Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 31.3.2009 8:35:17
|
|
|
|
Anonimen
|
V več kot 80% ima otrok pokovino okrog vratu in to ni nič posebnega Izogniti se ne moreš
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 31.3.2009 8:56:59
|
|
|
|
Naja31
|
Vzrok: prevračanje otroka v trebuhu. Moj prvi sin jo je imel, ni bilo nič hudega, to sem prebrala šele na odpustnici iz porodnišnice.
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 31.3.2009 8:57:32
|
|
|
|
Marogica
|
"Vzrok" je kot prvo dolžina popkovine je le lahko nekje med 30 pa tudi do 80 cm. In daljša je, večja je verjetnost, da se otrok pri obračanju pač vanjo zaplete. Kot drugo pa živahnost otroka oz. njegovo obračanje v trebuhu. Je pa to res kar pogost pojav, čeprav občutek ni nič kaj fajn. Moj ta mlajši jo je imel ovito okoli vratu 3x.
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 31.3.2009 8:58:54
|
|
|
|
sonček33
|
Vzrok: prevračanje otroka v trebuhu. Moj prvi sin jo je imel, ni bilo nič hudega, to sem prebrala šele na odpustnici iz porodnišnice. [/quote Enako
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 31.3.2009 9:29:15
|
|
|
|
lelaval
|
Sama ne moreš vplivat na to. Še manj, pa, da verjameš vrađem, češ, da ne smeš pomivat oken, ker bo otrok imel ovito popkovino - ali pa verjemi, če imaš kandidate, ki to opravijo namesto tebe . Moji so vsi 3 imeli ovito popkovino okrog vratu - najmlajša 2x ful zategnjeno - mi je tako rekla babica, ker sem bila kar malo prestrašena, da ni takoj zajokala (dočim starejša2 sta). Pa so danes vsi 3 živi navihanci
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 31.3.2009 9:29:38
|
|
|
|
brigitaa
|
Ste me spomnle na primer ko sva bile še z eno nosečnico skupaj v porodnišnici...po porodu sva se videli in moj vpraša kako kaj nihov dojenček, pa starša odvrneta da se je zadušil z popkovnico tega je približno 18-let nazaj
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 31.3.2009 9:37:59
|
|
|
|
mimi30
|
tudi moja jo je imela in nisem nekaj oken pomivala, perilo pa na stojalo obešala. Tako kot so že napisale, to je odvisno od dolžine popkovnice in živahnosti v trebuščku. Zna se pa tudi zgoditi, da se navije med samim porodom in nameščanjem dojenčka v porodni kanal.
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 31.3.2009 9:41:36
|
|
|
|
Netopirčy81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Vzrok: prevračanje otroka v trebuhu. Moj prvi sin jo je imel, ni bilo nič hudega, to sem prebrala šele na odpustnici iz porodnišnice. Tudi pri meni je bilo tako.
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 31.3.2009 9:51:34
|
|
|
|
Lunca1
|
Moja sta tudi oba imela popkovino okrog vratu in sem tudi izvedela šele iz odpustnice.
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 31.3.2009 17:35:01
|
|
|
|
kajajaka
|
Moja je imela 2x ovito in se je rodila čisto vijolična zaradi pomankanja kisika med porodom, ko se je popkovnica zategovala okoli vratu (saj dejansko ne duši otroka, ker ta še ne diha, ampak se prekine dotok po popkovnici...) Na srečo se je dobro končalo, všasih se pa tudi ne. Je bila pa punčka zelo živahna. V zadnjih 2 mesecih se mi je 3x iz glavične v medenično obrnila in nazaj... Sem imela v teh dveh mesecih 4 UT pa nihče ni opazil, da je popkovina 2x ovita- če opazijo raje CR naredijo, pri 1x oviti pa ni tak problem in je ponavadi vse ok.
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 31.3.2009 17:36:13
|
|
|
|
Anonimen
|
kajajaka da te popravim. ne naredijo CR če vidijo da ima otrok ovito pokovino
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 31.3.2009 18:23:17
|
|
|
|
Gina
|
Ovito popkovino jemljejo kot normalen pojav - in ja, včasih ga vidijo na UZ, pa vseeno jemljejo kot normalen pojav. Menda je večji problem pri 3x oviti. V takih primerih morajo včasih narediti CR, ker je lahko nevarno - pa še takrat ga delajo šele pod nujno, prej ne. Naš ta mali je tudi imel 2x ovito, pa sem sicer vedela takoj, ker je šel težje ven in nazaj ga je vleklo, pa malo je bil moder, sicer pa to babice itak jasno vidijo in vedo in primerno ukrepajo, ni bilo kake krize.
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 3.4.2009 11:23:24
|
|
|
|
Ancy
|
Ovita popkovnica je res zelo pogost pojav in ni tako resna stvar, sploh če je popkovnica dovolj (primerno) dolga, kar večinoma je...... Hujši so vozli popkovnice, ki se med porajanjem/porodom lahko zategnejo.......
