|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Si res to zaslužim?
8.4.2009 21:06:32   
Bejli
Pozdravljene!
Odkar pomnim sta se moja starša kregala,zmerjala,drla en na drugega,…Kaj je bil oziroma je vzrok še danes ne vem,me pa moti ker v te zadeve vpletata mene.Sestra si je ustvarila svojo družino,se odselila jaz pa sem ostala doma.Hodila sem še na fax zato sva z fantom bila med tednom pri meni in vikendom pri njemu.Moja starša sta se vedno bolj kregala jaz nisem zdržala več zato sem se odselila k fantu.Poročila sva se,jaz pa končujem zadnji letnik in se kadar je potrebno vozim na faks cca 1 uro.
Problem je v tem da se moja starša še vedno kregata,zdaj sta prišla tako daleč da se pljuvata.
Mami me nonstop kliče in govori kaj se doma dogaja in da beži od doma,da naj jo rešim tega pekla.Z možem sva se odločila da ji kupiva stanovanje nama pa ostane vikend(ki naj bi bil po njenem njena last).Moj mož ne dobi kredita(dobi ga ampak ne toliko vsote) in zdaj ji pač ne bova mogla kupiti stanovanja in tukaj nastane problem.Danes ko sem jo s tem seznanila se je začela jokati in mi je slušalko vrgla dol.Pa sem jo klicala nazaj in je bila nedosegljiva.Potem pa sva se malo prej slišale in se obnaša do mene kot da sem jaz kriva za vse,ker se pač ne da urediti.
Zelo sem užaljena,žalostna.Ne vem če si to zaslužim,ampak jaz enostavno ne morem več.Stara sem 25let in nimam popolno nič svojega življenja.Ne morem ju jaz miriti če se sama dva ne znata pogovoriti.
Na vsak način bi rada izsilila stanovanje.Kaj bo pa z mano se pa ni nikoli ni vprašala.In po resnici res ne vem če si vse to zaslužim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Si res to zaslužim?
8.4.2009 21:12:29   
Marogica
Točno tako. Tega in še marsičesa si ne zaslužiš. Zato

1. Se nehaj vpletati v kreganja staršev in naj te to ne obremenjuje, saj v končni fazi ni tvoj problem, vsaj ne osnovni, pa če se pobijeta, ne pa samo popljuvata(mater...kaj to odrasli tudi delajuser posted image )
2. Ne kupujta ji stanovanja, saj se mora mama za takšne odločitve sama odločiti in se z njimi spoprijeti. Če je vikend res njen, naj ga proda in si kupi stanovanje.
3. V glavnem....čimdalje od tega sranja in tujih problemov.

Punce glej nase in svojo družino, svojo prihodnost in svojo srečo. In po svoje si sama kriva, ker dopuščaš, da si te starša "lastita" in te uporabljata za pink-ponk žogic.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Bejli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.4.2009 21:14:50   
Gina
Joj, luba duša, pa ne se pustit izsiljevat čustveno! Ti imaš svoj lajf. Kupi sebi stanovanje, ona bo morala svoj lajf sama uredit kakor ve in zna. Naj gre pa v najem, če ji je tako hudo. Nisi ti njena mama, ona je tvoja. Ona naj tebi pomaga kupit stanovanje, če že kdo komu. Ne štekam. V kakšnem oziru si sploh lahko ti odgovorna, ker je ne "rešuješ"? Kako bi lahko ti sploh kako vplivala na njene napačno sprejete odločitve v njenem lajfu? A si ji v glavo vlivala bedasten misli al kaj, a si ti zbirala, kako bo ona živela, al kaj? Nekaj narediš napačno, se pač zgodi, vendar moraš sam ven iz dreka splavat. Tudi ona. Ne more nekdo drug namesto tebe popravljat tvojih bedarij. Postavi jo pred dejstvo, da si ta hip zase v svojem lajfu ti prva in da moraš najprej rešit sebe. Brez občutkov krivde.

(odgovor članu Bejli)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.4.2009 21:15:56   
tweed
Takšnih staršev ne potrebuješ. Jaz sem se odselil pri 12 letih in še zdaj mi ni žal. Po napisanem je mama en velik egoist (kot veliko ljudi njene generacije), ki ji sploh dol visi za hči... Jaz bi se distanciral...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Bejli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.4.2009 21:16:19   
Bejli
ja imaš prav.V bistvu si me lasti moja mama.Moj oče vedno pravi pusti otroke oni imajo svoje življenje.Oče itak dela cele dneve in sploh ne vem kje najdeta čas za vse to.
Vikenda pa mami ne bi prodala tujcuuser posted image .Za nakup stanovanja je bila pa ona povod.In sva z možem mislila vredu bo pol vsaj enkrat mir.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.4.2009 21:17:11   
Anonimen
.Z možem sva se odločila da ji kupiva stanovanje

A je hudo bolna?

