Anonimen
|
Pa se mi še ne spi... verjetno imam sladkor povišan. In kam grem? Na RR. pokica, upam, da se ti bo pritisk umiril in da bo vse v redu s teboj in otročkom... tudi zatekaš? Sem brala, da tale preeklampsija res ni super zadeva. Ampak vsaj veš, na kaj moraš biti pozorna. in Cveka30, upam, da je s tvojim pritskom doma vse ok. Se spomnim, da sem proti koncu prve nosečnosti imela doma nenavadno visok pritisk zame: tam okrog 150/100 in to zjutraj, večkrat sem si ga zmerila, a nič ni kazalo, da bo kakšna sprememba - in se usedem v avto, letim proti porodnišnici, jokam vso pot, povem, da imam grozno velik pritisk in da me grozno skrbi - so me dali na CTG in mi zmerili pritisk: skoraj normalno 130/80. In sem se počutila kot ?? Ampak vseeno - bolje večkrat preveriti kot pa enkrat zgrešiti. Copka, sem se v prejšnji nosečnosti vozila sama skoraj do konca. Edino na amnioskopiji me je peljal oče, ker sem upala, da bom ostala v porodnišnici. Moji refleksi so se mi zdeli v redu, varnostni pas me ni motil,... ker imam Twinga, imam do volana dovolj prostora, edini problem je vožnja vzratno, ampak takrat se malo bolj potrudim in peljem malo bolj počasi (na srečo pa tega ni velikokrat oz. samo takrat, ko gre avto iz parkirnega prostora)... Je že tako, da sem rada samostojna in mi je že od srednje šole grozno kogar koli obremenjevati s prevozi... in na srečo imam to možnost, da sem lahko mobilno samostojna. V avtu se za volanom počutim čisto v redu. In naj tako ostane. Leela - tudi jaz še vedno dvigujem 15 kg. Res pa je pomembno pravilno dvigovanje, ki je fino za stegenske mišice. Imam srečo, da moja nosečnost ni rizična glede tega in da maternični vrat dobro opravlja svojo vlogo, ker bi pobalinček težko razumel, da ga ne morem nositi in crkljati, ko si to zaželi... sem ga pa naučila, da se naredi čisto lahkega in da ne pritiska na trebušček oz. dojenčka v njem. Ampak za njim pa že malo težje tečem... bolj hitro hodim. Elyy? Previjalne mizice nisem imela in je ne bom imela. Premalo prostora. Sem imela previjalno podlogo kar na pralnem stroju (tako ali tako sem ga previjala v kopalnici, kjer je vedno najtopleje) in tako bo tudi zdaj. Ko pa zraste, je previjanje na tleh bolj varno, na kavču pa bolj enostavno. Tako je pri nas. Joj, zdaj pa le spat... jutri ob 7h bo budnica. Sem se odločila, da bom jutri kar doma... mogoče greva z Oskarjem pogledat k sodelovki, kjer ravno obnavljajo cesto... bagerji, tovornjaki, lopate,... raj za male fantiče! Da le ne bi bilo tako mrzlo kot danes... Pa lahko noč... itak že vse spite!
|