Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Tudi jaz mislim, da so tile 3D/4D uz-ji bolj kot ne spet neka tržna niša, da se mamice lahko vse vzičene naslajajo nad svojimi sončki že v trebuhu. Ker druge koristi res ne vidim v tem, da gre ena 22-letnica, pri kateri je bil na NS dan riziko 1:100 000, pa po možnosti je šla še na dvojni- ali trojni hormonski test, preverjati podobo svojega otročka. Je pa prvenstveno 3D uz namenjen res bolj natančnemu pregledu ploda, torej na tem uz se res vidijo vse morebitne telesne anomalije in nepravilnosti organov. Ampak bom citirala Pušenjaka: tistega, česar ne iščeš, ne najdeš; torej plod ima vseeno lahko kakšno napako, na katero gin pri pregledu ni pozoren, in se otrok pač potem s to napako rodi. In še ... če bi bil 3D uz res tako super truper, bi bile matere, pri katerih je potrjena možnost, da je z otrokom kaj narobe, avtomatične poslane na to preiskavo, pa temu ni tako. Poslane so na navaden uz, vsaj jaz sem bila. Sicer mi je gin rekla, ko sem ji omenila, da razmišljam o 3D uz, da bi bilo to fino, niti pod razno pa mi ni dala napotnice, torej bi mogla iti samoplačniško. No, na koncu itak nisem šla, ker so mi bili vsi ti uz-ji zelo veliko breme, tako da sem jih na koncu že odklanjala. Kar se pa AC tiče, je pa v primeru, da je pri plodu ugotovljena kromosomska napaka, možno prekiniti nosečnost do konca ; seveda s soglasjem komisije. Bi pa za konec še napisala, da po eni strani je super, da imamo danes nosečnice toliko možnosti preiskav itd., a po drugi strani, že če samo beremo malo forume, vsi ti pregledi največkrat povzročajo samo paniko in nič drugega. Naše mame pol tega niso imele na razpolago, pa so bile stokrat manj histerične, kot sodobne nosečnice. Kruha in iger. Se strinjam. Tehnika napreduje zaradi lenobe, radovednosti, ustvarjalnosti človeka. Vsak napredek je dobrodošel. A pozabljamo na negativne posledice. Ko nekaj izumijo in dajo ven na tržišče, šele kasneje ugotavljajo posledice tega razvoja. Poglejte npr. izum avtomobila. Kako priročno sredstvo! Posledice pa: nesreče, onesnaževanje, debelost, .... Tudi UZji. Uau, vidim svojega še nerojenega otroka. Kaj pa posledice? Kako se izvaja UZ? Z zvokom, ki se odbija od predmetov, zadevajo nosečnice in otročka. Pozna kdo posledice uporabe UZja? Pa tu noben ne dela nobene panike. Boljše je naredit paniko, če mama poje dve domači jagodi. Cilj opravičuje sredstva? Jaz vedno pravim, da sta zmernost in potrpljenje še vedno najboljša izbira. Ampak, dobro, jaz sem itak čudna.
|