(odgovor članu Bejli)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
8.4.2009 21:19:08   
zband
ne poznam ozadja in je težko pomagati-svetovati,vem da imaš rada mamo ampak v prvi vrsti glej nase in na tvojega partnerja,ker le z njim bosta to lahko izpeljala.ker pazi,da zaradi žlahte ne pride konflikt med vama.

pa srečno zband

(odgovor članu Bejli)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.4.2009 21:19:39   
Bejli
Ne ni bolna.Samo jaz  bi rada da se vse skupaj enkrat konča.In sva mislila da bova dobro naredila.In zdej ker ne gre je cel hudič.In pol naj grem v banko in rečem roke v zrak dejte denaruser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.4.2009 21:21:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bejli

Ne ni bolna.Samo jaz  bi rada da se vse skupaj enkrat konča.In sva mislila da bova dobro naredila.In zdej ker ne gre je cel hudič.In pol naj grem v banko in rečem roke v zrak dejte denaruser posted image

Aha, potem lahko poskrbi za sebe kot odrasla odgovorna oseba.

To kar dozivljas, je velika manipulacija in nic drugega. Bejz kar te nesejo noge.

(odgovor članu Bejli)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.4.2009 21:21:51   
tweed
Pa misliš, da se bo potem končalo? Misliš, da ti bo dala "gmh" in ne bo utrujala s takšnimi?

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Bejli)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.4.2009 21:22:18   
zband
MIČ II????????
DEJ NO

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.4.2009 21:23:02   
cgorjanc
naj se sama preseli na vikend.Pa naj pusti tebe v miru živeti,kjerkoli pač boš.
Kr težka tale zadeva,se mi kr smiliš.Namesto ,da uživaš svoje življenje ti ga pa ona kroji.Ne pusti se izsiljevati.

(odgovor članu Bejli)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.4.2009 21:23:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zband

MIČ II????????
DEJ NO

Kaj bi rad?

(odgovor članu zband)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
8.4.2009 21:24:06   
Vijoličarka
Kot je povedala Marogica, ti nisi starš svojim staršem in nisi dolžna namesto njiju reševati njunih problemov, za katere sta sama kriva.

Ko te mama naslednjič pokliče, ji povej, da je odrasla ženska in naj si poišče ali strokovno pomoč ali pa naj sama ugotovi, kako živeti z očetom. Če hoče stran, gre lahko na vikend. Vikend lahko proda, si kupi stanovanje. Kot polnoletna in odrasla oseba, je popolnoma sposobna to reštiti sama, ampak njej očitno ugaja, da visi na tebi. To, da starši visijo s svojimi problemi na otrocih in pričakujejo od svojih otrok tudi večno strežbo in rešitev, se imenuje čustvena zloraba. Prekini jo. Upri se.

Tisti kredit, če ga bosta dobila, uporabita za nakup ali gradnjo svojega doma. Če bi materi vidva kupila stanovanje in ona vama v zameno dala vikend, bi v njeni glavi to pomenilo, da sta ji vidva dolžna še in še in oh in sploh in večno bi terjala hvaležnost in vajine živce. Ni vredno.

Seveda bo mama, ki je vajena, da te čustveno zlorablja že vse življenje in meni, da je to njena pravica, zelo užaljena, če ji ti ni boš več ustregla. Njen problem, kaj bo storila sama s seboj. Ti glej na lastno duševno zdravje. Morda boš imela svoje otroke, za njih čuvaj moči.

Skratka, verjemi, da je mama popolnoma sposobna poskrbeti zase, če bi bilo treba. Ampak ona v resnici uživa, da igra neko žrtev, da potem ti frliš okoli nje. Ona nikoli ne bo 'srečna', ker ni srečna, če ne 'trpi' in terja sočutje in pomoč ter se na glas pritožuje nad krivicami in smolo.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.4.2009 21:24:18   
rija
naj se mati preseli v svoj vikend. kaj ga bo zdaj sračkala in manipulirala s teboj user posted image  

če pa vidva že mislita komu kupovati stanovanje, ga kupita sebi.

...vox populi...

(odgovor članu Bejli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.4.2009 21:27:35   
štorkljica
IZVIRNO SPOROČILO: Bejli

da se vse skupaj enkrat konča.

Nikoli se ne bo končalo, z nakupom stanovanja pa še najmanj...to si zapomni!

In sva mislila da bova dobro naredila.

V vajinih očeh že mogoče, v njenih najbrž nikoli!

In zdej ker ne gre je cel hudič.In pol naj grem v banko in rečem roke v zrak dejte denaruser posted image

Za to bi lahko poskrbela ona sama, se ti ne zdi?

