Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 NenaLena- halo punca, naj ti povem da sem danes prebrala tvoj porodni načrt in je res u nulo dodelan ....vidim da se kar na veliko stvari spoznaš, na katere jst npr. prej sploh ne bi bila pozorna, zdej bom pa zagotovo o njih izbrskala še kaj več. Res super porodni načrt in upam da ga bodo upoštevali in da bo tvoja porodna izkušnja kot sta si jo s partnerjem zamislila ....Za Elo pa bo itak the best . Veš kaj me samo zanima, če lahko no...lahko pa mi odpišeš tudi na ZS...zakaj mora popkovina prenehat utripat preden jo prerežejo? Jah kar pa se barev za lase tiče, te brez amoniaka...jst sem uporabljala temno oz. rjavo, mi je pa naredila vmes pramene svetle in moram priznati da so mi zelo lepo prijeli Ne vem no kako je pa s blont-blont? So pa drugače te barve super, pa tudi šmpon pa balzam je fino uporabljati naravne..npr. od Dr. Houschka. Pižame še nisem uspela poslikat, jo bom obljubim... kar se pa lenarjenja tiče...mmmmm..jah noseče smo , pa očitno mi je zopet železa primanjkovalo . Hvala še enkrat za PN. Birigita upam, da je krč popustil oziroma da se je stanje z bušijem umirilo. Pri meni je isto že nekaj dni. Skoraj ves dan imam trd trebuh in me ves boli. Toda me je G v četrtek fajn pomirila, saj je rekla, da je to dober znak, da se maternica krči in pripravlja na porod. Tako da to še niso popadki. Popadki so kot krči, ki pa se začnejo na vrhu trebuha in ne kot menstruacijski krči. Potem pa od vrha zagrabi cel trebuh navzdol - baje imamo nosečke sedaj na sebi največjo mišico prav maternico . Zanimivo, a ne? Kar se tiče porodnega načrta, je pa to rezultat tega, da sem bila celo nosečnost doma - rizična nosečnost, tako da sem delala le 4 ure in to od doma. Pa želela sem se informirati, saj bolj, ko sem brskala, bolj sem videla, da je slovenska medicina kar se tiče poroda v k... , pa sorry izrazu. Z informacijami in "razsvetljenjem" so mi zelo pomagali na Mami Zofi. Hvala ti za lepe želje , tudi jaz upam, da mi bo uspelo vsaj približno uresničiti svoj porodni načrt in da bo za vse tri nepozaben dogodek, ki nas bo združil na nov način . Popkovina pa mora nehat utripat preden se jo prereže zato, ker dokler še utripa, prihaja iz maternice preko popkovine do bebice dragocena kri, polna bogatih snovi. To je tudi priporočilo Unicefa in WHO, zato v večini P to tudi že upoštevajo in je nekako že stalna praksa. Tudi v sklovenskih . Toda je pa fajn, da na to prej opozoriš babico, toliko da vidi, da je to tvoja želja. A ti uporabljaš Hauschko? Jaz sem jo že poskusila in sem tako in tako zagovornica naravne kozmetike, saj je prav grozno, koliko svinjarije damo ženske na sebe s kozmetiko. Pred kratkim pa sem odkrila Weledo in sva oba z dragim tako zadovoljna, da je postala kar družinska kozmetika. Zdaj imava še za bebico Weledo, tako da bomo v kompletu . Sem tudi jaz opazila, da če vzamem železo, sem manj utrujena. Sem kar nekako nehala na svojo roko . Me namreč takoj stisne na wc in se mi zdi, da mi naredi pravo štalo v črevesju. Zdaj pa ne vem, ali je to dobro ali slabo . Toda sem tudi rekla, da bom do poroda kar pridno jemala to železo, da ne bo slučajno Eli manjkalo kisika. halo NenaLena in dobro jutro Ela Ja krč je enkrat ponoči popustil , sicer mi je še buši vedno utrdeval in me je vsake 5min tiščalo lulat....samo bolečin pa ni več ....sem se pa prav ustrašila No če praviš da ti je G rekla da je utrdevanje bušija dobro potem se itak nimam kaj sekirat, ampak sem lahko vesela a ne . Hvala za pojasila glede popkovine in drugih stvari....tega prej pač nisem vedelaampak sej veš bom rekla tako kot pravi napša Junonca: "bolje kutretiva kot preventiva" . Super, da je bolečina izginila . Kaj čmo, pač imamo vse trde. Bušije mislim .
|