|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Popkovina okrog vrata otroka
31.3.2009 7:41:44   
Anonimen
Zanima me, kaj je vzrok, da se lahko popkovina navije okrog vrata. Ker sem slišala že za par takih primerov. Kako se izogniti tega?
Hvala in LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Popkovina okrog vrata otroka
31.3.2009 8:35:17   
Anonimen
V več kot 80% ima otrok pokovino okrog vratu in to ni nič posebnega
Izogniti se ne moreš

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
31.3.2009 8:56:59   
Naja31
Vzrok: prevračanje otroka v trebuhu.
Moj prvi sin jo je imel, ni bilo nič hudega, to sem prebrala šele na odpustnici iz porodnišnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.3.2009 8:57:32   
Marogica
"Vzrok" je kot prvo dolžina popkovine je le lahko nekje med 30 pa tudi do 80 cm. In daljša je, večja je verjetnost, da se otrok pri obračanju pač vanjo zaplete.  Kot drugo pa živahnost otroka oz. njegovo obračanje v trebuhu. Je pa to res kar pogost pojav, čeprav občutek ni nič kaj fajn. Moj ta mlajši jo je imel ovito okoli vratu 3x.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2009 8:58:54   
sonček33
Moj prvi sin jo je imel, ni bilo nič hudega, to sem prebrala šele na odpustnici iz porodnišnice.
[/quote

Enako

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.3.2009 9:29:15   
lelaval
Sama ne moreš vplivat na to. Še manj, pa, da verjameš vrađem, češ, da ne smeš pomivat oken, ker bo otrok imel ovito popkovino - ali pa verjemi, če imaš kandidate, ki to opravijo namesto tebe .
Moji so vsi 3 imeli ovito popkovino okrog vratu - najmlajša 2x ful zategnjeno - mi je tako rekla babica, ker sem bila kar malo prestrašena, da ni takoj zajokala (dočim starejša2 sta).
Pa so danes vsi 3 živi navihanci

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.3.2009 9:29:38   
brigitaa
Ste me spomnle na primer ko sva bile še z eno nosečnico skupaj v porodnišnici...po porodu sva se videli in moj vpraša kako kaj nihov  dojenček, pa starša odvrneta da se je zadušil z popkovnicouser posted image  tega je približno 18-let nazaj

Kar ne ubije, te samo okrepi

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.3.2009 9:37:59   
mimi30
tudi moja jo je imela in nisem nekaj oken pomivala, perilo pa na stojalo obešala.
Tako kot so že napisale, to je odvisno od dolžine popkovnice in živahnosti v trebuščku. Zna se pa tudi zgoditi, da se navije med samim porodom in nameščanjem dojenčka v porodni kanal.

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu brigitaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.3.2009 9:41:36   
Netopirčy81
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Tudi pri meni je bilo tako.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.3.2009 9:51:34   
Lunca1
Moja sta tudi oba imela popkovino okrog vratu in sem tudi izvedela šele iz odpustnice.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.3.2009 17:35:01   
kajajaka
Moja je imela 2x ovito in se je rodila čisto vijolična zaradi pomankanja kisika med porodom, ko se je popkovnica zategovala okoli vratu (saj dejansko ne duši otroka, ker ta še ne diha, ampak se prekine dotok po popkovnici...) Na srečo se je dobro končalo, všasih se pa tudi ne. Je bila pa punčka zelo živahna. V zadnjih 2 mesecih se mi je 3x iz glavične v medenično obrnila in nazaj... Sem imela v teh dveh mesecih 4 UT pa nihče ni opazil, da je popkovina 2x ovita- če opazijo raje CR naredijo, pri 1x oviti pa ni tak problem in je ponavadi vse ok.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.3.2009 17:36:13   
Anonimen
kajajaka da te popravim.
ne naredijo CR če vidijo da ima otrok ovito pokovino

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
31.3.2009 18:23:17   
Gina
Ovito popkovino jemljejo kot normalen pojav - in ja, včasih ga vidijo na UZ, pa vseeno jemljejo kot normalen pojav. Menda je večji problem pri 3x oviti. V takih primerih morajo včasih narediti CR, ker je lahko nevarno - pa še takrat ga delajo šele pod nujno, prej ne. Naš ta mali je tudi imel 2x ovito, pa sem sicer vedela takoj, ker je šel težje ven in nazaj ga je vleklo, pa malo je bil moder, sicer pa to babice itak jasno vidijo in vedo in primerno ukrepajo, ni bilo kake krize.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.4.2009 11:23:24   
Ancy
Ovita popkovnica je res zelo pogost pojav in ni tako resna stvar, sploh če je popkovnica dovolj (primerno) dolga, kar večinoma je...... Hujši so vozli popkovnice, ki se med porajanjem/porodom lahko zategnejo.......

