sonček33
|
Splišni, tukaj ne gre za obvladanje. Jaz ti lahko zagotovim, da obvladam otroke, pa vendarle imam že kar precje let polne razrede zgoraj napisanega. Moderne generacije so take - v 1. razredu že. In problem je v tem, da tudi starši drugih otrok hočejo za svojega otroka, ki ni tako nasilen kot en drug, enake pogoje. Vidiš, te pa je težko zagotovit. Ker ti otroci ne reagirajo na nič. Kako pa naj si učitelj zagotovi avtoriteto, razen s svojim nastopom? Nimam nobenega orodja v rokah razen besede. Pa še te ne ravno, saj se starši obešajo na vsako izgovorjeno reč, češ da ni ok. Otroci to vedo, še starši jim to poudarjajo, kako imajo samo pravice, kako se jim nič ne sme. Poglej kakšen halo je iz enega stavka, brezveznega sicer za moje pojme. Kaj bi se šele zgodilo, če bi učiteljica otrokom kaj grše rekla? Potem pa ti naredi red pri 28. tako vzgojenih otrocih, s samimi pravicami in starši, ki kot levi stojijo za vsako malenkost, ki niti ne priznajo, da so otroci včasih pa resnično težki prav zaradi njih samih, no napravi red samo z lepo besedo, če ga znaš. Takega junaka ni, pa če še tolk demagogijo zganja kdor hoče. Pa verjemi mi,d a je večina učiteljev še kako sposobnih v to smer, če ne bi vam otroci še prej zrastli čez glave, če nas ne bi bilo. Večina njih se trudi maksimalno, pa če nas še tolk ves čas tudi starši nekam tunkate. Tudi učitelj ima pravico se postavit zase in zahtevat red, pa če se starši na glavo zraven postavite, kako je treba smao v rokavicah. Tudi učitelj včasih napiše ali pove kaj po domače, bog pomagaj, včasih enostavno najbrž kdo ne zmore več v rokavicah in ok je tako. Otroci morajo videt da so meje, pa kakorkoli že - če so besedne prav gotovo ni nobene osnove, niti zakonske ne, za karkoli mu poštenega očitat. Morda bi bilo pa vseeno za razmislit, ali ni morda nasilniško vedenje in nespoštljivost reč, ki bi jo raje uredili tudi doma, ki ni nekaj nedolžnega kot pojmujete "pridnost", pa učiteljem malo priskočili na pomoč. Sicer je pa tako, učitelj otroka odda v treh letih ali še manj, vi pa boste želi, kar ste sejali. Amen. GIna, se strinjam. No, jaz jih imam vsaj 4 leta.