kpmk
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena Dobro jutro drage babuške ! Evo jaz sem že doma iz pregleda, ravno pojedla svežo makovko z Gavrilovič pašteto. Toda detelja za tvoj zajtrk sem si še pustila malo prostora . Predvsem so mi v očke padla jajčka, ne vem, če ne bo naslednja malica jajčka s paradižnikom ... njamsi . Torej pregled: nič ne bo s klubom "1 cm", sem še čisto zaprta, vendar maternični vrat skrajšan za tretjino in fajn zmehčan. G pravi, da sem učbeniški primer priprave na porod in da naj nič ne računam, da bo kaj pred rokom. To ravno ne vem, če je dobra novica . Vaginalni pregled je bil tako nežen kot bi se sama pregledala. Sem jo namreč pred pregledom vprašala, če bo bolelo in se je zelo potrudila in mi povedala, kako je treba, da se najbolj sprostim: čim bolj narazen kolena, zavestno spustit rito in tudi ni kar takoj vdrla, temveč se me je najprej dotaknila, nekaj sekund mirovala, potem pa šele šla globlje. Tako da jo moram pohvaliti to mojo G, da je bil res izjemno nežen pregled . Toda kaj veš, kakšen bi bil, če je ne bi vprašala in jo s tem vspodbudila, da se je bolj potrudila. Tako da punce, čim več moramo spraševati in "težiti" . Pri CTG-ju je zraven sedel moj dragi (tako da ne vem, kako to kpmk, da tebi tega ne dovolijo, kar zateži jim! ) ne nikoli ni smel bit, je pa vedno z mano, ampak v čakalnici , naša Ela je pridno spala, toda G ni kaj ekstra komplicirala, sem se enkrat obrnila, je malo poskočil utrip in je rekla, da je ok. Sem namreč pojedla tri napolitanke, toda naša princeska se ni dala motiti, saj je to njena ura za spanec . S kilami sem do sedaj (37t) prišla na +14, tako da upam, da se bo sedaj tukaj ustavilo, saj od 37t do 40t se naj ne bi več nič zredile, čeprav gredo bebice še vedno malo gor v teži. No bomo videli kako bo to šlo z mojimi čokoladnimi seansami . Čeprav babnice priznam, da me malo peče vest , saj vem, da s tem gotovo ne koristim Eli, saj ne gre za zdravo hrano. Hvala bogu, da me vsaj moj dragi opozarja in malo skrega, ker drugače bi najbrž še bolj pretiravala . brigita23 - Hvala za lepe večerne želje . Upam, da si tudi ti lepo spančkala . Si mi že poslala mail, kamor ti pošljem porodni načrt? Mogoče sem spregledala ... . Praviš, da si boš v P vzela svoj mehki plašček. Kje pa si ga nabavila? Jaz si ga namreč kupujem že leta in leta in se mi najprej zdijo vsi tako velikanski, potem pa še čudni modeli, pa dragi ... pravzaprav še v življenju nisem imela kopalnega plašča! Ja, tudi to je možno . Bi pa morda izkoristila to priložnost in si ga končno nabavila. Imaš kakšno idejo, kje iskati? Hvala! kpmk - "Vsako tele ima svoje vesele" Madonca si me nasmejala Artičoka - Vse najboljše za rojstni dan! Sonček85 - Najprej vse najboljše, ostani takšen sonček kot si! Pa javi, kako je bilo na pregledu. Jaz se bom očitno še kar kakšnih 14 dni, če ne celo tri tedne tako nerodno prekladala naokoli, tako da me prav zanima, katera od naju bo prej . Junona - Mi je zelo všeč tvoj seznam za P, vidim, da si med obvezno opremo dodala tudi alinejo "sladkarije" . Tako je treba! Jaz si bom nekaj energijskih čokoladic vzela s sabo za porod, ker mislim med porodom jesti, če bom začutila, da sem lačna. Sem se že z babico dogovorila, da mi ne bo komplicirala. Med porodom lahko ješ, pa misliš da ti bo pasal ? Jst si bi tud lahko dala kako čokoladico v torbo, hvala da si spomnala Moram priznati, da me je pregled pri G kar pomiril , saj me je zadnja dva dni vse tako bolelo, da sem se kar malo ustrašila, da je kaj narobe. Toda pravi, da pač vse bolj čutim, ker sem drobne postave. In da je otrdevanje trebuha v tem obdobju odlično, saj to pomeni, da maternica vadi. Ni kaj, da mi ne bi slučajno kdo očital, da nič ne treniram, jaz treniram na polno . Držim pesti, da ste tudi ve ok . Malo bomo še skupaj pojamrale, kako nas vse boli, kako težko spimo, se težko premikamo, si ne moremo obleči nogavic, je tuširanje pravi projekt ... pa bo tukaj naš dan in bomo v rokah držale naše zakladke . A prvo aprilsko bebico že imamo? Se tipkamo kaj še kasneje, grem zdaj še malo spančkat, saj sem vstala že ob 6h . Kr podaljšaj spanec in se dobro naspi Čao, NenaLena