvečer delam pa morm zdej mal počivat ...pa itak kr nekej štrajka v vozičku, še na sprehod ne mrom normalno ...grrrrrr...drugače sem jo pa danes res začela navajat na dnevno spanje v postlci in je blo kr uspešno ...je trajalo ene 5-10 min da je zaspala sicer se je drla ampak OK, umirila jo je duda, k sem dala gor pikico daktarina, ker drugale mi nimamo dude, je noče, samo pol se pa dere ....no ine je danes spala 3x po 40 min! za spanje!!! Se bo kr navadila, boš videla! V vozičku je pri nas tudi večkrat kak štrajk, odkar ni več v košari. Mu bo treba namontirat kake igračke, da se bo malo bolj zamotil. naša je pa še v košari, pa je mogoče zato štrajk ..sej ne vem , jutri dobi športni del pa bomo videli :) Naša je tud še v košari, pa bo še kake tri tedne po moje, ker ji je dost velika, pa se mi zdi, da še ni dost stabilna za v športni del. Razen če ji bo vroče, bom pa že prej naštimala. Kaj jim ve date spodaj v voziček (športni del)? Saj vem, da ste že nekaj govorile, ampak jaz še vedno ne vem, s čim pokriti pod ? Ali kar direkt brez podloge? Ovčka mi je malo vroča, kakšna bombažna dekica??
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?