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.4.2009 11:41:43   
Sanikaa
Moj sinček je tudi imel popkovnico dvakrat ovito okrog vratu. Čist vijolčen je bil ko se je rodil in zaradi tega dobil oceno 9/9. Sicer ta popkovnica je tok dolga bila ker vem da ga je dvignila da ga jaz vidim in odvijala popkovnico in placenta je še v meni bila. Danes ti skoraj ves čas poroda (razen ko tiskaš ven) delajo CTG in če bi karkoli narobe bilo z otrokom bi se pokazalo na srčnem utripu in takrat reagirajo. Tudi to je res otrok se ne zaduši, ker ne diha,ampak mu se zmanjša dotok kisika čez popkovnico. Čeprav je to tok žilavo (moj se je kar matral prerezat) da so taki zelo redki primeri.

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.4.2009 20:22:24   
mayflower
Moj tamali je imel 2x ovito okrog vratu- zato se ni spustil v porodni kanal in se je porod končal s CR. Tudi on je dobil oceno 9/9 zarad barve.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.4.2009 21:00:56   
Tina 28
IZVIRNO SPOROČILO: mayflower

Moj tamali je imel 2x ovito okrog vratu- zato se ni spustil v porodni kanal in se je porod končal s CR. Tudi on je dobil oceno 9/9 zarad barve.

Tudi moj prvi porod se je na koncu končal s CR, saj mu je srček  v eni uri vedno počasneje bil...nisem smela sedeti, ker mu tko ni pasalo. Na koncu so le videli, da bolj kot se spušča ...slabše je bilo...in potem sva šla urgentno po hitrem postopku na CR. ko so mi dal za podpisat, še vedla nisem zakaj gre. Vzrok...3x ovita popkovina, ki se je zategovala.

Danes naprave k sreči omogočajo preverjanje stanja otroka tudi med samim porodomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.4.2009 21:23:48   
Anonimen
Mojemu otroku je utrip padal pa niso čisto nič naredili

(odgovor članu Tina 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
3.4.2009 21:52:01   
Anonimen
moj fantek pa je umrl. ker je imel popkovino okli vratu, potem, pa si jo je navil še okoli nogice. Bil je zelo živahen fantek in nihče mi ni povedal, da ima popkovino okoli vratu. Ne razumem, kako imajo lahko to za normalen pojav???? Moj otrok je umrl zaradi tega. user posted image user posted image  ko se je rodil ni zajokal. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
3.4.2009 21:56:53   
rj1808

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Enako..pa je moj bil zraven na porodu,pa nič ni videl...no,ni čudo..user posted image

Carpe diem!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.4.2009 22:19:42   
valči
Prvo dete,sin je imel dvakrat ovito okoli glave,drugo dete,hčera,enako in še okrog nogice,tretje dete,še ena hčerkica pa je bila fejst ovita.Dvakrat glavica,okoli ramen in okoli nogica.Je babica po porodu rekla,a zato si tako težko šla ven.Se ni spuščala,jo je vleklo nazaj.Ker sem prišla v porodno 8 centi odprta,pa vseeno rodila šele slabo uro in pol po tistem.

Zelo mi je žal za vse,ki so vam otročki umrli zaradi tegauser posted image user posted image user posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu rj1808)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.4.2009 22:31:59   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

kajajaka da te popravim.
ne naredijo CR če vidijo da ima otrok ovito pokovino

Naredijo, naredijo,... če ocenijo, da gre za preveliko tveganje z vaginalnim porodom- pa seveda to v primeru, če je 2x ovita ali zelo kratka popkovnica in se to tudi vidi na UZ, ne pri vseh 1x ovitih...

ps: zakaj je pa treba bit pri takih vprašanjih anonimen? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.4.2009 23:02:47   
Anonimen
Moj je imel 3x ovito popkovino in tudi dihalno stisko,pa ni bilo nobenega CR tako da....

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
4.4.2009 23:31:28   
mayflower
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Moj je imel 3x ovito popkovino in tudi dihalno stisko,pa ni bilo nobenega CR tako da....

V bistvu je bilo pri meni tako, da sem imela srečo. V porodnišnici mi je ena specializantka, ki se  je še učila, delala UZ eno uro. In ona je opazla,da ima ovito popkovino. Zato so mi potem tudi kontrolirali pretoke na UZ. Tako, da sem jst potem pred porodom vsakega dohtarja k me je pregledal nazjala, da vem, da ima otrok ovito popkovino in da naj ne čakajo... Ker mi je en G kasneje delal UV - rutinsko- pa sploh ni opazil, da ima popkovino ovito.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.4.2009 21:59:45   
katra55
Moja jo je imela in zaradi tega sem imela urgentni CR.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

maxi cosi tobi vs. romer king
sirenetta

test avtosedežev by uporabnice RR :)

zelo zadovoljna z romer king (29%)

nezadovoljna z romer king (0%)

zelo zadovoljna z maxi cosi tobi (19%)

nezadovoljna z maxi cosi tobi (1%)

imam en drug avtosedež in sem zadovoljna (46%)

imam en drug avtosedež in sem nezadovoljna (5%)

Število vseh glasov: 405

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!