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 3.4.2009 11:41:43
|
|
|
|
Sanikaa
|
Moj sinček je tudi imel popkovnico dvakrat ovito okrog vratu. Čist vijolčen je bil ko se je rodil in zaradi tega dobil oceno 9/9. Sicer ta popkovnica je tok dolga bila ker vem da ga je dvignila da ga jaz vidim in odvijala popkovnico in placenta je še v meni bila. Danes ti skoraj ves čas poroda (razen ko tiskaš ven) delajo CTG in če bi karkoli narobe bilo z otrokom bi se pokazalo na srčnem utripu in takrat reagirajo. Tudi to je res otrok se ne zaduši, ker ne diha,ampak mu se zmanjša dotok kisika čez popkovnico. Čeprav je to tok žilavo (moj se je kar matral prerezat) da so taki zelo redki primeri.
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 3.4.2009 20:22:24
|
|
|
|
mayflower
|
Moj tamali je imel 2x ovito okrog vratu- zato se ni spustil v porodni kanal in se je porod končal s CR. Tudi on je dobil oceno 9/9 zarad barve.
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 3.4.2009 21:00:56
|
|
|
|
Tina 28
|
IZVIRNO SPOROČILO: mayflower Moj tamali je imel 2x ovito okrog vratu- zato se ni spustil v porodni kanal in se je porod končal s CR. Tudi on je dobil oceno 9/9 zarad barve. Tudi moj prvi porod se je na koncu končal s CR, saj mu je srček v eni uri vedno počasneje bil...nisem smela sedeti, ker mu tko ni pasalo. Na koncu so le videli, da bolj kot se spušča ...slabše je bilo...in potem sva šla urgentno po hitrem postopku na CR. ko so mi dal za podpisat, še vedla nisem zakaj gre. Vzrok...3x ovita popkovina, ki se je zategovala. Danes naprave k sreči omogočajo preverjanje stanja otroka tudi med samim porodom
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 3.4.2009 21:23:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Mojemu otroku je utrip padal pa niso čisto nič naredili
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 3.4.2009 21:52:01
|
|
|
|
Anonimen
|
moj fantek pa je umrl. ker je imel popkovino okli vratu, potem, pa si jo je navil še okoli nogice. Bil je zelo živahen fantek in nihče mi ni povedal, da ima popkovino okoli vratu. Ne razumem, kako imajo lahko to za normalen pojav???? Moj otrok je umrl zaradi tega. ko se je rodil ni zajokal.
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 3.4.2009 21:56:53
|
|
|
|
rj1808
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Vzrok: prevračanje otroka v trebuhu. Moj prvi sin jo je imel, ni bilo nič hudega, to sem prebrala šele na odpustnici iz porodnišnice. Enako..pa je moj bil zraven na porodu,pa nič ni videl...no,ni čudo..
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 3.4.2009 22:19:42
|
|
|
|
valči
|
Prvo dete,sin je imel dvakrat ovito okoli glave,drugo dete,hčera,enako in še okrog nogice,tretje dete,še ena hčerkica pa je bila fejst ovita.Dvakrat glavica,okoli ramen in okoli nogica.Je babica po porodu rekla,a zato si tako težko šla ven.Se ni spuščala,jo je vleklo nazaj.Ker sem prišla v porodno 8 centi odprta,pa vseeno rodila šele slabo uro in pol po tistem. Zelo mi je žal za vse,ki so vam otročki umrli zaradi tega
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 3.4.2009 22:31:59
|
|
|
|
kajajaka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen kajajaka da te popravim. ne naredijo CR če vidijo da ima otrok ovito pokovino Naredijo, naredijo,... če ocenijo, da gre za preveliko tveganje z vaginalnim porodom- pa seveda to v primeru, če je 2x ovita ali zelo kratka popkovnica in se to tudi vidi na UZ, ne pri vseh 1x ovitih... ps: zakaj je pa treba bit pri takih vprašanjih anonimen?
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 3.4.2009 23:02:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj je imel 3x ovito popkovino in tudi dihalno stisko,pa ni bilo nobenega CR tako da....
|
|
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 4.4.2009 23:31:28
|
|
|
|
mayflower
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Moj je imel 3x ovito popkovino in tudi dihalno stisko,pa ni bilo nobenega CR tako da.... V bistvu je bilo pri meni tako, da sem imela srečo. V porodnišnici mi je ena specializantka, ki se je še učila, delala UZ eno uro. In ona je opazla,da ima ovito popkovino. Zato so mi potem tudi kontrolirali pretoke na UZ. Tako, da sem jst potem pred porodom vsakega dohtarja k me je pregledal nazjala, da vem, da ima otrok ovito popkovino in da naj ne čakajo... Ker mi je en G kasneje delal UV - rutinsko- pa sploh ni opazil, da ima popkovino ovito.
|
|
RE: Popkovina okrog vrata otroka 5.4.2009 21:59:45
|
|
|
|
katra55
|
Moja jo je imela in zaradi tega sem imela urgentni CR.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
maxi cosi tobi vs. romer kingsirenettatest avtosedežev by uporabnice RR :)zelo zadovoljna z romer king (
29%)
nezadovoljna z romer king (
0%)
zelo zadovoljna z maxi cosi tobi (
19%)
nezadovoljna z maxi cosi tobi (
1%)
imam en drug avtosedež in sem zadovoljna (
46%)
imam en drug avtosedež in sem nezadovoljna (
5%)
Število vseh glasov: 405Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!