jernejav
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena Dobro jutro babuške! Detelja - Kako odličen zajtrk! Pa ravno moj si peče jajčka in sem rekla, da bom mogoče danes tudi jaz jajčka na oko, pol pa zagledam še tvoj zajtrk, in je odločitev padla. Pa še maline si dala zraven, ki so me čisto obnorele zadnja dva meseca, tako da jih imam celo zamrznjene v zmrzovalniku. Pa še rožice za mame ... kako lepo! Če te je strah, da boš zbolela, se hitro nafilaj s C vitaminom - stisni eno limono in dve pomaranči in to spij vsaj 2-krat na dan. Držim pesti, da bo pomagalo. Ti pa moram priznat, da če sem čist' iskrena, da se boš morala malo v roke vzet. Po zadnji fotki sodeč si se kar malo razlezla. Zdaj pa ne vem, ali je to od nosečnosti ali se moramo zasekirat za tebe, ker si se tako zapustila. jernejav - Super, da si poklicala G. Predlagam ti, da dobro razmisliš, preden privoliš v sprožen porod samo zato, ker so prisotni rahli popadki in gre tvoj G na dopust. Ker dokler se ti dobro počutiš in je z otrokom vse ok (utrip ok in vse ok s plodovnico), je vsako poseganje v naravni proces škodljivo in lahko konkretno oteži porod. Pred leti so bili sproženi porodi kar ena taka modna muha, toda ko so znanstvene študije pokazale, da je zaradi njih več zapletov pri mamah in otrocih, so končno prišli k pameti in uvideli, da je potrebno čim bolj upoštevati naravo in čim manj posegati v porod. Vsekakor je pa to tvoja odločitev. Upam, da me ne čutiš kot nadležno , toda razlog, da bi G sprožil porod pred 42 tednom le zato, ker so prisotni rahli popadki in ker gre na dopust (halo?! ), me je dvignil do plafona . malcekvita - Z veseljem pomagam, če le lahko, saj vem, da smo vse na istem vlaku. Preko ZS ti ne morem poslati porodnega načrta, ker ni možnosti priponke, zato te prosim, če mi ti na ZS pošlješ tvoj mail, kamor ti ga bom poslala iz privat maila. celulit - Joj, bom kar tiho . Saj prej sem ga imela tako glede na luno in menstrualni ciklus - enkrat ja, drugič skoraj nič, toda sedaj sem pa tudi jaz cela celulitasta, predvsem v rit. Toda tolažim se, da je to v resnici zastala voda in da bo po porodu večina izginila. Tako kot pri menstruaciji, ko sem ga imela pred menstruacijo več, potem pa je kar izginil. Saj vsaka tolažba je dobra, a ne? simonaa - Čestitke za Ano! Evo, zdaj pa navalim na jajčka - kurja namreč. Se slišimo kasneje, NenaLena Dobro jutro! Simonaa čestitke za malo Ano.. Vsem bodočim mamicam in vsem mamicam pa VSE NAJLEPŠE OB PRAZNIKU... Nenalena- veš tudi sama razmišljam zakaj bi mi moral sprožiti porod, če je vse v redu....niti ne razmišljam da bi to dovolila, razen če bo res kaj narobe, drugače bo pa kr treba počakati do 7 aprila oz da se naš čmrlek sam odloči priti na svet....