Oprosti, če sem bla "prehuda", ampak takšna so dejstva in s tem tudi moje mnenje.

Poleg tega pa, zakaj bi bila ti za vse sama...kaj pa tvoja sestra? Če se je odselila še ne pomeni, da ni to tudi njena mama a ne?

(odgovor članu Bejli)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.4.2009 21:28:02   
zband
U MARSI KAJ.A VLADA BOJNO RAZPOLOŽENJE.SAJ IMAŠ PRAV A LEPŠE SE IZRAZI

user posted image ZBAND

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.4.2009 21:33:17   
AAA
Kot bi brala svojo zgodbo.

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.4.2009 21:33:32   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Skratka, verjemi, da je mama popolnoma sposobna poskrbeti zase, če bi bilo treba. Ampak ona v resnici uživa, da igra neko žrtev, da potem ti frliš okoli nje. Ona nikoli ne bo 'srečna', ker ni srečna, če ne 'trpi' in terja sočutje in pomoč ter se na glas pritožuje nad krivicami in smolo.

TO punca, si nekje 10x preberi in malo razmisli.....potem pa še nekajkrat preberi...se poglej v ogledalo in spremeni tvoj odnos do mame in predvsem do SEBE.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.4.2009 21:39:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

TO punca, si nekje 10x preberi in malo razmisli.....potem pa še nekajkrat preberi...se poglej v ogledalo in spremeni tvoj odnos do mame in predvsem do SEBE.

Tocno to.
Nekateri so narejeni tako, da potrebujejo konstantno dozo najdanja, jamranja in opravljanja.

Ko bos ti rekal stop, si bo iskala novo zrtev.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
8.4.2009 21:40:21   
Tanja55
Čisto se strinjam s predhodnicami, ki so ti rekle, da je tole le eno čustveno izsiljevanje. Točno to je, ker si vedno popustila in ve da lahko iz tebe izsili kar hoče, sestra je bla pa verjetno drug tip človeka. Ni druge, kot da se počasi postaviš na svoje noge in postaneš egoistična. Sori, to se sliši obupno, ampak sama grem čez vso takole sranje in po zeeeeeelo dolgih letih čustvenih turbulenc počasi prihajam k sebi. Imam ravno takega očeta, jst bi morala bit njemu mama, ne on meni oče. Naredila sem to, kar je napisal tweed---distancirala sem se. Ni blo tko težko, ker si nikol nisva bla čist blizu. Je pa zato tolk težje z babico, ki igra še na karto leta pa starost pa ono in tretje, na koncu pa zaključi sej bom itak kmalu umrla. Ja zapopi****.
Torej, NE, jst ji ne bi nobenega stanovanja kupovala, kaj pa šeuser posted image  Bejž na svoje in svoj lajf si urejaj, onadva bosta pa morala stvari sama uredit. Tebi in sestri sta itak že del mladosti odžrla s svojim večnim kreganjem. Zakaj se kregata po moje niti sama več dobr ne vesta, zdej po tolkih letih je že iz navade menda...dejstvo ostaja, sta odrasla in naj se začneta tako obnašat. Tole pa da ti nekdo vrže dol slušako...joj me pogreje user posted image  je znak totalnega nespoštovanja drugega (v tem primeru tebe kot hčerke) in ni mami niti najmanj v ponos. Lepo se skušaj z njo pogovorit, sam če ne bo dojemljiva za spremembe (kar egoisti običajno niso) potem žal kaj posebnega ne moreš naredit. Lahko pa zaščitiš sebe...in zase si odgovorna sama.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.4.2009 21:41:19   
zband
TO JE PA LEPO POVEDANO

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.4.2009 21:44:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zband

TO JE PA LEPO POVEDANO

Zakaj se pa stalno deres user posted image .

(odgovor članu zband)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
8.4.2009 21:46:32   
Tanja55
Aja še odgovor na tvoje vprašanje: ne, ne zaslužiš si tega, je pa zaskrbljujoče to, da se to sprašuješ. Moraš namreč vedet, da si tega nihče ne zasluži, vseeno pa mnogi v takih odnosih vztrajajo. Pa ne ker so tolk močni, da zmorejo, ampak ker so tako šibki, da ne zmorejo narediti koraka v drugo smer. Ti imaš vse možnosti za to, imaš družino in moža, ki te podpira, si v krasnih letih in imaš možnost novega začetka. Izkoristi jo.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.4.2009 21:47:31   
Bejli
Imate prav.Ampak včasih pa še vedno rečem mama mi je.Potem pa moj mož pravi a ona kdaj pomisli da si ti njena hči?In to me žalosti.Da nikoli ni pomislila name.Samo ona ima težave vsi ostali okoli nje pa ne.In tudi to da sem se preselila k drugi družini pa me enkrat ni vprašala če sem lačna.

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?